Платити штраф чи не платити ?

Тема у розділі 'Юридичні питання', створена користувачем petro_fm, 23 гру 2008.

?

Платити чи неплатити штраф ?

1. Платити, бо Я законослухняний, чи інше

19 голосів
    31,7%
  2. Платити,бо потім вдвічі здеруть і ТО не дадуть

22 голосів
    36,7%
  3. Не платити, пронесе, чи інше

3 голосів
    5,0%
  4. Не платити, поки не заставлять (ТО потрібно буде,повістку пришлють)

9 голосів
    15,0%
  5. Не платити, ТО в мене на 2 роки, штраф "зїсть" інфляція

7 голосів
    11,7%
  6. Заплатити, "своєму" другу приватному підприємцю (див.нижче варіант)

0 голосів
    0,0%
  1. Lubas

Lubas Active Member

VW VENTO 1.9TDI 1995
    я заплатив вчасно, але в ГАІ копії не завіз. чим грозить?

2. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR
    передадуть в виконавчу службу постанову, а та порушить виконавче провадження. Впринципі коли ти покажеш квитанції, виконавче провадження повинне припинитись, але я б на твому місці завіз ту копію, або хоча б рекомендованим листом відіслав в ДАІ.

• Подобається Подобається x 1
  3. Vitaliy_V

Vitaliy_V Початківець

TransportetT2
    Не зменшуйте роботи виконавчому комітету. Хай працюють і гроші відробляють.

4. petro_fm

petro_fm Active Member

Audi B4 2.0 ABT mono +Газ
    Прийшов вчора "лист щастя" з виконавчої служби :shok:
    Сам штраф - 250грн + 10% виконавчої служби , не подвоївся :scratch_one-s_head: , сам штраф схопив ще перед новим роком !

5. Lubas

Lubas Active Member

VW VENTO 1.9TDI 1995
    то щастя і радість!!! біжи скоро в касу)))))))))))))) поки не передумали

6. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR
    Штрафи, накладені до 01.01.2009 не підлягають сплаті в подвійному розмірі в ході виконавчого провадження. 10% за примусове стягнення підлягають оплаті, якщо тобі надавали можливість добровільного відшкодування, а ти нею не скористався. Якщо ж не інформували про відкриття виконавчого провадження щодо тебе і не надали 10 денного строку для добровільного відшкодування - можеш оскаржити дії виконавця до міського управління юстиції або в прокуратуру району.
    Також ти маєш право ознайомитись з документами виконавчого провадження, де має бути рішення суду і наказ про його примусове виконання.

7. petro_fm

petro_fm Active Member

Audi B4 2.0 ABT mono +Газ
    Так і є, 10% не платив, тільки сам штраф :)

8. RomanoProddi

RomanoProddi Місцевий

WVPassat B3 SYNCRO 1990 Variant 2,0 SIMOS ADY. КПП 5 CRU 95р.в.
    Клубна карта:
    007)))
    листи з суду не приходять, бо немає фінансування. треба самому ходити. я забив на те болт. З зарплати податки в мене вираховують?? то чому я маю тратити свій дорогоцінний час на ту ходьбу і ще й до того портити собі нерви з тими канцелярськими, якби то їх лагідніше назвати... не важно.
    визивали раз в виконавчу і то я не пішов. по сей день не сплатив ні штрафу і нікуди не ходив.

9. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR
    Правильно, і не ходи. Вони самі до тебе прийдуть, і до подвійної суми штрафу ДАІ доплюсується штраф, накладений виконавчою службою, стягнення виконавчого збору і пеня.
    А далі стягнення з заробітної плати, а якщо такої офіційно нема - тоді накладення арешту на майно.

10. RomanoProddi

RomanoProddi Місцевий

WVPassat B3 SYNCRO 1990 Variant 2,0 SIMOS ADY. КПП 5 CRU 95р.в.
    Клубна карта:
    007)))
    не лякай. зарплата - офіційно 360 грн. чистими. Розщьотку перексерити???
    майна нема. маю кучу мишей в гаражі. можу і так дати.
    а по-друге, щоб забрати в мене машину, то треба постанову суду. А я повинен бути повідомленим про таке. Арешт на майно накладає і знімає тільки суд!!!!!!!!!!!!!!

11. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR
    Ти дуже помиляєшся. Арешт накладає сама ДВС, і це не обов*язково буде автомобіль, а можуть бути кошти на особистому рахунку, інше майно (включно з побутовою технікою в хаті.) Стягнення розповсюджується також на спільне сумісне майно подружжя, тобто і на майно дружини (спільно нажите в шлюбі) також.
    Заробітна плата не може бути меншою за мінімальну, в такому випадку ДВС може ініціювати постановку боржника на облік в центрі зайнятості і стягувати 20% допомоги по безробіттю.
    Я тебе не лякаю, а пишу як воно буває. Мені особисто все одно, які ти дії будеш вчиняти, просто будь готовим до різних варіантів перебігу подій.
    Варто знати, що тепер всі виконавчі провадження реєструються в одній базі, а упр. юстиції контролює доведення їх до логічного завершення.
    Про можливі проблеми з ТО і зняттям авто з обліку думаю ітак зрозуміло.

Останнє редагування: 15 жов 2009
  12. Cherepaha

Cherepaha Місцевий

VW Golf II 1.3, 1989
    Клубна карта:
    000484
    Привіт! в мене подібна ситуація. Але трохи інша.
    В суботу зловили на фару о Волинській області, дали тільки копію протоколу (я з ним був не згідний, тому 300 гривень, згідним пишуть 250, але зараз не про це).
    Не дали квитанції. Кажуть, запитати в районному ДАЇ (якщо прийде протягом 15 днів), оплатити, копію туди ж занести. Не прийде - повезло. Не заплачу - подвійний розмір. Під цим я підписався в постанові.
    Поясніть, будь-ласка, це ж мене 1 й раз, і то по дурному (їхав вгору, потім з гори, не пригальмовував):

1. ДАЇ Сихівський район там де всі, на Городоцькій?
    2. Треба точно шось брати, чи платити просто як *штраф даї* в любому банку?
    3. Може, забити і чекати, але не охота 600 потім віддати?
    4. Може, попробувати оскаржити? То дорого? Виграти реально?
    Знаю, шо про то вже стільки написано. Але там в основному дискусії. Мені потрібен план дій. Дуже дякую.

13. Zh@riK

Zh@riK Аксакал

VW GolfII CL 1990,1.8l RP, Pierburg 2ЕЕ Ecotronic, 5КПП 4S, ГБО; Audi A4B8 avant 177BHP; Honda Hornet 600cc
    Клубна карта:
    000050
    чувак, можеш написати до суду позовну заяву, про те, шо то не ти нарушив... якшо дійсно зловли на фару(фен), а не на візир. якшо шось, пиши в пп, дам зразок.

14. Cherepaha

Cherepaha Місцевий

VW Golf II 1.3, 1989
    Клубна карта:
    000484
    І знову я.
    Сьогодні в ДАІ сказали, що вони нікому не дають ніяких постанов, що тих постанов їм приходить тисячі, і мою шукати не будуть. На мої слова, що мені не дали копії, сказали йти шукати того інспектора.
    Але ж вони хочуть, щом їм принесли копію квитианції і *копію постанови для звірки з оригіналом*. Тепер я не можу ні заплатити, ні оскаржити, бо немає що.
    Лишилось 2 варіанти:
    1. Заплатити і дати їм тільки копію квитанції
    2. Нічого не робити і чекати цим це все закінчиться.
    Я схильний до першого. Що порадите?
    П.С. Цікаво, так має бути (пересилка) чи той інспектор свідомо не дав копії? Хто з них мутить воду?

15. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    вимагай від нього в письмовому вигляді відмову надати тобі копію :) склади акт про відмову і хай тобі підпише його

16. Zh@riK

Zh@riK Аксакал

VW GolfII CL 1990,1.8l RP, Pierburg 2ЕЕ Ecotronic, 5КПП 4S, ГБО; Audi A4B8 avant 177BHP; Honda Hornet 600cc
    Клубна карта:
    000050
    істину глаголиш!

17. SAVA

SAVA Active Member

VW Golf II 1.8 PN 2E 1989(був)
    В суботу оштрафували мене за червоне світло, але ніякого паперу мені не дали. Тому будь ласка, поясніть мені дурному що буде далі? Перший раз мене штрафували. Я тільки написав що порушувати більше не буду.

18. Zh@riK

Zh@riK Аксакал

Клубна карта:
    000050
    абсолютно ніяких копій тобі не дали???? навіть копію протоколу???
    штраф "на місці" платив???

19. Lubas

Lubas Active Member

VW VENTO 1.9TDI 1995
    і ДУЖЕ зле ти зробив, що написав
    цим самим ти признав сою вину, що ти порушив і зі змістом протоколу згідний, а отже і з порушенням.

20. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Сьогодні я "заробив"
    Їхав по 700 річчя в бік ценру, за перехрестям те шо за мостом зупинили за те що я проїхав перехрестя по правому ряду, тоді як можна було їхати тільки по лівому, а по правому треба було їхати на Куліша або праворуч повертати.

На вулиці снігопад страшенний, я в поясненнях написав шо не помітив знака бо його не видно через погодні умови, снігопад і налипання мокрого снігу.

Хоробрий улічний інспектор виписав постанову на 255 гривень.

Я не вкурсі, то мені має тепер прийти лист щастя, чи отримання постанови на місці означає шо я вже її повинен йти оплачувати?

І чи йти чесно платити той штраф чи є сенс оскаржувати?

Колись було у мене шо зупинили за ніби-то проїзд перехрестя на червоне. Я в поясненнях написав шо їхав на зелене, але через повільний рух опинився посеред перехрестя на червоне і мусив завершити проїзд аби не створювати перешкод іншим учасникам руху. Тоді мені так нічого і не прийшло додому і нічого я не платив, але тоді ніяку постанову він не виписував, тільки протокол. Наскільки я розумію той протокол або ще в ДАІ відкинули в смітник, або в суді, оскільки мої пояснення виявилися переконливими. Правда я не пригадую вже чи то було до тих нових правил чи після.

А що робити тепер?

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)