Типова ситуація. Через невеликий населений пункт прокладають дорогу. Дорожники навезли піску і щебню. Ніч. Україна. Українець бере тачку, 12-річного сина в помічники і цілу ніч возить собі на подвір'я пісок і щебінь. На ранок сусіди говорять : - О-о-о, Місько то господар, за ніч вісімнайдцять тачок вивіз ! А вчора рейку з залізниці притєгнув, о ! То є файний господар ! Польща. Поляк цілу ніч не спить. Думає, що і щебінь і пісок пригодиться, та і тачка є, і син на підмогу. Але нє, бо дрога то є для вшисткіх, бенде дрога - бенде латве жицє в вєсі. Під ранок щасливий засинає. Литва. Треба і щебінь, і пісок, є тачка і син. Але як хтось побачить - сорому не оберешся. Скажуть що комунар, і виженуть з села. Спить спокійно всю ніч. Норвегія. Треба щебінь, пісок. Є 5 тачок і 3 синів. Дурниці в голову не приходять. Спить спокійно. Зранку прийде з синами до дорожників і запитає чим зможе добровільно допомогти.
Оце все, що я написав, і є типовий український рагулізм. Тому ми так хреново живем. Бо здебільшого ми є рагулями зіпсутими паршивими комуняками і радянською системою. Давайте кожного дня поборювати в собі всі рагульські прояви, і тоді ми перестанемо деградувати !
Та ну, дозвоь з тобою не погодитися... Рагуль це ну зовсім не те що ти пишеш. Рагуль це не освічена людина, не грамотна, людина якій усеодно як писати, чи "щотка", чи "стікло"... А от те що ти написав про щебінь - це просто жага до халяви, а чо б не спизд***... Та й почалася тема саме про культуру і грамотність, а не про те як ми живем. Давай вже теми не міняти.
Ти жидок, а ти де родився? Га? Тут про владу розмишляєш, а де ти був, коли те все робилрсь, у пшека хуй сосав? Після того як мудило табачник очолив міносвіти в пизді твоя статистика де культурніші, якого хера ніхто з команд єврочемпіонату не хоче у Львові жити поясниш? Якщо не, то закрий їбало, а взагалі таке підляшшя тре вирізати в корінь!!!! Шег - відео- боян, з"їзди в Луганськ, і переконаєшся!!!
Та я прочитав назву теми, а там про рагулів і деградацію. Мої дописи якраз в тему ! А от роліки - не дуже по темі. Тема мала б бути - безграмотна молодь, брак класичної освіти в молодого покоління, або я знаю хто заснував Львів, а ви - ні !
В баню за такі висловлювання... Однозначно... Артем, знов ж таки до чого тут єврочемпіонат і проблеми з тим хто де хоче жити до того відео яким ти почав тему??? Так про раулів і деградацію. Рагуль це безкультурна людина. А ти пишеш про крадіжки щебіню і рівень життя)) Ну не те русло трошки)))
Скажіть мені будь-ласка мету,створення даної теми????))))) для роздумів: З двох людей що сваряться бiльше винен той хто розумнiший!!
Артем вирішив впринципі наїхати на Львів, що тут неосвічені люди і рагулі.))) Але його прояви особистих образ в подальших суперечках і прояви агресії коли говорять погано про східну частину України: свідчать зовсім про інше)
Shаggу ! Крадіжки щебеню і рейок - це і є рагулізм ! А безграмотність - це безграмотність. Не повернеться язик назвати рагуліхою 85-річну неписемну побожну бабцю з глухого поліського чи карпатського села ! А рагуль - це жирний упирь, бюрократ і чиновник, який володіє 2 мовами, ПК, і розкрадає бюджет під те ж Євро-2012, і із-за такого мудака, нам буде соромно перед іноземними гостями.
згоден тут не просто сваряться тут відверто вже Донецький перегнув палку з образами в сторону форумчан і матом...
Green, ну ні... Жирний упирь і бюрократ - це просто злодій і бюрократ. Але ми і всі решта їх переважно називаємо рагулями вже у сучасній мові. А от бабця 85річна дійсно рагулиха))) Ну таке вже історія виникнення цього слова. Загалом це люди сільські і без освіти. І придумали його росіяни для ідентифікації українців) П.С. Донецький шось довго не відписується))) Певно вже цілу поему набрав!))))
Ні. Shаggу ти не правий. Рагуль слово, як і означення недавнє, моє покоління його почало вживати в кінці 80-х, на початку 90-х, і означало воно людину харкає на тротуар, шмаркається в умивальник, читає лише телепрограму і т.д. А як так розумію ти називаєш вихідців з села - рагулями ? А ти значить "гарадской" ? А батьки ? А дідусь з бабусею ? Всі вони корінні жителі міста ?
А якщо я тобі скажу що слово "рагуль" виникло ще у 60х, ти теж не повіриш?? Люди, ви настіки почали вчитися всьому на вулиці, всім термінам і "панятіям", що просто не розумієте значення слів. Те що ти назвав про харкання, шмаркання тощо - це можна назвати бидлом. Але ніяк не рагулем. Проте, повторюю!, в сучасному суспільстві люди самі собі повигадували значення слів і вживають їх як хочуть. Я взагалі намагаюся нікого так не називати. Я так міський. Дідусь з бабусею по батьковій лінії корінні львів"яни, батько теж. По маминій лінії народилися і проживали у Санкт-Петербурзі, я теж там народився. Мама народилася у Грозному в Чечні, там її батьки деякий час жили. Це теж далеко не село. Так що не знаю що таке корова і кури. не знаю яке на смак парне молоко і як гріти ногі в коров"ячому гівні - бо холодно. І насправді я б дуже хотів пожити деякий час у селі літом. Це зовсім інша атмосфера. Не міська, спокійна. І хай би мене рагулем називали.
Звідки ти знаєш про 60-ті ? ! ? Про генезис слова рагуль на вулиці нахапався в 2000-х ? ! ? Чи хтось розповів ? Ти називаєш сільську бабцю рагуліхою. Значить, я , корінний львів'янин, свою жінку, уродженицю Золочева повинен називати рагуліхою ? І не в коров'ячих кізяках справа. А в вихованні, культурі і свідомості. Мільйони вихідців з сіл, чи хуторів в рази кращі люди, ніж деякі жителі міст. І справа тут не в місці народження.
Оу ооу оооу... Не кип"ятися, колего!))) В 2000х мені було лише 12, я не міг нічого нахапатися на вулиці ще. Трошки так цікавився істрією, і виникненням образливих слів, їх походженню на теренах України. І ти не повинен. Називали рагулями українців з сіл тільки росіяни, це можна порівняти до слова "москаль". Але я вже писав вище, що в сучасні термінології це слово означає не освічену людину, не грамотну людину, людину яка не вміє читати. писати чи думати, не знає історії тощо. Але люди привикли дуже тісно переплітати значення слова "бидло" і "рагуль" тому ти так і зараз переймаєшся тим. Так, я себе вважаю вихованим, культурним і свідомим громадянином своєї держави. І не порівнюю з іншими державами навіть. Не люблю поділу на москалів і холів, не люблю виразів бидло і рагуль. Хоча в сучасному суспільстві їх не можливо не вживати, бо все частіше зустрічаєшся на вулиці з пердставниками, як першого так і другого слів. І навіть не буду з тим сперичатися. Ти просто неуважно читаєш те що я пишу. Я ж, впринципі, на твому боці, тільки ти цього не розумієш. Ну, а про місце народження ти сам почав кидати мені пред"яви, чи то нє "гарадской" лі я часом.))) Не бачу сенсу продовжувати далі цю суперечку. Залишуся при своїй думці. І іду спати. Смачної паски! І Христос Воскрес!
Та ясно. А генезис слова пред'ява знаєш ? Та і я не люблю поділу людей взагалі, ні по жодному чиннику !
Ну і доречі відчуваю, що Мартіні зранку знесе цю тему, випише нам всім по попередженню. Донецьому бан, і закриє тему))) І цього ніхто не прочитає і не буде провокувати далі сперечатися.
Shaggy, тільки хохли можуть самі себе так ганьбити і принижувати.. Україна з прадавніх часів була аграрною державою, обробкою землі тут займались ще 7000 тисяч років тому трипільські племена, які за деякими версіями є предками арійців. Кожен народ пишається своєю культурою та землею, тільки не плем'я хохлів яких селекціювали на нашій землі загарбники протягом століть.
То для чого вживаєш ? Від мене до тебе пред'яв не поступало ! Про рагулів, я так думаю все зрозуміло. А Артем, на мою думку, спеціально створює провокативні теми, щоб розворушити форум. Ну приблизно як Савік Шустер створює провокацію в студії.