Я не кажу, що його взагалі немає, я казав, що немає такого, щоб відповідав такій деталізації, що під мобайл Але впринципі варіант http://www.nokia.ru/services-and-apps/ovi-maps досить не поганий
І ще одне питання для себе, на скільки флешку підтримують ці нокії?! Якщо більше ніж на 2 гб, то краще брати телефон без флешки і купити собі наприклад на 8 ГБ і туда закинути софт навігаційний і фільми і музику, щоб було що в дорозі робити))))
Класно темка пішла Мабуть все таки буде 5800, причому модифікація Navigation Edition. Вона на 30 баксів дорожча, але має в комплекті зразу автомобільний тримач і автомобільну зарядку.
Точно! Ще одна порада, глянь скільки зарядка коштує окремо, бо наприклад тримач універсальний коштує на радіо базарі купляв, то брав за 50 грн і зарядку під КПК мініюсб за 25 грн) Так може вийти дешевше на більш ніж 100 грн)))
тестували таке чудо як мікросд 32 гб - на 5800 працювало, ну, офіційно 16 гб, ал ето не перший раз , коли підтримується більший обєм (тим більше, таких карток на момент випуску моделі і не було ------------ ту олл: вай-фай у смартфоні - то з розряду маст хев. Тут навіть і обговорювати нема шо.
Коли тестували, то надіюсь на весь обсяг памяті заливали інформацію і перевіряли її на зчитування? Бо бачити, що карта має 32 Гб і зчитувати з неї ВСЮ інформацію без помилок - це трохи різні речі як на мене
в мене nokia n95 8gb з вмонтованим gps, стандартно там стояла нокієвська карта (дуже х...) недавно іх обновили і якість дуже не погана. така сама як в гугл мапс... Але є одне але... нокіа говирила що в них тепер на завжди безкоштовна ця послуга... але це лише для обмеженої кількості моделей... для решти 100 грн в рік. Я собі поставив програму від Гарміна (трошка помучитись треба) і закачав самі нові карти України все чудово працює. Інтернету зовсім не потрібно!!!
це хороший сервіс але він платний для навігації потрібно ліцензію купувати... Я собі його поставив паралельно з Гарміном. 5800 здається якраз входить в список тих моделей в яких цей сервіс безкоштовно працює..
Я також гарміном. В тебе яка версія? в гарміні погано що нема шкали яка показує скільки ти проїхав і скільки залишилосью В нокії є.
Отже купив я 5800 Нажаль, як виявилося, навігейшин едішин то великий дефіцит, а чекати я не хотів, тому взяв звичайну. Завантажив зразу карти нокія, а вчора присобачив і гарміна. Сервіс у нокії значно кращий. Карти легші і простіші в користуванні. Перевага Гарміна - деталізація в містах по будинках. Проте сіл і міжсільських доріг на карті практично нема. Тобто підходить суто для міста. Натомість карта нокія більш універсальна. Підійде для навігації в далекі подорожі. Карта Львова є з вулицями, інші міста Західної України поки що вулиці мають промальовані , але назви не прописані. А от в Криму штука дуже помічна, навіть невеликі міста мають прописані вулиці. Думаю,що якщо на розвиток сервісу не заб"ють, то невдовзі вийде дуже і дуже непоганий продукт як для автомобільної, так і для пішохідної навігації. Загалом апаратом я задоволений. Екран просто суперовий, розрізняє мій корявий почерк , вайфай рулить, звучання дуже кльове, причому не лише в навушниках, а й без них (корпус спеціально зроблений грубшим на півтора міліметра, ніж в майже аналогічній 5230 для створення всередині ефекту сабвуфера, тому низькі частоти передаються чітко, без хрипу), камера робить якісні фотки і досить хороше відео. Проте, трохи не вистачає здавалося б простих функцій, які цілком можна було б реалізувати. Скажімо щоб телефон міг брати інтернет не лише по вайфаю, але й по блютусу і по юсб-кабелю. Або щоб батарея заряджалася від ЮСБ. Адже при роботі через ЮСБ апарат досить швидко розряджається, логічно було б його в цей час підзаряджати. Сам кабель дуже коротенький, сантиметрів 15 максимум. Це теж дуже незручно. І помітив ще одну штуку. В старій нокії, коли звязував її з магнітолою по блютус в режимі аудіоплеєре, то треки можна було переключати прямо з магнітоли. А тут коли підключаєш телефон в такому режимі, то переключати можна тільки на самому апараті. Мабуть більшість із цих недоліків - то недопрацювання програмістів, а саме "залізо", гадаю цілком здатне то все підтримувати, якби воно було закладено в прошивці.
Це під час навігації ти сіл не бачиш, але в режимі перегляду карти їх ж видно, судячи з розповіді в тебе 5 версія гарміну і вона не показує сіл акі попадаються по дорозі, але якщо тобі це потрібно постав собі 4 версію там таке можливо, я пробував...
Я дивився саме в режимі перегляду і дрібних населених пунктів нема. Також робив пошук по назвах - не знаходить. Крім того в режимі перегляду, коли гортаєш карту, вона тупо зависає. Наскільки я розумію, ця карта растрова, тому вона і важить більше і тому гальмує. А в нокії карти векторні, вони легші і гальм не спостерігається зовсім
2-д деталізацію я маю на увазі шо вказуються номери будинків. Тобто вона реально зручна для міста, шукаєш адресу і вперед. Хоча, в картах нокії тоже можна шукати по адресі, але там цей процес не такий зручний і на самій карті номери будинків не показує