Розмова з інспектором ДАЇ

Тема у розділі 'Юридичні питання', створена користувачем G60, 31 жов 2008.

1. ENERGY

ENERGY Місцевий

Була Jetta II 1985 1,3 HK 2Е3
    Мені здається під розділювальною смугою не мається на увазі лише подвійна суцільна лінія розміток. Має бути між ними якийсь простір або відбійники або ділянка трави, одним словом, щоб краще відокремити зустрічні напрямки.

2. GDM

GDM Active Member

VW Transporter T4 2.5 TDI '01 ACV 75 КВт ( 102 к.с.) DXZ Long vehicle
    як би там не було завжди можна опиратись на ПДР. там біше нічого не написано, тому думаю варто використовувати для розуміння те що є, а не блукати в здогадках.

3. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    Тоді які дороги маються наувазі
    ????
    Якщо дорогоа іде по одній полосі руху, вона з поворотами і там просто суцільна лінія яка забороняє обгон, то там 110(+20) можна їхати? о_О
    Поясніть хтось якщо знає.

4. RomanoProddi

RomanoProddi Місцевий

WVPassat B3 SYNCRO 1990 Variant 2,0 SIMOS ADY. КПП 5 CRU 95р.в.
    Клубна карта:
    007)))
    Якщо не помиляюсь - в Україні максимальна швидкість за населеними пунктами дозволена 90 км +20км/год.
    якщо траса має дві смуги в одному напрямку і розділена бордюрем, огорожею, клумбою - дозволено 110 км/год + 20км/год.
    на рахунок Київ - Одеса - я думаю там стоять знаки рекомендованої швидкості і обмежуючі знаки

5. GDM

GDM Active Member

ось із правил ПДР (редакція від 22.04.2009 р.):

Уже й сам заплутався. :wacko1::dntknw:

6. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Це я й сам почитати можу але з ПДР п.п.12, випливає що люба дорога яка має розділювальну смугу можна рухатися 110... І є інші дороги.. Які тоді інші? І все ж де можна рухатися 110, крім тих випадків де стоїть знак "дорога для автомобілів"?

7. GDM

GDM Active Member

мабуть по грунтових :D

8. RomanoProddi

RomanoProddi Місцевий

Клубна карта:
    007)))
    більш ніде

9. GDM

GDM Active Member

чіткого визначення швидкості в ПДР я так і не знайшов. якщо опиратись на правила, то виходить так що й на звичайній дорозі можна їхати 110. знаку "Дорога для автомобілів" я ще жодного разу не бачив. Хоч як би в правилах не писало, особисто я буду їхати не більше 90+20 по таких дорогах.

P.S. І взагалі наше законодавство недосконале. Глянув на кількість редакцій ПДР що були 2005 - 2, 2006 - 0, 2007 - 2, 2008 -2, і в 2009 уже 2 було. Не здивуюсь якщо до Нового року ще одна вийде.

10. RomanoProddi

RomanoProddi Місцевий

Клубна карта:
    007)))
    Як їхати з Дубна на Луцьк - стоїть знак (при в*їзді в Вол.область)
    помісту - 60
    за містом - 90
    на автотрасі - 110

11. GDM

GDM Active Member

Пам"ятаю цей знак. Як на Світязь їхав бачив.

12. ENERGY

ENERGY Місцевий

Була Jetta II 1985 1,3 HK 2Е3
    Знак "Дорога для автомобілів" бачив на Закарпатті на трасі Київ-Чоп між Мукачевом і Ужгородом. Та ділянка нічим сильно не відрізнялась, просто хороше покриття по дві полоси в одному напрямку і відгороджені відбійниками зустрічні.
    Особисто вважаю що 110+20 можна їхати там де є відбійники точно (згідно нових правил), але це мені мало пригодиться з моєю 4ступкою :sad:

13. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Так але треба уточнити це, щоб в разі зупинки працівниками ДАІ було на що спиратися) Бо згідно з ПДР, там зовсім не зрозуміло...

14. RomanoProddi

RomanoProddi Місцевий

Клубна карта:
    007)))
    та точно, точно!!!!! навіть приклад тобі навели - знак, розмітка, відбійники -

15. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Я плакав

Люди, майте совість! Припиніть тулити чесним інспекторам свої брудні гроші!

16. GDM

GDM Active Member

Шановні, хто стикався з такою ситуацією? - забрали за п"янку права ДАЇшники, суд прийняв рішення, а коли приходиш в ДАЇ по них, тобі ще кажуть перездавати на права або платити 200 грн. Сьогодні таке почув в колективі.

... Чую що ДАЇшники знову собі якісь закони повидумували :ireful1:

17. Sluva

Sluva Active Member

був Passat b4 пересів на япошку
    Незнаю,в мене коли забрали права,правда не за пянку :) то зразу почали тіпа наїжджати:
    все права забираєм + пишемо тобі на перездачу,
    але якось ми з ним потринділи і він тільки забрав права,дальше суд,рішення суду повернути права...я пішов з рішенням на Городоцьку і мені відразу повернули без жодних розмов
    Р.С. це все було до нових штрафів

18. McAr

McAr Місцевий

Audi B4 2.6 Quattro
    Клубна карта:
    000406
    Шановні,заглядайте хоч інколи в ПДР, крім вас є ще інші водіїї на дорозі.

"Повернення посвідчень водія особам, позбавленим їх на 12 місяців і більше, провадиться після складання теоретичного і практичного екзаменів, а позбавленим за керування транспортними засобами в стані сп'яніння посвідчення може бути повернуто після обов'язкового проходження медичного огляду та складання теоретичного і практичного екзаменів. При цьому практичний екзамен приймається екзаменаційною комісією на транспортному засобі однієї із категорій, права на керування яким було позбавлено."
    http://auto.meta.ua/autolaw/drive_law/a1/

19. jora

jora Active Member

VW Polo variant 1.6 inj, 1998
    В ніч з суботи на неділю (з 31.10 на 1.11) довелося спілкуватися з ДАІшниками, а було все так:
    Повертався я з сімєю з весілля з Крехова. Оскільки я трохи вживав оковиту, то за кермо сіла дружина. Рухалися по одній з бічних вулиць села по грунтовій горбатій дорозі без освітлення. Тут назустріч нам з повороту вилетіла "сімка" даішників. Перегородили машиною дорогу і повискакували з машини так, ніби побачили на дорозі мільйон долярів.

Сержант (С) до дружини: Ваші документи.

Оскільки документи були в мене, я вийшов з машини, але документів не давав.

Я: Назвіть причину зупинки.
    С: Перевірка документів.
    Я: Це не причина, ми щось порушили?
    С: В нас наказ начальства.
    Я: Який наказ?
    С: Перевіряти документи. а може ви якісь бандюки?!
    Я: Покажіть мені цей наказ.
    С: То усний наказ.
    Я: Усний наказ - не наказ, або покажіть папір з печаткою і підписом, або будемо дзвонити по телефону довіри.
    С: Ми маємо право перевіряти документи.
    Я: Інструкція №1111 не дає вам права зупиняти автомобіль без причини.
    С: Ви всі такі грамотні!!!
    Я: З вами інакше не можна.

Під час тої всієї розмови дружина взяла в мене документи і хотіла їм показати, але сержантіки вже нічого не хотіли, Сказали: "Не треба нам ваших документів". Вскочили в машину і поїхали шукати "Джек-пот", навіть не побажавши щасливої дороги.

При тому всьому на мою вимогу вони показали мені дорожній лист на листопад, де було вказано час видачі 00:00, і межі дії - Жовківський район. Стояла печатка "Допущений до рейсу" і вписаний номер їхнього автомобіля. Прізвищ, в дорожньому листі не було.
    Може хтось знає, як правильно має бути оформлений той дорожній лист, чи мають вказуватись прізвища інспекторів і чи правильно, що дорожній лист видається на цілий місяць і межі дії - цілий район?

20. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Незнаю жодного документу що б заставляв ДАЇшників показувати свій дорожній лист водіям тому взагалі дивно що вони його предявили

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)