Відповім за Ореста: мітс. ево і суба сті це ні разу не сімейні і навіть не цивільні машини. Їзда по місту на них для непідготованої людини проблемна, некомфортна і дуже затратна. І особливого кайфу невідчуєш, швидше навпаки. А МПС шо 3й, шо 6й (повнопривідний до речі) дуже цивільна машинка, яка не вимагає спорт. підготовки водія і дуже непогано їде. До речі, ціна на обслуговування менша в рази від ево і сті. 260 к/с на одній осі це якраз та межа, після якої треба переходити на 4вд, оскільки більша потужність просто не реалізується моноприводом.
Спірне питання щодо підготовки, в мене 150 коней, і після Г2 машина здавалася ракетою, в перші дні боявся засильно натискати на газ, і загнав розхід по місту в 18л на сотню, а тут 260 коней, ну "зовсім цивільне авто":D, хоча до всього можна прилаштуватися.
Несогласен насчет ЕВо 10 , ездил на роботизированой кпп , никакой там супер подготовки не надо в меру жеткое авто , насчет 9 го Ево согласен он более экстремален , есть еще ВРХ не СТИ более гражданская версия , 10 й Ево мне вообще излишне добрым показался ! "А МПС шо 3й, шо 6й (повнопривідний до речі) " первый раз слышу чо они полноприводные , ездил на МПС 3 пассажиром - я бы не сказал что подвеска мягче Ево , мне кажеться 260 лс полностью не реализуешь на моно - приводе 100 % снос передка и избыточная поворачиваемость .
Повноривідний написав про 6ку, що саме вона повнопривідна, 3-ка має тільки передній, там же через кому)) не їздив на 10му, нічого не можу сказати...їздив на 9му і на 6ці МПС, земля і небо. ево помилок не прощає, тоді як мазда не така гостра в керуванні, зате прощає більшість ламацьких помилок (типу довороту руля ривками і кидання педалі газу в виході з повороту, ну і в такому роді). Суба взагалі злосний апарат, крім непрощання помилок додається важке переключення передач, можливість спалити щеплення в пробках з непривички, конкретна турбояма. Коротше, я не експерт, це просто моє враження. Знос передка і "избыточная поворачиваемость" це наслідок хренового розподілу ваги, що наприклад зустрічається сплошь і рядом в Г3 ВР6, хоч в нього навіть не 200 коней. пи.си. був до-речі в Харкові на мин. тижні, прикольне місто, не перший раз переконуюсь. Ну вибачай, але це не показник ніразу. Хтось сяде на ланос після фієсти 1.3 дизель, і буде шліфувати мокру бруківку з думкою "ото пля масклкар". Орест! Сорі за оф, обіцяю тему почистити!
Scirocco, вітаю, брате! Ми тепер з тобою породичались в квадраті - корадо і сірко - родичі форева - а тепер ще і по японській лінії трошка! Машина моцна! Їздив не далі як пару днів назад точно в такій самій пасажиром (якщо то 2.3 турбо) - рве як дурнувата! Два рази натиснувся газ - і мене вже чуть не стошнило на перших же 30 метрах.
Я проти Думаю, такі речі цікаві багатьом. Ох, зараз понаписую! Стоїть. Щодо мінусів... В порівнянні з сірком це важча підвіска (18-ті колеса своє дають), гірша інформативність управління, тугіший ГПК, більша вага, більше споживання (клята екологія ), потреба більшої шани при їзді по тротуарах, мийках ітд - як-не як машині лише 3 тижні . 1. Субару та ево, як влучно зауважив Марік, не для сім'ї. І ніфіга не тому, що вони потужніші чи спортивніше налаштовані. Це стає зрозумілим при першому ж порівнянні машин - критична скупість в салонах суби і ево, їхня чорна тверда пластмаса, дикий шум кпп і роздаток, запахи, відсутність продуманих посадок і багато інших деталей роблять ці машини просто автомобілями для поїздок гараж-траса-гараж або гараж-дискоклуб-гараж. 2. Суба і ево машини не для довгих поїздок. Після дороги з Житомира Києва на еволюшині (не спортивний режим) я відчув НАБАГАТО більшу втому ніж в 500-кілометрових поїздках на мопсі. Шуми, поведінка машини, характерні ривки, проходження нерівностей ітд мабуть таки дають своє. Звичайно, разок не показник, але для себе я зробив висновок. 3. Економія. Повний привід забирає велику кількість енергії, як не крути. Він працює постійно при тому, що звичайній щоденній їзді він потрібен не більше ніж в 1 відсотку використання машини. Це дається взнаки на витраті пального. Я розумію, що є люди, що на субах виходили на 8-10 л. по трасі, я теж можу вийти і на 5-6, хоч і не збираюся це робити - корчитися по трасі як інвалідка, підставляючи свою жопу під удар фурам це тупо. Є поняття реального пробігу і при однакових технологіях в мене він на літри і літри менший. 4. ТТХ. Так, на драгу мпс зливає цим машинам, не сперечаюся. Але, якщо подумати, в реальній дорозі момент старту не так вже і важливий. Набагато важливіше користуватися газом для безпечної їзди під час неї. Наприклад щоб зменшити час обгону, встигнути завчасно завершити маневр, втекти від небезпеки, стати попереду колони, що обмежує видимість ітп. Так ось, я не пробував, але інтернет говорить про те, що на ролл-оні, тобто на швидкості мпска вставляє стокову сті, яка легенко відстає за рахунок затрат на повний привід. Ще є інші дрібниці, наприклад в керуванні - якщо глянути на фотки стокових машин на слаломі - мпска нахиляється в боки значно менше ніж суба чи ево, коротше не така вона вже напевно і велика різниця. 6. Безпека. Є ще міф про те, що на слизькій дорозі повний привід це безпечніше, але це міф навіть не тільки тому, що на всіх нових машинах стоять ідентичні примусові системи стабілізації не залежно від приводу, але і тому, що я це знаю з власного досвіду - якщо задньопривідну стабілізується скиданням газу, передньопривідну легким додаванням, то на повному приводі в цій же ситуації єдине правильне рішення то лізти в бардачок за молитовником. 7. Позиціювання машин і надійність. На мою машину гарантія 100 ткм або 3 роки. На ево рік. На субару взагалі кпц - гарантія 30 тисяч км (зараз ніби збираються продовжити, але там змінюють умови використання до абсурду). Це говорить багато, причому говорять самі виробники. 8. Дизайн. Мене не пруть метрові спойлери, діри на капотах, крилах, до крику роздуті форми. МПС від звичайної трійки не відразу відрізниш, вона не має окремих спойлерів чи подвоєних труб і нікелевих насадок глушника. І про технічний дизайн. МПС вигтовлена на спільній платформі з Фокусом СТ та вольво Т5. Підвіска, створена для цивільних доріг. СТІ і ЕВО робилися для раллі, ті хто їх купують це розуміють, переважно починаючи тюнінг з першого дня. Я не знаю щодного власника ево, який їздить на стоковій підвісці Як на мене, там все кричить "заміни мене" - від амортизаторів до панелі в салоні - воно хоче бути спортивним, безкомпромісним. Я не кажу, що в мене безпроблемна машина, але я впевнений що купив машину не для тюнінгу а для дорожнього використання і знаю, що ресурс машини буде великим. Для складання лего в мене без того достатньо матеріалу. 9. Прохідність. Імхо переваги повного приводу проявляються в двох випадках, швидкому старті та виїзді по слизькому на гірку. Якщо перше важливе на драгу, то це не проблема, для цього існують класи. Щодо другого, то я не застрягав вже років 5, для мене особисто це не важливо. 10. Ціна. Різниця в ціні капітальна - понад 80 тис грн. В обслуговуванні пропорція ще більша. Все залежить. Скажімо, в мпс на першій передачі потужність обмежена в 230 к.с, далі росте. Кілька разів на повнопривідній на слякоті йшов на обгін, коли під час нього машина починала гуляти, яйця потіли. На моноприводі букс починається раніше, відповідно є більше можливостей стабілізуватися. І яким професіоналом не є водій, він не застрахований від "сюрпризів" льоду під снігом. не згоден - в мпс окрім компоновки (розподіл ваги 40х60) стоїть блокування диференціалу, від цього знос передка на повному газі починається дуже пізно, історії про те, що на третій на сухому буксує неправда, запевняю ну та, в мене 2,3 в тебе 3,2 Бразерс форева!
Моє ІМХО, почитав плюси і мінуси тої Мазди і дивно куди котиться Вольксваген, і по ціна-якість і по ТТХ і по субєктивних враженняж Гольф ЖТІ програє МПС, Новий Пассат по ціні пішов в космос як не ясно для якої аудиторії зроблений Скірокко з ціною за 30 уо. А от Кадік і Транспортер то добре вкладання грошей. То повний міф, процитую Мочанова-"Повний привід не для того,щоб їхати під 200 там де можна 100, а для того,щоб іхати 100 і не задумуватися про всякі зноси і заноси". Мої враження вирівнятися при зносі важко але той знос ще треба спровукувати. Тоже відносно по цій логіці якщо кінь стане дибки то теоретично він на 2 побіжить скоріше ніж на 4, є втрати але ті втрати компенсуються кращою реалізацією крутного момента, тут скоріше не втрати а витрати на ремонт.
Ти зможеш аргументувати ці слова? Тобто зможеш пояснити, чому знос на повному приводі повинен наступати не тоді, коли на моноприводі? Знос це і є ситуація коли з курсу зносить дві осі, не залежно від приводу. А коли говорю, що стабілізувати на зносі напр. при повороті або на обгоні повнопривідне авто є важче ніж монопривід то покладаюся на власний досвід як власника монопривода та повноприводного авто. Або я чогось не розумію, що теж не виключаю. при чім тут кінь, є звичайна фізика, на повнопривідному авто це втрата енергії на родатці, на кардані, на додатковоиму диференціалі, на додаткових шестернях та підшипниках приводів. Це додаткове тертя, яке потребує додаткової енергії двигуна та додаткового пального. Фізика є фізика.
Ще скажу з перевірених джерел, що стоковий мотор ВРіКС СТІ не їздить більше ніж 150-160 тис.км., саме мотор. І такий пробіг це дуже велике досягнення, переважно дохне він після 100ні.....
Про "фізику" і навів приклад з конем, ніби все логічно, на двох ногах витрати тертя менші але на 4 кінь чомусь скаче скоріше:D. Ясно що тертя у вузлах є і втрати існують, якщо поставити повний привід на мотор 3 50кс то динаміки не буде, але вся "фізика" в тому,що повний привід ставлять на потужні авто де ті втрати компенсовуються відсутністю буксів на старті і слиській дорозі. З власного досвіду- мій розхід при моторі 2.6 і кваддро при вазі 1400 в змішаному циклі становить 12-13л, той самий розхід має 2.8( по "фізиці" чим більший обєм тим більший розхід,але там стоять зміни фаз) і той самий розхід в А4 1.8 турбо не кваддро при потужності 150кс( дивно, по "фізиці" виходить, що тертя в трансмісії тотожне по величині тертю в турбіні?) . Як висновок ті втрати то відносно, чим потужніше авто, тим ті втрати малопомітні. Стосовно проблеми стабілізації при зносі на повному приводі згідний на 100% майже нереально але в порівнянні з моно при однакових умовах на моно знос настане скоріше ніж на повному.Тут хочу ще раз наголосити,що авто з 260кс назвати простим сімейним авто то іронія, ясно чим потужніша машина тим більше навиків водіння траба мати водію, ось до чого мої дописи.
Стокових і нестокових львівських Суб Стішок можна порахувати на пальцях одної руки, хто саме казав, відки інфа?
Ну якщо ти знаєш львівські СТІшки, то маєш знати і Павла Семенюка, який має зараз білу СТІ в універсалі, на якій не перший мотор стоїть, і він займається настройкою тих машин, до нього не тільки львівські приїзжають. От він і казав. А сімейність/несімейність авто визначається далеко не потужністю автомобіля, а його призначенням. Еви і суби призначені для раллі, мопси - цивільної, хоч і динамічної їзди. І призначення це проявляється в усьому, починаючи від компоновки і жорсткості кузова, і закінчуючи настройкою ходовки і комплектацією. От проста аналогія: на мотоциклі-класику з об*ємом 600 куб.см. і потужністю в межах 90 к/с без проблем поїде будь-хто з навиком їзди на мототехніці. А на ендуро об*ємом 125 куб. см. і потужністю в межах 40 к/с поїде далеко не кожен 5й, а якщо і поїде то недалеко. І рушить точно не з першого разу. Так само можна порівняти спорт 600ку і літрового туриста - при однаковій потужності навики для їзди на спорті потрібні зовсім інші, і якщо цивільний байк на помилку в повороті чи при відгальмовуванні зреагує некритичною зміною траекторії, то спорт розкладеться по дорозі разом з водієм.
Десь читав, вибач не знайду лінка, що при однакових інших умовах повний привід споживає в середньому на 2 л/100 км більше ніж моно. Також там було написано, що лижний чи велосипедний багажник це +1 літра по трасі ітд. Навіть в УАЗі (максималка 100 кмг), де можна повністю відключити міст (не тільки роздаткою але і хабами, що робить нерухомим кардан і диференціал) різниця складає близько 3 л. Це як причіп до машини, який не від'єднюється. Я вже десь тут писав, що не обовязково тиснути газ і їздити на високих обертах, я можу їздити так, що не відрізниш цю машину від 1,4 Не впевнений, що на субі так вийде
Десь так і є, я зустрічав дописи,що повний привід збільшує витрату в півтора рази, от це неправда. Можна подумать,можна подумать :D:D:D, можна, але чи для того та машина куплялася . По темі-авто гарне,вітаю з новим "другом чи подружкою". Хотілося ще почути про саму процедуру купівлі- де як за скільки(можна в приват), яке ставлення автосалону до клієнта, вартість ТО, затрати на експлуатацію ітд. ПИСИ- для порівняння,якщо Скірокко не проти, можу викласти враження від ЕВО, писав чел з московського Ауді клуба який пересів з Ауді S4.
Процедура купівлі проста - до кризи салони роздули свої відділи продажів, тепер там витають протяги, на одного клієнта припадає по кілька менеджерів, яким візит людини це хоч якийсь привід відірватися від тетріса. Купував в Києві, це була машина 2008 року, остання в країні, офіційна ціна на неї склала 210 тис грн. Щодо сервісу - при першому вході в салон до мене поставились ввічливо, розказали, показали ітд, але потім відчув, що починають хитрити - диктують особливі ціни на страховку, придумують інших клієнтів, які буцімто хочуть купити цю машину ітд. Україна є Україна Вартість першого ТО - десь 700 грн, подальші ростуть десь на 300 грн кожне, але частота ТО кожні 15 тис. Затрати на експлуатацію (окрім стартових - сигналка, зимові колеса, аптечка) постійною затратою є рідина в бачок омивача і бензин Ваяй, думаю в цю тему гугль заведе багатьох людей, що цікавляться mps. Відповідно кожному з них буде цікава і думка про ево.
Стосовно ЕВО- порівняння того ЕВО з московського Ауді клубу ідуть з Audi S4 і RS 2, які для більшості форумчан малознайомі, тому обмежуся деякими висловами мовою оригіналу. "Ответ: S2_Vedro project, первые шаги =) Цитата: Сообщение от Автор Объясните мне, как готовый Лансер Ево 9 с тормозами Брембо, дисками Енкей, подвеской Бильштайн, мотором на 280 сил, турбиной, кулером, умными диффами, подушками безопасности, коробкой, раздаткой, борт компьютером, наконец кузовом НОВЫЙ стоит 49 000 долларов??? Это достаточно редкий, спортивный автомобиль. В эту сумму 49 000 входит доставка из Японии(5 000), растаможка (20, налоги (18-20, маржа дилера (5-8 , маржа дистрибьютора(5-8. ИТОГО себестоимость хорошего, спортивного, мощного автомобиля - 25 000 - 30 000. А здесь подвеска без использования уникальных материалов и космических технологий - 8 900?!?!?!? Давай я расскажу. Мицу условно в год собирает 50 тысяч эво. И каждая деталь, поставляемая на конвейер, стоит в закупке ровно в 10 раз дешевле, чем это стоит потом в розницу или на сервисе. Весь вопрос не стоимости, а в бизнес-модели. И автоконцерн продает машины с рентабельностью, близкой к нулевой, зарабатывая потом на ТО и запчастях, так сейчас во всем мире. Гараж-сервис, производящий же спортивную подвеску, тем более раллийную, должен ее сделать очень надежной, и при этом поиметь свою прибыль, в том числе учесть, что срок службы данной подвески будет длинным, межсервисные интервалы большими - иначе не будут покупать - а следовательно тюнер закладывает в стоимость подвеский "сейчас" накладные расходы будущих периодов. Ну вот, берем 49 и начинаем плюсовать - на выходе будет как раз 200 . Почему дорого? Несерийная машина, нестандарт. Т.е адаптация или вообще изготовление с нуля 4-х аммо, пружины стандарт (они тупо по жесткости и всегда можно набрать, что надо) но они и недорогие, дальше пошел хэнд мэйд - выточить все проставки, винты и т.д (тока не надо говорить, что дядя вася за бутылку сделает - не сделает, вася помер, материала нет, станок развалился, не говоря уж про то, что чертежи надо), сделать верхние опоры, переделать сошку под большой наконечник - это тоже стоит денег. Субина AST (серийник) стоит порядка 4 евро, но там все проще. Олинз - толи 6 толи 8. Профлекс - даже не знаю. Но это все ЕЗДИТ и проверено, а потому покупается. " http://www.audi-club.ru/forum/showt...%EF%E5%F0%E2%FB%E5+%F8%E0%E3%E8+%3D%29&page=8 Тепер ясно чому японці такі дешеві а запчастини такі дорогі, моторесурс СУБи тоже мабуть з тої опери.