Про технологію A-GPS

Тема у розділі 'Простофорум', створена користувачем MARTINI, 12 тра 2010.

1. GDM

GDM Active Member

VW Transporter T4 2.5 TDI '01 ACV 75 КВт ( 102 к.с.) DXZ Long vehicle
    Поки тут обговорювали цю тему відкрив для себе багато чого нового :)))

2. ZVER

ZVER Місцевий

Audi 80 B2 Coupe - була,
    Audi 100 С3 quattro turbo - була,
    Audi - A6 C5 2.8 V30 AQD 2000 - була
    Клубна карта:
    60
    Я не кажу, що його взагалі немає, я казав, що немає такого, щоб відповідав такій деталізації, що під мобайл:))) Але впринципі варіант http://www.nokia.ru/services-and-apps/ovi-maps досить не поганий ;)

3. ZVER

ZVER Місцевий

Audi 80 B2 Coupe - була,
    Клубна карта:
    60
    І ще одне питання для себе, на скільки флешку підтримують ці нокії?! Якщо більше ніж на 2 гб, то краще брати телефон без флешки і купити собі наприклад на 8 ГБ і туда закинути софт навігаційний і фільми і музику, щоб було що в дорозі робити))))

4. GDM

GDM Active Member

до 16 Гб, на скільки мені відомо.

5. ZVER

ZVER Місцевий

Audi 80 B2 Coupe - була,
    Клубна карта:
    60
    Досить класно, теж дізнався для себе трохи нового))) :good:

6. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Класно темка пішла :) Мабуть все таки буде 5800, причому модифікація Navigation Edition. Вона на 30 баксів дорожча, але має в комплекті зразу автомобільний тримач і автомобільну зарядку.

7. ZVER

ZVER Місцевий

Audi 80 B2 Coupe - була,
    Клубна карта:
    60
    Точно! Ще одна порада, глянь скільки зарядка коштує окремо, бо наприклад тримач універсальний коштує на радіо базарі купляв, то брав за 50 грн і зарядку під КПК мініюсб за 25 грн) Так може вийти дешевше на більш ніж 100 грн)))

8. botsman

botsman Початківець

Duke II
    тестували таке чудо як мікросд 32 гб - на 5800 працювало, ну, офіційно 16 гб, ал ето не перший раз , коли підтримується більший обєм (тим більше, таких карток на момент випуску моделі і не було :)
    ------------
    ту олл: вай-фай у смартфоні - то з розряду маст хев. Тут навіть і обговорювати нема шо.

• Подобається Подобається x 1
  9. GDM

GDM Active Member

оновлена прошивка все поправить, включаючи і сумісність з картками на 32 Гб

10. Nick Wolf

Nick Wolf Місцевий

VW Passat 1.8GL
    Клубна карта:
    000015
    Коли тестували, то надіюсь на весь обсяг памяті заливали інформацію і перевіряли її на зчитування? Бо бачити, що карта має 32 Гб і зчитувати з неї ВСЮ інформацію без помилок - це трохи різні речі як на мене

11. Yra Golf3

Yra Golf3 Місцевий

VW Golf 3 1.6 95p (вже нема); Caddy ecofuel 2006, Passat wagon 1.8T
    в мене nokia n95 8gb з вмонтованим gps, стандартно там стояла нокієвська карта (дуже х...) недавно іх обновили і якість дуже не погана. така сама як в гугл мапс... Але є одне але... нокіа говирила що в них тепер на завжди безкоштовна ця послуга... але це лише для обмеженої кількості моделей... для решти 100 грн в рік.
    Я собі поставив програму від Гарміна (трошка помучитись треба) і закачав самі нові карти України все чудово працює. Інтернету зовсім не потрібно!!!

12. Yra Golf3

Yra Golf3 Місцевий

це хороший сервіс але він платний для навігації потрібно ліцензію купувати... Я собі його поставив паралельно з Гарміном.
    5800 здається якраз входить в список тих моделей в яких цей сервіс безкоштовно працює..

13. RaZoR

RaZoR No Smoke No Power Diesel

A6 С5 Avant Quattro (AKE)2002p була)
    A4 B6 Avant (AVF)2004p Ше є!!
    A6 C4 Avant (AEL) 1996p була
    VW G4 (BCA)2003p також був
    На 5230 також безкоштовно, але користуюсь Гарміном!

14. Yra Golf3

Yra Golf3 Місцевий

Я також гарміном. В тебе яка версія? в гарміні погано що нема шкали яка показує скільки ти проїхав і скільки залишилосью В нокії є.

15. RaZoR

RaZoR No Smoke No Power Diesel

A6 С5 Avant Quattro (AKE)2002p була)
    A4 B6 Avant (AVF)2004p Ше є!!
    A6 C4 Avant (AEL) 1996p була
    VW G4 (BCA)2003p також був
    Garmin Mobile XT 5.00.60s60.9

16. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Отже купив я 5800
    Нажаль, як виявилося, навігейшин едішин то великий дефіцит, а чекати я не хотів, тому взяв звичайну.

Завантажив зразу карти нокія, а вчора присобачив і гарміна. Сервіс у нокії значно кращий. Карти легші і простіші в користуванні.

Перевага Гарміна - деталізація в містах по будинках. Проте сіл і міжсільських доріг на карті практично нема. Тобто підходить суто для міста. Натомість карта нокія більш універсальна. Підійде для навігації в далекі подорожі. Карта Львова є з вулицями, інші міста Західної України поки що вулиці мають промальовані , але назви не прописані. А от в Криму штука дуже помічна, навіть невеликі міста мають прописані вулиці. Думаю,що якщо на розвиток сервісу не заб"ють, то невдовзі вийде дуже і дуже непоганий продукт як для автомобільної, так і для пішохідної навігації.

Загалом апаратом я задоволений. Екран просто суперовий, розрізняє мій корявий почерк :) , вайфай рулить, звучання дуже кльове, причому не лише в навушниках, а й без них (корпус спеціально зроблений грубшим на півтора міліметра, ніж в майже аналогічній 5230 для створення всередині ефекту сабвуфера, тому низькі частоти передаються чітко, без хрипу), камера робить якісні фотки і досить хороше відео.

Проте, трохи не вистачає здавалося б простих функцій, які цілком можна було б реалізувати. Скажімо щоб телефон міг брати інтернет не лише по вайфаю, але й по блютусу і по юсб-кабелю. Або щоб батарея заряджалася від ЮСБ. Адже при роботі через ЮСБ апарат досить швидко розряджається, логічно було б його в цей час підзаряджати. Сам кабель дуже коротенький, сантиметрів 15 максимум. Це теж дуже незручно. І помітив ще одну штуку. В старій нокії, коли звязував її з магнітолою по блютус в режимі аудіоплеєре, то треки можна було переключати прямо з магнітоли. А тут коли підключаєш телефон в такому режимі, то переключати можна тільки на самому апараті. Мабуть більшість із цих недоліків - то недопрацювання програмістів, а саме "залізо", гадаю цілком здатне то все підтримувати, якби воно було закладено в прошивці.

Останнє редагування: 27 тра 2010
  17. Yra Golf3

Yra Golf3 Місцевий

Це під час навігації ти сіл не бачиш, але в режимі перегляду карти їх ж видно, судячи з розповіді в тебе 5 версія гарміну і вона не показує сіл акі попадаються по дорозі, але якщо тобі це потрібно постав собі 4 версію там таке можливо, я пробував...

18. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Я дивився саме в режимі перегляду і дрібних населених пунктів нема. Також робив пошук по назвах - не знаходить.

Крім того в режимі перегляду, коли гортаєш карту, вона тупо зависає.

Наскільки я розумію, ця карта растрова, тому вона і важить більше і тому гальмує. А в нокії карти векторні, вони легші і гальм не спостерігається зовсім

19. Kam@toZ

Kam@toZ Місцевий

VW Jetta 2 1.8 RF 2e2
    KHS DH 50 Fetish
    Клубна карта:
    000088
    то в 2-д чи в 3-д.

20. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    2-д
    деталізацію я маю на увазі шо вказуються номери будинків. Тобто вона реально зручна для міста, шукаєш адресу і вперед.

Хоча, в картах нокії тоже можна шукати по адресі, але там цей процес не такий зручний і на самій карті номери будинків не показує

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)