Може ти погано злив воду,коли після заміни помпи міняв воду на тосол?А на рахунок всякої хімії в систему охолодження-не рекомендую,там 20 років ніхто нічого не чистив,тому після поцедури ті всі частинки почнуть відриватись,і забивати термопідсос і всі інші тоненькі трубки системи.Пишу з власного досвіду.
Я б їх давно повикидав але ходять такі легенди що при їх відсутності ох рідина при перегріві може зафонтанити через сопла пічки і обшпарити яя
міняв на воду... може дійсно там не всьо стекло попробую ше долити літру концентрату.. маєш бейбіса тепер можеш і викидати :D
Це дійсно легенди. На практиці такого немає і крім того від тих клапанів на новіших моделях вже відмовились та причина не в них Те що в тебе патрубок твердий був - то ясно що всередині все позамерзало - будем надіятись що радіатор пічки чи двигуна не рвануло Літра концентрату тебе мала б врятувати На рахунок холодного повітря на холостих то тому є 2 причини: 1 - завоздушена пічка; 2 - крильчатка водяної помпи шо прокручується і толком не ганяє воду в системі; В мене був перший варіант - пройшов за місяць-півтора сам. Доречі глянь може в тебе рівень охлаждайки замалий. Другий варіант перевірити легко - відкручуєш пробку бачка і дивишся чи нормальний напір води з обратки валить. Якщо ледве капає - то воно
Я минулої зими мучився. ПОВИКИДАВ ті кляті клапани, поставив трубки відповідного діаметру і ЧУДО ,посей день все дуже добре гріє. Спочатку також вагався , але треба лишень спробувати і пропаде проблема.