Платити штраф чи не платити ?

Тема у розділі 'Юридичні питання', створена користувачем petro_fm, 23 гру 2008.

?

Платити чи неплатити штраф ?

1. Платити, бо Я законослухняний, чи інше

19 голосів
    31,7%
  2. Платити,бо потім вдвічі здеруть і ТО не дадуть

22 голосів
    36,7%
  3. Не платити, пронесе, чи інше

3 голосів
    5,0%
  4. Не платити, поки не заставлять (ТО потрібно буде,повістку пришлють)

9 голосів
    15,0%
  5. Не платити, ТО в мене на 2 роки, штраф "зїсть" інфляція

7 голосів
    11,7%
  6. Заплатити, "своєму" другу приватному підприємцю (див.нижче варіант)

0 голосів
    0,0%
  1. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR
    Пояснення ти погано написав...
    Треба було ще вказати, що роздільної смуги під снігом не видно і через неприбраний сніг та складні погодні умови (ожеледиця, хуртовина) виконання маневру для займання "більше лівої" сторони (не смуги! смуги не видно) могло привести до ДТП.
    Заліплений снігом знак та схована під снігом роздільна смуга - це невідповідність Держстандартам, а відтак немає складу адмінпорушення в діях водія.
    Отримання постанови передбачає в подальшому або її оплату або оскарження.
    Листа щастя відповідно вже ніякого не буде - тобі його вручили на місці.
    Також мали вручити копію протоколу на твою вимогу, якщо ти вимагав або непогоджувався з постановою.
    Якщо погодився і написав "більше порушувати не буду" - то тепер тіко платити гроші.

• Подобається Подобається x 1
  2. Zh@riK

Zh@riK Аксакал

VW GolfII CL 1990,1.8l RP, Pierburg 2ЕЕ Ecotronic, 5КПП 4S, ГБО; Audi A4B8 avant 177BHP; Honda Hornet 600cc
    Клубна карта:
    000050
    якшо є постанова - то тільки оскарження писати в суд по місцю проживання. добре, шо є пояснення - на то і посилаєшся в оскарженні. можеш ше пару факторів додати в позовній заяві (може які взбредуть в голову, бо я шось зараз не можу придумати, ніж то шо ти написав, шо знаку не було видно), які на твою думку допоможуть виграти справу.
    напишеш заказним листом з повідомленням про отримання і чекай. якшо місяць не дадуть про себе знати - мож прогулятись в суд. якшо скажуть, шо втикнули твою справу або вирішили на твою користь - штраф не платиш.

3. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    вєк живи вєк учись
    а казали ше колись шо оскаржувати не обовязково в суд, а можна в ДАІ, чи я шось наплутав?

4. Zh@riK

Zh@riK Аксакал

VW GolfII CL 1990,1.8l RP, Pierburg 2ЕЕ Ecotronic, 5КПП 4S, ГБО; Audi A4B8 avant 177BHP; Honda Hornet 600cc
    Клубна карта:
    000050
    у твоєму випадку постанова є. тепер тільки оскарження в суді.
    доречі, краще, щоб постанову на місці виписували - тоді можна чітко оскаржувати її, тобто шо там написав даєць.

5. rusmaks

rusmaks Місцевий

VW T5 1,9 TDI, Golf II 1,6TD JR '84, Passat B4 1,9TDI 1Z '96 - був
    Клубна карта:
    000065
    Я вже писав, що на тому перехресті теж попався(розрахувався на місці). Вони "горні олені" пасуться зараз там кожного дня(ховаються за зупинкою, інколи навіть 2 машини ). Знак рух по смугах висить десь за 150-250 м до перехрестя.
    І їм "пофіг" що ти його не бачив. Я доказував, що там був "корок" і не міг перестроїтись завчасно, а він відповів "Хто хоче той завжди перестроїться" і не .бет.

6. curlyheaded

curlyheaded Active Member

VW Golf mk2 3d 1,8'87 Opel astra g z14xep '06
    так, можна писати в ДАІ і ще можна писати в прокуратуру, але вона перенаправляє лист в ДАІ на розгляд, а в суд доречно писати вже тоді, коли ДАІ відмовить у скасуванні постанови...

7. leopold

leopold Місцевий

VW Polo 9N3 09р.в.
    Клубна карта:
    000037
    зупинили там вчора, про знаки знав, але направду ні одна скотина не пропустила. говорю: хлопці, чого зупинили, я нічого не нарушив. почав їм доказувати що їхав по лівій полосі, дістав розпорядження, запитався чи мають свідків, показав посвідчення, сказав що зараз буду дзвонити в Київ. Висновок - відпустили, правда затратив на козлів 15 хв. часу. (Аналогічна ситуація поворот з Шевченка на Левандівську...тільки там написали протокол,я його не підписав, в поясненні написав, що показати відповідні документи, що підтверджують їх право там бути, вони відмовились і вимагали хабар, та побажавши одне одному зустрічі в суді попрощались. В суд не викликають вже 5-ий місяць). Порада- якщо не знімають на відео (як внизу на Бандери, там зустрічна трамвайна) не підписуйте протокол ВЗАГАЛІ, просто пишіть пояснення на тему "Як я провів літо". Знайомий дядько зам.нач. ДАІ по секрету сказав, що якщо протокол оскаржений водієм, то вони (керівництво ДАІ) роблять тим хто виписував велике шпілі-вілі

8. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    Кароч пинили мені сьодня біля ЛАЗу... Проїхав перехреся Стрийська-рубчака з лівого ряду прямо... Але їжжу там рідко тому забув шо там тіки з правого ряду прямо можна... По правому ряді рухався тролейбус, і я не бачив знака "рух по смугам" за ним.
    Коротше кажучити, після довгих розмов (гаїшнік попався досить лояльний і написав по мінімуму врахував шо я стедент і безробітній, але казав писати поолюбе будем...) виписали протокол на 255грн, типу мінімальний штраф...
    В поясненні я написав шо не помітив знаку, так як рухався за тролейбусом. А також через погодні умови.

Що скажете??? Можливо цей випадок оскаржити якось, чи заплатити краще і на паритися(хоч для мене 255грн це половина стипендії, а зара ше сесія)...

9. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Повернувши з Науковою на Стрийськ у я рухався лівим рядом, паралельно мені рухався тролейбус який рушив з зупинки, через великі габарати тролейбуса я не бачив знаку, тому проїхав прямо.
    До того ж помоєму знаку стоїть занадто близько до перехрестя помоєму... де можна взнати за скіки метрів такий знак має стояти?

Останнє редагування модератором: 22 січ 2010
  10. Bodyn

Bodyn Місцевий

AUDI 80 Б4 2.0MI
    Leopold, а ти часом не знаєш через скільки часу приходить той штраф після складання протоколу, і чи можна не чекаючи того листика піти в ДАІ і там оплатити?

11. Shaggy

Shaggy Super Moderator

я не кажу шо я не мав можливості перестроїтися, я кажу шо не бачив знаку і тому їхав собі вільно прямо...

доречі
    Помоєму там нема 50м до перехрестя.. завтра с"їжжу подивлюся)

12. Bosh

Bosh Місцевий

VW B3 2.0 9A був
    VW B5 1.6 AHL був
    Клубна карта:
    000039
    Проте він зазначив:
    І згідно такого пояснення легко оскаржувати протокол. Шег непідписав, що свідомо пішов на це порушення, а це вагомо!

13. leopold

leopold Місцевий

VW Polo 9N3 09р.в.
    Клубна карта:
    000037
    Бош, я не сперечаюсь, просто мав можливість багато раз поспілкуватись з представниками Феміди на рахунок оскарження (не по своїх)))), ВСІ сказали, головне не ВИЗНАВАТИ порушення. багато з суддів виправдовує водіїв, сурово карають лише тих, хто зробив ДТП та попав в суд за попойку (я б взагалі садив за таке), в інших справах намагаються розібратись. (хоча всі вони ще ті с..ки і за те щоб не забрати права на рік за дріб'язкове ДТП деруть шалену касу)

14. Bosh

Bosh Місцевий

VW B3 2.0 9A був
    VW B5 1.6 AHL був
    Клубна карта:
    000039
    Підписання протоколу можна пояснити небажанням отримати його на дому по причині що він додому недійде, а потім пеня.......... Підпис немає значення, таке також оскаржується, просто потрібно грамотно скласти оскарження!!!

15. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Блін Леопольд, підпис помоєму ставиться не для того що я згоден з тим шо порушив, а для того, що я ознайомлений з яким порушенням мене притягають до адміністративної відповідальності.
    А в графі пояснень я і пишу чи порушич чи нє, і чи згідний чи не згідний...

16. leopold

leopold Місцевий

VW Polo 9N3 09р.в.
    Клубна карта:
    000037
    підпис ти ставиш тільки там де вказано, що тобі розяснено,, по середині протоколу, внизу, під поясненнями якщо не згоден, підпис ставити не МОЖНа, інакше потім не буде ніякого суду (буде але заднім числом), і тобі прийде лист-щастя від ДВС, тоді будеш доказувати що тобі не приходила повістка, а секретар суду говорити що тобі таку було відіслано і показувати відповідні записи в журналі для кореспонденції, будеш писати в прокуратуру, оскаржувати в суді (за подання скарги теж потрібно платити). Чого ви так всі завелись, не розумію, я не відстоюю власну думку, просто беру всю інфу з реальних подій

17. leopold

leopold Місцевий

VW Polo 9N3 09р.в.
    Клубна карта:
    000037
    я б на твому місці почекав що з цього вийде Шег, якщо буде потрібно, звернись я тобі в даній справі поможу БЕЗВОЗДМЕЗНО:mocking:, маю знайомих в Сихівських ДВС та суді, якщо тобі не шкода зусиль та часу можна побігати, можливо щось і вийде, а можливо цей протокол вже давно складається з багатьох кусочків та лежить десь в урні аьо розвіяний його прах біля МРЕВ

18. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Можливо, але сумніваюся... Бо коли він заповнив протокол він по рації передав комусь шо типу правопорушення здійснив такий то такий то, на такій то машині, з таким то номером, але шо порушив не казав...

То всьо дрібниці... шо писати і як вже собі образно уявляю, тіки як то всьо оформляти і куда відправляти...

19. curlyheaded

curlyheaded Active Member

VW Golf mk2 3d 1,8'87 Opel astra g z14xep '06
    підпис ставиться,а в дужках пишеш, що не ознайомлений, не згідний з вище написаним....

20. ENERGY

ENERGY Місцевий

Була Jetta II 1985 1,3 HK 2Е3
    В принципі за правилами ми повинні при можливості рухатися по правій смузі (якомога правіше). В Тебе така можливість мабуть була. Тому пояснення "я не бачив знаку бо там стояв тролейбус на червоне світло" мабуть на суді не проканає.
    Варто було б заплатити бо ти в протоколі визнав що порушив.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)