Проблеми з пічкою

Тема у розділі 'Інше', створена користувачем MARTINI, 1 лис 2007.

1. radex

radex Початківець

VW Golf III 1.6 1995
    Відповідь: Проблеми з пічкою

То може мені просто поставити фільтр і всі проблеми зникнуть, бо зараз там на місці фільтра пустота?

2. Travel

Travel Moderator

РЕНО МЕГАН

по ідеї фільтр не поможе бо вже як я писав через ту диру вода і так немає попадати в салон.

3. Topol

Topol Аксакал

VW Corrado G60 1990 Police Interceptor 2007 Yamaha R1 2009
    Клубна карта:
    000006

В мене попала... не знаю як вона туда "залізла" - може того шо там під капотом біля скла утворився просто байкал... але як включив вентилятор - то він зафігачив з літер води на коврик пасажира... Саме води а не антифризу.

4. radex

radex Початківець

VW Golf III 1.6 1995

MARTINI, ти вирішив проблему з запотіванням? Якщо так, то розкажи: де, як і за скільки?

5. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111

Проблему із запотіванням вирішив заміною радіатора пічки. До висновку, що це все-таки в ньому причина, прийшов через запах антифризу в салоні і погіршення самопочуття після їзди.

Радіатор пічки взяв в Автостопі, з клубною знижкою по карточці вийшло 70 грн. Заміна завдяки братам по клубу відбулася без фінансових затрат. Використано лише руки і час декількох людей. Процедура зайняла цілий день з 11 до 20 год. Щоб поміняти радіатор пічки потрібно повністю розбирати і знімати торпеду, а це дуже довга і кропітка робота.

Принагідно висловлю велику подяку нашим братам Остапу і Мар"яну, а також чувакам із Зимної Води Ігорю і Марку, які теж немало допомогли, з мене належиться!

PS : Після заміни пічки вікна не потіють взагалі. Я навіть обдув скла практично не вмикаю більше

• Подобається Подобається x 1
  6. Travel

Travel Moderator

РЕНО МЕГАН

Це не просто чувак зі Зимної Води , це наш одноклубник під ніком IgorekZZZ

7. mixonoff

mixonoff Місцевий

VW Scirocco GTI'82 KAMEI, Skoda Fabia ' 07 1.2
    Клубна карта:
    000422

Я так бачу що то настали зимові проблеми. Сьогодні ці проблеми мені зруйнували всі плани на вихідні. Поїхав в гіпермаркет "Епіцентр", закупився матеріалами для ремонту балкону. Сідаю в свій Golf і бачу, що лобове скло дуже запотіло. Запаху тосолу відразу не розпізнав бо повішав новий освіжувач. Прогрів двигун, включив пічку, скло відпотіло, виїхав на Городоцьку, доїхав до привокзальної і тут як шугане пара з повітрепроводів під лобовим! Нічого не видно. Відкрили з дружиною вікна,я подивився під капотом на бачок з тосолом - там пів бачка немає. Поки доїхав до початку вул. Дорошенка в бачку було сухо... в салоні під ковриками калюжі тосолу... зняв обшивку під торпедою... там все в мокре. Висновок - в мій радіатор пічки потрапив снаряд!

Розібрати торпеду не встиг, та й не зміг би. Витягнув два шланги які вели в моторному відсіку до радіатора, з'єднав патрубком їх, залив води в бачок, поїхав на стоянку.

Тепер не знаю, чи купляти відразу радіатор і їхати на сервіс, чи їхати на сервіс без радіатора, бо дуже підозріло відразу прорвало (саме прорвало, бо до того притензій не було). Може там якись патрубок відійшов? бо дуже швидко все стекло...
    А, і ще,- порадьте який радіатор брати, і скільки коштує він, та всі роботи по заміні (а роботи там дофігіща).

8. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111

Щиро співчуваю, ситуйовина неприємна

Радіатор пічки бери. Завжди можна домовитися, щоб повернути назад у разі, якщо це не в ньому проблема. Хоча у твоєму випадку то майже 100% що він. Коштує відносно фігню - до 100 грн вкладешся.

Робота - це в твоїй ситуації найдорожче. Кажуть , що та процедура може коштувати на сервісі від 200 до 400 грн, все таки цілий день зайнятість майстра. Успіхів

• Подобається Подобається x 1
  9. Travel

Travel Moderator

РЕНО МЕГАН

це може текти тільки радіатор пічки, бо ніяких більше там падтрубків нема.

10. mixonoff

mixonoff Місцевий

Клубна карта:
    000422

Ще хотів запитатись, чи варто замінювати самому радітор чи краще звернутись в сервіс. Мені тут хлопці підказали, що коштувати може від 200 гривень і далі (сама робота). Я до чого веду, читав статтю (http://www.golf2club.com/pechka.html), там детально описано хід заміни радіатора. Хто може успішно пробував замінити самостійно - поділіться досвідом!

І ще питання, хто що л'є в охолоджувальну систему Golf 2? Які антифризи використовує?

11. Travel

Travel Moderator

РЕНО МЕГАН

я сам миняв на свому гольфі і ше на деяких Вольсвагенах зокрема в корадо мартіні. Незнаю як там написано на (http://www.golf2club.com/pechka.html), я робив все по логіці і попорядку зняв панель поминяв пічку і поставив панель - робота гіморна і на цілий день але самому реально зробити.

П.С. і я сумніваюся шо тобі то хтось на сервісі буде робити за 200 грн.

12. mixonoff

mixonoff Місцевий

Клубна карта:
    000422

А чи потрібно знімати всю панель, чи можна обійтись зніманням тільки "бороди"? Я просто боюсь, що після розборки панелі мені потрібно буде все одно їхати на сервіс збирати їїї докупи, та й скрипіти почне.

13. Travel

Travel Moderator

РЕНО МЕГАН

ТАМ НЕМА ШО ЗБИРАТИ. яКШО ВСЕ ДОБРЕ ПРИКРУТИШ ТО СКРИПІТИ НЕ БУДЕ ( ДУМАЮ ШО ТИ В БУТЬ ЯКОМУ ВИПАДКУ ЗБИРАШ СОБІ КРАЩЕ НІЖ ЯКИЙСЬ МАЙСТЕР). нА РАХУНОК ЗНІМАТИ ПАНЕЛЬ ЧИ НЕЗНІМАТИ Є ТАКІ ЛЮДИ ШО КАЖУТЬ ЩО НЕ ТРЕБА ЗНІМАТИ ВСЮ ПАНЕЛЬ. аЛЕ ЗІ ВСІЄЮ ПОВАГОЮ Я НЕРОЗУМІЮ ЯК НЕЗНІМАЮЧИ ПАНЕЛІ ПОМИНЯТИ РАДІАТОР ПІЧКИ, Я ВЖЕ ПРОДУВАВ БАГАТО РАЗ І ВСЕЖ ПРИХОДИЛОСЯ ЗНІМАТИ ПАНЕЛЬ.

14. BaNdeRa

BaNdeRa Active Member

VW Golf III 1.6 1994
    Клубна карта:
    000487

Нє, ну мля то тріндєц!!! Я поміняв радіатор пічки, а вікна все-одно запотівають :evil: :evil: :evil:
    Шо робити, шо то ше може бути?
    P.S. Ше й пічка не гріє.

15. Travel

Travel Moderator

РЕНО МЕГАН

оооооооо бля. не хорошо, сам миняв?

16. BaNdeRa

BaNdeRa Active Member

VW Golf III 1.6 1994
    Клубна карта:
    000487

Та нє, міняв майстер (розрекламований на сайті).

17. Travel

Travel Moderator

РЕНО МЕГАН

який майчтер? і взагалі шо він тобі сказав? після того як поминяв пічку а тут така срака!

18. BaNdeRa

BaNdeRa Active Member

VW Golf III 1.6 1994
    Клубна карта:
    000487

Про то що вікна запотівають я з ним ще не говорив, а от про то шо пічка не гріє сказав, що хренова помпа(яка тосол ганяє).
    А вікна в мене запотівають не тосолом, а водою, тобто не є жирними!!! В чому то проблема?

19. Travel

Travel Moderator

РЕНО МЕГАН

ну незнаю шо тобі порадити. Помпа недешева наскільки я знаю.

20. mixonoff

mixonoff Місцевий

Клубна карта:
    000422

Поміняв радіатор пічки на цих вихідних. Сам міняв, без допомоги. Купив радіатор в Автостопі за 70 грн.(клубна картка), кришку на розширювальний бачок в Євромоторі за 9.50. Заміну вирішив зробити не знімаючи панель. Зняв бороду, полички, думав ще зняти бардачок але не вийшло(без нього легше знімати металічні защіпки що з'єднують пічку з трубою від вентилятора). З моторного відсіку відкрутив ту пічку. Витянув радіатор (він був весь в га..ні). Найбільше часу зайняло чистка самої пічки і поклейка нового ущільнювача на дверцятах що розподіляють повітряно потоки. Зібрав назад все досить швидко.

Проблеми з якими зіткнувся:

1. Найбільше часу і мороки зайняло відшпилювання металічних защіпок з'єднанні пічки і труби вентилятора. Заточіть пласку викрутку - буде легше знімати.
    2. Виймання пічки з-під торпеди (треба було просто відкрутити повітрепровід, що обдуває лобове скло по середині)
    3. Годину мучився з бардачком. Так і не витягнув його.
    4. Якщо не знімати повністю передні сидіння, то можете собі уявити в яких позах потрібно проводити роботи під торпедою. Я ще три дні після ремонту був поламаний у всіх місцях.
    5. Бляха! Як мене задрали ті фольксівські хомути. Я всі пальці збив собі, а так їх не натянув назад. Мусив купляти хомути під викрутку.
    6. Пічка відразу не гріє навіть на прогрітому моторі, треба чекати поки вийде повітря. Чекав хвилин 25, поки мотор не нагрівся до включення вентилятора.
    7. Той ущільнювач на дверки, який я поклеїв, при нагріванні дає не дуже приємний запах. Я його купляв за 37.50 гривень в епіцентрі, він має самоклеючу основу і йде у великому рулоні шириною 10-15 см. Тепер чекаю поки просмердиться, якщо далі буде пахнути прийдеться повторити процес знімання пічки.
    8. Хлопці! Хто хоче це робити сам, купіть собі ліхтар світлодіодний на голову, без нього можете забути про швидкий результат. Річ незамінна.

Вся процедура заміни в мене зайняла 12 годин. Панель не треба знімати. Тільки панельку керування пічкою і панельку центрального повітрепроводу. Всі болтики від кожної панелі і деталі складайте в окремі пакетики і підписуйте.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)