переливае monojetronik

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем urbanracer, 5 лют 2013.

1. urbanracer

urbanracer Початківець

VW Golf CL 1.8 RP Mono
    подушка ціла..знімав весь моножетронік на минулих вихідних-заміряв опір форсунки та і так знайомився що з чим...
    хитав моновприск-ніяких змін обертів... а ось по патрубкам не проходив....доречі фільтр воздушний тільки поставив... і на пульсі так рівненько тримае тих 1100 обертів що я ще ніразу небачив шоб мій гольф так чітко тримав оберти...але ж 1100....таке враження що комп сам їх підтримуе...можливо що щось здохло в ньому?? читав що при включенні запалювання РХХ мае для провірки справності висунутись і назад засунутись..в мене такого нема...сьогодні зранку двічі заглохла..аж за 3м разом(я нажав на педаль) завелась...причому прогрівочні оберти є ...1400..і поступово падають...до 1000..1100...

хм якщо йде підсос повітря і лямбда доливае(стареться вирівняти ситуацію) то чому свічки чорні??мда...я люблю загадки..ось би ще цю розгадати...якось неохота на діагностику їхати..200грн викидати..і це я думаю 99 що комп нічого не побачить...в мого знайомого А6 2.0 бензин на автоматі..розхід 15 літрів не менше..(моноінжектор)був на тій діагностиці...комп показав що все в порядку...та й всі кажуть що раз в ланоса 1.5 розхід по місту 12 літрів то в нього при 2.0 на 4хступічатому автоматі 15шка це нормально...але я не вірю в це....щось явно не то з нашими двигунами...

2. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    Так, РХХ має рухатися при ввімкненні запалення. Можливо він в тебе взагалі не рухається? ЧИ в процесі роботи рухається7 можна перевірити подавши 6В на ножки 1 і 2 здається (треба уточнити). Він має в"їжджати і виїжджати.

Окей, а ДПДЗ точно правильно виставлений? При закритій заслонці який опір на ніжках?
    Може бути і щось з ЕБУ, але чось я в таке майже не вірю...
    Пробуй скидай "-" на ніч. Зранку дивися ситуацію. При запаленні чи їздить РХХ. Спробуй повмикай декілька разів запалення перш ніж заводити.

В процесі їзди машина не сіпається?

3. urbanracer

urbanracer Початківець

VW Golf CL 1.8 RP Mono
    колись коли тыльки я в батька забрав машину то вона конкретно дьоргалась...оберти були 450-500 на холодну вона так і хотіла глохнути..на світофорах постійно глохла..коли я почав прикладати руки вияснилось що колись йому авто газувало дуже і він поїха в до Львова ..йому майстер заперемичив діодом 2 контакти колодки що надягаеться на центральний вприск ,таким чином РХХ взагалі був відключений..я витягнув той діод і викинув ..проводи підключив назад як були...зняв РХХ кінцевик не працював..розібрав повністю РХХ почитсив контакти ,кінцевик зняв ,почистив ,зібрав і відрегулював РХХ тепер при натисканні на кінцевик коло замикаеться...опір моторчика 9ом-що в межах допустимого...РХХ працюе ідеальновисуваеться і засуваеться...але при самому заведенні деколи ЕБУ висувае його слабо..наприклад заводиш зранку машина 2 секунди схвачуе і глохне...поки на тапочок не нажмеш ...завів і відразу тапок опустив і оберти зразу на 1400падають..проходить 3-5 хвилин машинка прогріваеться і оберти до 1100 падають.. і ще попробував сьогодні на заведеному прогрітому двигуні зняти розем датчика положення дросельної заслонки...-холостий хід відразу став 850..рівнесенький такий...( з цього можна зробити висновок шо РХХ остаточно працюе добре-раз при певному сигналі він закрився і тим самим обороти впали)але коли нажимаеш на газ то трохи троїть..тіпа підтуплюе...такшо втикнув той розем назад і знов оберти піднялись до 1100-зате коли на тапок жмеш -адекватно реагуе...

Останнє редагування: 19 лют 2013
  4. urbanracer

urbanracer Початківець

VW Golf CL 1.8 RP Mono
    тільки що на гарячу відключив лямбду і оберти з 1100 впали до 950... заміряв напругу з ЕБУ що йде на лямбду 0,23...і скачить до 0,3...
    значить всетаки підсос повітря?

5. Shaggy

Shaggy Super Moderator

В тебе якась межа зсунута. 1400 - це занаддо високий прогрів, а 1100 - це забагато на гарячу. Має бути 1200 - 900 (+\-). Такі симптоми може давати ДПДЗ, якщо він не правильно стоїть і при заслонці закритій повністю він думає що вона привідкрита.

Не можна зробити такий висновок про РХХ.
    Ти коли роз"єм з ДПДЗ знімав, то РХХ рухався? І мав втягнутися повністю.
    ЕБУ переводить все в аварійний режим роботи, бо немає сигналу з ДПДЗ. Підгазовуючи тупить бо заливає.

Ну бо з 1100 обертів, навіть заливаючись бензином вона вже не буде дуже дохнути, а буде навпаки їхати як дурна. Така специфіга моноджетроніка. Скіки даєш бензини так він і їде.

Треба ще раз все перечитати подумати, забагато інфи на раз))

6. urbanracer

urbanracer Початківець

VW Golf CL 1.8 RP Mono
    Ти коли роз"єм з ДПДЗ знімав, то РХХ рухався? І мав втягнутися повністю.

так коли зняв розем ДПДЗ то РХХ закрився повністю...оберти стали 800...

ще такий прикол..коли відключив лямбду то оберти стали 950..замість 1100...
    я думаю можливо то підсос повітря йде постійний??тому прогрів на 1400 а х.х. на 1100?? ще мені неподобаетьтся те що на лямбду йде 0.23в по факту повинно бути 0,45 так як би...

а ще згадав що вчора на холодну попробував витягнути розем лямбди..кароче машина робила але обороти потихеньку з 900..падали і за 2 хвилини машина заглохла..завів..прогазував і знову теж поки не прогріеться...напевно підсос повітря..тіпа на холодну суміш обіднена от і глохне потихеньку...а на гарячу більш менш тримае 950... а коли втикаеш лямбду то оберти підскакують до 1100...

Останнє редагування: 19 лют 2013
  7. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Все правильно ти кажеш. Пошукай уважно підсоси все ж. Може подушка інжекторна тріснула добряче і хитання нічого не дає.
    Трубки вакуума передивися, клапан той на вакуумному шлангу.

Тут в тій системі пару датчиків, ти їх всі перевірив і кажеш шо справні. Тут нема чому більше ламатись.

8. urbanracer

urbanracer Початківець

VW Golf CL 1.8 RP Mono
    ось і я про це...та колись батько говорив в 10тку влазив по місту..правда він вже по таких мелочах як 500метрів до магазину не їздив-економив бензин а я по любій мелочі навіть 500метрів-сів завів і на холодну притопив..ось і напевне получаетья моїх 12-13 літрів..зараз буду шукати підсос..напевне перевірю всі шланги шо йдуть до моніка..

9. Shaggy

Shaggy Super Moderator

По розходу все зрозуміло. За 500 метрів на холодну, ще й притопити точно 12-13 будеш мати. Від того і свічки чорні будуть.
    Але оберти зависокі.

10. Green

Green Місцевий

Golf Mk2
    Подивись чи випускний колектор не має тріщини ! Бо, скоріш за все має.

11. urbanracer

urbanracer Початківець

VW Golf CL 1.8 RP Mono
    це той в якому лямбда закручена?гляну...

12. kym

kym Аксакал

a 100
    В тебе щось з лямбдою не в порядку.... опорна напруга занизька і покази лямбди повинні скакати між 0.2в і 0.8в з інтервалом меньше секунди... провіряй землю на лямбді і загалі всі землі провір. Заміряй також яка напруга на землі

13. urbanracer

urbanracer Початківець

VW Golf CL 1.8 RP Mono
    а як заміряти яка напруга на землі?? (масі??)

14. Shaggy

Shaggy Super Moderator

І як тріщина в випуску буде впливати на завищені обороти на ХХ?
    Абсолютно ніяк.
    В мене в пасаті тріснутий випускний вже понад 6-7 років і все окей, реве тіки.

15. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Напругу між масою на моторі і на мінусовій клемі акумулятора.

16. Green

Green Місцевий

Golf Mk2
    Я не про хх, я про жор бензину.

17. Green

Green Місцевий

Golf Mk2
    Яка така "срань" ? Шегі розтлумач ! Бо я день думаю, два думаю і не доганяю що це за "срань" така ? ! ?

Урбанрейсер !
    Якщо скористаєшся тою порадою, то не забувай, що ти даш "срачки" не тільки мотору, а й ходовій, трансмісії і старому кузову !

18. urbanracer

urbanracer Початківець

VW Golf CL 1.8 RP Mono
    незнаю...міряв тестером між мінусовою клемою і мінусом на двигуні...що опір що вольт показуе 0...пробував шланги крутити як не крутив -обороти такі як були так і є ..1050 без лямбди... втикаю лямбду зразу 1300-1400 піднімаються..знімати все і оглядати зараз якось холоднувато ..в березні -квітні ... доречі в мене декілька запитань...
    1.якщо швидко понатискати на педаль тормозу то обороти виростають до 2х тисяч
    2.ось фото двигуна

3.[​IMG]
    4.що то за заглушка така у впускному колекторі?? в мене вона весь час мокра...сьогодні завів і знову побачив свіжу порцію якоїсь рідини...[​IMG]
    5.що це за розем??він іде прям до Ебу(так як би)[​IMG]
    6.це датчик тиску масла??а то 2 дні тому нечайно торкнувся того дротика і він обламався..бачу шо проводка дубова..(не вся )потребуе заміни..[​IMG]
    і ще якщо я відключу лямбду і покатаюсь пару днів ..нічого не станеться??по теорії якщо є підсос то через пару днів викрутивши свічки вони мають бути білими?

19. urbanracer

urbanracer Початківець

VW Golf CL 1.8 RP Mono
    ну ...кароче за 12 років їзди батя по ньому нічого не робив ...а катався за принципом -поки їде..а тепер це щастя перейшло в мої руки і мене не влаштовуе її стан..хочеться підшаманити і кататись ще...так що срачки йому вже давно дали по ходовій,трансмісії..а кузов в хорошому стані тільки пороги поміняти..,сідухи в салоні ,можливо кпп відкапіталити...потім буду шукати де то все і як можна зробити\купити..

20. Green

Green Місцевий

Golf Mk2
    Хочеш "підшаманити" чи зробити ?

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)