проблеми з розходом палива

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем SUS2810, 22 тра 2012.

1. оксана 1322

оксана 1322 Початківець

VW Polo
    10 літрів по місту при теперішніх пробках це навіть не багато:i-m_so_happy: для порівняння в мене 1,4, їзда з дня в день в змішаному циклі, виходить середній розхід біля 7 літрів, переключаюсь на 2700-3000:hi:

2. baksius

baksius Місцевий

Vw Golf4 2001 1.6AVU МКП;
    Це на електро гибриді?
    А що рухає двигуном в цей час?
    Просвітіть будь-ласка а то не обізнаний.

3. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Ні, це звичайний tdi.
    Якщо двигун занадто рухається, то можна і до майстра не доїхати.
    А автом рухає точно та ж сила, яка рухає розігнане авто на нейтральній передачі.
    Принаймні, так фізика каже :)

4. MrWolf777

MrWolf777 Аксакал

Volkswagen LT35 1995 2,4D;
    T4 1,9TD2001;
    Skoda Fabia 1.6V 2008;
    ,Mitsubisi Grandis 2,4 ATD ST 2009
    тут може іти мозмова як і про системи рекоперації ,так і про електродвигуни які працють в бмежених поки режимах,це дооооооооооовга тема і дискуууууусія

5. baksius

baksius Місцевий

Правильно. По інерції йде рух. І двигун всерівно працює.
    Питання. Що рухає двигуном при витраті в 0-палива?

6. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Не існує витрати "0", якщо двигун працює - він їсть паливо, єдине, що в деяких випадках він їсть його мінімум з можливого. Що і мається на увазі, коли кажуть що він нічо не їсть. А пішло це все, коли авта почали обладнувати бортовими компютерами, які показують розхід палива в певний момент, ток режим про який йде мова, на компі (в більшості випадків) розхід показує "0".:russian_ru:

7. baksius

baksius Місцевий

Висновок:
    Фізика дійсна хіба що до ровера.:rofl:

8. kym

kym Аксакал

a 100
    Трохи не так. існує режим коли двигун не споживає палива. При стандарті Евро-2 такий режим став обовязковим. Це режим коли оберти двигуна вищі від 1600-1700. педаль газу відпущена до кінця(фактично ХХ) і температура двигуна більше 80 град. В такому режимі компютер відключає подачу бензини і гасить іскру. Як тільки оберти стануть 1300-1400 компютер відновлює подачу палива і іскри щоб двигун не заглох. Цей режим ще називають гальмування двигуном. Це режим є на всіх інжекторних вприсках і на дізелях де управління компютером

• Подобається Подобається x 1
  9. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Дякую, kym, за доступне пояснення - аж сама зрозуміла, як воно відбувається ;) :lol:
    Але мені подобається суть попередніх дописів: ЗІЛ накатом може йти, а от для сучасного VW це вже неможливе!

10. Green

Green Місцевий

Golf Mk2
    Накатом може рухатись будь-яке авто.
    На нейтральній передачі вимкніть запалювання і котіться на здоров'я.
    Це і є "накат"

11. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Як видно з попередніх дописів, не всі погоджуються з цим законом фізики.
    Але йшлося про те, що у ЗІЛ-ах можна було розігнати авто, вимкнути запалювання і котитися. А в сучасних автах вимкнути запалювання = зробити посадку в найближчому рові (через заблоковане кермо). Котитися можна на нейтральній передачі, але економніше - на ввімкненій передачі (без натискання на педаль газу).

12. Green

Green Місцевий

Golf Mk2
    А в яких сучасних авто блокується кермо при вимкненому запалюванні ?
    Це хіба витягнути ключ, брелок, або викинути через вікно транспондер.

13. player777

player777 Active Member

Golf 3 1.8 ADD 1996 Тушкан
    Руль не заблокується,і доречі можна так котитись,єкономія дійсно найбільша,але їхати так можна лише в тому випадку якщо ти "тормоз",бо тоді тормозів не треба!))

14. kym

kym Аксакал

a 100
    Малось на увазі не блокування а відсутність гідропідсилення (гідрак в такому режимі не працює) і тоді тре сильно руками крутити, а якщо колеса завеликі то тоді дійсно трудно. плюс гідропідсилення тормозів

15. Green

Green Місцевий

Golf Mk2
    Та це "коню понятно". Про гідрак і гальма.
    Але руль не блокується !

16. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Ну що ж, не було іншого виходу, як кинути свою надтермінову справу і піти на стоянку, принести з авта сервісну книжку.
    Цитую: зошит 3, розділ 2 "Їзда":

с. 6, жирним шрифтом, у рамочці з червоним трикутником і знаком оклику:

"Ніколи не вимикати мотора, поки автомобіль повністю не зупиниться. Це може спричинити втрату контролю над автомобілем. Це може призвести до аварії і серйозних травм."

Виробник не пише про виймання ключа, а про зупинку двигуна.
    Це так - до слова.

А взагалі-то розмова була про те, що економія більша, коли авто їде накатом на передачі, а не на нейтралці. Але я вже почуваюся, як той львівський депутат у Верховній Раді. Тому пропоную скінчити цю цікаву балачку про економніший режим руху, а послухати, можливо, автор теми провів додаткові польові дослідження з українського с... стилю їзди містом і розкаже нам, скільки ж тепер їсть його двигун 1.4 л.

• Подобається Подобається x 1
  17. player777

player777 Active Member

Golf 3 1.8 ADD 1996 Тушкан
    ще від себе скажу що пробував їздити по місту тормозячи двигуном і скидати на нейтральну передачу.то хоч і при торможення двигуном розхід 0 але по моїх експериментах їзда на нейтральній передачі виявилась ефективнішою!!!Наприклад коли їдеш з невеликої гірки і скинеш на нейтральну то докотишся ого-го,а коли будеш котитись на передачі то прийдеться вже за цей час кілька разів підгазувати педаллю акселератора,це так.моя власна думка і мої спостереження,може в когось і інакше виходить!?

18. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Їздивши взимку, частенько гальмував двигуном (благо на автоматі то дуже легко зробити - є лімітатор), і жодного разу не замітив щоб двигун перестав працювати, тобто що комп відключив подачу палива :sad: Так я знаю, що така манера їзди то повільна смерть коробки, а особливо моєї (має свої мозги і адаптивний режим), але вже дуже хотілося...
    "Ітогі падвідьом": згідно моїх ксперімєнтів розхід був в районі 20л на 100 Коли без такого "іздєватєльства" над коробкою (бо думаю саме вона в більшій мірі впливає на показник навантаження на двигун, тобто її мозги, ніж мозг інжектора), розхід був в районі 15.
    От такі то пироги...
    До чого я веду - кожен сам має пізнати свою машину і вибрати собі манеру водіння, а не гвалтувати її, женучись за міфічним нулем миттєвого розходу палива.

З.І дякую кум, що просвітив про режим відключення подачі палива, мо коли і мені пощастить його почути "воочію".

Останнє редагування: 24 тра 2012
  19. Rock

Rock Active Member

Audi 80 1.8S
    шановні ви іноді фигнею маєтесь, спочатку дававйте звернем увагу на основну проблему розходу палива це наш супер пупер бензин якого нараховується декілька марок в європі є тільки бензин і дизель хорошої якості а не купа марок з повишення октановго числа

додайте недоливку на заправках, ось і маєте розхід замість 8 - 10 а то і 11-12

і всі оті економії тільки мозок тішать але не кишеню коли ламається ккп чи двигун , а ще додайте нашу культуру водіння і стиль .....

20. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Щоб зекономити левову частку палива на інжекторній машині і не втратити ні гальм ні гідропідсилювача їдучи з горки достатньо ввімкнути найвищу 5 передачу і вимкнути запалювання. Різниці між працюючим і заглушеним мотором не почуєте. Автоматів конечно це не стосується

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)