Розмова з інспектором ДАЇ

Тема у розділі 'Юридичні питання', створена користувачем G60, 31 жов 2008.

1. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    може, якщо хтось розвернувся чи виїхав з дворової території
    тут незнаю. проте в позові пишеш полюбе: Зі мною у автомобілі перебував Вася Пупкін який може підвердити все нижченаведене.
    Таких позовних заяв треба зробити 4 копії
    1 - в суд
    1 - в даї
    1 - третій особі (гайцу)
    1 - тобі на память.
    Прихобиш в суд і подаєш. На твому примірнику тобі поставлять що заяву прийнято. Це покажеш в виконавчій службі якщо повістка прийде платити подвійний штраф раніше ніж буде суд. Відскануй чи зроби копіїі протоколу та постанови щоб оригінал часом суд не загубив.
    Не пропусти 10-тиденний термін подачі заяви на оскарження постанови.

2. kym

kym Аксакал

a 100
    Останнє редагування: 17 кві 2011
  3. Рус

Рус Active Member

Passat B6 1.8 TSI
    Цього працівника ДАІ було звільнено з роботи... Звільнили також і начальника ДАІ м. Харцизськ (цей інцидент трапився саме там), а п"ятеро високопосадовців з обласного ДАІ отримали суворі догани!
    Так що, я думаю, цей інспектор тепер "скрытый гомосексуалист"!:D

4. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Якщо не вимикати рекламу на нашому Форумі, то внизу видає банер на інформацію про те, що нібито Конституційний Суд заборонив відеофіксацію розмов з автоінспекторами і інша маячня.
    Треба розрізняти юридичні акти і зашугування народу, зокрема, водіїв.
    Справа в тому, що законом ЗАБОРОНЕНО несанкціоноване збирання доказів (які в тому випадку вже не є доказами, а стають злочином) СИЛОВИМИ СТРУКТУРАМИ та державними органами. Тобто, ні СБУ, ні Верховна Рада, ні УДО... не мають права прослуховувати розмови громадян, перечитувати їхню електронну пошту, вести за ними спостереження без відповідного дозволу на те компетентних органів.

АЛЕ!!! Ніхто не забороняє громадянинові, який купив собі відеокамеру, записувати на неї цей прекрасний світ: цю чудову дорогу, ці яскраві світлофори, це гаряче сонце... Ніхто не забороняє також записати цього милого інспектора ДАІ, який раптом нам заступив таке чудове сонце. Адже ми не збираємо докази для суду!!! Боронь, Боже! Який суд?! Ми насолоджуємося життям, кожною його миттю!!! А те, що інспектор потрапив у це наше життя, то ми ж того не планували - це була його ініціатива!

Тому, народ, не полишаймо милуватися цим прекрасним життям і відеофіксувати його для майбутніх поколінь!!!

ПиСи. Зараз Shaggy забанить мене за надмірну кількість знаків оклику ;)

5. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    А навіщо тоді знімати? Якщо це не для суду.

Я не модер щоб банити))

6. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Повторюю: знімати на пам"ятку про цей чудовий день!!! А, якщо раптом, ні з того ні з сього, станеться суд, то так і казати: я знімав сонце... а інспектор його мені затулив... То, може, ці мої зйомки до чогось придадуться? Проллють світло шановному судові на деякі моменти...

Головне - розуміти, що заборона стосується силових структур і державних органів, а нам намагаються вмовити, що простих громадян...

7. Nick Wolf

Nick Wolf Місцевий

VW Passat 1.8GL
    Клубна карта:
    000015
    Чи я правильно розумію, що тепер продавці смугастих палок в їх зади не мають права без дозволу відповідних органів знімати будь-кого з водіїв, як вони почали це робити у відмістку водіям? І на їх орган ввізир також не мають права знімати, бо це ж фото без санкції і воно не може слугувати доказом у суді чи як?

8. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    А тут треба добре вивчити, чи відповідний орган (трясця його матері) не дав їм випадково на це санкції!!! Тобто, перевірити список їхніх повноважень. Добре би, якби юрист (але знаючий, а не зашуганий) висловився.

9. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    Закон України Про Міліцію:
    Стаття 11. Права міліції
    Міліції для виконання покладених на неї обов'язків надається право:
    12) проводити кіно-, фото- і звукофіксацію як допоміжний засіб попередження протиправних дій та розкриття правопорушень;

21) абзац 3:
    використовувати передбачені нормативно-правовими актами технічні засоби, в тому числі засоби фото- і відеоспостереження, для виявлення та фіксування порушень правил дорожнього руху, а у випадках, передбачених законом, тимчасово затримувати і доставляти на спеціальні майданчики чи стоянки для зберігання транспортні засоби, експлуатація яких не допускається або забороняється законом;

• Подобається Подобається x 1
  10. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    От і відповідь!!! Shaggy, клас!

Але!!! Наше завдання - знати свої права, ну і, за можливістю (бо не завжди така є) не давати приводу реалізаторам палок схилити нас до купівлі однієї такої :)

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)