Мобільні оператори - шахраї

Тема у розділі 'Простофорум', створена користувачем Nick Wolf, 20 лют 2012.

1. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097
    зараз інет на лайфі не юзаю, але минулого року юзав, але з Symbian-фону. жодних проблем з контент провайдерами не мав. але я вмію користуватись інтернетом)))

2. Shpuganich

Shpuganich Місцевий

Volkswagen Golf2 1.8 PB AUG GTI 89 р.в.
    В мене Мама юзає НТС з КС інтернетом і жодних проблем з контент провайдерами і оновленнями немає.

3. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Дивно, я ніколи не помічав такої фігні, хоча інтернет юзаю досить активно.

Правда я користуюся не жмоперою, а Дельфіном (Dolphin), нормальний браузер під андроїд

4. Nick Wolf

Nick Wolf Місцевий

VW Passat 1.8GL
    Клубна карта:
    000015
    Ну там не жмопера, вроді. Не думаю, що знайомі дурять, що їх кидає київстар, а не вони самі кудись відправляють СМСки. Адже я сам вляпався в це колись, тому вірю і їм. Все було зроблено дуже хитро, фіг здогадаєшся. Єдине, що я тоді встиг зробити, коли зрозумів, що витворили гади - вимкнути мобільний, але вже було пізно. Адже автоматично без згоди користувача відправляється СМС-запит на короткий номер. Цей СМС-запит відразу є платним, ціна його залежить від стану Вашого рахунку мобільного. Минулого року мінімальна сума була 15 грн., а там чим користувач багатий. Я мав перед тим випадком 50 грн. на рахунку, то зняло більше 25 за то 1 СМС. Зараз бачу, що київстар враховує кризу і зменшив мінімальну суму до 12 грн. за цей розвод. До речі, ту суму свою я відвоював заявою. Але вже в 2012 році мені дали відписки на всі такі випадки. І ось дві відписки-відмови прийшли вже по моїх телефонах, правда по інших випадках, але суті це не міняє. Київстар заганяється.

І от як мені відноситися до такого і такої компанії, яка собі таке дозволяє? Колись, в пору старту інтернет-провайдерів, коли інтернет був лімітований, дуже швидко прогоріли провайдери, які обманювали користувачів по трафіку. Так буде і з київстаром, якщо він не припинить це нагрівання своїх клієнтів на бабло.

Можливо, Ви не тримаєте більше 10-15 грн. на рахунку, тоді Вас оминає ця участь. Я після того разу також не тримаю більше 7-10 грн., тому більше і не було в мене таких випадків. Інакше би біг з тим в прокуратуру, щоб там засвідчили шахрайство.

Знайомі надали мені доступ до своїх сторінок "мій київстар". Там все пише - коли, куди, за скільки. Ніхто з них точно не сидить і від нічого робити тупо не кидає смс-ки на короткі номери. А ось в інтернеті вони сидять часто, тоді і ловлять їх, як на живця. Судячи з того, як мене колись розвели, то таких простих користувачів, як вони, розвести - раз плюнути. Потім телефон автоматично в фоні кидає смс-запит на короткий номер і вуаля. Звісно, що ніяких програм після того не скачується, бо цього добра і безкоштовно купи. Тим більше, то не ті люди, що будуть скачувати програми і ставити на свої мобільні. Їм би з компами розібратися :) Для них блокувальна заставка з грізним надписом, що треба платити 300 грн. через ібокс за користування програмами, інакше зараз приїде міліція - шок. Не всі користувачі такі просунуті, тому і живуть ті контент-провайдери при київстарі припіваючи (і пропиваючи наші гроші).

Шукав інфо про контент-провайдерів при лайфі. Можливо і є, але жодної інформації про такі кидалова, коли в інтернеті через лайф, поки не знайшов. Хто знає - поділіться.

І, до речі, тариф "бомба" вже стабільно почав знімати ще окремо додаткові гроші за інтернет вдень, коли вже нараховані ці мегабайти. Лише крок вліво-вправо - і пішли гроші по тарифу 10 грн. за, вдумайтесь, 1 мегабайт Враховуючи, що то не є справжній 1 мебагайт, а накручений провайдером, то київстар на дно йде шаленими темпами. А ввечері картина - з 10 нарахованих мегабайт використано 2-3, в залишку майже 8, але гроші окремо за інтернет зняло. По 2-3 грн. в день через день-два, мабуть в залежності, чи є планові поступлення в київстарі за той день чи немає. І що тут скажете, захисники київстару? В умовах тарифного плану про це нічогісінько не пише...

5. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    я приблизно раз на місяць поповнюю рахунок на 100 грн. Це моя середня місячна витрата на мобільний звязок +/- 10 грн

Із них близько 60 грн це абонплата. А саме 1 грн на добу це абонплата за тариф Бомба і 1 грн - інтернет без меж. Таким чином наговорюю я і надсилаю смс на 30-40 грн на місяць.

В звітах на Мій діджус я часом помічаю дивні нарахування 10-20 грн. Але оскільки можна бачити не поточний звіт, а лише за попередній місяць, то мені складно пригадати, що я такого робив на ті 10 грн місяць назад. Але маю підозру, що це і є якась най%бка. Тільки розбиратися з цим я не знаю як

6. Nick Wolf

Nick Wolf Місцевий

VW Passat 1.8GL
    Клубна карта:
    000015
    Ось тут собака і зарита. І 100 грн. на рахунку - лакомий кусочок. І людина не пам'ятає, що ж такого вона користувала, що тоді то минулого місяця зняло стільки то. А щоб взяти розшифрування за поточний місяць, треба платити 5 грн. здається. Та й це нічого не дасть, в них тисячі відмазок. Окрім того, можна завжди додовбатись до оператора по тел. 466 (передовбати це їх меню, яке завжди змінюється, щоб Ви не змогли відразу потрапити до оператара завченою комбінацією цифр і вийти таки на живу людину). І оператор скаже, куди пішли гроші.

Так я і зробив, коли виявив, як за декілька дзвінків мені зняло на 2 грн. більше, чим по тарифу. Маю програму touch balance, яка допомогла це виявити. Подзвонив оператору, а вона ні в зуб ногою. Мол все правильно зняло і все тут. І що ти докажеш? Писати за 2 грн. листа-скаргу? А толку?

Окрім того, ця система мій київстар/мій діджус не показує основного - скільки було на рахунку на 1 число місяця і скільки залишилось на останнє число місяця. Вони показують все, окрім балансу. І це також задумка хитра. Довго пояснювати. Я і пропозиції їм залишав, адже цю колонку найпростіше додати хоч на кожен день, чи показувати баланс після кожного пуку з телефону. Ну але з думками про нас це ніяк в них не пов'язується, хоч ти стріляйся.

А навіщо "Інтернет без меж", якщо є "Бомба"? Адже 10 мегабайт в день - це немало для мобільного пристрою :) Ну це так, риторичне питання. "Бомба" здається вигідною дзвінками, а ще ти економиш ті 2-3 гривні, які крадуть в "Бомбі" день-через день якби за додаткові сесії інтернету (смішно, але так пояснює київстар).

7. holubets

holubets Місцевий

OPEL Vectra 1998 1.8 X18XE, VW Jetta 1987 1.6 EZ була
    Клубна карта:
    000095
    Знайома з МТС казала, шо в них теж зараз появилося трохи проблем з тими додатковими сесіями, і багатьом користувачам білінг неправильно знімає гроші. Тому думаю що то не в КС справа.

8. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Поясніть мені малограмотному в медицині, що то таке "додаткові сесії" ???

9. Nick Wolf

Nick Wolf Місцевий

VW Passat 1.8GL
    Клубна карта:
    000015
    Ще не так давно цієї проблеми не було. Це просто чергові заморочменіяйця від мобільних операторів, щоб додаткове бабло ще хоч десь з нас знімати.

Це коли ти, до прикладу, в асці, а паралельно навігатор щось тягне з сервера, чи ти відкрив ще паралельно браузер, і по нету думаєш в цей час погуглити. І вже маєш аж три паралельні сесії. І, відповідно, одна сесія забезпечена якби тими "пакетними" мегабайтами по дешевшій ціні, а дві інші - ні, тобто 1 мб коштує 10 грн. Пояснення від мобільного оператора прості - мол ваших "ХХ" мегабайт в пакеті не вистарчає, бо система їх резервує, і на решту мегабайт вона бере резерв за гроші основного рахунку. А коли ти цьому оператору кажеш, що за вчора, до прикладу, залишилось з пакету 3-4 мегабайти, але 2-3 грн. зняло саме за користування інтернету, він починає говорити бздури за паралельні сесії, нічого так і не пояснюючи.

А тепер покажіть мені провайдера, справжнього провайдера інтернет-послуг, який захоче брати додаткові кошти за такі паралельні сесії. Відкрив друге вікно в браузері - плати додаткову абонплату. Перевірив пошту поштовим клієнтом в цей же час - ще одна місячна абонплата! Довго би цей провайдер був на ринку?

Київстар лише нагліє, бо ніхто нічого за це йому не робить. Користувачі в медичній відключці без понять і летять наші гроші рідному барану прямо в кишеню. Якщо в МТС таке почалося, то це видно баблове ноу-хау, чому б не перейняти, тим більше воно апаратно нічогісінько не коштує.

10. FasT

FasT Місцевий

був - VW Golf II 1.3i '90
    VW Scirocco mk2 1.6 EG '82
    Клубна карта:
    000038
    Ось що я Вам скажу, хоча мене зараз закидають камнями, як активний користувач інету в телефоні (від часів СЕ Т630 до сих пір) у мене жодного разу не було таких "жахів", як Ви описуєте. Більше того, як колишній працівник зв'язку, який спостерігав це все наочно, можу сказати, що у 97% винні самі користувачі. Шановні юзери, є класна штука яка назив інструкція. Чомусь всі згідні що не знання закону не звільняє від відповідальності, а чим тут інакше?! Якщо, вибачте, руки не з того місця, або важко прочитати елементарну інструкцію та розібратись що і як працює, чи уточнити тарифи важко, чи ( у крайньому випадку ) подзвонити в КоллЦентр, де все розкажуть. Чого ж Ви не звинувачуєте себе за свою безолаберність, лінь і т.д.
    То Мартіні: набери оператора і уточни за що зняли гроші, чи сходи в ІСЦ.
    Ви жартуєте напевно... чи просто не до кінця усвідомлюєте маштабів таких гігантів як КС, МТС, у яких в наших реаліях чисті прибутки просто мега і рентабельність зашкалює... Немає жодного сенсу та здорового глузду "красти" у вас 10грн в міс. )))
    Повторюсь іще раз... вчіть матчасть... і не потрібно тут розводити демагогію ні про що...

• Подобається Подобається x 3
  11. Shpuganich

Shpuganich Місцевий

Юра це стопудовий верняк)))))). Підтримую на всі 1000000000000000%.

• Подобається Подобається x 1
  12. FasT

FasT Місцевий

Клубна карта:
    000038
    Та бо, розумієш, всі наче дорослі люди... у яких, наче б то усе добре із логічним мисленням та мозгами, а розвели тут хто зна що.
    Якщо ти знаєш, що одночасно натиснути на газ і тормоз, а щей на автоматі - це не добре, ти того не робиш. Хм... а звідки знаєш, ну спитав, прочитав, у школі навчили (за яку ти, до речі, заплатив гроші)... тобто ти сам то взнав. А тут ти знаєш що додаткові сесії знімають гроші - а винен оператор. А як не знаєш, як тим користуватись, чого ж не прийшла думка то десь, все таки, взнати....
    Та купи новий Гольф, включи з 4 на задню і скажи що вони тобі не сказали що так не можна при покупці на Алексі?!
    Вам самим не смішно?! )))

13. Nick Wolf

Nick Wolf Місцевий

VW Passat 1.8GL
    Клубна карта:
    000015
    Правильно зроблять. І взагалі забагато буков ні про що, неасіліл...

А якщо серйозно, тобі записати розмову з оператором кол-центру, де він вішає про паралельні сесії? Чи ти мене тут хочеш просвітити, що такого поняття немає? Так це ти не мені розповідай, а київстару. Чи тут викласти що? Скрін сторінки витрат за місяць? Та й взагалі, що я маю тобі доводити? Ти київстар чи хто?

Я кажу всім і кричу просто: мене і моїх знайомих обкрадає київстар, на заяви не реагує!!! І я роблю гіперболію, що така ситуація всюди по країні з тим оператором. А тепер помнож ті 10 грн. з кожного клієнта і маєш маштаби крадіжок в тих гігантів. А якщо додати, що бабці зі села поняття зеленого не мають про кол-центри чи те, що ти тут понаписував, то взагалі виходить мега-гіганти з мега-крадіжками. І застерігаю одноклубників - пильнуйте рахунки мобільних!

А ти про що? Які інструкції? Де пише про те, про що вішає київстар? Від якої відповідальності які незнання не звільняють? Бути лохом в цій країні? За "панятіями" так і виходить. А ще замість боротись зі системою ти і тобі подібні підтримують її, то тому все так погано. Через таких як ти, руки опускаються, чесне слово. Якщо в тебе все добре, то 100000000000% не значить, що у всіх інших так само все добре.

Дивуюсь капец нашим людям.... Вистарчить вже підтримувати найманим працівникам - капіталістів та власників бізнесів, користувачам та клієнтам - монополістів та недобросовісних надавачів послуг, простим українцям - жирдосів при владі. Коли хтось виступає проти них, не вставайте в позу захисника цих "сильних" світу цього. Якщо вже не хочете допомогти простим людям боротися з ними - йдіть геть мимо. Але не треба захищати сильних, захистіть слабих. Бо завтра ці сильні прийдуть по Вас та Ваших рідних. А слизькі типи почнуть підтримувати сильних і що тоді? Вдумайтесь, що тоді буде. І чи не було вже такого колись?

Капец просто капец...

14. Shpuganich

Shpuganich Місцевий

Ви типовий незадоволений абонент ось, Ви хто. Вам хоть кіл на голові теши а Ви будете стояти на свому, обікрали а я ж нічого не робив тільки шукав в сраці меду, а його там нема тільки г...но.

15. Nick Wolf

Nick Wolf Місцевий

VW Passat 1.8GL
    Клубна карта:
    000015
    Я з'єднався з інтернет на мобільному. Все. Крапка. Є одне з'єднання і я працюю. Які паралельні сесії? Про що мова? І до чого тут передачі в машині? Аналогія до дупи, чесно.

Ти такий велииииикий спец? Поясни мені - що таке паралельні сесії? І з якого перепугу ніякий інтернет-провайдер ніколи не застосував це поняття? А тільки такий мудригелик, як київстар, придумав таке. І чому раніше ніколи не було такого в київстарі, а зараз вилізло? От чекаю відповіді на питання!

16. Nick Wolf

Nick Wolf Місцевий

VW Passat 1.8GL
    Клубна карта:
    000015
    Лице київстару? Мабуть. А може не лице, а ззаду? Швидше за все.

17. Shpuganich

Shpuganich Місцевий

Вже давно немаю відношення до КС, але таких як Ви в свій час достатньо наслухався. Фактично такі були моїм профілем при роботі. За Вас все повинна зробити система понянчити, застерегти, попередити. Ще раз кажу не подобається не користуйтесь, чого даєте заробляти КС. А користуєтесь платіть! Хватить соплі жувати.

18. FasT

FasT Місцевий

Клубна карта:
    000038
    Буває... ))

Можете записати, я послухаю. )

Як про інтернет загалом...

Оооо... якщо вона не знає, що не можна вирощувати, наприклад, коку... а тут хлопці по боротьбі із наркотиками і типу кажуть такі їй "бабцю, ми це заберемо, а вам повернемо затрачені ваші кошти на посів, вирощування і т.д. ... ну Ви ж не знали..."... )))

По факту?! Від будь-якої...

Не значить, я не казав що все добре, я казав, що такого "жаху", як ви розказуєте не було!

Нікого не підтримую, просто дивуюсь із того всього. А так, як це форум, в праві висловлювати свої думки коректно та правильно, що, власне кажучи та на мою думку, я й зробив!

Nick Wolf, не маю наміру із Вами сваритись, сперечатись і т.д. чи т.п., я, по факту, і був упевнений, що донести будь-що до упередженної та затятої людини дуже важко. Але це лише Ваша думка. )

19. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Ніхто тут не жартує - помнож 10 грн на кількість абонентів в місяць... що? мало?

20. holubets

holubets Місцевий

OPEL Vectra 1998 1.8 X18XE, VW Jetta 1987 1.6 EZ була
    Клубна карта:
    000095
    Оскільки сам займаюся інтернетом і знайомий з мобільним звязком, то давайте я поясню трохи про паралельні сесії.
    Для того щоб на пристрої (компютер, ноутбук, телефон) появився інтернет він повинен авторизуватися на сервері доступу(NAS) тоді сервер видає пристрою відповідні налаштування. Авторизація може відбуватися за технологіями РРРоЕ, РРТР, DHCP, і Точки доступу(які ми прописуємо в мобільному телефоні.

Так в комп’ютерах авторизується операційна система(Віндовс, Лінукс) і тримає відкрите зєднання з інтернетом скільки потрібно і усі програми ним користуються. Бувають звичайно варіанти з паралельними сесіями, але, як правило, білінг такі речі присікає, або відключає інтернет другій сесії.

У варіанті з мобільним телефоном, то кожна програма сама відкриває собі підключення і авторизується. Оскільки блокування паралельних сесій відсутнє, то воно дере гроші.

Як каже моя знайома, то ця проблема вирішується звичайною заявкою при розмові з оператором і гроші повертаються абоненту після перерахунку трафіку.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)