Скажу як дипломований теоретик будівельник, на нині і ще надовго ГАЗ буде дешевшим енергоносієм і не вартує від нього позбавлятися! електрика тільки за совєтів була дешева, але газ всерівно був дешевший! Ніколи не викидай чавунки, хіба будеш позбавлятися, подзвони мені я викуплю! Чавун є кращим інертним металом в плані нагрівання та віддачі тепла, кращого немає і ніхто мене не переконає в протилежному! Люд, подумай за димовивід і використовуй котел на газі, можливо новий прикупи. Поставив собі газовий котел на дачі, дачу гріє аж гай шумить, він енергоощадний. Не уявляю скільки елєктрики б тягнув обігріти дачу котел елєктричний! Стосовно водяного бойлера, то тут все просто і дуже б не заморочувався, бери середнього класу, але високого по ерергозбереженні. 10 років відкалатає як книжка пише!
Хороша порада. Тільки є один нюанс - зі зменшенням температури на вулиці коефіціент зменшується від 1:4 до 1:1 наскільки я памятаю. Але якщо зима тепла (температура весь час +- 0"С) то така штука дуже навіть економна буде + не буде великих змін по електропроводці. Почитати про Міцубісі зубадан і т п можна тут http://www.stroimdom.com.ua/forum/showthread.php?t=66727 Сонячні колектори http://www.stroimdom.com.ua/forum/showthread.php?t=51213 Та й взагалі по заглядай по відповідним темам на цьому форумі - там люди на цьому собаку зїли. Але переважна більшість все ж говорить опалювати газом при можливості. Моя думка аналогічна.
Добавлю ще свого. Не допускай ні в якому разі щоб тобі відрізали газ... зворотнє підключення коштує тисячі, купа паперів, купа нервів. Суттєво падає ціна на житло. Кожний непорядок з комином можна вирішити. Я свій вирішив за 200 грн і коменяр навіть дупу від свого крісла не відірвав. Якщо вже категорично не вирішується то за власною заявою пломбуй газові крани, можна кожен окремо, що на котел що на газову плитку. Розпломбувати значно простіше. Ні в якому випадку не викидуй чугунні батареї вони кращі за люміній і біметал. Переходити з газу на електрику не вигідно. Приблизно догадуюсь де ти живеш то в тебе електрика буде дуже дорого... Дешевша електрика починається з підводки трьохфазного струму... а в тебе з тим може бути серйозна проблема... дай бог щоб найближча точка третьої фази була в радіусі двісті триста метрів плюс обовязкова заміна всієї проводки від входу у будинок до твоєї квартири і по квартирі плюс нові техумови.... і до першого морозу ти точно не зробиш. Так що найдешевше буде вирішити питання з комином і поставити індивідуальне опалення на чугунках, або купляй буржуйку і виводь трубу у вікно...))))))))) І ще одно собівартість видобутку газу в районі 5 дол за тис. 1 квт атомної енергії - 8 коп.. вугільно-газової 12 коп .... транспортування і обслуговування максимум 60% все решта мерседеси і будинки в Ліхтенштейні.... поки не буде націоналізовано енергетичний сектор доти нас будуть грабити.
І я вставлю 5 копійок. Тут чітко все розписано і правильно. Згідний на 100%. 2 роки тому теж загорівся електричним опаленням (особняк). Поставити можна, але як все решта в нашій державі - дозвола - коштують стільки, що відбивають будь-яку охоту. Добавлю якщо перекриття деревяне дозвіл можуть не дати. + варіант котел не на вугілля а пелети - засипав і воно дмухає день чи два. настінні батареї при -20 на вулиці не дадуть ради. Вони більш практичні для Закарпаття де зими тепліші
что есть то есть... тоже занимаюсь эл. отоплением, но инфракрасного излучения длиной волны, а это в разы экономичнее чем обычное эл. отопление... вот наш сайт - http://www.teplo.insibg.com/ но каждый сам решает, что и как ставить себе, всё нужно считать....
Щось мої скромні пізнання в медицині, підказують, що тут мене десь на...ь, але не знаю де. І асоціація слів "інфрачервоний" та "виромінювання довжиною хвилі" просто ставить в ступор. Чи я не помиляюся, що це вибраний край інфрачервоного діапазону і тому назвали його "довгою хвилею"? Якщо так, то для ефекту потрібна поверхня яка буде ПОГЛИНАТИ це виромінювання і ПЕРЕТВОРЮВАТИ його лише в ТЕПЛОВУ енергію та ще й бажано з великим коефіцієнтом. Принцип повинен бути аналогічний сонячному конвектору, з різницею що джерелом виступає лямпочка інфрачервоного діапазону. Якщо так то з курсу фізики для 8го класу такий принцип (навіть якщо знайдеться ідеальна теплоконвертуюча поверхня) має право на існування і буде навіть дорівнювати ефективності звичайного тену, але в існуванні такої поверхні я сильно сумліваюся .
Хлопці! Чесно? Я в ступорі! Навіть не могла сподіватися, що так відгукнетеся! Зараз не можу нормально відреагувати на ваші поради: по-перше, мушу вирішити заморочки з ситуацією у квартирі по-друге, купити бойлер по-третє, перечитати все, що ви прислали (маю на увазі лінки) Дуже дякую всім за відгуки. Якщо пропаду на день-два, то знайте, що просто вирішую поточні справи з відрізанням опалення...
я не научный работник и физику этих волн не вникал, да и не зачем, главное, что это работает, что то стоит уже и у меня, что то у родственников и знакомых, а что то и клиентов... а по этому поводу можно прочитать: http://www.insibg.com/infrakrasnye-luchi/ http://www.insibg.com/avtonomne-opalennya/ это не реклама....
Тут не у фізику потрібно вникати, а в біологію, а ще краще біохімію, тобто як ті хвилі на людину будуть впливати. Шкідливість хвиль стільникового телефону визнано.
Тут частота хвиль набагато більша ніж в стільникового звязку Мова йде про фізику сонячного випромінювання, адже сонце за допомогою інфрачервоних хвиль і нагріває Землю і все що на ній.
Фізика - це круто! Сама її колись страшно любила, особливо ядерну! Але я вас, хлопці, поверну на грішну землю. Була нині на Південному. Бойлери є на 50 л і тоді аж на 80 л. Тому придивлялася до тих що по 80 л. Ціни на них (із сухим теном мене цікавить) починаються від 150 евро... :shok: Ніяких там 200-600 грн.
купляв на село гарний бойлер Ariston десь за 1200грн.тепло тримає шикарно, корпус мало гріється. обєм десь 80л
Один допис краще другого :D Опромінювання довгою хвилею - докторську тре захищати Світло, радіо, телефонні хвилі, ренген - це все хвилі але різної должини що обернено пропорційно частоті. Так от довжина хвилі синього світла менша від червоного, інфрачервоне світло має найбільшу довжину від усього видимого світла, ультрафіолет найменшу. Або навпаки, по частоті інфрачервоне, червоне, жовте, ... синє, ультрафіолет. Сонячне світло на 90% складається з інфрачервоного, тобто тепла. В ньому також є ультрафіолет - він дає засмагу і рак. Інфрачервоні нагрівачі хороші тим що вони направлені і гріють обєкти на яке вони падають, вас любимих але якщо ви блискучий і білий то їх відбиваєте Недолік в тому що ззаді цього обігрівача дуже холодно ., вони слабо гріють повітря, гріють вас з однієї сторони, гріють стіни а вже стіни гріють повітря. Їх рекламують для зовнішніх барів тому що випромінювання іде на вас а не гріє вуличне повітря. Але нагріваючи вас з однієї сторони ви мерзнете з іншої. Ефект сонця. Батареї теж випромінюють інфрачервоне світло, воно взагаліто невидиме, а також конвекцією гріють повітря, 2 в одному. Але батареї більшість віддають повітрю.
взяв собі термекс за 900грн на 100л коли шукав то подивився багато варіантів хотівбрати з сухим теном але вони дорощі зупинився на термексі тому що він простий без келектроніки і тени з нержавійки ще на продажі запчастин сказали, що тени до термексів не ходовий товар.