Каматоз, по-перше там немає розмітки і тому "об"їзд через сплошну" не рахується. Там ситуація зовсім інша. Там трамвайна колія. А виїзд на трамвайну колію зустрічного напрямку заборонений в будь-якому випадку.
та нє, там ситуація в принципі така сама. Якщо ти їдеш за маршруткою і вона перед тобою встала, то стоїш чекаєш. Якщо вона втикнула і не їде, то лівий поворот,об"їхав і дальше попер. Причому навіть незалежно чи маршрутка стала в дозволеному місці чи ні. Бо втикнути вона взагалі то може будь де. Алпе якшо він став на зупинці для посадки-висадки пасажирів, а ти пішов його об"їжджати, то дайці будуть праві, пред"являючи тобі порушення абсурд. Обганяти або просто рухатися зустрічною колією - так, заборонено. Але об"їзд перешкоди допускається так само як у випадку з суцільною лінією. Що пропонуєш робити, якшо тобі щось перегородить дорогу? Їхати назад заднім ходом? Чи пхати бампером це ЩОСЬ перед собою до найближчого перехрестя? Давайте не плутати дві різних ситуації 1. Ми їдемо в потоці з маршруткою і вона перед нами пригальмовує в дозволеному місці. 2. Ми просто собі їдемо, а у нас на шляху стоїть маршрутка. В першому випадку звичайно ж ми чекаємо, коли вийдуть і зайдуть пасажири і їдемо за маршруткою далі. Але в другому випадку ми маємо оцінити дорожню ситуацію (в дзеркалах чи ніхто не обганяє вас, на зустрічній смузі чи ніхто не їде назустріч, саму маршрутку чи не збирається вона саме в даний момент рушати) і лише після того , переконавшись у безпеці свого маневру ми маємо повне право об"їхати цю нерухому перешкоду та рухатись далі. І в такому випадку на будь-яких ментів вам насрати бо ви дієте виключно в рамках ПДР. І абсолютними бздурами є заяви про аварійку, мовляв без неї маршрутка є рухомою перешкодою, а з нею раптом перетворюється на нерухому Це ж треба до такого додуматись
Ну на Дорошенка (як і біля Стрийського ринку на Волоській ) - там висять знаки 5.8 і 5.10.2 і є безпосередньо зупинки, тому ситуація трохи інша. Колись навіть читав в газеті що на Дорошенка дуже часто штрафують за обїзд маршруток чи трамваю які стоять на зупинці. Чи я помиляюсь?!
Так саме про першу і ситуацію я тобі і ПОЯСНЮЮ, в цьому випадку її обганяти не можна навіть якщо вона і стала не по ПДР. В цьому випадку діє правило- 1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ вимушена зупинка - припинення руху транспортного засобу через його технічний стан або небезпеку, що створюється вантажем, який перевозиться, станом водія (пасажира) або перешкодою на дорозі; і оскільки технічний стан маршрутки дозволяє її подальший рух то НЕРУХОМОЮ ПЕРЕШКОДОЮ яку треба обїхати для продовження свого руху вона не являється( то саме коли будь який мех засоб стоїть на світлофорі, перед пішим переходом чи просто в заторі). Але буває,що авто чи маршрутка які зупинилися з тих чи інших причин , раптово зламалися і через технічні неполадки не можуть самостійно продовжити рух, тоді водій того несправного мех засобу повинев включити попереджувані сигнали, а саме- 9. ПОПЕРЕДЖУВАЛЬНІ СИГНАЛИ 9.9. Аварійна світлова сигналізація повинна бути ввімкнена: а) у разі вимушеної зупинки на дорозі; або 9.11. Якщо транспортний засіб не обладнано аварійною світловою сигналізацією або вона несправна, треба встановити знак аварійної зупинки або миготливий червоний ліхтар: а) ззаду на транспортному засобі, зазначеному в пункті 9.9 ("в", "г", "ґ") цих Правил; б) з боку гіршої видимості для інших учасників дорожнього руху у випадку, зазначеному в підпункті "б" пункту 9.10 цих Правил. Розуміючи,що маршрутка несправна ,про що свідчить "аварійка" , і самостійно не може продовжити рух а значить є НЕРУХОМОЮ ПЕРЕШКОДОЮ яку можна обїхати перетнувши суцільну лінію, попередньо оцінивши дорожню ситуацію. МАРШРУТКА яка просто стала є -ПЕРЕШКОДОЮ МАРШРУТКА яка зламалася і включила аврійну сигналізацію є НЕРУХОМОЮ ПЕРЕШКОДОЮ. ЛІНІЮ 1.1 ДОЗВОЛЯЄТЬСЯ ПЕРЕСІКАТИ ДЛЯ ОБЇЗДУ НЕРУХОМОЇ ПЕРЕШКОДИ. МАРТІНІ, що тут ще ТОБІ не зрозумілого?
Соррі за офф, але Макара і Мартіні треба в окрему гілку, і там хай розбираються... ше день теми з маршрутками, аварійками і ттттддддд... -- вони мені присняться...
пропоную бахнути по 150 грам на душу і розійтись по домівкам)))))):D а по темі - так і є як Макар пише. Але не всі цього дотримуються. я сам так поводжусь. нема нікого - газ в топку і об*їхав. У Львові я б заборонив гайців. там без порушення зі Стрийської на Б.Хмельницького пів-дня будеш їхати....)))) ситуація ще одна зі "сплошною" Як Ви всі знаєте в Україні знаки стоять там де треба і не треба, при чому є такі, що суперечать один одному. Отже - їду я по дорозі не в населеному пункті. "сплошна". Попереду "колгоспне чудо" типу ЗІЛ, ГАЗ. пхається зі швидкістю 35 км/год. Завантажений. я - на обгін і тут дядько-поліцай мах паличкою як мені, так і йому. Один підходить до мене, а другий до того дядька і вже шукає, до чого б то придертися, що запропонувати йому угоду про те, що він їхав 50 км/год. або і більше.... Я виплутався так - Ви мене на фару зловили?? швидкість моя і його є?? - нема. Даєць - в нас покази свідка Я - можна попробувати перевірити чи в нього той спідометрпрацює І що характерно заляканий дєд свідчить сцука проти мене... Ось як тутка буди?? на довіру?? які правові документи є що регулюють це питання.???
Макар, знову багато буков і мало смислу. Дай просту відповідь на два простих запитання 1. Яке правило ДР чи інший нормативний акт стверджують, що нерухомою перешкодою є тільки маршрутка з аварійкою? 2. Скільки часу ти будеш стояти біля маршрутки без аварійки, перш ніж приймеш рішення їхати далі або увімкшеш задню передачу і поїдеш шукати об"їздних шляхів?
Якщо маршрутка не зупинилася для висадки-посадки пасажирів, а стоїть там де їй не положено, то ця поведінка цілком відповідає ПДР. Є нерухома перешкода, зупинився, глянув, що зустрічна смуга вільна, значить дозволено перешкоду об"їхати.
В Луцьку трохи простіше. маршрутка не може висаджувати людей в не положеному місці. Для них обладнанні зупинки. Якщо стане не на зупинці - забирають ліцензію. Тому вже знаєш, коли під*їжджаєш, чого вона стоїть - на зупинці, чи просто стоїть...( тобто в Луцьку практично кожен водій знає місця зупинок того транспорту). Але є вул. Шопена. там те чудо також їздить. і коли воно стає - всі дружно стають за ним. бо сплошна і перехресті по переду. є унікуми, що рвуться, створюють АС і так далі.
Глянув в ПДР шукаючи термін "НЕРУХОМА ПЕРЕШКОДА",є таке зупинка - припинення руху транспортного засобу на час до 5 хвилин або більше, якщо це необхідно для посадки (висадки) пасажирів чи завантаження (розвантаження) вантажу, виконання вимог цих Правил (надання переваги в русі, виконання вимог регулювальника, сигналів світлофора тощо); перешкода для руху - нерухомий об'єкт у межах смуги руху транспортного засобу або об'єкт, що рухається попутно в межах цієї смуги (за винятком транспортного засобу, що рухається назустріч загальному потоку транспортних засобів) і змушує водія маневрувати або зменшувати швидкість аж до зупинки транспортного засобу; Моє ІМХО- маршрутка яка просто зупинилася навіть з порушенням ПДР не підпадає під термін "НЕРУХОМОЇ ПЕРЕШКОДИ" .Відповідно лінію 1.1 перетинати не дозволяється.
Сорі,був на роботі- Спец для МАРТІНІ- Відповідь 1- З цим питанням звернись за розясненням заказним листом в ДАІ, я не зобовязаний відповідати на всі публічні дописи. Відповідь2 В залежності від оцінки дорожніх умов , якщо цікавлять деталі, то дивись відповідь 1.
Ну а я прошо стільки часу пишу А ти "аварійка, аварійка" Макар, більше я на твої провокації не поведуся
Вот і мені довелось поспілкуватись в якості водія авто з доблесними працівниками ДАІ. Через літо пересуваюсь на мото, так зупиняють мало не кожен день, але всі розмови закінчуються побажанням щасливої дороги.Навіть документи не показую. На авто звичайно теж зупиняли навіть на порушеннях ловили але переважно попадались "заробітчани" які теж культурно посилались. Значить вчора о 8.30 в напрямку на Ів. Фраківськ відразу за Галичем є така гарна пряма (ще населений пункт), я шось блін розслабився, знаю ж блін про те підступне місце, і як на зло ні одної машини на зустріч. Бачу в далені кілометр може більше стоять, я на спід стрілка ледь вилізла за позначку 80 відразу зкинув. Проїзжаю, але бачу здалека буде зупиняти. Машина ДАІ, їх двоє, місце проглядається, ну прям ідилія. - Доброго дня, бр.бр (і якось так в тіхаря так як би вкрав показує фен) 86км. - Я кажу, не може бути я знаю що стільки не їхав (стрілка ледь за 80 згідно з GPS то десь 75км/год і блін як на зло позичів кумові) - Там показує час фіксації - Та час воно може і правильно показує а швидкість сумніваюсь. Ви маєте якісь документи на той прибор? - Ваші документи будь-ласка. (інспектор молодий, дуже культурний) - Прошу (передаю посвідчення і техпаспорт) - Я до вас зараз підійду ( пішов в свою машину) - Кажу йому, Ви будь-ласка швидше бо поспішаю. Я сиджу в машині думаю шо робити? - Підходить (я демонстративно тримаю телефон в руках і ставлю на панель нібито включивши диктофон) дивиться на телефон великими очима. Віддає документи. Пропонує ознайомитись із протоколом, наголошуючи що вруки не дає. каже підпишить тут, тут і тут. - Щасс! Ознайомився. В графі пояснення пишу: з показами приладу не зідний. І ставлю підпис що зі змістом протоколу ознайомлений, копію отримав, дані про мене правильні. - Підпишіть тут що вам повідомлено про час розгляду справи про адмін правопрушення. Він пояснює що зара во складу постанову про притягнення до відповідальності типу на штраф. - Ооо, ніякої постанови не підпишу і з тим не згідний. Тільки через суд і Ви, пане інспекторе, разом із тим феном будете запрошені. пішов порадився із напарником приходить УВАГА!: дає копію протоколу Із словами "Вибачте що так сталось, щасливої дороги" І во сиджу і думаю чи буде продовження цієї історії? прочитав що такі протоколи як правило дальше їхньої машини не доїзжають. В кого які думки?
думаю штраф не дадуть. P.S. А ці "фени" взагалі сертифіковані в Україні? тільки на цьому можна уже виїхати в суді...
тим феном нормально зафіксувати швидкість можна лише за 200 метрів до нього. Ось ще одна ситуація - виїхав з повороту, дорога має 2 смуги в одному і другому напрямках. я, виїжджаючи, пересік ті дві смуги зустрічного і встроївся в ліву смугу свого напрямку проїхав метрів 300 - і НА!!!!! пиняє!! - Добрий день....... нарушаєм. - Що нарушаємо?? - Рух не по смугам,- щось таке типу в лівій їхав. - я їхав в лівій смузі, тому що зправа є яма і через 100 метрів від тої ями стоїте ВИ. А до ями від початку мого руху було також метрів 100. Підвіска коштує на мої машині 1500 грн. тільки передок. І якби я їхав в ліво- вправо-зхнову вліво і т.д, минаючи всякі ями в правій смузі - то Ви, пане інспекторе, домахались що я п*яний. - Паспорт є?? - Є. Він взяв паспорта і написав протокол про те, що я як пішохід переходив дорогу не на пішохідному переході і я обійшовся усним попередженням. А що до зупинки маршрутки і її об*їзд, пересікаючи сплошну - то я його перепитав він мені сказав - що маршрутка, чи інше авто, яке зупинилось, навіть без аварійки - вважається нерухомою перешкодою. вона не може бути рухома, бо стоїть. і взагалі він казав - ті ПДР - то один гімор. Бо якщо розібратись - то і безпечна швидкість має бути 0 км/год.