Огрівання квартири

Тема у розділі 'Простофорум', створена користувачем Чортопхай, 6 лис 2012.

1. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097
    це можливо, все впирається в те на яке навантаження розрахована проводка і які обмеження накладають вхідні автомати. відносно цін, то грубо кажучи в 1.5-2 рази дорожче ніж на газі.

яким б методом не обігрівала, при наших цінах газ всерівно дешевший в перерахунку на квт тепла будь то котел, конвектор ,...

2. vasilukr

vasilukr Початківець

VW Jetta 2
    Може краще помешкання поміняти.

• Подобається Подобається x 1
  3. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Ти мене шокував таким поворотом справи! Але, думаю, варто прокалькулювати і такий варіант. Дякую! :scratch_one-s_head:

4. vasilukr

vasilukr Початківець

VW Jetta 2
    Я не фахівець тої справи, але думаю що ще залежить від розводки труб по будинку. Якщо міняти труби і батареї то легше напевно провести окремий електричний провід, тобто окрему розетку поставити для кожного електричного конвектора (електро-батареї) і включати ці батареї.
    Але знову питання, що робити якщо світла нема???
    Тот потрібно добре подумати - перж ніж щось робити.

5. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Чим зараз і займаємося тут усі дружно :yes:
    Як на мене, то відключення електрики без попередження набагато безпечніше, ніж відключення газу без того ж попередження (а тим більше - несподіване його включення, коли тебе нема вдома).

Власне, я й хочу почути різні думки (одна голова добре, а цілий Клюб - взагалі завал!), бо одна людина всього не може знати і передбачити.

Тому я дуууууже вдячна всім, хто долучився до обговорення.

6. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Дам таку пораду, вона не термінова, тобто не врятує цією зимою, але з огляду на довготермінову перспективу і гроші(окупність), то радив би поставити сонячний ковектор, краще 3 шт, як для приватного будинку суперове рішення, правда дорогувате ;)
    Ціна питання за 1 конвектор від 900 євро. Зате непотрібно електроенергії, працює задарма, і гріє як бойлер, а то і краще.

7. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Поясни...
    Ти про сонячні батареї?
    Будинок не приватний - читай вище.

8. rvm

rvm Місцевий

vw В5
    Тут також можна розглядати двохфункційний газовий турбо котел, але при цьому все рівно потрібна природня витяжка тобто вентиляційний канал. І при тому переробити систему опалення на сучасну. Тут і вода гаряча буде і тепло в квартирі. Але питання, якщо багатоквартирний житловий будинок то має бути ЖЕК, і саме він повинен експлуатувати димові та вентиляційні канали, що за проблема з каналом?

9. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Нема ЖЕК-у... Приймай так, як написано. Уяви собі, що я високо в горах, куди ніколи не протягнуть газу...

10. MrWolf777

MrWolf777 Аксакал

Volkswagen LT35 1995 2,4D;
    T4 1,9TD2001;
    Skoda Fabia 1.6V 2008;
    ,Mitsubisi Grandis 2,4 ATD ST 2009
    є такого роду батареї-конвектори ,які встановлюються на даху або на зовнішній стіні будинку ,які в пару з акомуляторами вирішать твої проблеми ,але є але:
    1 ціна питання даної установки
    2 чи потрібно це все тобі ?

якщо в тебе немає галочки коминяра, і будинок комунальний,то огляд має проводити твоє комунальне господарство,як і всебічне інше обслуговування твого будинку,то чому ти не подаш в суд на КП що воно невиконує свої обовязки?
    чесно моя думка ти їм краще носа втри ,аніж свою кишеню випорожнювати

11. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    нема такої можливости. і справді я не хочу це обговорювати на форумі, плз. я повинна продумати, як зробити так, щоби мені в моїй квартирі було добре без газу.

12. MrWolf777

MrWolf777 Аксакал

Volkswagen LT35 1995 2,4D;
    T4 1,9TD2001;
    Skoda Fabia 1.6V 2008;
    ,Mitsubisi Grandis 2,4 ATD ST 2009
    чесно , продай її ! ! !

13. rvm

rvm Місцевий

vw В5
    Якщо сонячний колектор то він має шось гріти, наприклад воду, вода має проходити циркуляцію, тобто має бути насос, насос щось має приводити в рух. Це так коротко. А взагалі сонячні конвектори взимку неефективні, а використовуються для підігріву води у поєднанні з бойлером (для економії електрики чи газу, бо вода потрапляє в бойлер вже підігріта десь близько 20-35 градусів по С) . Моя порада, Чортопхай, купи побутовий переносний кондиціонер з функціями охолодження, осушення, підігріву (всі переважно з таймаром та вбудованим термометром). Літом можна використовувати і як кондиціонер. Маю вдома таке, використовую більше зимою для осушення у ванній, так яа взимку проблематично сушити випрані речі, а вліту, деколи, ак кондиціонер. Сусідка купила таку штуку, бо винаймає картиру, а там стоїть газова піч яка газ просто зжерає, користується вже другий рік і задоволена. Ціна питання, коли я купляв, це років 4 тому 2400 грн, фірма AEG.

14. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Ти не в темі. У тебе застаріла інфа про сонячні колектори. От скажи, вода нагріта до температури 120С в мороз -20С то замало? Колектор до такої температури за годину-дві нагріває бак ємністю 300 літрів.

Так згоден що в моделях для нашого клімату краще ставити примусову циркуляцію, тобто насос, але він споживає мізер енергії в порівнянні з тим що потрібно нагріти.

Мінус переносних кондюків, вони дуже шумні і їм тре доступ назовні(відкрита кватирка) ;)

Останнє редагування: 6 лис 2012
  15. rvm

rvm Місцевий

vw В5
    Друже не буду тут з Тобою сперечатись, не та тема. Я на енергозбереженні і впроваджені таких систем троши набив шишок.

Чортопхай забув сказати за той прибор, в нього йде примусовий регульований потік повітря так, що трохи створює шум, але не дуже, а в тих конвекторах що мають в собі тени і нагрівають повітря за допомогою природньої циркуляції повітря ККД (коефіцієнт корисної дії) менший в порівнянні з кондиціонером.

16. bass

bass Аксакал

Клубна карта:
    000073
    Продавати не варіант. Огляд будинку, тим більше не приватного, покладено на КП, при умові що це не кондо. Якщо це КП, то краще прислухатись до порад містера вовчика і для початку просто написати просту заяву в КП. Якщо ж це кондо то все одно існує якась особа яка за це відповідає...

Я рахував колись для квартири моїх батьків, у скільки обійдеться обрізання ЦО і перехід на електрику. Виграв варіант комбі (електричного\газового) центрального котла... як по сумарній вартості. (тоді не стояло питання відрізати повністю газ). Котел дорогий, але стаєш незалежний. Проблема лише в тому що електрика мусить бути присутня в любому випадку для обслуговування котла ;) повнісю механічних комбі я не найшов.

17. Jenya_man

Jenya_man Початківець

VW Passat B3 1.6 1989
    Клубна карта:
    000087
    Доброго вечора шановні "глядачі" :)
    Бачу тут зібралося багато "спеціалістів" по ел. опаленню.
    Розвію ваші міфи!!!
    1. В першу чергу потрібно зайнятись теплоізоляцією приміщення! (стіни, стеля)
    2. Двохтарифний лічильник - це проста та доступна річ! (в цілях економії - незамінна річ!)
    3. Газ - це золото, яке використовують лише пострадянські країни для обігріву житла. Капіталісти вже давним давно обігріваються РОЗУМНИМ електричним опаленням!
    Не потрібно вигадувати якісь-там сонячні колектори, повітрні електростанції! Потрібно просто напросто розумно до цього питання підійти (утеплення приміщення, двохтарифний лічильник, терморегулятор та електричний обігрівач (ел. конвектор, теплова панель, тепла підлога тощо)).
    Фізика 8-9 клас: 100Вт електроенергії обігріває 2,75 куб.м! Ось і вся арифметика!
    Розумний терморегулятор - це 20-30% вашої економії (працює по температурі приміщення, програмується на день та на тиждень або на місяць, підтримує режим "антизамерзання приміщення" за вашої довготривалої відсутності...)
    Працюю з ел. опаленням вже 7 років. З власного досвіду: 2 кімнатна квартира площею 45 кв.м. - за опалення в зимовий період за місяць десь до 90-100грн.
    Щодо проводки! Від лічильника прокладається окремий кабель, січенням 4мм + автомат 25А, суто для електрообігрівачів і вуаля!!!
    І чим газ вигідніший??? Хіба що небезпечніший!

• Подобається Подобається x 1
  18. VovaVirus

VovaVirus Active Member

Seat Cordoba 1,6 98р
    Клубна карта:
    70
    Почитав і виріш і свої 5 коп добавити.

З електрики та газу б вибрав газ в турбовоному двоконтурному котлі.
    Переваги, бере дешевий газ, мінімум електрики. Гріє і воду і батареї.
    Не потрібно комина, ставиш в кухні і дирку назовню в яку пхається коаксіальна труба.

Я так зрозумів в тебе стояв котел звичайний котел.

Отже наступні мінінгіти відпадають:
    - збільшення газової труби стояка
    - дозвіл та відрізання від центрального опалення
    - дозвіл пожежників
    - дозвіл санстанції
    - сусіди які не дозволяють замінити газову трубу

Якщо тиск малий води, ставиш бак з примусовим насосом взамін бойлера, якщо всетаки котел будеш ставити. Котел не працює при низькому тиску.

Недоліки цього котла - шум примусової циркуляції який залежить від якості котла.

Щодо електроопалення, то тебе чекаютьЖ
    - рахунки що захочеться комин самому чистити
    - заміна лічильника на потужніший, без заміни він просто згорить. Стандартні не розраховані на великі навантаження (брат так спалив)
    - заміна проводки в квартирі якшо вона слаба
    - підведення заземлення якшо його не було
    - заміна проводки стояка, яка скоріше всього заслаба (+ проблеми із сусідами)
    - якщо вилізеш за норми навантаження будинку то заміна лінії
    - тощо

Що я зробив в себе, 5типоверхова чешка, встиг перед забороною
    - пройшов усі вищевказані кола пекла
    - проклав свою трубу
    - поміняв батареї
    - поставив бак з насосом

А тепер:
    - не знаю коли у Львові включають.виключають опаленняб гарячу воду
    - води в баку хватає на 2 дні без купання
    - плачу найменше в будинку

Отже думай.

19. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097
    ніж ставити тени, краще поставити тепловий насос. ефективність в рази краща. а саме типу повітря-повітря. це по суті звичайна теплова машина(холодильник, кондюк, як хочете називайте) але оптимізована для охолодження вулиці при темп назовні до -25. влітку ж працює як звичайний кондюк. типу Mitsubishi Zubadan. Споживана потужність 2кВт, обігріву на 8кВт. і нема тут ніякої магії, використовується теплота(не температура) зовнішнього повітря і трансформується в тепле повітря. типу охолоджується вулиця і автоматично гріється приміщення(перевірте на свому холодильнику, в нього радіатор ззаду також теплий). от тих 2кВт і затрачається тільки на перекачку тепла. літом ж все працює в реверсному режимі - охолоджується приміщення на 6-8кВт, і гріється вулиця і затрачається 1-2 кВт на перекачку

20. vasilukr

vasilukr Початківець

VW Jetta 2
    я б не знав який варіант обрати, думаю Чортопхай розбереться :D
    Хоча вибрати є з чого...

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)