Якщо є хоча б "присоска" від навігатора - питання про карту Польщі практично завжди відпадає! Та й погодься, що дуже важливий вплив на відношення польских митників має АВТО, на якому ти їдеш. Я деколи навіть з авто не виходив...
Нє ну ну незнаю чи то я такий тупий чи в тому світі всьо перекрутилось для чого мені мати ШЕНГЕН ВІЗУ для вїзду в країну яка НЕ Є в ШЕНГЕН зоні????помоєму ти троха путаєш поняття ШЕНГЕН ЗОНА і ЄВРОСОЮЗ,це зовсім різні речі, для в"їзду в Румунію мені достатньо звичайної Румунської візи,принаймі літом ще так було
Слухай, брате - ми з тобою розмовляємо на різних мовах (я узагальнюю весь процес, а ти вишукуєш у кожному конкретному тексті якісь невідповідності з тим, що ти знаєш і викладаєш їх у формі дискусії)!!! Узагальнюємо: для того, щоб в"їхати на територію, наприклад Румунії, Вам необхідно були щасливим власником або Румунської візи (яка буде суто внутрішньою), або Шенгенської візи (яка дає Вам можливість як перебування на території Румунії, так і транзиту з можливістю в"їзду в інші країни Шенгенської зони)! Було дуже багато "приколів" з нашими туристами, які відкрили собі одноразові Шенгенські візи і поїхали відпочивати у Хорватію (яка не є членом Шенгену)... Так от; Ви в"їхали в Шенгенську зону через Польщу,Угорщину і т.д. і при в"їзді до Хорватії Ви цю зону покидаєте !!! Повторний в"їзд - неможливий!
Это тоже как попадеш на какого мытныка!Но сколько я ездил такого не видел!Поляки даже с самых блотных машин затовляют вылазить и открывать двери и багажник!!!!!
Важливішим є те, що ти їдеш по зеленому коридорі (тобто нічого забороненого не везеш), та й частота перетинання кордону, якшо ти будеш їздити кожен другий день(як по свячену воду ), то машина значення немає (всеодно будеш викликати повишену увагу з боку митників), а якшо ти їздиш 1-2 рази на місяць, приміром, - то вже інша справа. Це схоже на випадковість, в межах безпеки мають оглядати всі авто, а може ти бомбу їм везеш :D
А що поганого в тому що людина зясовує для себе невідповідності?це якраз вчить і запобігає виникнення помилок в майбутньому,а те що в формі дискусії,так форум для цього і існує от на прикладі Румунії я так розумію що в любу країну Євросоюзу можна попасти маючи Шенген візу? От таке питання: зібрався я їхати в Болгарію,в паспорті в мене стоїть Польський шенген мультик,з печатками багатьох країн Європи я можу вільно сідати зараз в авто і їхати ?
Поверь тебя могут и с зеленого коредора отправить на яму и перевернуть всю машину,если ты или машина им не понравится!!!
Окрім Англії, Данії, Ірландії і ще там когось... (ці засранці відверто відхиляють прохання Євросоюзу про вступ до Шенгензони). Румуни могли б теж так зробити, якби не були країною транзиту і НУ ДУЖЕ ВЖЕ ХОТІЛИ ДО ЦІЄЇ зони!!! :D До Болгарії - без проблем... Маєш "пробитий" перший раз "мультик" на польській стороні - далі вперед! (знову ж таки - Ви одразу після отримання мультивізи можете їхати у будь-яку країну Шенгензони, але в реаліях трохи не так...)
Просто мені в турагенстві сказали літом що так не проканає,що треба болгарську туристичну візу обовязково купляти...просто бабло хотіли збрити за послуги напевно
Знаю, і у разі перевезення заборонених речей - штраф удвічі більший. Теоретично - так, але транзитом, тобто на довго там не залишаючись.
Якшо ти митнику так і скажеш "їду відпочивати в Болгарію", маючи робочий польський шенген, думаю не проканає, але навішати лапши на вуха, то можна далеко заїхати ))
А що за агенція!? Так болгари ж завжди на "сезон" відміняли візи для туристів... Та й взагалі у нових членів Євросоюзу - "чорт ногу зломить" ... треба по кожному конкретному випадку взнавати окремо! Наприклад, у поляків стільки різновидів шенгенських мультивіз, що німці,наприклад, просто в шоці ( "підприємницька", "культурна", "спортивна"...) :D
ну то хіба наші можуть запитати,або Румуни,бо з сторони Болгарії навіть в паспорт не дивляться,там стоїть на кордоні газетний кіоск в якому продають віньєткі...та й різновид "робоча" не зобовязує мене їхати суто горбатитись там в принципі там на візі пише "ВІЗА КРАЇН ШЕНГЕНУ" і в ідеалі мало кого б мало цікавити куда я їду і за чим...нажаль все не зовсім так чесно не памятаю,на Коперніка якась...ну принаймі 4-и останніх роки не відміняли вони візи на сезон,але й з отриманням не було жодних проблем ,доречі а де можна дізнатись яка в мене з різновидів візи? в принципі їздив по тій візі Іспанія,Німеччина в жодних прикордонників небуло питань
Питай у тих людей, що допомагали робити. :D Та це й не важливо, хоча варто, на всяк випадок, знати куди ти їдеш (назва фірми, місто)...
Та я думаю знати куда їдеш і для чого має значення тільки для 1-2 вїзду,а якщо в тебе вже куча штампів,причому не тільки польских то можна плести все підряд...в тій же Іспанії мене взагалі не питали куда і зачим я їду...штамп шльо і наступний
Ага,или медведика впаять! У тебя на визе должен стоять номер (например 01\02.....)какой номер за какую визу отвечает я не помню!!!
Тип визы: A - Шенгенская аэропортная транзитная виза (для нахождения в транзитной зоне международного аэропорта) B - Шенгенская транзитная виза (транзит не более 5 дней) C - Шенгенская виза D - Национальная виза (даёт право на нахождение только на территории Польши) D+C - Комбинированная виза (национальная виза, которая также, как шенгенская виза, даёт право нахождения до 3 месяцев в странах Шенгенского соглашения) Цель выдачи: 01 - туристическая поездка, 02 - поездка в гости, 03 - поездка для участия в спортивных мероприятиях, 04 - поездка для осуществления предпринимательской деятельности, 05 - поездка для осуществления культурной деятельности или участия в международных конференциях, 06 - поездка для осуществления служебных обязанностей представителей органов иностранных государств или международных организаций, 07 - поездка для осуществления работы, обусловленной временами года, 08 - въезд на работу 09 - въезд для учёбы первого, второго уровня или совмещённого одноуровнего обучения магистра, а также учёба третьего уровня, 10 - поездка для прохождения учёбы, осуществления научной и дидактической деятельности, 11 - въезд для осуществления права временной защиты, 12 - поездка по гуманитарным причинам или исходя из интересов государства или международных обязательств, 13 - поездка для воссоединения и нахождения с гражданином страны ЕС, страны ЕАСТ, стороны договора ЕЭЗ или Швейцарии, 14 - поездка в рамках программ образовательного или культурного обмена или в рамках программ гуманитарной помощи или в программе летней работы студентов, 15 - поездка с иной целью, 16 - поездка для участия в процессе о признании убежища, 17 - виза, выданная воеводством, в случае если оно не успело вынести решения о предоставления вида на жительства или продления визы до окончания срока действия предыдущей визы или вида на жительство, 18 - переселенческая виза, которая выдается близким членам семьи репатрианта, 19 - виза, выданная для реализации вида на жительство, 20 - виза, выданная владельцу Карты Поляка для реализации прав держателя КП, 21 - репатриационная виза. там на візі є CEL wydania