Розмова з інспектором ДАЇ

Тема у розділі 'Юридичні питання', створена користувачем G60, 31 жов 2008.

1. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    Я думаю за тиждень - другий стане так як було... Всі будуть звично їздити, тільки от платити прийдеться по новому... Доречі під нові штрафи бачу і нові дороги робляться... наукову же он майже одну полосу закінчили, та й бензин дешевіє... Найбільше шо мені не подобається так це то шо треба страховку. Наразі батька у Львові нема і я її ніяк зробити не можу. Тож взяв у знайомого талон відсканував, зробив в фотошопі його вигорівшим, роздрукував на подібній картонці і приклеїв на скло шоб лишній раз не тормозили))))

Останнє редагування: 17 лис 2008
  2. NCRPI

NCRPI Місцевий

продано....
    Клубна карта:
    000014
    Це вже підробка документів, як що допруть то в райвіділ можуть відвести, а там якомусь слідаку передадуть і буде він тобі байки розказувати, що ти злісний фальшивомонетник! (Попав в таку ситуацію разом з кумом мали техогляд від іншої машини, але переписаний нами як нам потрібно було і мозги клепали години три в райвіділі на Сихові, а потім відпустили так і нічого не вияснивши)

3. Golf 2

Golf 2 Місцевий

Audi a6 2.5 tdi
    Так було з ранку і до обіда а під вечір всі знов здуріли!!! Аколи вже вертався зі Львова то взагалі картина: якийсь довбодятел на шаленій швидкості обганяє 3 фури і їде мені в лоб - я на обочину... Ше не вспів відматюкатись дивлюсь за ним гайони тез по зустрічній... Отак вот!!!

Останнє редагування: 17 лис 2008
  4. Shaggy

Shaggy Super Moderator

NCRPI, То ясно... я просто прицепив шоб лишній раз не зупиняли... якшо зупинять то зразу зніму поки ДАЇшник не підійде... шоб не палитися... то так тимчасово, але насправді дуже тяжко відрізнити) Особливо через скло.

5. dido

dido Active Member

AUDI А6 С4 Quattro 2.5 TDI, VW Passat B4 Variant 2,0 AGG 1996 ГБО - був!!!
    От така в нас українців натура, як порвав штани на заду, то думаєш що всі дивляться прямо тобі в зад. Звісно краще застрахувати, і я нерозумію, навіть якщо твій батько є власником авто, робиш копію техпаспорту, копію посвідчення водія батька (може скинути тобі факсом) і спокійно йдеш в страхову компанію.

6. Drapula

Drapula Місцевий

VW Cross Polo 1.4 2008
    Ну... то вони тебе тільки будуть раді бачити
    До мене страховики аж на роботу приїжджали, то я зразу і кумові і співробітникові робив

7. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Мене ще ніразу так і не спитали про страховку.

До речі, пам"ятаємо, що наш партнер СК Універсальна. З клубною картою там в нас цивілка із нульовою франшизою.

8. mixonoff

mixonoff Місцевий

VW Scirocco GTI'82 KAMEI, Skoda Fabia ' 07 1.2
    Клубна карта:
    000422
    В Універсальній для власників клубної картки привілегій 0. Можна навіть не показувати. Навіть обіцяну знижку не роблять.

9. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    А шо ж усі мовчать? Ану розкажи детальніше

10. mixonoff

mixonoff Місцевий

VW Scirocco GTI'82 KAMEI, Skoda Fabia ' 07 1.2
    Клубна карта:
    000422
    Приходив до них літом, робив на пів-року. Сказали що колись вони давали для власників клубної картки нульову франшизу, тепер нульова франшиза є для будь-кого. Питався за знижку яка в нас на сайті, сказали що знижок не дають.

11. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    зрозуміло
    постараємося щось з тим придумати
    наразі у нас по домовленості на цивілку нульова франшиза , а на всі інші види страхування знижка, досить суттєва причому.

З"ясуємо. Дякую за сигнал

12. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Ппц... не знав шо так можна... думаю зроблю...
    А і ше... Правда шо даїшники не мають права перевіряти страховку впрнципі??

13. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR
    Не правда. Читай правила і КУпАП, або хоча б теми, які останні дні обговорює весь форум.

14. Golf 2

Golf 2 Місцевий

Audi a6 2.5 tdi
    Markell, від мене питання як розшифровується

15. JimmyMS

JimmyMS Active Member

VW Golf 2 1.3 NZ 1991
    Дякую за статтю :)
    З власного досвіду можу розказати таку історію :
    Діло було вночі (година була десь 1-30) їхав я додому і до Львова лишалося км 10-15... хто їздив по трасі Тернопіль-Львів напевно знає що там перед самим Львовом є проміжок (30 км), де дорога нагадує дорогу станом після 2 світової війни, обгін на цьому проміжку заборонений про що свідчать встановленні там знаки, швидкісний режим обмежений знаком 70-80 км\год (точно не пам'ятаю).... Ну значить їду я на свому гольфаку км так 70-80, нікому не мішаю (1 год ночі, траса зовсім пуста), нікого не чіпаю.... тут мене якраз на знаку "Обгін заборонено", обганяє ВАЗ 21110 зі швидкістю явно перевищуючу 120 км ну і стрімко починає відриватися від мене... Ну в мене в голові майнула думка "Напевно кудись дуже спішить, що по такій дорозі не шкодує свою машину". Відривається значить цей ВАЗ від мене на проміжок десь метрів 700-900 різко приймає в право і зупиняється біля узбіччя, з нього стрімко вискакують 2 працівника Дайця і маячуть мені жезлом щоб я зупинився..... Звісно я міг просто проїхати далі і проігнорувати їх вимогу в мене було купа причин це зробити : машина не даїшна, зупиняли мене вони на трасі + ще в ночі. Ну не знаю чому але я зупинився.... ну і сижу в машинні чекаю поки вони підійдуть.... підходить один ну там тралі-валі інспектор Петренко ваші документи. Я в нього питаюсь ви мені спочатку поясніть чого ви мене зупинили, і взагалі з яких то пір працівники ДАЇ спиняють автовласників таким оригінальним методом. Причина моєї зупинки названа працівником ДАЇ ввела мене в ступор так секунд на 10, а сказав він приблизно таке "Ви порушили швидкісний режим і їхали приблизно 130-140 км\год"... з такої оригінальної причини зупинки я навіть дав йому документи на перевірку, але трохи оговтавшись задав йому скромне питання а як він визначив це, що я "приблизно" їхав на такій швидкості... його відповідь заслужує нобелівської премії "Бо коли ми ВАС обгоняли в нас на спідометрі було 145!". Мій знайомий який їхав зі мною від такої відповіді починає сміятися так, що сам ДАЇшник сам розуміє що липнув не те... А не довго думаючи кажу "Ну якщо в ВАС на спідометрі....Тоді да ПОРУШИВ! Давайте складайте протокол, прикріпляйте до нього ваш спідометр і хай мене карають по повній суворості нашого законодавства :) " пілся такого щирого зізнання працівник ДАЇ відав мені мої документи і зі словами "Щасливої дороги!" пішов в сторону свого автомобіля....

PS. а після того як я прочитав цю статтю, в свій мобільник записав телефон довіри ДАЇ, для своєї області :haha:), який роздобув на офіційному сайті ДАЇ, може комусь пригодиться даю ссилку з номерами для всіх областей http://www.sai.gov.ua/pages.shtml?id=22

16. PALADIN

PALADIN Початківець

VW scirocco mk2 1985
    VW scirocco mk1 1980.
    Golf 2, Кодекс України про Адміністративні Порушення

17. dido

dido Active Member

AUDI А6 С4 Quattro 2.5 TDI, VW Passat B4 Variant 2,0 AGG 1996 ГБО - був!!!
    Мабудь ті гайці немали за шо погуляти і дай думають спірвуть якогось лошару зо села на трасі:D:D:D

18. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Так в тому то і справа шо читаю... Але всі говорять різне. Ну повірю вагеновцяв і кодексу)) дякую..

19. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR
    ст. 126 КУпАП, цитую: "Керування транспортними засобами водіями, які не мають при собі або не пред'явили чи не передали для перевірки посвідчення водія відповідної категорії, талона до нього, реєстраційних та інших документів, що підтверджують право користування чи розпорядження транспортним засобом, а у випадках, передбачених законодавством, належно оформленого дорожнього (маршрутного) листа або документів на вантаж, що перевозиться, ліцензійної картки на транспортний засіб, а так само поліса (договору) обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (страхового сертифіката "Зелена картка"), - тягне за собою накладення штрафу від двадцяти п'яти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. "

А ось випадки, передбачені законодавством:

ЗУ "Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів" :

Стаття 21. Забезпечення обов'язковості страхування
    цивільно-правової відповідальності

21.1. З урахуванням положень пункту 21.3 цієї статті на території України забороняється експлуатація транспортного засобу (за винятком транспортних засобів, щодо яких не встановлено коригуючий коефіцієнт в залежності від типу транспортного засобу) без поліса обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності, чинного на території України, або поліса (сертифіката) обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності, укладеного в іншій країні з уповноваженою організацією із страхування цивільно-правової відповідальності, з якою МТ СБУ уклало угоду про взаємне визнання договорів такого страхування. ...
    ... 21.3. При використанні транспортного засобу в дорожньому русі
    особа, яка керує ним, зобов'язана мати при собі страховий поліс
    (сертифікат). Страховий поліс пред'являється посадовим особам
    органів, визначених у пункті 21.2 цієї статті, на їх вимогу.

По-моєму, все чітко і ясно. А "всіх", які "говорять різне", слухати не обов*язково, вони за тебе штраф не заплатять.

Останнє редагування: 20 лис 2008
  20. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Markell, оу)) Дуже дякую.. все чітко і зрозуміло)) І питання одразу... Де можна знайти в неті, скачати або перечитати весь КУпАП?? ато я шукаю то може по одній статі найду десь... Не підкажеш?? Буду дуже вдячний...

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)