Я модератор десь на 5 чи 8 форумах, багато де адмін, маю і власні проекти. І справа ця не легка, якщо робити все на совість. 1. Модератор повинен вести себе розважливо (Інакше ображених буде багато) Часто змушений і друзям ліпити попередження, або в тайки виправляти ситуацію самостійно. 2. Ви стаєте обєктом для хакерсьокї атаки. А тому ваш пароль то вже не 12345 чи qwer, і про галочку "Запамятати мнене" при вводі паролю, можна забути. Тому що кокес то дуже легко взломати. Ну і відповідно не можна тикати всі ссилки підряд на форумі де ти є модератором. Тому що саме так заманюють в пастку керівництво форума. 3. Читати треба вже не тільки ті теми що подобаються, а всі підряд. 4. Слідкувати за спамом то взагалі складна річ. Наприклад не завжди спамер зробить так Голі дівчата, дивіться, www.golidivahi.com супер гляньте! Грамотний спамер може зробити так ( . ) В лапках є крапочка. А крапочка це ссилка. Тобто спам. І вигляд спам може мати такий. Спробуйте замітити що крапка то ссилка. Підведіть курсор в кінець речення і переконайтесь. Чи просто можна проспамити через картинку ось так І на перший погляд звична річ, а насправді спам. Навіть через смайлики можна спамити :gamer: . Ось такий кумедний смайлик є спамом, тобто ссилкою. Клацніть і попадете на yhoo . Ну спам то таке, довга історія. Найгірше те, що раніше, поки ти ще не модератор, можна собі бала бала бала, а з вступом на пост, вже мусиш думати що пишеш, бо то вже не лише твое обличча, це вже обличча форума!
Шариш, все правильно, от тільки я не уявляю, як бідний модератор буде кожну крапку і кожен смайлик перевіряти курсором чи не сховався там спам Може є якийсь більш ефективний спосіб боротьби із таким спамом?
Я як правило відключаю в профілі візуальний редактор. І частенько, хочеш щось підправити, жмеш, а воно вже видає текст так як є, разом з бб кодом і тегами. І частенько вилазять посилання за які даю щелбанів. Ще, просто знаю хто є хто. Цей свій хлопець, гадити не буде і не віміє, а цей новенький, до такого більше уваги. Тай чесно кажучи чуйка вже розвинулась. Нюхом нечесть чую . А в цілому проводити роботи треба для створення непревабливих умов для спамера. Наприклад, для вобли є хак, який ховає ссилку для незареєстрованих. Грамотних спамерів такі форуми не цікавлять, оскільки ссилку пошукові роботи не знайдуть. Та в цілому, тема довгаааааа, як день без обіду. Досвід це святе! Ну і ще, колір ссилок можна правити в шаблоні, троха погратись з кодом, і можна зробити яскравим виразним кольором. Чи навіть зробити іх щоб блимали, то теж можливо. Тоді навіть крапочку помітити буде просто.
хак приховування посилань свідомо не ставив, особисто мене дратують такі форуми, де воно працює. Мені просто треба якусь інформацію, а мене змушують реєструватися. А про виділення посилань подумаєм