та шо там мені перживати во чувак воєнку колекціонує http://www.yapfiles.ru/show/653521/bb9f7b4b659dc74f7674c0b61f75fadb.flv.html
мда, чим народ страдає замість того щоб жити і насолоджуватись життям... може б то мені яблука поміряти, які на роботі збираю, а то ростуть якось швидко дуже.. точно з чорнобиля колись навіяло )))
Взяв сьогодні прилад, руки трясуться девайс Терра-П (жовтий) всі цивільні годинники переміряв все ок , поміряв коробочку із запчастинами до годинників, прибор запікав серйозно, ну в 4 раз більше норми було 1.1 мкЗв/год, забрав 3 стрілки зі світломасою переміряв, все ок - 0,17 мкЗв/год а от ті годинники яких я ізолював, і на які грішив показали 0,16 мкЗв/год не знаю кому вірити, ну я ще один прилад замовив, для контрольного вимірювання але на знаю чи дадуть мені додому його, бо то з держустанови, якщо там не дадуть, то попрошу у @bass прилад коли приїдете.
У мене терра-п чорний з блютузом... Годинники, які підозрілі, тре відкривати скло перед тим як міряти, би ж відомо, що стрілки всередині можуть дозу давати.
Сьогодні маю чорний Терра поміряв ним без скла ці два годинники на яких була підозра, все ок, показують двоє 0,16 мкЗв/год (+/- 0,05). Значить вони були без світломаси новими, а та, що нанесена це вже не на основі радію, була нанесена набагато пізніше. Можна спати спокійно.
А в теперішніх буд.мат. теж може додовтись всяка радіаційна всячина? Роблю ремонт. Читаю тему. Переживаю.