нотаріально завірена копія доручення

Тема у розділі 'Юридичні питання', створена користувачем VladyslaW, 31 бер 2008.

1. Maryana

Maryana Початківець

Subaru Forester
    Відповідь: нотаріально завірена копія доручення

молодець!!

Додано через 9 хвилин
    я тобі можу сказати чим відрізняються приватні від державних

2. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Доручення це документ, який визначає конситуційне право на розпорядження майном. ПДР створені для опису прав та обов'язків тих, хто керує ТЗ а також для визначення рівнів компетенцій. ДАІ не має компетенції забирати у будь-кого майно, набуте чи користоване законним шляхом, про що говорить доручення. ПДР не має ваги, більшої ніж конституція, яка визначає право на власність. Якщо ДАІ вважає інакше - нехай подає до конституційного суду або в іншому випадку назве підстави, чому вважає доручення це незаконним документом. Причому ці підстави він повинен висловити нотаріусу, який його писав а не водію. Все решту - смердючий блеф даїшників.

Додано через 1 хвилину
    Юристи, поправте, якщо не правий.

3. Maryana

Maryana Початківець

Subaru Forester

я поправлю, якщо дозволите. хочу вам пояснити ситуацію з довіреностями. довіреність - це документ, який дає право уповноваженій особі вчиняти певні дії від імені власника. в нас часто, з метою економії грошей, люди обходяться довіреностями замість договорів купівлі-продажу авто. але довіреність не надає уповноваженій особі право власності на автомобіль, уповноважена особа вправі лише вчиняти певні дії (визначені довіреністю) від імені власника, тобо продати, заставити, здати в оренду тощо, але по змінах до наших ітак "чудових" законів, умови яких кожного разу лише "покращуються" для людей довіреність просто на право керування ТЗ не можна видавати. тобто робляться лише так звані генеральні довіреності. звичайно в нас є багато "розумних нотаріусів", які умудряються обходити закони і пишуть скажем довіреності щодо експлуатації авто. в довіреностях завжди зазначається з правом керування ТЗ, АЛЕ лише для здійснення наданих повноважень, тобто правильно, по закону особа не мала б право їздити на автомобілі по довіреності, крім вчинення певної дії. ще один нюанс - власник має право в будь-який момент скасувати довіреність, так що ті, хто їздять по довіреностях - БУДЬТЕ ОБЕРЕЖНІ, бо в випадку чогось ви не докажете,що платили власнику якісь гроші.

• Подобається Подобається x 2
  4. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

VW Scirocco 1,8i 1986 р.в. EW 112 л.с. 5ст КПП, VW Scirocco 1,8i 1984 р.в. DX ? л.с. 5ст КПП

При купівлі по довіренності треба, щоб вам писали розписку, що в вас взяли гроші в борг і залогом є машина, якою ви маєте право керувати і розпоряджатися згідно довіренностю. Це як варіант.

5. Geremy

Geremy Active Member

Golf Plus 1.6 - більше в дружини, Skoda Octavia 1.9 TDI (2005 р.в.) - службовий....

Супер доходчіве і лаконічне викладення положень закону, дещо незграбно мною викладених !!! +!!!

Додано через 11 хвилин
    Ну те, що по довіреності не варто довго їздити, вже широковідомо. На жаль не всі чули про можливі наслідки.
    Чув ще що може бути такий нюанс як те, що коли власник помре - тоді доказуй скільки влізе з безперспективним результатом...
    Розписки, якщо вони не завірені нотаріально, теж мало що дадуть
    + не кожен нотаріус завірить таку розписку...

6. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

сподіваюся, це не натяк?
    Великі перепрошення за офф (зітріть в кого рука підніметься) але, Geremy, 120 років тобі!!!

7. Geremy

Geremy Active Member

Golf Plus 1.6 - більше в дружини, Skoda Octavia 1.9 TDI (2005 р.в.) - службовий....

Ну йдеться про малознайомого попередньго власника :)
    А за довголіття дякую :) :) :) :)

8. Maryana

Maryana Початківець

Subaru Forester

Нотаріуси такі розписки не завіряють!!!! і якщо чесно, у випадку чогось, тук тук тук)), суд їх до уваги не бере. так що я б радила поскорше старатись авто ззняти з обліку і поставити на себе. хоча розумію,що для людей це важко,бо дорого. але зато спите спокійно і не переживаєте,що там хтось помре(не дай Бог).але з різними ситуаціями я стикалась, люди приходили плакали,що їм робити. а шо тут поробиш вже. а ше гірше коли є ще передовіреність...

9. VladyslaW

VladyslaW Active Member

VW JETTA II 16V PL-була

ось що мені відповіли в "віртуальній юридичній консультації":

Шановний, копії документів, які завірені належним чином має силу оригіналу. На рахунок інспектора ДАЇ він правий в певній мірі. Адже в ПДР сказано:
    2. ОБОВ'ЯЗКИ І ПРАВА ВОДІЇВ МЕХАНІЧНИХ
    ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ

2.1. Водій механічного транспортного засобу повинен мати при
    собі:

а) посвідчення на право керування транспортним засобом
    відповідної категорії і талон, що додається до посвідчення;

б) реєстраційний документ на транспортний засіб (для
    транспортних засобів Збройних Сил - технічний талон), а у разі
    відсутності в транспортному засобі його власника, крім того, -
    свідоцтво про право спільної власності на цей транспортний засіб
    чи тимчасовий реєстраційний талон;
    ТОБОТО П. (б) ПДР НЕ ПЕРЕДБАЧАЄТЬСЯ ЩО ДОВІРЕНІСТЬ НАВІТЬ ГЕНЕРАЛЬНА ДАЄ ПОВНОЦІННЕ ПРАВО НА КЕРУВАННЯ......
    Звіздовський Віталій Анатолійович

але, зважаючи, що право на керування записане в довіреності, то мент не правий!!!

10. Олег М.

Олег М. Аксакал

VW Scirocco 16V GTX 1991, VW Scirocco mk1 1979 16V, VW Colf-1 Cabrio 1989, VW Golf Country 16V, VW Scirocco GTE mk1
    Клубна карта:
    000001

:mrgreen::mrgreen::mrgreen: Все ясно з вами панове!

11. Maryana

Maryana Початківець

Subaru Forester

цікаво що це за такий мудрий юрист і де саме він таке знайшов

12. VladyslaW

VladyslaW Active Member

VW JETTA II 16V PL-була

ось де я знайшов це, майже дослівно переписавши запитання з початкового запису даної гілки

http://911.kiev.ua/show.php?id=23928

13. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

докажи мені шо це не так? (крім випадків, чітко передбачених чинним законодавством, коли в силу певних особливостей вимагається саме оригінал, наприклад при подачі оригіналу статуту держреєстратору, оскільки відмітки про зміни в ЄДР ставлять тільки на оригіналі)

14. VladyslaW

VladyslaW Active Member

VW JETTA II 16V PL-була

от тільки тепер виникли у мене сумніви, коли вчитався в прізвище юриста :ЗВІЗДОВСЬКИЙ :)

15. Maryana

Maryana Початківець

Subaru Forester

Завжди було, що копія має силу лише при наявності оригіналу, і ніколи вона не мала сили оригіналу, тільки дублікат. Про це знають навіть кондуктори в маршрутках, які не приймають копії документів, що дають право на пільговий проїзд. що взагалі таке копія? оргигінал це є оригінал. от скажем така ситуація- власник скасував довіреність, забрав у повіреного оригінал довіреності, а той собі залишив копію і їздить з нею.... тому я ж кажу шо в нас даішники некваліфіковані, в них в очах лише долари, а не закони, яких потрібно дотримуватись

16. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Цей приклад я сам наводив в даній темі, він якраз є нетиповим випадком, і я писав чому саме (і він не підтверджує твоїх слів). Фактично з скасуваням доручення скасовується і нотаріальне посвідчення його копії, просто гаішник неможе кожну копію пробивати по реєстру (а якби він це зробив, то було б ясно, шо вона недійсна). З таким же успіхом можна скасувати доручення (сказавши нотаріусу, шо оригінал загублено), і їздити з недійсним оригіналом, в реєстрі то зазначено, шо воно не діє. Нотаріально завірена копія документу підрозуміває наявність оригіналу і повну йому відповідність, засвідчену нотаріусом з відповідним записом до реєстру, і має таку ж юридичну силу (крім чітко визначених випадків, коли обов*язково вимагається оригінал), і само собою втрачає силу, якшо втрачає силу оригінал.
    Про кондукторів в маршрутках не будем, їх знання в галузі юриспруденції мене не переконують, тим більше шо нотаріально посвідчені копії документів вони не мають права не приймати до уваги.

17. VladyslaW

VladyslaW Active Member

VW JETTA II 16V PL-була

поясніть мені, чому він не забрав тоді і копію???
    раз зміг забрати оригінал--забери і копію!!!

18. Дімон

Дімон Active Member

SEAT Toledo 1.8 mi 1993

копію з оригіналу можна зробити і без власника і не одну, він міг і не знати про її існування.

19. VladyslaW

VladyslaW Active Member

VW JETTA II 16V PL-була

мова йде про копію, нотаріально завірену тим же нотаріусом, який видав оригінал! там на звороті чіткий штамп, який 1:1 як штамп на оригіналі! кількість таких копій-1 штука, і вона зареєстрована у нотаріуса!!!

20. Maryana

Maryana Початківець

Subaru Forester

де ж ти такий мудрий взявся?? ти шо не розумієш,що копія не має такої ж юридичної сили що оригінал???оригінал довіреності, в разі її скасування забирається, а копій можуть собі наробити цілу кучу, і копії не забираються,тому що вони не мають такої ж юридичної сили як оригінал. чому ж ти тоді, скажем у випадку продажу квартири, не даєш нотаріально посвідчену копію??? а чому ти зробиш собі копію прав і тех паспорта і по них не їздиш??? це ж небезпечно оригінал возити і можна загубити. а так, коли копія має таку ж юридичну силу,то можна всього копії поробити а оригінали зовсім не потрібні

• Подобається Подобається x 2

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)