Новий закон про покарання за порушення ПДР

Тема у розділі 'Новини ДАІ', створена користувачем MARTINI, 24 вер 2008.

1. McAr

McAr Місцевий

Audi B4 2.6 Quattro
    Клубна карта:
    000406
    Ги-ги
    11.2. Нерейкові транспортні засоби повинні рухатися якнайближче до правого краю проїзної частини.
    11.5. На дорогах, які мають дві і більше смуги для руху в одному напрямку, виїзд на крайню ліву смугу для руху в цьому ж напрямку дозволяється, якщо праві зайняті, а також для повороту ліворуч, розвороту або для зупинки чи стоянки на лівому боці дороги з одностороннім рухом у населених пунктах, коли це не суперечить правилам зупинки (стоянки).
    Ст.122 ч.2
    Нарушение водителями ТС правил проезда перекрестков, проезд на запретительный сигнал светофора или жест регулировщика, непредоставление преимущества в движении маршрутным ТС, нарушение правил обгона и встречного разъезда, безопасной дистанции или интервала, расположения транспортных средств на проезжей части, пользование внешними осветительными приборами или предупредительными сигналами при начале движения или изменении его направления, их переоборудование, использование водителем средств связи (без громкой связи), а так же нарушение правил учебной езды
    425-510 грн.

FOMA , я не ДАІшник.

2. Foma

Foma Active Member

Passat B5.5 1.8T 2002 AWT (АКПП)FEV
    расположениє средств то не їзда, а расположениє тобто ти залишив машину і ще треба трьох свідків з вулиці які мають підписатись і тими свідками мусять бути не гайці
    А стосовно правил тут все правильно стосовно штрафів лажа повна!!! Не раз мною доказана ще років 6 назад . Погодишся сам пропав будеш доказувати відмазався!!!
    Расположениє и движениє різні речі!!!!

Останнє редагування: 10 гру 2008
  3. McAr

McAr Місцевий

Audi B4 2.6 Quattro
    Клубна карта:
    000406
    Ще раз ГИ-ГИ
    11. РОЗТАШУВАННЯ ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ НА ДОРОЗІ
    11.5. На дорогах, які мають дві і більше смуги для руху в одному напрямку, виїзд на крайню ліву смугу для руху в цьому ж напрямку дозволяється, якщо праві зайняті, а також для повороту ліворуч, розвороту або для зупинки чи стоянки на лівому боці дороги з одностороннім рухом у населених пунктах, коли це не суперечить правилам зупинки (стоянки).

Згадується порада Markella " і читати стільки раз, поки не зрозумієш"

4. Foma

Foma Active Member

Passat B5.5 1.8T 2002 AWT (АКПП)FEV
    Я тобі кажу що то туфта, а вірити чи не вірити твоя справа!!! Свідки раз , Не погода два- ось залог успіху!!! Якщо колись попадешся то згадай мої слова і зроби як я кажу!!
    Тебе так можуть записати сюда і за просто так і скажуть ти порушив

• Подобається Подобається x 1
  5. McAr

McAr Місцевий

Audi B4 2.6 Quattro
    Клубна карта:
    000406
    Не бачу змісту в подальшій переписці, але логіка в тебе "железна".

6. KJaR

KJaR Початківець

VW Golf II 1.6D 1987
    Думаю же McAr правий. Так як фото машини шо вона їхала лівою смугою в гайонів не було. Тим більше шо є пункт правил
    2.14. Водій має право:
    е) відступати від вимог законодавства в умовах дії непереборної сили або коли іншими засобами неможливо запобігти власній загибелі чи каліцтву громадян.

Можна було гнати шо там були цегли всякі чи залізяччя валялося, і ти змушений був їхати по лівій смузі.
    А взагалі, в такому випадку ще колись десь в інеті наткнувся на гідну відповідь гайонам яку тре вписувати в протоколі: "Рухався по лівій смузі, оскільки поперед себе побачив на обочині машину ДАІ біля якої дорога була встелена кізяками при наїзді на які вони (кізяки) мають здатність сильно розбризкуватися". :)

7. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR
    То шо ти кажеш не відповідає тому, що каже чинне законодавство. І якщо я докажу гайону що мав право їхати на червноне світло, це не стане означати, що їзда на червноне не порушення і я буду всім радити так відмазуватись.
    Тому на майбутнє не давай людям неправильних і необгрунторваних порад. Доказувати в такій ситуації гайону, що їзда в крайній лівій при вільній правій смузі не є порушенням - повний нонсенс і приведе до штрафу. А от казати "так, знаю що такі дії могли б бути порушенням, але мене до них змусила дорожна ситуація (погана дорога, перешкоди, слизько і т.д.)і я уникав можливого ДТП чи вживав заходів для збереження свого майна" є зміст. Так можна уникнути штрафу або принаймні вказати це все в протоколі, щоб потім на підставі наведеного оскаржувати його (підписавши протокол із запереченням). Ну і нагадаю, якщо розмітка між смугами відсутня чи її фактично невидно - значить її немає (невідповідає ГОСТу), що дає мені підставу вважати, що смуга тут тільки одна.

8. McAr

McAr Місцевий

Audi B4 2.6 Quattro
    Клубна карта:
    000406
    В чомусь ти правий.Офіційно твоя відповідь виглядає слідуюче-
    Що розуміється під "зайняті" дослівно в ПДР я не знайшов, зайняті в умовах видимості чи на протязі 10 метрів, точного тлумачення я не знайшов, тому діємо по ситуації- якщо рух по місті, зсилаємося на імовірне вибігання пішохода, аналогічно і в темну пору доби, на трасі можна зсилатись на незадовільно-імовірно-аварійний стан дороги.
    За рух по полосам давно вже не домахувались, видно історія знову вертається.

• Подобається Подобається x 2
  9. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Нині по Першому автомобільному показували Луценка, який бився рукою в геніталії і заявляв, шо за аптечку і вогнегасник штрафів НЕ ПЕРЕДБАЧЕНО.

Мені трохи полегшало, бо вогнегасника в мене не було зроду.

А ще цікаво, а за аварійний знак і жилєтку штрафують? Бо в мене їх тоже нема :)

10. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR
    Я писав ше давно в цій темі, шо за відсутність аптечки/вогнегасника/знаку передбачене попередження.

11. Drapula

Drapula Місцевий

VW Cross Polo 1.4 2008
  12. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR
    на жаль це все теорія. А відлік будуть починати з моменту, коли на листі поставили вихідний штамп. А потім через ДВС стягувати штраф, про який порушник міг реально ні разу не повідомлятись. В такому випадку треба оскаржувати дії ДВС та органу, що розглядав справу про адмінпорушення, а це вже турбота водія і х/з чим закінчиться таке оскарження.
    ДВС взагалі часто повідомляє порушників звичайним листом, без всяких підтверджень, для того шоб реально не дати людині можливість добровільного виконання, а зразу потім повідомити рекомендованим про відкриття виконавчого провадження і стягнення штрафу+збору за примусове виконання. Це грубе порушення, але в них вказівка наповнити бюджет. На жаль, така практика, тому треба оскаржувати такі дії ДВС.

13. Lubas

Lubas Active Member

VW VENTO 1.9TDI 1995
    а де і кому оскаржувати? може "чіткий" бланк скарги є? та і ефективність у відсотках приблизна цікавить, раз тема так зайшла... і сорі за флуд...

14. Lubas

Lubas Active Member

VW VENTO 1.9TDI 1995
    по нових правилах ДАІ має право виносити постанови на місці. за які саме порушення мають право виносити постанови ДАІ, а за які СУДИ?

15. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Або вищестоящому органу ДАІ, або до місцевого суду за місцем проживання (місцем реєстрації авто). По справах, що розглядаються судом - тільки до суду в порядку апеляції.
    Ефективність...немає ще практики. Суди поки що морозяться від тих справ, хоч в КУпАПі написано, що повинні розглядати.
    До речі, коли є адмінпорушення і гайон складає протокол, він має винести потім по ньому постанову, якою особа визнається винною у вчиненні адмінпорушення. Такі постанови як правило виносять зразу на місці, але передбачено, що особа має право подати клопотання про перенесення розгляду адмінсправи на зручний для неї час з метою підготовки і надання доказів. Тому можна подати гайону таке клопотання, воно як мінімум відтягне час, з якого особа буде вважатись притягнутою до відповідальності.
    блін це все я написав про оскарження постанов за адмінпорушення, потім прочитав що ідеться про оскарження дій ДВС. Поки залишу, може комусь пригодиться.

Тепер про оскарження дій ДВС: скарга на ім*я начальника районної ДВС, і в копії на міське управління юстиції. Якщо мають місце явні зловживання з боку працівників ДВС - на порушення законодавства у їх діях можна писати скаргу у районну прокуратуру.

справи про адмінпорушення, за які передбачено позбавлення водійських посвідчень чи вилучення автомобіля розглядаються судами, інші - уповноваженими посадовими особами ДПС.

Останнє редагування: 11 гру 2008
  16. Solaris

Solaris Аксакал

VW Golf Mk2 RF->9A H&R -40-100
    підкажіть на яку статтю ссилатись якщо ДАЇшник небажає відавати документи і далі зупиняє інші авто а ви чекаєте..

17. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    Solaris, Помоєму він не може зупиняти інші авто поки не закінчив розбиратися з тобою... А от куда зіслатися я незнаю.

18. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR
    Дзвонити по тел. довіри, і повідомляти про безпідставне вилучення документів з можливою метою отримання хабара без пояснення причини і складення відповідних процесуальних документів. А перед тим це все пояснити гайону спокійним і культурним тоном, взнавши в нього номер нагрудного знака, звання, ПІБ, і дані посвідчення і вимагати пояснення причини зупинки і складення протоколу або повернення документів і побажання "щасливої дороги". Ссилатись можна на Інструкцію 1111, 7.5.3. Зупиняти транспортні засоби в разі порушення вимог
    правил, норм і стандартів у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, наявності ознак, які свідчать про їх технічну несправність, а також у разі наявності даних про те, що вони використовуються з протиправною метою
    . Оглядати транспортні засоби, перевіряти у водіїв документи на право користування і керування ними, дорожні (маршрутні) листи, наявність страхового поліса (сертифіката) про укладення договору обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів, а у разі
    спільних з іншими службами ОВС заходів - відповідність вантажів, що перевозяться, товарно-транспортним та іншим документам. Перевіряти транспортні засоби за базами даних автоматизованих інформаційно-пошукових систем ДАІ і в передбачених законодавством випадках доставляти ці транспортні засоби, документи та вантажі до територіальних ОВС для прийняття рішення згідно зі статтею 97 Кримінально-процесуального кодексу України ( 1001-05 ).

А ше 7.1. Працівник ДПС при несенні служби зобов'язаний:
    ....
    7.1.20. Бути культурним і ввічливим у спілкуванні з громадянами, неухильно дотримуватися законності.

І мені чомусь здається, що то шо я написав і так стає ясно після уважного прочитання даної теми.

19. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR
    Стаття 38. Строки накладення адміністративного стягнення

Адміністративне стягнення може бути накладено не пізніш як через два місяці з дня вчинення правопорушення, а при триваючому правопорушенні - два місяці з дня його виявлення, за винятком випадків, коли справи про адміністративні правопорушення відповідно до цього Кодексу підвідомчі суду (судді).
    Якщо справи про адміністративні правопорушення відповідно до цього Кодексу чи інших законів підвідомчі суду (судді), стягнення може бути накладено не пізніш як через три місяці з дня вчинення правопорушення, а при триваючому правопорушенні - не пізніш як через три місяці з дня його виявлення.

Стаття 276. Місце розгляду справи про адміністративне правопорушення

Справа про адміністративне правопорушення розглядається за
    місцем його вчинення.

Справи про адміністративні правопорушення, передбачені статтями 80, 81, 121 - 126, 127-1 - 129, частинами першою, другою, третьою і четвертою статті 130 і статтею 139 (коли правопорушення вчинено водієм) цього Кодексу, можуть також розглядатися за місцем обліку транспортних засобів або за місцем проживання порушників.

Стаття 288. Порядок оскарження постанови по справі про
    адміністративне правопорушення

Постанову по справі про адміністративне правопорушення може
    бути оскаржено:

...

3) постанову іншого органу (посадової особи) про накладення дміністративного стягнення - у вищестоящий орган (вищестоящій посадовій особі) або в районний, районний у місті, міський чи міськрайонний суд, у порядку, визначеномуКодексом адміністративного судочинства України (747-15 ), з
    особливостями, встановленими цим Кодексом.

Скарга подається в орган (посадовій особі), який виніс постанову по справі про адміністративне правопорушення, якщо інше не встановлено законодавством України. Скарга, що надійшла, протягом трьох діб надсилається разом із справою органу (посадовій особі), правомочному відповідно до цієї статті її розглядати.
    ...
    Особа, яка оскаржила постанову у справі про адміністративне правопорушення, звільняється від сплати державного мита.

Стаття 289. Строк оскарження постанови по справі про адміністративне правопорушення

Скаргу на постанову по справі про адміністративне правопорушення може бути подано протягом десяти днів з дня винесення постанови. В разі пропуску зазначеного строку з поважних причин цей строк за заявою особи, щодо якої винесено постанову, може бути поновлено органом (посадовою особою), правомочним розглядати скаргу.

Стаття 291. Набрання постановою адміністративного органу (посадової особи) у справі про адміністративне правопорушення законної сили

Постанова адміністративного органу (посадової особи) у справі про дміністративне правопорушення набирає законної сили після закінчення строку оскарження (опротестування) цієї постанови

Стаття 292. Строк розгляду скарги і протесту на постанову по справі про адміністративне правопорушення

Скарга і протест на постанову по справі про адміністративне правопорушення розглядаються правомочними органами (посадовими особами) в десятиденний строк з дня їх надходження, якщо інше не встановлено законами України.

Стаття 294. Набрання постановою судді у справі про адміністративне правопорушення законної сили та перегляд постанови

Постанова судді у справах про адміністративне правопорушення набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги чи протесту прокурора,

Стаття 307. Строки і порядок виконання постанови про накладення штрафу

Штраф має бути сплачений порушником не пізніш як через п'ятнадцять днів з дня вручення йому постанови про накладення штрафу, а в разі оскарження або опротестування такої постанови - не пізніш як через п'ятнадцять днів з дня повідомлення про залишення скарги або протесту без задоволення.

Стаття 308. Примусове виконання постанови про стягнення штрафу

У разі несплати правопорушником штрафу у строк, установлений частиною першою статті 307 цього Кодексу, постанова про накладення штрафу надсилається для примусового виконання до відділу державної виконавчої служби за місцем проживання порушника, роботи або за місцезнаходженням його майна в порядку, встановленому законом.

Стаття 303. Давність виконання постанов про накладення адміністративних стягнень

Не підлягає виконанню постанова про накладення адміністративного стягнення, якщо її не було звернуто до виконання протягом трьох місяців з дня винесення. В разі оскарження чи опротестування постанови відповідно до статті 291 цього Кодексу перебіг строку давності зупиняється до розгляду скарги або протесту.

Тут є відповіді на всі твої питання. Стосовно "чорного списку ДАІ" - не думаю що всіх, хто оскаржує постанови дайців повносять в "чорний список" і взагалі сумніваюсь в існуванні такого. Стосовно іншої фактичної адреси порушниці - виконавці можуть встановити її фактичну адресу і накласти стягнення, а можуть встановити належне їй майно (зареєстроване в МРЕВ, БТІ чи ін.) або рахунок у банку ( для ФОП СПД), і накласти на них арешт.
    В прокуратуру можеш писати, можеш неписати. З практики: прокуратура займеться тою справою тоді, коли ти надаш їм відомості про те, що адмінпровадження здійснюється з порушеннями вимог чинного законодавства (не враховано якісь докази, відсутні необхідні документи/складені з порушеннями, недотримано певні процедури, пропущено строки, інші порушення). Тоді прокуратура в порядку нагляду може перевірити адмінпровадження і внести протест на постанову.

На майбутнє: пост твій зношу, будеш зловживати капсом чи великими шрифтами - отримаєш попередження.

Останнє редагування: 16 гру 2008
  20. Lubas

Lubas Active Member

VW VENTO 1.9TDI 1995
    спасибі. в постанові червоним текстом виділено: УВАГА! Відповідно до ст. 308 КУпАП, у разі несплати накладеного штрафу впродовж 15 діб, його розмір збільшується вдвічі.
    Десь на форумі читав, що це буде з 1 січня 2009 р. чи це діє вже тепер?

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)