Примусова евакуація автомобілів у Львові НЕЗАКОННА!!!

Тема у розділі 'Новини ДАІ', створена користувачем BaNdeRa, 10 сер 2007.

1. BaNdeRa

BaNdeRa Active Member

VW Golf III 1.6 1994
    Клубна карта:
    000487
    Відповідь: Примусова евакуація автомобілів у Львові НЕЗАКОННА!!!

В мене інформація завжди достовірна :cool:
    В Шевченківському районному суді м. Києва розглядалася справа за позовом київського адвоката Євгена Крука до Київської міської ради про скасування пунктів Рішення Київської міської ради, які передбачають застосування примусового переміщення транспортних засобів, водії яких порушили правила зупинки і стоянки. Ці пункти визнанні судом незаконними і були скасовані, однак на рішення суду, яке набрало законної сили і підлягало виконанню уваги ніхто не звертав і не звертає, мало того, як я вже писав вище, продовжують закуповувати по три евакуатори в місяць!
    P.S. І про яку правову державу можна говорити, якщо навіть органи державної влади не виконують законні рішення суду?!

2. Олег М.

Олег М. Аксакал

VW Scirocco 16V GTX 1991, VW Scirocco mk1 1979 16V, VW Colf-1 Cabrio 1989, VW Golf Country 16V, VW Scirocco GTE mk1
    Клубна карта:
    000001

Да здраствует наш суд!!!
    Самый гуманный суд в мире!!!!!!11:)

3. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Якшо суд скасував рішення, на підставі якого можна було здійснювати евакуацію, то вона є незаконною, і завдані нею збитки (оплата їх незаконних послуг, трансп. витрати і т.д.) суд призначить до відшкодування, якшо звернутись з відповідним позовом. Рішення суду про відшкодування збитків (навіть якшо ком. підприємство в суд представників не скерує і потім відмовиться його виконувати) скеровується до виконання на підприємство, яке забирає незаконно машини, і якшо воно дальше морозиться його виконувати, до них приходить ДВС і починає їх пресувати ( накладе арешт на майно, наприклад на один з евакуаторів, поки бабло не віддадуть). В разі невиконання рішення суду в добровільному порядку, суд сам скеровує його в ДВС.
    А евакуатори вони закупляють нові, бо прибуткова це справа. В суд мало хто звертається, а машин дофіга забирають.

4. BaNdeRa

BaNdeRa Active Member

VW Golf III 1.6 1994
    Клубна карта:
    000487

Ти все розписав гарно і швидко, але на практиці воно все відбувається значно довше, поки твій позов пройде всі судові інстанції, поки він добереться до виконачої служби, поки вони відкриють виконавче провадження і почнуть рухати ту справу пройде не один рік. Тому в суд звертається так мало людей.:?

5. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Це вже нюанси нашої правової системи, якшо не буде апеляції і касації (а її скорше за все небуде, бо ті ком. підприємства навіть своїх представників в суд не скеровують, навряд чи вони оскаржать судове рішення), то ДВС до них прийде скоренько. Суди зацікавлені в реалізації своїх рішень, і самі скеровують матеріали в ДВС. А невиконане рішення суду для ДВС-серйозна підстава для відкриття виконавчого провадження, це не якась там вимога податкової або СЕС.
    Волка баяцца-в лєс нє хадіть. Якшо всі потерпілі будуть звертатись в суд-ті долбані муніципали ніфіга не зароблять і прикриють свою лєву кантору.
    Така моя позиція: штраф за неправильну парковку я згодний заплатити, а за перевозку моєї машини (яку я не замовляв, і мало того, нею мені створено незручності) мені кошти повинні повернути і відшкодувати мої витрати, пов*язані з цим.

6. BaNdeRa

BaNdeRa Active Member

VW Golf III 1.6 1994
    Клубна карта:
    000487

Отут я вже з тобою ніяк погодитись не можу, бо якщо би дійсно було так просто стягнути кошти з КП чи міської ради, то наші суди були б завалені такими справами. Як правило в таких справах співвідповідачем виступає міська рада, а їхні представники однозначно ходять на судові засідання і в разі задоволення позову не на їхню користь-подають апеляцію, касацію і т.д.

7. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Міська рада не може тут бути "співвідповідачем", а хіба шо третьою особою без самостійних вимог на стороні відповідача, і то залучена буде тільки з ініціативи суду або відповідача (якого в суді не буде). В даному випадку МР не буде стороною в справі, і оскаржити рішення зможе лише в частині своїх інтересів, яких в неї в справі нема (відшкодування комунальним підприємством збитків потерпілому не є інтересом МР).
    Та й сумнівним є доцільність для суду залучення МР як третьої сторони, оскільки рішення у такій справі не впливає на її права, свободи, інтереси чи обов*язки.
    Крім того, по роботі судився зокрема з Львіської МР, і справу вигравав в господарсьткому суді І інст., потім в апеляції, а касацію вони вже не подавали, а деколи і апеляцію не подають (коли дають дупля зразу, шо ситуація для них дохла). І суми позовів були 5 і більшезначні, а за 1000 грн. (шей не зі свого кармана, а якоїсь муніципальної дружини) з МР ніхто не буде напрягатись.
    Так шо судитись треба, тим більше якшо рішення МР про дозвіл на евакуацію визнане незаконним.

8. BaNdeRa

BaNdeRa Active Member

VW Golf III 1.6 1994
    Клубна карта:
    000487

Якщо ми вже говорим про Львівську міську раду, то треба починати все спочатку: рішення Львівської міської ради, щодо примусової евакуації транспорту ніхто не скасовував і не визнавав незаконним, тому я написав, що відповідачем повинна бути ЛМР у справі щодо визнання незаконними пунктів Рішення ЛМР, де передбачається застосування примусової евакуації.

Тут ти мислиш недалекоглядно, бо якщо всі почнуть судитися, то 1000 грн. перетвориться у значно більшу сумму.

9. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Я писав, шо у випадку з київською МР є всі підстави відшкодувати кошти через суд, і тому потрібно звертатись з позовом.
    Шо має міська рада до коштів, які стягують з комунального підприємства, якою б не була сума? Здається, я пояснив все доступно, з процесуальним статусом МР все ясно.
    У Львові спочатку треба оскаржувати рішення МР (відповідач-МР), а тоді вже відшкодовувати збитки (відповідач-комунальне підприємство). І ситуацію з Львовом я не піднімав.

Ішла мова про відшкодування збитків за незаконну евакуацію.
    Тут МР буде відповідачем, і позов не буде мати матеріального характеру (без ціни), а комунальне підприємство в цій справі взагалі не буде фігурувати, і не буде ніяких "співвідповідачів". Це різні речі.
    І взагалі, здається тут доступно описана вся процедура, хоча можеш ше зі мною посперечатись і далекоглядно думати, шо нема змісту звертатись в суд, бо все одно нічого не вийде.

10. BaNdeRa

BaNdeRa Active Member

VW Golf III 1.6 1994
    Клубна карта:
    000487

Ми один другого заплутали, через те, що в нас декілька предметів дискусії: КП, ЛМР, КМР. Я тебе прекрасно розумію і знаю хто такі співвідповідачі, треті особи і т.д.

Я не сперичаюсь про те, що нема змісту звертатись до суду, я констатую факти, що люди не звертаються до суду, бо дуже довга і заплутана процедура. І якщо ми вже говорим про Львів, то можу тебе "порадувати" на рахунок змісту звернення до суду: у Львові вже було декілька судових засідань на цю тему і всі судові рішення були винесені на користь міської ради.

11. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Процедура непроста, але для цього є юристи. Те, що рішення були на користь ЛМР, не означає що треба опускати руки. В юристів з ЛМР непогані прихвати в загальних судах, а от в господарському хрєн. Треба, шоб зверталась якась юр. особа (належний якій автомобіль було евакуйовано), тоді справа буде в господарському суді і розгляд буде по КАСУ. І тоді ЛМР 99 % буде в дупі зі своїм рішенням, а потім і загальні суди розслабляться, якшо господарським воно буде скасоване.
    І взагалі, шкода шо в нас не прецедентна судова система-так би все було простіше, і корупції поменше.

• Подобається Подобається x 1
  12. BaNdeRa

BaNdeRa Active Member

VW Golf III 1.6 1994
    Клубна карта:
    000487

По КАСУ процедура буде ще довша: 1. окружний адмін суд(тобто Гоосодарський суд Львівської області); 2. апеляційний адмін суд (який до речі сам зараз "воює" за приміщення на Саксаганського); 3. Вищий адмін суд; 4. Верховний суд. Тобто то все займе років зо два, але я не проти щоб цим хтось зайнявся.
    Бажаючі є ???...

13. BaNdeRa

BaNdeRa Active Member

VW Golf III 1.6 1994
    Клубна карта:
    000487

Евакуація по-російськи:
    http://video.bigmir.net/show/25538

14. Monkey

Monkey Місцевий

Volkswagen Golf II
    Клубна карта:
    000023

Потрібні публікації в газетах і щоб по ящику і радіо показали сторону не героя -рятівника, котрий забирає пасат, а зі сторони порушника, котрому так і не знайшлось місця для паркування в центрі.

15. BaNdeRa

BaNdeRa Active Member

VW Golf III 1.6 1994
    Клубна карта:
    000487

На відео видно ментовський безпредєл. Вони не мали права забирати машину в присутності власника, а вийшло все навпаки-забрали не тільки машину, а ще й власника машини. :???:

16. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Народ, замість того, щоб сперечатися, опишіть краще дії, які треба вживати коли машину забирають і коли машину забрали. Це допоможе уникнути безпредєлу та допомогти наступним поколінням. Дякую наперед.

17. Travel

Travel Moderator

РЕНО МЕГАН

я тобі і без юристів опишу! Даєш гроші і їдеш далі і варіантів нема ! ! !

18. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

не вихід. наступні покоління не оцінять.

19. LeMyP

LeMyP Новачок

VW Golf II GTI 1.8 1985

:?::?::?:Люди в мене забрали машину з Ст. Бандери, запаркувався посередині навпроти ліцею чи школи що там є біля головного корпусу політеха. Чек про оплату штрафу в розмірі 281 грн маю, що робити щоб відсудити ті гроші. Підкажіть хто знає. З чого починати куди іти.:?::?::?:
    Дякую.

20. ArniXXX

ArniXXX Active Member

VW Passat B3 1.6 Бензин 1990

Привіт львів. Нас в Чернівцях ті однорукі злодії достали. Вони як яструби з неба падають на тебе. Лиш припаркуйся де неслід як збігаються до тебе чорти. Один у формі, два в галстучках і два негри. Як даш 100 гр то не забируть як недаш то заберуть. На власні очі бачив як машину грузили разом з власником авто в салоні. Хотів фотку мобільником зробити та було темно, і не вийшло. А прийняля таке рішення наша міська рада. Щоправда дійшли слухи що декілька депутатів були проти.

Є і позитивна нота. Містом справді стало пересуватися лекше.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)