Розмова з інспектором ДАЇ

Тема у розділі 'Юридичні питання', створена користувачем G60, 31 жов 2008.

1. RomanoProddi

RomanoProddi Місцевий

WVPassat B3 SYNCRO 1990 Variant 2,0 SIMOS ADY. КПП 5 CRU 95р.в.
    Клубна карта:
    007)))
    тим феном нормально зафіксувати швидкість можна лише за 200 метрів до нього.

Ось ще одна ситуація - виїхав з повороту, дорога має 2 смуги в одному і другому напрямках. я, виїжджаючи, пересік ті дві смуги зустрічного і встроївся в ліву смугу свого напрямку проїхав метрів 300 - і НА!!!!! пиняє!!
    - Добрий день....... нарушаєм.
    - Що нарушаємо??
    - Рух не по смугам,- щось таке типу в лівій їхав.
    - я їхав в лівій смузі, тому що зправа є яма і через 100 метрів від тої ями стоїте ВИ. А до ями від початку мого руху було також метрів 100. Підвіска коштує на мої машині 1500 грн. тільки передок. І якби я їхав в ліво- вправо-зхнову вліво і т.д, минаючи всякі ями в правій смузі - то Ви, пане інспекторе, домахались що я п*яний.
    - Паспорт є??
    - Є.
    Він взяв паспорта і написав протокол про те, що я як пішохід переходив дорогу не на пішохідному переході і я обійшовся усним попередженням.

А що до зупинки маршрутки і її об*їзд, пересікаючи сплошну - то я його перепитав
    він мені сказав - що маршрутка, чи інше авто, яке зупинилось, навіть без аварійки - вважається нерухомою перешкодою. вона не може бути рухома перешкода, бо стоїть.
    і взагалі він казав - ті ПДР - то один гімор. Бо якщо розібратись - то і безпечна швидкість має бути 0 км/год.

• Подобається Подобається x 1
  2. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Гайців питати безсмислєно. Один каже одне інший інше і оскільки це все в усній формі то не вартує нічого... "мені один гаєц казав" це не аргумент в жодній справі.

Шукаю "Коментарі до ПДР" - здайте точку продажу.

3. ENERGY

ENERGY Місцевий

Була Jetta II 1985 1,3 HK 2Е3
    Ну в мене є ті коментарі, купляв на Форумі видавців, так що "точку не здам":nea:. Але шось конкретніше ніж я вже писав там нема.

4. Yur

Yur Місцевий

MAN F2000 19.403 Commander
    Нехочу з кимось спорити, адже мабуть усі згодилися, що маршрутний транспортний засіб все таки потрібно пропустити коли він стоїть, або починає рух. Але недавно дивився програму "100 аргументов против штрафов ДАИ" і саме там є коментар на похожу ситуацію, коли маршрутка починає рух від місця зупинки, висадки чи посадки пасажирів. Ведучий програми чітко трактує ПДР розіл 17 пункт 4 де сказано:
    17.4. У населених пунктах, наближаючись до автобуса, мікроавтобуса або тролейбуса, що розпочинає рух від позначеної зупинки, розташованої в заїзному "кармані", водії інших транспортних засобів зобов'язані зменшити швидкість, а в разі потреби зупинитися, щоб дати можливість маршрутному транспортному засобу розпочати рух.
    А саме, водії інших транспортних засобів зобов'язані зменшити швидкість, а в разі потреби зупинитися, щоб дати можливість маршрутному транспортному засобу розпочати рух лише в тому випадку коли автобус, мікроавтобус або тролейбус, що розпочинає рух від позначеної зупинки, розташованої в заїзному "кармані"!!!! Отже, в правилах чітко сказано коли потрібно пропустити маршрутний транспортний засіб. Якщо заїздного "карману" немає - включаємо лівий поворот і сміло обїзджаємо його. Більше в правилах не сказано що ми маємо кожен раз пропускати маршрутки при початку їх руху!!!

5. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    До чого тут пропускання маршрутки коли вона починає рух? Тут все ясно і чітко написано в правилах про карман. Питання стоїть у тому чи можна її обїжджати коли вона стоїть посеред дороги а зліва сплошна.

6. RomanoProddi

RomanoProddi Місцевий

Клубна карта:
    007)))
    про карман давно все ясно. так само і рогатих треба пропускати.

Саме найкраще пояснення до ПДР - це білети. При ДТП дайці завжди шукають там подібну ситуацію і звідти виносять постанову.

7. ROS

ROS Аксакал

Renault Espace 2.0; Opel Vectra B 1.6; Toyota Celica GTi 1.8; Honda Dio 35; ІЖ Ю; Тула
    Клубна карта:
    000035
    Маю фільм і книжку "100 аргументов проти штрафов ГАИ". Читати важко, а фільм простіший на голову. Язадоволений, деколи аж смішно, як я лаханувся!!!

8. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
  9. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Автомобіліст з Дніпропетровська Віктор Таратушка «покарав» правоохоронців на 4 тис. грн. за те, що інспектори ДАІ розмовляли з ним не українською мовою

http://news.lvivport.com/content/view/16695/105/

10. Zh@riK

Zh@riK Аксакал

VW GolfII CL 1990,1.8l RP, Pierburg 2ЕЕ Ecotronic, 5КПП 4S, ГБО; Audi A4B8 avant 177BHP; Honda Hornet 600cc
    Клубна карта:
    000050
  11. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    скачане не маю, фільм колись давно скачав, глянув і витер

можна пошукати на інших торентах , де реєстрація не така геморна

фільм скачати можна вільно тут http://www.ex.ua/view/93604?r=1987
    А книжку думаю гугль знайде без проблем

12. Senia

Senia Active Member

VW Jetta II 1.8 GX 87" була
    Fiat Doblo 1.3 MJTD 05"
    Вдома на компі мало би бути: фільм і книжка. Сьогодні ввечері подивлюсь. Якщо не викинув, то на з`їзд міг би привезти.

13. Zh@riK

Zh@riK Аксакал

VW GolfII CL 1990,1.8l RP, Pierburg 2ЕЕ Ecotronic, 5КПП 4S, ГБО; Audi A4B8 avant 177BHP; Honda Hornet 600cc
    Клубна карта:
    000050

вже стянув торент файл, помалу качаю. дякую :)

14. RomanoProddi

RomanoProddi Місцевий

Клубна карта:
    007)))
  15. Topol

Topol Аксакал

VW Corrado G60 1990 Police Interceptor 2007 Yamaha R1 2009
    Клубна карта:
    000006
    Можете мене вітати. :D
    Заробив 100$ гамериканського штрафу за перевищення швидкості, їхав 69 миль в годину(~110км/год) при обмеженні в 40(~65 км/год)
    Якщо чесно, то приємно вражений що тільки 100$, перед тим наслухався історій і про 500 і про 1000, так що отак то.
    Розмова з "інспектором ДАІ" була приємною - посвітив фарами в зеркала, потім фонаріком в очі, поусміхався, спитався чи знаю чому спинили, я хотів зваляти дурачка - мовляв, ні, свят-свят, не знаю, але це не вплинуло на хід подій.
    Ну і трішки образливо, бо все ж таки не встиг я той знак "40" проїхати як він уже зловив мене на радар збоку, хоча я чесно відгальмовувався.
    Якби я гнав ще на одну милю більше, то штраф би був набагато серйозніший. А так до +30 - такий.

Останнє редагування: 7 січ 2010
  16. DEMO

DEMO Місцевий

Kia Cerato 2.0 EX АКПП
    Клубна карта:
    000045
    А хіба в америкосії нема якоїсь норми про відстань від знака після якої полісменам можна вимірювати швидкість. Очевидно, шо зразу швидкість не скинеш.

17. Topol

Topol Аксакал

VW Corrado G60 1990 Police Interceptor 2007 Yamaha R1 2009
    Клубна карта:
    000006
    та думаю є щось, але я все рівно порушував, правда чуть-чуть тільки, бо перед тим був спідліміт 55 а я гасив 69... :)))
    Але хто чекав що воно там вродиться на хайвеї пустому в одну сторону з чотирма полосами в другій годині ночі...
    Другий раз буду обережніший... :)

Тут за звичай якщо на хайвеї (швидкісна траса) обмеження швидкості - то є два знаки. Перший - попереджає, типу "попереду обмеження 40", а другий десь за 100 метрів - власне саме обмеження.

Останнє редагування: 7 січ 2010
  18. Kam@toZ

Kam@toZ Місцевий

VW Jetta 2 1.8 RF 2e2
    KHS DH 50 Fetish
    Клубна карта:
    000088
    ну тоді вітаю :D,добре що не спорив від знайомих чув що штраф тільки ++++від лишніх слів.

19. Orest

Orest Active Member

ye
    прп

в неділю мент на підвальній тормознув за то шо увельнули від удару об маршрутку! приписав як обгін перед пішохідним переходом! дорога голольод була! і їх видно!
    короч рецепт такий як сказали мудрі люди звонити зразу при них на телефон довіри називати номер значка і скаржитись! кажуть допомагає+ а я кшо є ше свідки:D

Останнє редагування: 10 січ 2010
  20. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Аааааа... убіть апстєну! Мене за те саме там тормозили там же але фіг щось доказали. Я ні від кого не увилював а просто їхав посередині. Я вперся що нікого ніде я не обганяв бо не виїжджав на зустрічну! І це проканує бо розмітки нема і знаку порядок руху по полосах теж, а у відповідності до коментарів ПДД в такому випадку к-ть смуг визначається у відповідності з габаритами транспортних засобів на розсуд водіїв.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)