Відповідь: нотаріально завірена копія доручення десь, не пам"ятаю де, читав, що фактично такої заборони не існує, тобто жодним законом це не заборонено ... є лише негласна вказівка нотаріусам таких копій не робити... правда????
Відповідь: нотаріально завірена копія доручення Мадам, давайте без нервів і емоцій, і не будем розбиратись хто тут який і звідки взявся. Для підтвердження своєї позиції треба наводити аргументи, а не повторювати одне й те ж по декілька разів з питанням "ти шо не розумієш?" і повторювати мої ж дописи. Я чітко пояснив ситуацію з дорученням і копією, і чому гайони хочуть бачити саме оригінал, так шо більше до неї не вертаємось. Зайшла мова про юридичну силу оригіналу і належно завіреної копії. В окремих випадках оригінал вимагається для підтвердження фізичного існування і чинності документу, а не тому, що посвідчена копія немає юридичної сили, або для уникнення подвійного використання такого документу (випадок з довідкою про допомогу на дитину, приймають тільки оригінал щоб уникнути можливості отримати допомогу два і більше разів). В інших, не заборонених законом випадках, нотаріально посвідчена (або іншим чином належно завірена) копія документу має таку ж юридичну силу як і оригінал. Такі копії розглядаються судами як докази і приймаються органами виконавчої влади. Щодо випадку з продажем квартири: оригінал свідоцтва про право власності вилучається БТІ, інший оригінал (із зазначенням нового власника) видається на підставі нотаріально посвідченого ДКП. Тому і вимагається оригінал, бо логічно, що не може бути два оригінали про право власності на одне і те ж майно, але з різними власниками. Стосовно прав, техпаспорта: ЗУ "Про нотаріат" Стаття 75. Засвідчення вірності копій документів Нотаріуси засвідчують вірність копій документів, виданих підприємствами, установами і організаціями за умови, що ці документи не суперечать законові, мають юридичне значення і засвідчення вірності їх копій не заборонено законом. Так от, є затверджений Мінюстом перелік документів, посвідчення копій яких заборонено, серед них, зокрема, паспорт громадянина України, водійські права, технічні паспорти (як на автомобілі так і на нерухомість). Якшо бажаєш спростувати мою позицію, прошу наводити конкретні аргументи (мені дійсно цікаво буде їх почитати) і принаймні коректно вести дискусію, а не звалювати все в одну купу.
Відповідь: нотаріально завірена копія доручення в мене питання не по темі,але дуже близько...чи маю право на керування автомобілем що зареєстрований в Білорусії якшо я маю на нього генеральну довіреність з правом продажу (такі видають) видану нотаріусом в РБ(Республіка Білорусія),те шо довіреність видана нотаріусами в Україні недійсна це я вже знаю точно!нотаріус в РБ каже шо можна ,а я сумніваюсь...help!!!:-(
Відповідь: нотаріально завірена копія доручення здається тільки при наявності власника з документами.
Відповідь: нотаріально завірена копія доручення Добре,але ж за ПДР за п.2.1 б) так їздити можна "б) реєстраційний документ на транспортний засіб (для транспортних засобів Збройних Сил - технічний талон), а у разі відсутності в транспортному засобі його власника, крім того, - свідоцтво про право спільної власності на цей транспортний засіб чи тимчасовий реєстраційний талон;" генеральне доручення з правом водіння хіба не право спільної власності??? виникає питання шо це таке "свідоцтво про право спільної власності", я такого ніколи не бачив! "
Відповідь: нотаріально завірена копія доручення Дякую,виходить що керувати автомобілем я маю право!:mrgreen:
Відповідь: нотаріально завірена копія доручення А якщо їздити без довіренності, то що гаївці мають право зробити?? Так само виписати квитанцію і все?? Бо я їжжу на батьковій машині, без довіренності, в техпаспорт не вписаний. Гаївці раз зупиняли, але видно не помітили шо я без неї, прізвище в правах і техпаспорті однакові...
Відповідь: нотаріально завірена копія доручення Мають права забрати на штрафмайданчик, так як ти не маєш права керування данним транспортним засобом
Народ, нід хелп. Сьогодні з Дайцем спорив за доручення. в мене воно прострочене. Було ж десь писали що його відмінили. Це правда чи ні?? Якщо так, до хто може скинути посилання на якісь офіційні документи щодо цього. Дякую!
Закон України N3565-17 (3565-VI) "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення надмірного державного регулювання у сфері автомобільних перевезень» http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/la...&pass=4/UMfPEGznhhoi4.Zi4HVmQvHI46ss80msh8Ie6 Витяг з закону: 2) у частині першій статті 11: а) у пункті 21: в абзаці першому: слова "зупиняти транспортні засоби в разі порушення правил дорожнього руху, наявних ознак, що свідчать про технічну несправність транспорту або забруднення ним навколишнього середовища, а також при наявності даних про те, що він використовується з протиправною метою" виключити; слова "перевіряти у водіїв документи на право користування й керування ними, дорожні листи" замінити словами "перевіряти у водіїв посвідчення водія та реєстраційний документ на транспортний засіб"; і ще один: 4) у частині другій статті 16: в абзаці другому слова "передавати для перевірки посвідчення, реєстраційні та інші документи, що підтверджують право на керування транспортним засобом, а також дорожні (маршрутні) листи і документи на вантаж, що перевозиться (крім власників транспортних засобів, які використовують їх в індивідуальних некомерційних цілях)" замінити словами "пред'являти для перевірки посвідчення водія, реєстраційний документ на транспортний засіб";