Проблепи з заводженням машини

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем peGas, 3 лис 2007.

1. Borman

Borman Місцевий

VDub Golf Mk3 AirRide
    Клубна карта:
    000100
    Відповідь: Проблепи з заводженням машини

Це може означати, що йому скоро кранти або вже кранти настали? А якщо не допоможе молоточком, то як ще можна перевірити невитягаючи?

2. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

Йой! Згадав! Запобіжник! В блоці запобіжників стоїть окремий на "Fuel pump" - дивись його. Ще 1 момент - реле бензонасоса, тут 100% не впевнений але кажуть що існує ;)
    Якщо запобіжник цілий то по кроках (все для того випадку коли насос знаходиться в баку погружного типу):
    1 - вали кувалдометром по баку і включай запалення слухай чи не жужжить. Тіко так щоб потім бак не прийшлось клеїти ;-)
    2 - В разі якщо не помагає то бери хрестову викрутку, складай задній диван піднімай кавролін і шукай прикручену винтами чорну таблетку радіусом сантиметрів 10 і знімай її. Побачиш під нею купу грязі і розєм кажись на 3 дроти. 1 дріт маса 2-й плюс на датчик рівня палива і 3й на насос. Ху із ху тре дивитись на схемі. Вставляєш тестер і міряєш напругу при включенні запалення. Якщо немає - робиш висновки про проводку чи реле. Реле мало би відрубати напругу на насос з фішки за секунди 2 після включення запалення (можу помилятись).
    3 - Якщо напруга є а насос не жужжить - прямими дротами включаєш з акума на фішку насоса (можливо напруга просідає на проводці)... слухаєш.
    4 - Якщо попередні дії досі не дали позитивного результату і остаточно не розгерметизували/взірвали бак то відкручуєш шланги (прямий і обратку) вони мають бути зажаті хомутами попередньо придумавши для них заглушки - ковпачки від фламастерів підходять. Відкручуєш ребристий обод яким пробка з розємом прикручена до баку. Якщо туди ніхто не лазив то відкручуватись буде дуже паскудно. Акуратно дістаєш пробку а від неї дроти йдуть до насосу. Насос там треба якось відщолкнути точно не помню. Разом з пробкою насосом і дротами між ними виносиш то діло на світ Божий а дирку в баці накриваєш чимось.
    5 - Насос в тебе в руках тепер роби що хочеш - подавай напругу, бєй ап стєну, исчи кантакт, вішай в рамку і тд.

Ми цю процедуру робили весною з 22-30 до 01-00 під дощем біля стоянки на Венто. Під час процедури бажано в машині не курити. В нашому випадку клинила щітка моторчика насоса яка від старості вже стерлась і перекосилась.

Наразі це всі думки. Хто знає краще - прошу виправити недоліки опису.
    Borman - див приват

Додано через 5 хвилин
    Забув - в крильчатку насоса могло кусок дряні якоїсь попасти і заклинити його.

• Подобається Подобається x 1
  3. Borman

Borman Місцевий

VDub Golf Mk3 AirRide
    Клубна карта:
    000100

Завівся! Проблема була з запобіжником. Він не згорів, просто щось неконтачило :-D

4. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

Вітаю :)

5. Vov4UK

Vov4UK Початківець

VW Passat B3 GL 2.0 1991

Привіт, я тут перечитав все але в мене троха не так, короче як повертаю ключ то ніц не відбуваєть, а як тисну ним з всієї сили то тоді заводиться, але під капоттом шось трішить, таке враження шо якісь дроти іскрять. Якшо хто знає шо то може бути хелп.

6. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

Варіанти
    1 - Погані контакти в замку, через які тобі треба давити ключ і під час заведення через поганий контакт втягуюче релле стартера то включає то виключає живлення стартера і ці щелчки "тріщать"
    2 - Контакт може бути поганий не в замку а в проводці з тими ж симптомами. Перевіряється просто - знімаєш фішку з замка і закорочуєш наприклад пінцетом відповідні контакти (заводячи машину) і якщо перестало тріщати то замок під заміну або кнопку старта під руль
    3 - Якщо тріщить завжди то можуть пробивати свічні дроти (зокрема центральний) але тоді неустойчива робота двигуна (або взагалі не заводиться), може збиватися годинник і сильно блимати світло в салоні

7. Pol

Pol Super Moderator

VW POLO ClassiC 1.6 98 (1F)

поломаний замок запалення.

8. Vov4UK

Vov4UK Початківець

VW Passat B3 GL 2.0 1991

То 100% шось з того:), я перевірю. Дуже дякую.

Додано через 3 хвилини
    І ще одне, правда не по темі, як невести годинник, чи чекати 00.00 і збивати його?

9. DEMO

DEMO Місцевий

Kia Cerato 2.0 EX АКПП
    Клубна карта:
    000045

чекай 00 00, але тільки в повний місяць і перед тим прочитай заклинання.

там під годинником виведені два стержні які виходять на зовні через захисне скло приборки натискаючи на ті стержні можна налаштувати годинник.

10. DEMO

DEMO Місцевий

Kia Cerato 2.0 EX АКПП
    Клубна карта:
    000045

Отут на картинці є показано

11. Vov4UK

Vov4UK Початківець

VW Passat B3 GL 2.0 1991

:) Я завжи мріяв так зробити а годинник то так відмазка:)
    А за інфу дякую, якось не помічав ніколи тих круцьок. Думав шо якось на таму переключателі то є.

12. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

про тріск я писав
    якщо годинник далі буде збиватись - треба перевіряти свічні дроти

13. Vov4UK

Vov4UK Початківець

VW Passat B3 GL 2.0 1991

З тим розібрався, клема на акамуляторі зле сиділа, все норовилась вискочити, добре шо не в дорозі...

Додано через 6 хвилин
    А при включенні запалення має шось жужати крім бензонасосу. Бо жужить там де АБС (вже знаю де то є:))?

14. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

;)

де?
    по ходу якийсь насос в абс мав би бути але можу помилятись бо ніколи не мав з абс нічого спільного

Звикай при вирішенні певної проблеми яку описав на форумі одразу ж відписувати результат і методи вирішення так як твій допис може пригодитись іншим.

15. Vov4UK

Vov4UK Початківець

VW Passat B3 GL 2.0 1991

за коробкою передач, наскільки я правильоно той АБС зрозумів, після того як мишина довго простояла, при включені запалення він шось кудась закачує після,тож ті жужання ніц страшного.

Додано через 1 хвилину
    Проблему ще не вирішив, тріскотіння то була та сама клема на акамуляторі, а замок не зміг розібрати... затра ще спробую.

16. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Шукай на форумі, про насос і гідроблок АБС (режим його роботи, діагностика і усунення несправностей) все описано, я мінімум 2 рази ту тему розжовував.

17. Vov4UK

Vov4UK Початківець

VW Passat B3 GL 2.0 1991

ok!

Додано через 5 годин 40 хвилин

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)