Новий закон про покарання за порушення ПДР

Тема у розділі 'Новини ДАІ', створена користувачем MARTINI, 24 вер 2008.

1. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    даішник виписує квитанцію, оплачуєш її в ощадкасі. Якщо не оплатив протягом двох тижнів, сума штрафу збільшується в 2 рази. Короче ставлять на "щьотчік" чисто по понятіям... Справжній гопстоп.......

2. Miha

Miha Місцевий

Renault Kangoo 1.5 dci 2005
    Клубна карта:
    000408
    привіт
    підкажіть будь-ласка хто був у мрео вчора чи сьогодні ще буде і скільки зараз займає часу зробити тимчасовий талон, без додаткової оплати щоб швидше було, тобто сам прийшов заплатив в касу, отримав і поїхав.
    які документи потрібні?
    я знаю про такі:
    копію паспорта
    копію індиф. коду
    копію завірену нотаріусом генерального доручення
    копію чеку про тех огляд, (без нього дороще набагато).

яка процедура? хто може викласти? щоб небігати, нешукати віконечка .
    чи можна щоб оформили на мене але без мене, тобто дружина оформила на мене талон.?????
    дякую.

3. Drapula

Drapula Місцевий

VW Cross Polo 1.4 2008
    Mission Imposible (то займе трохи часу, тільки от скільки то невідомо)
    Я так хотів талон техогляду, то казали шо нема
    Я обрав варіант "дзвінок другу" і ООО ЧУДО!!! талон отримав через 10 хв

4. Miha

Miha Місцевий

Клубна карта:
    000408
    і я також можу отримати напротязі 20хв, але якщо ця сама процедура недовга то можливо неварто пришвидшувати (дзвінок другу ) ітд

5. dido

dido Active Member

AUDI А6 С4 Quattro 2.5 TDI, VW Passat B4 Variant 2,0 AGG 1996 ГБО - був!!!
    Це вже як заведено в самому МРЕВ, в нас в області є такі що рибиться все за одну годину і ще бажають "ЩАСЛИВОЇ ДОРОГИ", але в основному або "дядько" або день або два, відмовки типу "непрацює комп", "закінчилися талони бачиш скільки людей деж навсіх вас взяти" і т.д., особисто я робив талон 13,11,08 їздив з дядьою вартувало офіційно 147 грн з копійками - це вже з послугами банку і 50 грн на лапку затратив годину часу, хто без дядька - та сама сума (147), виписка журналу "Зустрічна смуга" на 3 місяці десь біля 30 грн і з 5-00 ранку в черзі до 17-59 може навіть дадуть того талона, так в нас це робиться

6. Miha

Miha Місцевий

Клубна карта:
    000408
    то яка ж процедура? хтось розкаже?

7. dido

dido Active Member

Приходиш до інспектора, при собі мати - копію доручення завірену нотаріусом, свій паспорт, техпаспорт на автомобіль, посвідчення водія, він це все диветься, якщо все ок пише "бумажку" - що і куда платити в банку (офіційно, якщо невтулить якогось липового рахунку) і каже тобі "вийдіть будь-ласка до автомобіля я зараз вийду і перевірю його" і поки він "ЙДЕ" до авто ти вже повинен відкрити капота попротирати номера двигуна і VIN щоб "ПАН" недай бого незамастився, він передивляється це все, і йде пробиває авто по базі, а ти Ч Е К А Є Ш, потім називають твою фамілію і ти заходиш тобі кажуть "з машиною все добре йдіть платіть по списку" ти йдеш платити, коли заплатив приходиш з квитанціями і чекаєш знов черзі, коли підходить черга, заходиш показуєш квитанції і виходиш і знов "Ч Е К А Є Ш" десь годинки так через дві дайбог незакінчаться талони і не наї...ця комп, тебе кличуть і кажуть "у вас є страховка цивільної відповідальності???" якщо є показуєш він записує, якщо ні він каже де траба зробити, зазвичай там відсотків на 40 дорожче чим кругом, і коли ти показав поліс він каже талон виготовлений зараз заламінуємо і ти "Ч Е К А Є Ш" і вже коли знову назвали твою фамілію ти заходиш забераєш свої доки і того бля...го талона. Так робиться в нас при умові "чесного" відвідування і якщо в них нічого неполомиться і не пропаде світло

8. Travel

Travel Moderator

РЕНО МЕГАН
    Сьогодні вже отримав тимчасовий техпаспорт, так як я пересуваюся на машині по дорученню. Коли я його розглянув то побачив шо в ньому всі тіж самі записи що і в оригіналі техпаспорта, тіки прорисано що машина стоїть на мене. Питання чи потрібно возити з собою оригіна техпаспорта при наявності того тимчасового.

9. dido

dido Active Member

В мене в тимчасовому талоні на лицьовій сторінці зверху пише - "дійсний при наявності свідоцтва про реєстрацію - далі серія і номер свідоцтва"

10. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR
    Подвійний штраф буде з 01.01.09, зараз ще немає. Крім того, не забуваємо, що на місці гайону нічого не потрібно платити, все через банк, а постанову гайона можна оскаржити до районного суду в порядку КАСУ. Тоді вона вступить в силу з моменту, коли судом буде відмовлено у задоволенні скарги, або не вступить, якшо скаргу задоволять.
    Що стосується талонів тимчасових, то згідно чинного законодавства вони так і не є обов*язковими, от тільки гайони наші законів не знають і продовжують займатись бєспрєдєлом.
    Ст. 210 Господарського кодексу України встановлює обов*язковість державної реєстрації договорів тільки у випадках, чітко визначених чинним законодавством.
    Вимог закону (НЕ підзаконного нормативно-правового акту) щодо обов*язкової реєстрації доручень на право керування чи розпорядження ТЗ НЕ ІСНУЄ.
    Ст. 8 Конституції України встановлює приорітет закону при протиріччях, а ст. 19 КУ каже таке: Правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах,
    відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не
    передбачено законодавством.
    Органи державної влади та органи місцевого самоврядування,
    їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах
    повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами
    України.
    А значить, вимога гайона про пред*явлення тимч. талону, як і вимога про отримання тимч. талону до доручення не грунтується на законі і не є обов*язковою до виконання.
    А тепер КУпАП:
    Стаття 126. Керування транспортними засобами особами, які не
    мають відповідних документів або не пред'явили
    їх для перевірки

Керування транспортними засобами водіями, які не мають при
    собі або не пред'явили чи не передали для перевірки посвідчення
    водія відповідної категорії, талона до нього, реєстраційних та
    інших документів, що підтверджують право користування чи
    розпорядження транспортним засобом, а у випадках, передбачених
    законодавством, належно оформленого дорожнього (маршрутного) листа
    або документів на вантаж, що перевозиться, ліцензійної картки на
    транспортний засіб, а так само поліса (договору) обов'язкового
    страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних
    транспортних засобів (страхового сертифіката "Зелена картка")
    , -
    Водій має при собі посвідчення водія, талон до нього, техпаспорт (реєстраційний документ) і доручення, яке дає право розпорядження та/або керування автомобілем - значить в його діях немає складу адмінпорушення, передбаченого ст. 126 КУпАП. Що і потрібно записати в поясненні до протоколу, а потім у скарзі на той протокол до суду. І давайте не будем лошити і вестись на розкази гайонів, які розбираються в законах як китайці в древньослов*янській культурі.
    Хоча, напевно простіше зробити талон...але якшо хтось хоче відстояти свої права - є всі підстави.

Останнє редагування: 18 лис 2008
  11. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Тобто якшо мені зараз випишуть 500 гривень за мобільний, то я можу не платити його до нового року?

До речі про мобільний. Якщо мене гайон зупиняє за розмову по мобільному. Я зупиняюся, кидаю телефон під сідушку і коли він підходить до мене, я у відповідь на його звинувачення кажу, що йому привиділося, я ні по якому телефону не розмовляв і взагалі його в мене нема. Що він буде зі мною робити? :)

12. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR
    Штрафи діють вже з 17.11.08, а от норма про сплату подвійного розміру штрафу у випадку невчасної його сплати починає діяти з 01.01.09.
    2 питання: твоє слово проти слова гайона. Якшо він зафіксував камерою твою розмову по мобільному, чи є покази свідків, чи буде зроблено запит до оператора по твому номеру і буде інфа, що на час, зазначений в протоколі ти дійсно користувався мобільним - це доказ твоєї вини в адмін порушенні. Якщо гайон таких доказів немає-можеш пробувати оскаржити до суду його постанову, а суд прийме рішення.

13. Dino_grey

Dino_grey Місцевий

VW Scirocco GTX 1.8 1987;TOYOTA Land Cruiser 2006,2,7 TDI БЫЛ; AUDI A6 AVANT 1996 2,0 16V БЫЛ...
    Клубна карта:
    000411
    Скажи мне!!!А откуда он узнает его номер????

14. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    звідки він взнає який у мене оператор??? :)

а взагалі в мене не проходить шок від цьго вчинку нашої влади. Дайці - одна із найбільш корумпованих соціальних груп у нашій державі. Це всім відомо, про це всі відкрито говорять, тисячі анекдотів ходить, а наша Верховна Рада вручає цій групі ще більше влади, ще більше репресивних повноважень. Логічно було б спершу провести кардинальну реформу цієї структури, аж після цього приймати такі закони. Ато виходить абсурдна ситуація - злочинці слідкують за дотриманням правил.

Та й нововведення не надто адекватні, по моєму. Мобілка - 500 грн. Не пропустив пішохода - всього 250 грн. Не пристібнувся ременем - 80 грн... Невже мобілка головне зло на дорозі?

15. mixonoff

mixonoff Місцевий

VW Scirocco GTI'82 KAMEI, Skoda Fabia ' 07 1.2
    Клубна карта:
    000422
    Блін... тож тепер страшно буде за кермом навіть пальцем у вусі колупнутись, бо гайон може подумати що я трубку біля вуха тримаю. А до речі, як гайно взнає у оператора чи я говорив по телефону в такийто час? Він забере в мене трубку, чи буде вимагати мій номер моб. телефону? А може я не користувався мобільним зв'язком, а просто тримав біля голови трубку і слухав музику з плеєра.

16. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR
    Я тобі написав про докази, якими докажуть твою вину. Як вони ті докази отримають-це інше питання. Наприклад, застосують адмінарешт, отримають постанову слідчого, проведуть обшук, знайдуть телефон, знімуть твої відбитки пальців, доведуть що він належить тобі...це все брєд звичайно, але теоретично можливо.

17. dido

dido Active Member

Діло не втому звонив ти чи слухав музику, а втому що за кермом неможна користуватися телефоном щоб в тебе були вільні руки і ти міг швидко реагувати під час керування автомобілем

18. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR
    не тільки телефоном, а "засобами зв*язку". Тобто і таксистські рації, і ноутбук з аською підпадуть під дане визначення.

19. Yur

Yur Місцевий

MAN F2000 19.403 Commander
    Навряд лі їх хтось буде пиняти...
    а якщо в мене на машині стоїть сирена під капотом (типу ДАЇ. Пожежна і швидка). Продається в багатьох автомагазинах! То що за неї теж штрафують, бо щось в правилах вроді нема такого

Останнє редагування: 18 лис 2008
  20. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    нині на ЛФ вичитав ще таке
    це правда?

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)