Останнім часом чую багато про відсудження недододаних грошей від соцбезу, в плані, що допомога по догляду повинна складати не 130 грив і 90 як було в 2007 а мінімум мінімалка.Хтось стикався чи вже судився по тому питанні?
В одному з номерів "Ескпресу" була велика стаття по цій темі. Там і зразки усіх документів. Він у мене є. Але було б добре показати все це якомусь юристу, чи щось з того може вийти. Може би Марк нам щось порадив.
Говорив з юристом, в двох словах, реально, ноооо Для початку пишеш заяву в собез типу чому така мала сума виплат, потім чекаєш на відповідь де кажуть, нема грошей. З тою відповіддю через адвоката, бо самому не реально подаєш заяву в суд. Весь інтерес в тому, що по нинішніх законах собез правий і виплачує 130грн але Конституційний суд каже , що то неконституційно і треба виплачувати мінімалку, дане рішення повинно прийматися кожен рік після прийняття бюджету.Маразм в тому, що коли суд виносить вирок доплатити, собе каже, що даної суми не передбачено в бюджеті а значить і коштів нема і подає а Апеляційний суд і так по колу. Як я зрозумів треба адвоката і коли справа виграна то гроші будуть не скоро, але тема реальна. А що каже Експрес?
Каже, що були випадки перемоги в таких справах. І там надруковано навіть зразки тих всіх заяв, підготовлені юристом.
Гм, Цікаво, моїй вже рік і один міс використовую Памперс №4 і уяви немаю як привчити до горщика. А які Ліберо брати, вони дорожчі за памперси?
Наскільки я знаю то просто береш ліберо ну принаймні я так і кажу на базарі дайте мені ліберо 4 чи там 5. На рахунок шо дорожче то в порівнянні памперс сліп енд плей то ліберо дорожчі. Моя мала до горщика звикла дуже швидко бо ми вдома їй не вдягали памперс а тільки на ніч і гуляти, відповідно їй було неприємно коли по ногам тікло і вона казала шо вона хоче "тойво". Тепер їй 1,7 року і вона навіть сама на горщик сідає без сторонньої допомоги (правда не завжди встига добігти ).
Шановні одноклубники, підкажіть як Ви вирішуєте проблему дитячого сну в дорозі. Проблема в тому, що спинка автокрісла ( група 10кг і більше) стоїть майже вертикально, і при засипанні дитина хилить голову вниз. Переглядав різні моделі, зупинився на Inglesina Mille Miglea http://www.inglesina.com/ru/product...=68&itemid=499&category=&product=Mille-Miglia В цьому кріслі передбачено нахил спинки, але на ділі проблему це не вирішило, нахил є але незначний. Порадьте як вийти з положення.
на рахунок крісла то нічого не можу порадити,сам маю сина котрому 5років крісло не використовував,так як не було потреби а зараз коли десь їдемо на рибалку або відпочивати то прищібаю пасками безпеки і тільки за собою тобто зі сторони водія
поправити голову))) в нас теж таке крісло, що не має лежачого положення, але дитина рідко там спить. Кілька разів засинав зі схиленою головою. Виглядає справді трохи страшнувато для батьків, але дітям спати то не заважає. Зараз в нас інша проблема з кріслом. Малий довго там не може всидіти (напевно, як і кожна дитина) Поки ситий і виспаний, то ще хвилин 10-15 може посидіти, а потім йому набридає і починає скандал. В довші поїздки, коли їздимо разом з чоловіком, то сидить в мене на руках, або лазить по салону - по задніх кріслах, під кріслами, тисне всі кнопки які бачить, включає світло... А коли сама з ним їду, то мушу садити в крісло і слухати страшні протести, крики, плачі... в такій ситуації не можу спокійно зосередитись на дорозі, тому рідко їжджу. Але треба якось його привчати до крісла, бо до руля він швидко привчився, перше слово (після мама, тато, дідо, баба) - РУЛЬ (люль). Поділіться досвідом як привчали до крісла і чи ваші діти теж так не люблять їздити прив"язані... і в якому віці вони стають спокійніші в машині?
Обидва сина, коли були малі їздили на задніх сидіннях з дружино. Пізніше з років 3-х, кожен їздить заді самостійно, привязавшись ремнем безпеки. Дитячого кріселка ніколи не мали.
Коли мій був малим, в кріслі возив його лише спереду. Присутність поруч тата, передня оглядовість, лямпочки і стрілочки робили поїздки захоплюючими. Коли дитин хотів спати, опускав сидження (опція в Scirocco), яке при опусканні змінює кут на "лежаче" положення, при потребі ще відкидав спинку і вуаля, дитина лежить. В далеких поїздках з мамою клали спати малого на заднє сидження, по рівню безпеки це теоретично не гірше аніж сидіти ззаду. P.S. Хочу застерегти всіх від поїздок з дитиною на руках/колінах! Це одна з найнебезпечніших для дитини позицій вже навіть при найменших швидкостях!
Поставити дитяче кріселко на переднє сидіння це вихід, але тоді, за правилами безпеки, треба відключати подушки безпеки... не знаю, наскільки це можливо... Знаю, що на руках тримати є дуже небезпечно, тому і хочу привчити до крісла. Хоча в більшості випадків ми їздимо на руках :-\ Ще можна поставити дитині екран з мультиками)), щоб спокійно їздив, але то дуже дорого і невідомо чи поможе :-\