Оптика на В4,ваші думки

Тема у розділі 'Тюнінг, косметика і звук', створена користувачем Sluva, 23 гру 2010.

1. serg9

serg9 Місцевий

VW Passat B4 2E 1994
    я теж довший час думав, що робити з тим світлом.
    і пішов наступним шляхом: зняв фари, вдома гарно вимив з них з середини все болото і мух, які там назбирались за роки експлуатації, + поставив реле на ближнє світло фар (неодноразово описувалась причина поганого світла - те що напруга йде через перемикач фар і на лампу попадає далеко не 12в), що дало змогу подати на лампу напругу напряму з акумулятора.
    + регулювання світла фар на стенді.
    результат мене цілком влаштовує.
    якщо відзеркалююча поверхня фар не пошкоджена, то є всі шанси на нормальне світло.
    бюджет: 2 реле по 20 грн. + 40 грн регулювання фар.

2. rusmaks

rusmaks Місцевий

VW T5 1,9 TDI, Golf II 1,6TD JR '84, Passat B4 1,9TDI 1Z '96 - був
    Клубна карта:
    000065
    от і я після заміни лівої фари побачив суттєву зміну по світлу. Тому і хочу поміняти ще праву, оскільки там теж відзеркалювальна поверхня "хєрова" облізла. А якщо ще в придачу переробити через релє, то я думаю впринципі світла повинно хватити. Поставити ще нормальні лампи, і можна їздити.
    А вже коли назбирається трохи "капусти", то тоді можна і поставити щось краще(хоча як бачимо варіантів мало).

3. Crazy

Crazy Active Member

Lancer
    5покоління лінз з новорічною знижкою 110-120у.о, установка в районі 50у.о. і комплект ксенону під лінзи(з блоками) 50у.о. Поліровка фар здається в районі 200грн за пару. Ну якби я собі робив то я б орієнтувався на отаку ціну, хоча собі встановлював би сам)
    Ну або самий простий і дешевий варіант, якщо фари не на герметику, то зняти скло, і гарно там повитирати пилюку і грязь, думаю на 15% стане краще ;)

4. ganzh

ganzh Початківець

FORD Transit Connect 1.8 TDCI 66 kW, кондер, 2007 г.в.
    Всім привіт. Теж після купівлі пасіка в4 звернув увагу на погане світло ближніх і особливо дальніх фар. Перечитав кучу форумів і вирішив помити фари всередині (рефлектор норм не облізлий) саме скло. Після заміру напруги на цоколі лампи визначив шо на ближньому десь 11 вольт, а дальнє 10 вольт. Зробив так: в ближнє поставив ксенон АРР 4300 за 300 грн., відрегулював світло - гут; на дальнє поставив реле і подавалась напруга напряму з акума і лампи осрам найт брейкер і все стало на свої місця. Варіант заміни оптики не розглядався тому, що поперще вона дорога і думаю краще оригінальної рідної хелла краще і довговічніше небуде служити.

5. Bosh

Bosh Місцевий

VW B3 2.0 9A був
    VW B5 1.6 AHL був
    Клубна карта:
    000039
    Ксенон в рифлену фару???? А тепер сядь в іншу машину і подивись з неї на свою з включеним ближнім світлом, і відчуй то, що відчувають інші водії:ireful1:

6. Sluva

Sluva Active Member

був Passat b4 пересів на япошку
    Воно в принципі не може бути "гут" і ніяке регулюваня не допоможе....тому Ксенон+стара конструкція фари,якою супер-пупер хеллою вона б не була,навіть не розглядається.Якщо ксенон то мінімум це лінза...

7. Донецкий

Донецкий Місцевий

Type 167
    М-даааа, херньой таваріщі занімаетесь, сьогодні ставив ксенон та Т4 з ріфльоною оптикою-косорилий, і тупо прозрів від світла..... Все рівно, яскраво і чьотко.Машина 2000року, оптика так се, ксенон китаєцький, але єфект патрясающий:gamer:
    Нахера казе баян????????
    Єсть лишня мелочушка???? Я іду к вам)))))))))))

8. Sluva

Sluva Active Member

Та поставити тупо ксенон дєло не хитре
    я думаю зустрічні водії теж будуть прозрівати ще й з врахуванням висоти фар на Т4
    для любимої машинки ніц не шкода :)
    єшо чуть-чуть і я сам пріду к вам :haha:

9. Донецкий

Донецкий Місцевий

Type 167
    Я регулював фари)))))) так шо водії прозрівати не будуть, адже від звичайного не прозрівають???

10. Sluva

Sluva Active Member

А чому тоді за таке в РФ забирають права,а в Європі паяють штраф як мінімум?не буде від ксенона в рифлених фарах такого ж пучка світла як в галогенках,все одно ріже по очах зустрічних авто,а ще додай брудні фари то взагалі п..дець виходить

11. Randall

Randall Початківець

Audi A3
    Лінза bixenon із Nissana 350z :

Додам що в тому Пассаті стоіть 3.6 FSI ;)

12. Vasintekc

Vasintekc Active Member

VW passat B5 variant 1.9TDI AVB 2005
    Можливо хтось вже поставив собі альтернативну оптику на Б 4?
    Цікаво було б почути враження.

13. вова 001

вова 001 Active Member

Volkswagen Passat B5+
    Клубна карта:
    000063
    дивиться доволі красиво!:good:
    П.с. взнай як освітлюють

14. Vasintekc

Vasintekc Active Member

Лінзи

Після здорової критики на з`їзді від Олега М. і вироку моїм фарам, вирішив піти одним з запропонованих шляхів – встановити лінзи. Зупинився на білінзах G5, оскільки саме про них є багато позитивних відгуків, і вони компактні за розміром. Прикладів установки цих лінз багато, але для Б 4 я не знайшов, тому, можливо, мій досвід комусь допоможе.
    Замовив лінзи і відправив на полірування скло, в результаті маємо:

Вибрав варіант полірування скла, а не виготовлення нового пластикового (ціна приблизно однакова), бо при повністю прозорому склі не відомо, як буде виглядати і світити дальнє галогенове світло (вирішив залишити його хоча б для моргання). Також , можливо, буде видно проміжок між рифлектором і корпусом фари. В моєму склі відполірована тільки внутрішня поверхня скла перед лінзою.

Знявши фіксатори і нагрівши феном по периметру скла корпус фари, без особливих складнощів скло було знято. Після цього нагрівання герметика і виколупування його викруткою

В комплекті з лінзами були дві шайби, одна з яких випуклістю сідає в отвір, де був тримач лампи. Необхідно тільки просвердлити в шайбі три отвори і закріпити її шурупами, щоб забезпечити потрібну орієнтацію (поворот) лінзи в фарі.

[​IMG][​IMG][​IMG]
    Свердлимо отвір в рифлекторі під живлення приводу шторки, ставимо силіконову прокладку (в комплекті), встановлюємо і закріплюємо лінзу гайкою (гайка з хитрими пазами під які підійшов трохи підпиляний ключ від «болгарки»).
    E:\Internet\Авто\фото\Лінзи 010.jpg

Наносимо герметик і встановлюємо скло. Дуже важливо, щоб герметика не було забагато, і щоб перед встановлення фіксаторів скло щільно приставало буртиком до корпуса фари, інакше скло може тріснути !!!

Лінза не впирає в скло і регулювань фари вистачає для настроювання світла.

Різниця між ксеноном без лінз і з лінзами суттєва (на користь лінз), крім того є чітка границя світла, що зменшує засліплення зустрічних.

Фото світла для порівняння
    Без лінз:
    [​IMG][​IMG]
    З лінзами, але в правій фарі скло не поліроване (розбите внаслідок невиконання вказаних в описі нюансів)
    [​IMG][​IMG]
    Дальніх тепер два, так що коментарі зайві

15. olko13

olko13 Початківець

VW Passat B4
    Скільки коштують лінзи??? Дякую.

16. Vasintekc

Vasintekc Active Member

Лінзи 600 грн., полірування скла за 2 шт.-510 грн., Скло по 120 грн./шт., комплект ксенону Н1 в мене був.

17. dima1405

dima1405 Місцевий

VW Golf II 1.3і 1985 Reno Symbol 1.4(16v) 2006
    10 вересня 2011 року сам отримав комплект ж5 лінз і комплект ксенону, який було встановлено на мою реноху.
    Історія із життя: Десь через тиждень після встановлення лінз, вертався вночі з роботи по окружній, на плавному поворотику дороги (з обох боків ліс) ввімкнув дальнє(видно все супер), бачу проблиски світла зустрічки зза повороту - перемикаюсь на ближнє і чуть(а точніше майже) не всра....вся: шторка перекрила видимість вдалині і перше враження що вимкнули світло:)
    Лінзами задоволений, та періодично хтось моргає що я сліплю(особливо з колхозним ксеноном) і одна шторка залипає в положенні дальнього(механічна поломка, вже розібрався). Моє скептичне враження що в лінзі світло такоїж сили як і в галогена без лінзи та я розумію що перед авто (ближнє) видно краще ніж на галогені тільки не так далеко, тому приходиться підіймати лінію світла що і призводить до засліплювання зустрічки при певних дорожніх умовах, та в межах 10-20м його немає а отже видно куди їдеш (маю на увазі зустрічку).

18. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    О! О! О! Власне про це і йдеться!!!
    А що? Нормальні фари вже не рулять?
    Я розумію, що хоцця чогось крутого!!! Але ж треба подумати і про тих, хто їде нам назустріч, а також про те, що кожне зустрічне авто - це "А щоб йому... К...л. Б...ло" та інше месиджі в нікуди...
    Але вони не йдуть в нікуди, а відкладаються на нашій "обліковій" картці))) І за який час вона переповниться - залежить від нас. І в тому числі від того, які в нас стоять фари )))

19. dima1405

dima1405 Місцевий

VW Golf II 1.3і 1985 Reno Symbol 1.4(16v) 2006
    Чесно кажучи я так і не зрозумів суті твого допису. ну на всяк випадок уточню свій: ситуація- маємо дорогу під наклоном, моє авто вгорі в верхній точці (точка перевалу) їде зустрічка і виходить що моє ближнє світлить як дальнє бо зустрічка нижче лінії світла. Ситуація друга- мокра дорога іде відблиск ближнього теж получається засвіт. + до всього сама конструкція лінзи передбачає засвіти щоб було освітлення дорожних знаків. Та в порівнянні з авто з нелінзованим ксеноном (коли спереду їде такий а я метрів за 100) то розумієш що з лінзою засвітів немає. А тепер питання скільки автівок з галогеном засліплюють на ближньому світлі - 2 з 3ьох.

20. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Суть у тому, що добре би було, щоби хоч свої не сліпили - вже було б легше!!!

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)