Новий закон про покарання за порушення ПДР

Тема у розділі 'Новини ДАІ', створена користувачем MARTINI, 24 вер 2008.

1. BaNdeRa

BaNdeRa Active Member

VW Golf III 1.6 1994
    Клубна карта:
    000487
    Ну ясно я поняв, наш народ самий гнучкий в світі, як гнули так хай і далі гнуть. Всім я бачу по х на то всьо. арівідерчі :bye2:

2. Drapula

Drapula Місцевий

VW Cross Polo 1.4 2008
    BaNdeRa,ну як гнучкий?
    підтримаю поїздку на Київ з прапорами полюбому,
    але направду треба висунути розумні вимоги

• Подобається Подобається x 1
  3. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    Незнаю))

Протестувати за високі штрафи - нісенітниця... Помоєму треба просто збільшити штат ДАЇшників... шоб стояли багато де... не тільки на відкритих дорогах. Будуть штрафи менше зате частіше. Головне шоб не давати хабаря. Якшо так буде то більшості відпаде бажання "літати" і кожний кілометр сплачувати штраф... Але в нас такого бути не може, тому треба голосувати не за зменшення штрафів, а за "европейським штрафам - європейські дороги", щоб не сплачувати штраф за те шо об"їхав ями по зустрічній...

• Подобається Подобається x 4
  4. Drapula

Drapula Місцевий

VW Cross Polo 1.4 2008
    А ото буде наш лозунг
    Shaggy+1

5. Rostyk

Rostyk Місцевий

Passat B5 1,9 TDI
    Клубна карта:
    000030
    зовсім інше питання...

6. vovka

vovka Active Member

ВАЗ 2108 RPD, Ford Fiesta ST
    в принципі з натяжкою сюда можна притягнути пункт 2.14 (е), типу водій має право відступати від правил в умовах дії непереборної сили (??? що це значить .. ) або коли неможливо запобігти власній загибелі чи каліцтву людей.
    Але думаю от такі розводи почастішають. А ще буде таке що якщо буде стояти припаркована машина, і небуде як її обїхати крім як через сплошну - то теж менти почнуть розводити тебе а не того хто неправильно припаркувався.

7. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Цікаво, не знав про таке... Але ж всеодно домахаються... в мене таке було на Дж.вашинтона на переїзді... ями.. я по зустрічній, спинили... кажу йому "ями!!! сяду там!!" а він мені: "дивіться гольф проїхав, в вас машина не нижча, проїдете...". Прохати то проїду... але зразу на СТО за стійками... Не думаю шо тим відмажешся.. примахаються...

Я ж про шо і кажу... тут палка двох кінців... але в любому випадку страждає невинний...

8. Miha

Miha Місцевий

Renault Kangoo 1.5 dci 2005
    Клубна карта:
    000408
    я розмовляв з інспектором ДАІ, і він сказав що за те що водій буде без тимчасового талону, вони тепер будуть штрафувати,
    а тепер я бл... думаю чи вартує той мінінгіт еоплачувати.
    і буде тяганина по ДАІ, судах, (якщо оштрафують).
    чи купити і мати спокій хоч за це,
    а то можна попасти на поганий настрій людини і потім займає купа часу щоб це вирішувати , а часу у мене немає вільного у робочий час.

може це і незаконно , але блін потім це розгребати , доказувати, це займає час і гроші...

9. Drapula

Drapula Місцевий

VW Cross Polo 1.4 2008
    Все вірно, хоч не хоч, але документи мають бути впорядку, як і транспортний засіб, то буде мабуть точно дешевше ніж лазити по судах, і спілкуватися із ліцамі не іспорченимі інтелектом
    Я свого часу шкодував, що кенгушку не переоформив на пасажира, ото вони мені кров сосали за ті сідушки,... та й за той самий талон. На стрьомі їздити то повна лажа
    Dura lex, sed lex- "херовий закон. але закон",казали мудрі римляни, поки їх варвари не потоптали, ото може бути і в нас таке

10. Vitali

Vitali Початківець

B3 1,8 91р.
    А при сняті машини з обліку потрібен потрібен реєстраційний талон?

11. Miha

Miha Місцевий

Клубна карта:
    000408
    http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=1306-2001-%EF

офіційний сайт Рада
    все знайшов в законі, там в пункті 2,1 вказано ... (скинув нижче копію)

Читаючи п.2.1 ПДД, бачимо, що:
    "2.1. Водій механічного транспортного засобу повинен мати при собі:

а) посвідчення на право керування транспортним засобом
    відповідної категорії і талон, що додається до посвідчення;

б) реєстраційний документ на транспортний засіб (для
    транспортних засобів Збройних Сил - технічний талон), а у разі
    відсутності в транспортному засобі його власника, крім того, -
    свідоцтво про право спільної власності на цей транспортний засіб
    ЧИ тимчасовий реєстраційний талон;"

Із вищенаписаного випливає, що водій повинен мати генеральне доручення ЧИ ...талон, де "ЧИ" - це ключове слово !!! "ЧИ"="АБО", адже так? "ЧИ" - чітко підкреслює те, що талона не потрібно, коли є доручення! Генеральне доручення дає право розпоряджатися транспортним засобом на власний розсуд: продавати, керувати тощо...
    Тобто, генеральне доручення, нотаріально завірене, законно засвідчує право спільної власності на транспортний засіб! Саме те, що вимагає п.2.1(б) ПДД: "...свідоцтво про право спільної власності на цей транспортний засіб..." Тоді на яких підставах вимагають той талон?!
    Можливо ДАІ посилається на якусь постанову КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ, яку я так і не зміг ніде знайти? Але ж навіть у такому випадку їх дії незаконні, оскільки ст.210 ЦК встановлює, що державна реєстрація угод обов'язкова тільки у випадках строго встановлених законом. Для даного випадку реєструвати договір у ДАІ чи отримувати тимчасовий реєстраційний талон (що практично те саме) ніякий закон не вимагає. Якщо така вимога десь є, то лише в якійсь постанові Кабміну, про яку ходять чутки... Але ця постанова не є законом - це підзаконний акт! Тим часом, ст. 8 Конституції України встановлює переважну чинність закону при протиріччях, а ст. 19 Конституції – право діяти тільки в межах, способом і в порядку, установлених законом (а не підзаконними актами) для посадових осіб органів державної влади, і можливість зобов'язання громадянина до здійснення яких-небудь дій тільки на підставі закону, а не підзаконного акту! Положення Постанови Пленуму Верховного Суду України від 1.11.1996р. «Про застосування Конституції України при здійсненні правосуддя» також установлюють необхідність для суду, при розгляді справи, визначати відповідність законності підзаконних актів і, у випадку протиріч, керуватися тільки положеннями закону.
    Таким чином, обов'язкової сили вимога одержання тимчасового реєстраційного талона до доручення або іншого документа не має. До того ж ст. 126 ч.3 КоАП передбачає покарання за керування транспортним засобом взагалі без документів, а не саме без такого талона. Тому відсутність тимчасового талона при наявності, наприклад, доручення не може бути основою для відповідальності водія.

12. ROS

ROS Аксакал

Renault Espace 2.0; Opel Vectra B 1.6; Toyota Celica GTi 1.8; Honda Dio 35; ІЖ Ю; Тула
    Клубна карта:
    000035
    Хлопаки! Моя думка, ДЕКОЛИ треба їзити акуратно, але якщо я і буду їхати 150, точно нестану. За незупинку штраф менший. Щодо талону. Якщо машина по генералці, то штафи будуть приходити на господаря. Завтра звяжуся з господарем своєї попередньої машини і анулюю довіреність(якщо незахоче робити тимчасового талона), тобто зніму її з обліку, а там вже його менінгіт, я за нього по судах ходити небуду. До речі, для сплати дають 10 днів, а "пеня" буде рости.

13. zhora

zhora Початківець

VW Golf 3 93
    водії транспортних засобів , тимчасовий регістраційний талон навіть при наявності ген доручення потрібен обовязково, штраф за його відсутнісь складатиме 400-800 грн з 17 11 08
    закон про це вийшов ще в далекому 1998 році , але за це ніхто не домагався , так як штраф становив 8 грн

14. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Деколи?? Нє... не згоден... Я завжди їжжу акуратно, а от ДЕКОЛИ швидко, якшо кудись спішу... В інших випадках ні. Штраф за незупинку менший не буде.. а буде тільки більшим.. якшо ти проїхав припустимо на червоне, ти сплатиш штраф і за не зупинку і за проїзд на червоне... якшо номер засічуть або доженуть)

15. Rostyk

Rostyk Місцевий

Passat B5 1,9 TDI
    Клубна карта:
    000030
    Якщо б навіть за незупинку штраф був менший, я б не ризикнув втікати, бо від нашої доблесної міліції можна і пулю шальную получити. А потім розбиратись хто правий хто еправий - гнила тема...

16. Rostyk

Rostyk Місцевий

Passat B5 1,9 TDI
    Клубна карта:
    000030
    Якщо б навіть за незупинку штраф був менший, я б не ризикнув втікати, бо від нашої доблесної міліції можна і пулю шальную получити. А потім розбиратись хто правий хто неправий - гнила тема...

17. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    там нема слова доручення, в тому то і весь прикол - менти втіхаря намагаються анулювали дію законних доручень, які дають право володіння і використання машини як майна. Найбільше нервує те, що воно забирає моє конституційне право на власність - тепер я не маю права передати комусь у користування своє майно без сплати 350 грн даїшникам - повний абсурд! В Європі з тієї причини відмінили доручення, щоби кожен громадянин міг безперешкодно розпоряджатися своїм приватним майном. А у нас навпаки, сказали що доручення це погано, бо воно годує тільки нотаріусів, атреба ще придумати талон, який годуватиме бідних даїшників. Ну а чим же платити за опалення 4-поверхових особняків в Брюховичах та Сокільниках?

• Подобається Подобається x 3
  18. Miha

Miha Місцевий

Клубна карта:
    000408
    «свідоцтво про право спільної власності»
    що воно собою являє? це генеральне доручення????

19. Олег М.

Олег М. Аксакал

VW Scirocco 16V GTX 1991, VW Scirocco mk1 1979 16V, VW Colf-1 Cabrio 1989, VW Golf Country 16V, VW Scirocco GTE mk1
    Клубна карта:
    000001
    В Москляндії теж

20. Vitali

Vitali Початківець

B3 1,8 91р.
    Я чув що можна робити експертизу в Чернівцях, а собою в Київ можна брати лише номера. По поводу цього ви не вкурсі?

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)