PASAT B5 заміна ремнів

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем lugnik, 16 січ 2010.

1. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Мало ти вичитав в інеті ;)
    Мітки не на ремені, а на шестернях (і корпусі) і на маховику вала.
    То як Юра сказав вище: якщо зафіксувати всі шестерні і вал(ну сам вал важко прокрутити, особливо якщо поставити на вищу передачу), і зняти та поставити ремінь, оперуючи лише натяжним роликом - то що два пальці об асфальт :gamer:

2. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    А в цьому випадку - тягнути машину на сервіс. Бо в найпростішому випадку вона не заведеться і залиє циліндри паливом, а в гіршому... :sad:

3. kym

kym Аксакал

a 100
    Ну не зовсім пальці об щось.....))) Треба мати ще і інструмент, як мінімум треба скинути один два шківа і поставити на зад... треба мати спец головку під зірку колінвала щоб потім перевірити чи не клинить система (не було зроблено десь помилки).
    Порада така... якщо ніколи не сидів коло когось хто міняв хоча б два три рази, а потім під чиїмось наглядом не робив то сам....... не роби можеш порвати двигун.
    Проскочиш один зуб - не заведеш машини..... проскочиш два зуба погнеш клапани

4. PALADIN

PALADIN Початківець

VW scirocco mk2 1985
    VW scirocco mk1 1980.
    bass вибач я не правильно напевно написав, але мав на увазі саме те, що ти описав :)
    І взагалі інструменту є вдосталь... Але досвіду - 0. Всетаки хочу спробувати. машина не в Україні, а за кордоном, і ціни там вимірються не в гривнях... Судячи з розповідей що роботи там майже на цілий день (це коли люди з досвідом працюють), то я попаду в таку касу, шо потім машину поставлю в гараж, накрию чимось і піду пішки на роботу:bomb: хоча як кажуть, скупий платить двічі))

Ще будуть якісь поради?)) як на рахунок фірми ремня?

5. RaZoR

RaZoR No Smoke No Power Diesel

A6 С5 Avant Quattro (AKE)2002p була)
    A4 B6 Avant (AVF)2004p Ше є!!
    A6 C4 Avant (AEL) 1996p була
    VW G4 (BCA)2003p також був
    Є три штуки:
    1. Ремінь ГРМ
    2. Ремінь генератора 5РК1300
    3. Ремінь конд. 4РК853

• Подобається Подобається x 1
  6. bass

bass Аксакал

Клубна карта:
    000073
    Щодо ремня, то хай відповідять люди, які тим щодня займаються.
    А то що ремінь ГРМ поміняти то робота на цілий день чи пів - то неправда. Для знаючих людей то питання пів години часу, а для тих, як каже Юра, хто пару раз бачив як то робиться, то від сили 2 години.

Я у себе не міняв, але міняв на жигулях 2109, після того як один раз бачив як то робить майстер, причому майстер то робив в польових умовах (прямо на вулиці посеред міста). Так от то мені зайняло десь тих 2 год. Хоча тазік з пасатом не порівняєш :)

Тут головне мітки всі знайти, і памятати, що на валі є декілька міток, які відповідають різним позиціям поршня 1го циліндра :)

7. bass

bass Аксакал

Клубна карта:
    000073
    Доречі - є ідея, хто буде міняти ремінь, то може на відео інструкцію по заміні зазняти? Навіть не заміні а наприклад коли ГБЦ знімають, а потім ставлять назад, ремінь же теж знімають. Готовий з камерою виїхати і зазняти процес!

8. RaZoR

На пассаті 1.8 АЕВ, ні в пів год, ні 2 год, не владеться навіть той що міняв вже разів зі сто, тому що треба розбирати всю морду, бо нема доступу.

9. вова 001

вова 001 Active Member

Volkswagen Passat B5+
    Клубна карта:
    000063
    В мене такаж проблема
    Тре міняти ремінь ГРМ і ролики
    цікавить ціна роботи? (passat 5 1.8)

10. RaZoR

2 PALADIN на мою думку самим важким буде відкрутити болт під №14, а потім його закрутити.
    А далі все просто. Виставляєш у ВМТ, мітки мають співпасти на маховику і шестерні к/валу, і на р/валах з другої сторони (де ланцюг) в них є горизонтальний проріз , всьо то треба застопорити, далі відкручуєш вищевказане, і міняєш ремінь, шестерню р/вала можна регулювати( якшо не співпадає, але в межах мм.)
    Якщо шось не так, то майстри з досвідом поправте!

Uploaded with ImageShack.us

11. RaZoR

12. RaZoR

13. Bosh

Bosh Місцевий

VW B3 2.0 9A був
    VW B5 1.6 AHL був
    Клубна карта:
    000039
    Ставив собі CONTITECH повністю всі!
    Заміна: масло, фільтра, ремні, ролики 600-700грн

14. PALADIN

PALADIN Початківець

VW scirocco mk2 1985
    VW scirocco mk1 1980.
    OLEG26 дуже дякую за детальну відповідь!:hi: Впринципі все виглядає не так і страшно) Буду надіятись на краще:)

Дякую всім хто відгукнувся!

15. kym

kym Аксакал

a 100
    Це є по принципу очі бояться руки роблять.
    Олег все правильно описав.
    Корисні поради.: Всі болти на шківах - внутрішні зірочки, або шестигранники. Зірочки або шестигранники на розкручування мають бути якісні - зірвеш шліци то тоді тільки 12-гранною зірочкою. Зірочку в болт забивати молотком, бо в болтах є болото а треба щоб зірка сіла плотно. На болт колінвала купляй спеціальну головку - більше нічим не відкрутиш. Ну і удачі з защолками бампера...))))))))))))))
    Я б рекомендував ремені Deyco. Серед Контітеху багато браку.

Останнє редагування: 15 кві 2011
    • Подобається Подобається x 1
  16. vitOK

vitOK Місцевий

Audi a4 b6 18T quattro
    особливо коли пассат був битий і бампер потім рівно виставити неможна, або взагалі дирки кріплення морди неспівпадають.

17. Олег М.

Олег М. Аксакал

VW Scirocco 16V GTX 1991, VW Scirocco mk1 1979 16V, VW Colf-1 Cabrio 1989, VW Golf Country 16V, VW Scirocco GTE mk1
    Клубна карта:
    000001
    По моєму досвіду заміна ГРМ пасат Б5 1,8 20V займає 3 а то і 4години акуратної роботи.
    Я згоден що можна і за годину вкластися, але тут виникає питання якості, особливо по відношенню до цілісності пластикових кріплень бампера :)

18. Nick Wolf

Nick Wolf Місцевий

VW Passat 1.8GL
    Клубна карта:
    000015
    Я не спец, кажу як було на власному досвіді і тим більше машина В3. Замінили в моїй машині ремінь ГРМ колись давно на одному супер пупер сервісі. Я виїхав, а машина тупа зовсім, я на газ а вона думає. Я відразу назад, тоді вже прийшов самий головний супер пупер спец і сказав їм ключове слово "мітки". Після переробки машина поїхала нормально. З кілометр десь проїхав на неправильно виставлених, вроді без наслідків, просто відчуття були дивні, але відразу відчутні що зовсім щось не те :)

19. vitOK

vitOK Місцевий

Audi a4 b6 18T quattro
    тебе повезло, у тебя клапана не гнет, на двух распредвальных, говорят, гнет в большенстве случяев, несмотря на цыковки в поршнях. хотя знаю пару людей которые при обрыве ремня обделались легким испугом и новой прокладкой головки

20. PALADIN

PALADIN Початківець

VW scirocco mk2 1985
    VW scirocco mk1 1980.
    і ше питання по роліках... ремні я купив всі, і також знаю шо потрібно роліки поміняти, то підкажіть будь ласка скільки штук треба. а також натяжний ролік ремня грм потрібно міняти чи він ше буде ок? а то ціна на нього ~480грн:morning1:

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)