Новий закон про покарання за порушення ПДР

Тема у розділі 'Новини ДАІ', створена користувачем MARTINI, 24 вер 2008.

1. ROS

ROS Аксакал

Renault Espace 2.0; Opel Vectra B 1.6; Toyota Celica GTi 1.8; Honda Dio 35; ІЖ Ю; Тула
    Клубна карта:
    000035
    Закон вступає в силу з 18.11.2008., платити штраф будеш по сарих цінах

2. 514rabbit

514rabbit Active Member

VW GTi 2010 2.0T + Honda Shadow 750cc '84
    Xaxaxaxaxa! :D

3. Lubas

Lubas Active Member

VW VENTO 1.9TDI 1995
    а НЕ бандити коли були останній раз при владі???

4. Rostyk

Rostyk Місцевий

Passat B5 1,9 TDI
    Клубна карта:
    000030
    УДАІ у Львівській області готується працювати за новими „тарифами”
    27.10.2008 15:07 // Суспільство Гал-інфо
    17 листопада вступає в дію новий закон „Про посилювання покарань водіїв за порушення на дорогах”, який затвердила Верховна Рада 24 вересня. В середньому сума штрафів за порушення правил дорожнього руху збільшена в 20 разів, мінімальний штраф за порушення правил користування ременями безпеки становитиме 51-85 грн, максимальний - керування автомобіля в стані алкогольного сп’яніння, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів становитиме 2550-3400 грн або позбавлення прав на 1-2 р. Про це сьогодні, 27 жовтня, під час прес-конференції повідомив начальник УДАІ у Львівській області Володимир Семенина.
    Володимир Семенина зазначив, що з тим, як наберуть чинності нові закони, даішники зможуть зупиняти авто тільки в разі порушень правил дорожнього руху і при цьому обов’язково складатимуть протокол. Співробітники ДАІ не складатимуть протокол, якщо порушення ПДР були зафіксовані відеокамерами, протоколи складатимуть в кінці дня на всіх порушників, а постанови про порушення надсилатимуть додому. Також даішники матимуть право забирати права на місці, якщо це передбачає скоєне порушення. А права доведеться віддати, інакше дії водія підпадають під ст. 185 Адмінкодексу – непідкорення вимозі працівника міліції. Вилучати права вони зможуть до прийняття рішення суду, від рішення залежитиме чи отримає водій свої права.
    Для відеоспостереження у Львові буде встановлено щонайменше 20 камер в місцях підвищеного рівня ДТП, а щодо Львівщини загалом, то Володимир Семенина виокремив одну трасу з підвищеним рівнем ДТП – траса „Київ-Чоп”, на якій планується також встановити відеонагляд. „Проте робота даішників не зміниться одразу після 17 листопада”, - зазначив Володимир Семенина, пояснюючи це тим, що наразі ведеться закупка обладнання необхідного для роботи, а працівники ДАІ мають краще освоїти ПК, бо цього вимагають нові стандарти роботи. Він вважає, що на новий рівень роботи вони перейдуть орієнтовно через півроку.
    За його словами, до найбільш поширених видів порушення правил дорожнього руху відносяться перевищення швидкості та порушення правил обгону. За перевищення встановлених обмежень швидкості руху більш як на 20 км/год штраф – 255-340 грн., 50 км/год - 510-680 грн. Залишення водіями місця ДТП штраф становитиме 255-306 грн., або позбавлення прав від 6 міс. до 1 року. А щодо затримання водія напідпитку вдруге, то у нього вилучатимуться права на 2-3 роки з можливим вилученням автомобіля. На третій же раз за подібні правопорушення водіїв позбавлятимуть прав на 10 років з обов'язковим вилученням автомобіля. Володимир Семенина переконаний, що це має зменшити кількість ДТП і сподівається на взаєморозуміння даішників та водіїв.
    „Щодо навчання водіїв, то особи, які хочуть отримати права відтепер повинні будуть проходити навчання в спеціальних школах, які в свою чергу мають мати акредитацію, екстерни виключаються. Сама система видачі прав також зміниться, планується, що права не будуть видаватися на ціле життя, а на певний термін”, - розповів він.
    Техогляд авто проходитиме на акредитованих СТО, а не в ДАІ, як було завжди, а за рахунок того, що буде створений загальний реєстр, особа не зможе пройти СТО, якщо має непогашений штраф.
    Володимир Семенина наголосив, що у зв’язку з підвищенням штрафів, буде здійснюватися чіткіший контроль за працівниками ДАІ задля запобігання хабарництва. Для цього планується збільшити штат інспекторів адмінпрацівників, 3000 на всю Україну. Окрім того, планується піднести зарплатню даішникам для того, щоб вони більше цінували свою роботу. Також введуть в дію закон про те, що даішники зможуть мати на робочому місці лише 100 грн. і жодної валюти.

Жесть!

5. Golf 2

Golf 2 Місцевий

Audi a6 2.5 tdi
    то не жесть а повна дупа!!! особливо про те що права будуть видаватись на певний термін

6. ArniXXX

ArniXXX Active Member

VW Passat B3 1.6 Бензин 1990
    Це точно. То це як? З роками ми забуваємо де педалі та руль? Можливо ... Десь коли стукне 99 років, може в кого менше. Я собі навіть не уявляю. Це що, знову будемо ходити в автошколу і інструктор буде вчити мене їхати? :D Чи може нас заженуть на уроки проф їзди? Ну там розворот на місці, їзда на 2 колесах, заноси на голольоді :gamer:. Я вже всикаюсь від однієї думки про це ...

7. Topol

Topol Аксакал

VW Corrado G60 1990 Police Interceptor 2007 Yamaha R1 2009
    Клубна карта:
    000006
    :D

Sasa, яких 500 грн? В мене ж корадо - а це автоматично означає що більше 20 грн в кишені ніколи нема, бо все в баку або в новокуплених тітанах чи іншій лободі. :D
    Тому і питаю про суди.

То можна буде судитися...
    Я 7 гривень дав 10 років тому за екзамен, на цукерки прєподам, хіба б я так тратився якби не знав що то не на все життя права? Неподобство.

Останнє редагування модератором: 27 жов 2008
    • Подобається Подобається x 2
  8. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    Це повний брєд... Їх шо шманати будуть??
    Полюбе більше будуть мати. В труси ховатимуть))

9. Lubas

Lubas Active Member

VW VENTO 1.9TDI 1995
    або в траву)))))))))))))
    о то прикол буде - водія ДАЙ щемить, а три пасажири тіпа в туалет, "зелень" з трави в околиці ДАЙ - машини позбирали)))))))))))))))))))
    десь я це бачив... в фільмі "Бумер"

10. Drapula

Drapula Місцевий

VW Cross Polo 1.4 2008
    У кожної монети дві сторони, як і у палки два кінця...
    Але то що робиться на дорогах по любому треба міняти
    Чомусь як заїжджаєш за кордон то всі правиля згадуєш, а тут забуваєш
    Ми шо своїх водіїв, людей і пішоходів любимо і шануємо менше
    Інша справа шо ВОНИ С..УКА озвіріють, такшо запасаємся диктофонами, камерами і даєм відсіч

11. Golf 2

Golf 2 Місцевий

Audi a6 2.5 tdi
    Оце так точно!!!

12. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    нормально, 100 грн назбирав, позвонив дружині, під"їхала супруга на лєксусі, забрала касу і працюєш собі далі :)

13. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    Гг)) не вийде... Проїдеш ти на червоне, захочеш дати на лапу, а вони шо тіки 100грн візьмуть з новими штрафами?? 500 мінімум)) Так шо і збирати не треба))

14. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    Чув, що за їзду по довіреності без якогось сраного талону вони написали штраф в 400 грн. І пофік, що це суперечить конституції і праву на власність (які є вищі нід ПДР) і пофіг, що власність на машину немає відношення до дорожнього руху (але чомусь прописана в цьому Законі) і пофік, що вся Європа їздить без всяких доручень, після виходу з совка робимося ще совковішими!

Розмовляв з людьми, близькими до головного департаменту ДАІ. Кажуть, там як вогню бояться, що хтось почне оскаржувати цей дурнуватий Закон. Може організуємо акцію протесту?

• Подобається Подобається x 4
  15. Pavlo_Lviv

Pavlo_Lviv Active Member

VW Golf II 1.8 RP 2E2 1989
    Клубна карта:
    000052
    100%, як почнуть чіплятись за доручення треба буде так і робити.

16. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR
    "оскаржувати" закон може:
    -президент
    -ВРУ
    -Конституційний суд
    шляхом подання відповідної законодавчої ініціативи. Для того, щоб це міг зробити народ, потрібно провести всеукраїнський референдум, або ініціювати обговорення даного питання через якусь депутатську групу. Враховуючи, що нардепи "клали" на доручення і т.п. лабуду, вони не будуть ні голосувати за це, ні ініціювати таке голосування. А на всякого роду протести і мітинги їм пох.

17. Cherepaha

Cherepaha Місцевий

VW Golf II 1.3, 1989
    Клубна карта:
    000484
    Треба зробити талон і мати спокій. Я б давно зробив, але не знав, що він діє на термін всього доручення (я думав, що 1 рік). Ост раз мене спинили, нічого не взяли, крім обіцянки зробити талон. Зробив... 300 грив на 3 роки не так багато... (якщо мати квитанцію про сплату податку за поточний рік то на 104 гривні менше)

18. Drapula

Drapula Місцевий

VW Cross Polo 1.4 2008
    По любому треба всьо довести до ладу, я так мурдувався, коли на кенгу їздив по дорученню, хоча вони на мені багато не заробили
    Просто коли всьо чотко, тоді можна спокійно і їм "кров пити"

19. Lubas

Lubas Active Member

VW VENTO 1.9TDI 1995
    хто зна... може перед виборами вони трохи греки і макаронів захочуть дати людям - чом би і не під шумок щось придумати??? армія у нас веееееееееееелика!!!!!!! я не маю на увазі шановних учасників нашого фольц-форуму, йдеться про майже ВСІХ водіїв.....................

20. ArniXXX

ArniXXX Active Member

VW Passat B3 1.6 Бензин 1990

Цілком згідний. І це лайно має місце тому що наші суди виносять рішення яке суперечить цивільному кодексу. І призедент тут до лампочки. ЦИВІЛЬНИЙ КОДЕКС вищий за їх смердячий талон. І пора вже почати возбухати по таких питаннях. Як мені треба комусь доручити свое авто то я маю пів дня оббивати пороги в даі? Та пішли вони верблюду між ноги!

Шановні громадяни, терпіть! Доводьте все до ладу, башляйте 250 гр. Тому що ми лохи, і вони це знають. Амінь.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)