Масло в коробку, яке?

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем shady333, 20 тра 2010.

1. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    А совість є??? Я вже налаштувалася, приготувала картку з олівцем - щоб занотувати цінні поради... А він мені про вареники в сметані.:mocking:

2. kym

kym Аксакал

a 100
    Ну так я ж про виделки..... а не про вилки....

3. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Як його не називай... Мене справді цікавить це питання, бо! У моїй технічній книжці написано, що не варто тримати руки на ричагу коробки передач, бо ті самі вилки (чи виделки) дуже ніжні і можуть поламатися.

У тих порадах механіка, які я знайшла в мудрому журналі і повісила в нас на форумі, написано, що це не має стратегічного значення.

Звідси моє питання про ті злощасні вилки чи там виделки...

:ireful1:

4. kym

kym Аксакал

a 100
    Е ні так не буває .... як корабель назвуть так він і попливе (відома ПО.....БЕДА).
    виделками їдють вареники, а вилками переключення перередач - переключають передачі. Ламаються такі вилки в основному коли передача чомусь не включається а її пхають що сили ручкою переключень впираючись ногами в підлогу

5. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Дякую!!! Дико хочеться спитати, а чому ж вона, паганюча, не хоче переключатися... (бо знаю, як це виглядає), але боюся знов нарватися на пояснення типу - не впиратися в підлогу :D

6. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Мудрі німаки, та й не тільки вони, придумали блокіратор перемикання, якщо параметри швидкості не відповідають.
    То виглядає щось на подобі, коли не дає ввімкнути задню, коли машина рухається вперед ;)
    Так ось у більшості сучасних механічних коробок ви НЕ ЗМОЖЕТЕ ввімкнути 4ту передачу на швидкості 20км/год, і так само 1у на швидкості 80км/год.

7. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Мудро... Нічо не скажеш... Але чому, наприклад, не хоче вмикатися третя (саме третя!!!), коли їй вже час і швидкість ? :mocking:

8. Malyshka

Malyshka Початківець

T5 (77kW)
    Незнаю, хто які висновки і звідки робить. Але поясніть, чому коли на вулиці холодно, то передечі на коробці вмикаються важко, а якщо проїхати N кількість кілометрів і розігріти масло в коробці то це робити легко. Чому літом проблем таких не має, а зимою вони з"являються, особливо при переході з "2" на "3" і з "3" на "2" і "2" на "1". Те що обороти не співпадають невіть не пропонуйте. Як що хтось і вператься для того щоб загнати ту передачу чи іншу, то так сама мене не стосується. До переключення передач відношуся з повагою.

9. Malyshka

Malyshka Початківець

T5 (77kW)
    Цікаво, а на яких автомобілях ці блокератори стоять? Я ще не зустрічав жодного, щоб на незаведеному двигуні не можливо було попробувати як перемикаються передачі.
    Пам"ятаю хіба в батька на Москвич 2141 не можливо було з "5" перейти на задню передачу, бо вони там зовсім близько і навіть як що прекластися із силою то всерівно попадав автоматично на "4".

10. RaZoR

RaZoR No Smoke No Power Diesel

A6 С5 Avant Quattro (AKE)2002p була)
    A4 B6 Avant (AVF)2004p Ше є!!
    A6 C4 Avant (AEL) 1996p була
    VW G4 (BCA)2003p також був
    З 4-ї можна навіть рушити з місця, якщо великий крутний моменет!

11. Malyshka

Malyshka Початківець

T5 (77kW)
    2 роки назад в мене вийшов з ладу сальник, мені на сервісі замінили на новий і залили Кастрол 75w90. Я проти них ніц злого не маю.
    А на рахунок того, що масло не міняєть, то я не згідний. Все має свій ресурс і рано чи пізно він вичерпується і старіє. Редуктор переробив певну кількість мотогодин, так бутьте ласкаві замініть масло. Це не военна техніка яка працювала колись по 150 років, нажаль. І метал давно вже не той...

12. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Знаю точно що на хондах таке є (недавно співробітник мені таке про свій цівік розказував - я сам не вірив, та й він теж поки сервіс мануал не почитав), на мітсубіші нових також.

13. RaZoR

Це секрет???

14. Malyshka

Malyshka Початківець

T5 (77kW)
    Ні, не секет, 5-ти.

15. kym

kym Аксакал

a 100
    Читай інструкцію до своєї коробки там все написано.... як написано міняти то міняти як ненаписано міняти, або написано неміняти ио не міняти. А на рахунок довговічності то самому дивно.... недавно на 123 мерсі зняли КПП виглядало що їй кирдик... зняли розібрали і здивувались все чистюсіньке масло червоне прозоре не видно ніяких признаків зношенності масла (хіба невидимі, але на палець все нормально)... знайшли причину поломки ... регулюючий болт відкрутився ... зібрали поставили на місце і мерс поїхав..... все би було нормально тільки мерсу 28 років... власник сам пригнав його з німців 12 років тому і ніколи не міняв масла в КПП...після того я і не рекомендую міняти заводські масла. Таких старих фольксвагенів не розбирали але думаю там таке саме.

Останнє редагування: 2 гру 2011
  16. RaZoR

Міняти.... Не міняти.... Ось де питання!
    Моя думка така-
    Купив авто з нуля, тіпа з салону - їзди і парся!!!!
    Купив авто з рук - поміняй ремні, роліки, рідини, масла, - і тоді не парся!!!!
    П.Си. Ніколи не вірив, і вірити не буду продавцю, якийь запевняє, що все по0міняно, їзди і не ПАРСЯ!!!

17. baksius

baksius Місцевий

Vw Golf4 2001 1.6AVU МКП;
    Хочу поміняти масло в коробці.
    В магазині на Замарстинівській порадили:
    http://www.addinol.de/oilfinder/oil_details.php?id=720
    Хтось щось знає що за виробник і може за саме масло?
    На банці написано що німецьке і є допуск по vw.
    Ціна 95гр. за 1л.

18. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    Я розбирав. Після 20 років масло залишається легко жовтим з зеленим відтінком у відбитому світлі. Видимих причин для заміни немає. Після заміни на Liqui Molly з'явилися проблеми з перемиканням після їзди у пробках, тугі перемикання в мороз, шуми а потім і стружка в мастилі. Зараз катаюся на кпп з заводським маслом (з ним і купив), знову все нормально вже третій рік.

Тому висновок - не міняти масла в кпп на будь-яке інше у випадку відсутності критичної потреби.

• Подобається Подобається x 1
  19. Васьок або ZiK

Васьок або ZiK Active Member

VW Golf 4 1.6 99 SR V8
    питання по кородці , як там часто масло міняється , собливо , якщо після ремонту

20. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    а почитати те, що люди написали вище в облом?

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)