Новий закон про покарання за порушення ПДР

Тема у розділі 'Новини ДАІ', створена користувачем MARTINI, 24 вер 2008.

1. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR
    Ні. Буде діяти з 01.01.09р. На постанови, винесені до 01.01.09 дія даної норми не розповсюджується.

• Подобається Подобається x 1
  2. Lubas

Lubas Active Member

VW VENTO 1.9TDI 1995
    а яка стаття якого документу це регламентує? тобто, вказуючи цей абзац в постанові вони вже недотримуються чинного законодавства (ст........ такого то акту)??? і таку постанову вже можна оскаржувати???

3. peGas

peGas Аксакал

Peugeot 307 2.0 XS '05
    Клубна карта:
    000008

вкрав з тюнінг клубу. но для порушників корисна інфа

4. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR
    Стаття 308. Примусове виконання постанови про стягнення штрафу

У разі несплати правопорушником штрафу у строк, установлений частиною першою статті 307 цього Кодексу, постанова про накладення штрафу надсилається для примусового виконання до відділу державної виконавчої служби за місцем проживання порушника, роботи або за місцезнаходженням його майна в порядку, встановленому законом.

У порядку примусового виконання постанови про стягнення штрафу за вчинення адміністративного правопорушення з правопорушника стягується:

подвійний розмір штрафу, визначеного у відповідній статті цього Кодексу;

витрати на облік зазначених правопорушень. Розмір витрат на облік правопорушень визначається Кабінетом Міністрів України.
    { Частина друга набирає чинності з 1 січня 2009 року щодо
    стягнення подвійного розміру штрафу при примусовому виконанні
    постанови у справі про адміністративне правопорушення згідно із
    Законом N 586-VI ( 586-17 ) від 24.09.2008
    }
    { Стаття 308 в редакції Закону N 2056-III ( 2056-14 ) від
    19.10.2000; із змінами, внесеними згідно із Законом N 586-VI
    ( 586-17 ) від 24.09.2008 }

5. Miha

Miha Місцевий

Renault Kangoo 1.5 dci 2005
    Клубна карта:
    000408
    неможу знайти реальні штрафи при ситуації штрафмайданчика і їзди без прав і документів взагалі.
    що за це світило?

6. Lubas

Lubas Active Member

VW VENTO 1.9TDI 1995
    а якщо закрив машину і пішов пішки за документами??? ну ж усіляке буває, мент тоже іноді забуває голову помити з бодуна і зуби почистити, що тхне від них на роботі перегаром, так і що? я ж рух далі не продовжую, іду пішки, а при наявності доків - питань нема...далі їду... це ж людський фактор - всяке може бути. я також дуже часто забуваю доки - переодягнусь і ... ловили, я звонив другу він мчав додому, брав в жінки доки, привозив на місце, і ні коп"я людям в формі... іноді пропонував - не брали...

7. Solaris

Solaris Аксакал

VW Golf Mk2 RF->9A H&R -40-100
    нині мене зупинив коп :)
    на запитання причина зупинки сказав опрацювання..
    провірив доки сказав шо нема тимчасового талона.. я сказав шо якшо якісь проблєми то можу подзвонити до власника він розкаже по чьом халва на зоні.. він сказав шо нетреба і спитав чи я можу відкрити багажнік :)
    я спитав чи він може організувати двох свідків і акт обшуку він сказав шо може скласти протокол за то шо нема тимчасового талона і я заспокоївся :mocking:
    в кінцевому результаті сказав шо я канєшно маладєц шо хтів його взути але шо я недовчив і шо "огляд" а не "обшук" він може проводити без свідків..

тепер питання..
    1. при тому опрацюванні обовязкова наявність беркутів???
    2. чи має право він проводити так званий обшук і огляд чи тільки беркут
    3. чи при огляді можна вимагати свідків і основне акт

8. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    огляд він може
    хай ходить, оглядає, зазирає в вікна і дірочки. А відкрити твою машину - ні, бо тоді це вже обшук, тому він багажник сам не відкриває, а тебе просить

9. Lubas

Lubas Active Member

VW VENTO 1.9TDI 1995
    а відкривати багажник я можу відмовитись??? чи для огляду я мушу відкрити багажник для ОГЛЯДУ а не обшуку???

10. Drapula

Drapula Місцевий

VW Cross Polo 1.4 2008
  11. Res

Res Початківець

Golf 3 VR6
    Чув ще таку штуку: що ДАІ не має власного рахунку, всі гроші надходять до Державного Казначейства (з переліку, що виклав Пегас так і видно), яке ніяк не звітує пере автоінспекцією! Тепер постає питання, "ДАІ" взнає про факт сплати лише з квитанції яку їм приносять громадяни, а якщо просто не платити, як вони це докажуть? Розумію, що сам собі заперечую, але все ж... Казначейство перед даішниками ніяк не звітує...

12. Solaris

Solaris Аксакал

VW Golf Mk2 RF->9A H&R -40-100
    комусь вже протокол виписували за відсутність тимчасового талона???
    але реальній людині а не комусь в іншому кінці країни!!

13. Drapula

Drapula Місцевий

VW Cross Polo 1.4 2008
    штраф не виписуватимуть десь до весни, бо продовжили термін отримання талонів,але поцікався доки точно, якшо не помиляюся до 1 березня

• Подобається Подобається x 1
  14. melych

melych Новачок

Sens
    18.12.08 на мене склали протокол, в зазничений термін ст. 307 я оплатив. Квитанцію не носив і поки, що не збараюсь. Уже два рази дзвонили з ДВС з питанням чи платив штраф, сказав що так, оплатив. Вони хочуть щоб ще приніс квитанцію. Обіцяли прислати на роботу якусь бумагу, що мені прийдеться оплатити їхні послуги і буде мні дорожче. Оскільки я мав предявити квитанцію в ДАІ. Знайшов я в неті а саме на http://briz.if.ua/articles.php?aid=501 де "На запитання журналістів відповідає начальник УДАІ УМВС України в Івано-Франківській області Михайло Кизимишин." І ось він каже: "Згідно ст. 307 КУпАП правопорушнику необхідно сплатити штраф протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення постанови про накладення штрафу. Квитанцію про сплату штрафу необхідно надати до відділу ДАІ за місцем проживання." Однак статя 307 звучить дещо не так: "Стаття 307. Строки і порядок виконання постанови про
    накладення штрафу

Штраф має бути сплачений порушником не пізніш як через
    п'ятнадцять днів з дня вручення йому постанови про накладення
    штрафу, а в разі оскарження або опротестування такої постанови -
    не пізніш як через п'ятнадцять днів з дня повідомлення про
    залишення скарги або протесту без задоволення.
    У разі відсутності самостійного заробітку в осіб віком від
    шістнадцяти до вісімнадцяти років, які вчинили адміністративне
    правопорушення, штраф стягується з батьків або осіб, які їх
    замінюють.
    Штраф, накладений за вчинення адміністративного
    правопорушення, вноситься порушником в установу банку України, за
    винятком штрафу, що стягується на місці вчинення правопорушення,
    якщо інше не встановлено законодавством України.
    { Стаття 307 із змінами, внесеними згідно з Указами ПВР N 7542-11
    від 19.05.89, N 1369-12 від 29.07.91, N 1818-12 від 15.11.91;
    Законами N 244/94-ВР від 15.11.94, N 196/96-ВР від 15.05.96,
    N 586-VI ( 586-17 ) від 24.09.2008 } ". То підкажіть будьте ласкаві, чиповинен я нести квитанцію?

15. Vitaliy_V

Vitaliy_V Початківець

TransportetT2
    З виконавчої служби мають прислати виконавче впровадження по вашій постанові, тоді будете змушені їм предявити квитанцію.
    Якщо по телефону питаються то Ви по телефону їм і відповідайте.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)