Щеплення

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем ZET, 20 жов 2007.

1. Pol

Pol Super Moderator

VW POLO ClassiC 1.6 98 (1F)
    Відповідь: Щеплення

скачай туцька там для пасата але в тебе таке саме, тощо може довжина тросіка інша але принцип той же. просто дивись там де тросік а не де гідравліка.

• Подобається Подобається x 1
  2. abarinoff

abarinoff Active Member

Seat Leon 1.4 TSI 2010р.

Кто менял трос сцепления на Годьфе 3, помогите плиз ! Пробовали вчера поставить новый саморегулирующийся трос сцепления, сначала еле подсоединили его к педали, потом нужно было присоединить второй конец троса к рычагу сцеплния - но длины его немного не хватало для того чтобы это сделать.

Решили снять ленту, которая сжимает механизм саморегулировки, думали что трос немного ослабнет и можно будет дотянуть его до рычага, как оказалось все наоборот - в механизме стоит пружина, которая разжалась и трос стал еще короче :sad:

Вопрос следующий: можно как-то эту пружину на место вернуть ? Нужно ли что-то делать с рычагом сцепления (может его как-то поднять надо для того чтобы присоединить трос) ? Буду благодарен за помощь !

3. Travel

Travel Moderator

РЕНО МЕГАН

я миняв такий трос в себе . Також не вистачало довжини то я просто дмократом підняв ту лапу і затянув трос потім пустив з дмократу і все. а нарахунок пружини то незнаю.

4. abarinoff

abarinoff Active Member

Seat Leon 1.4 TSI 2010р.

Будем пробовать. Может еще кто-то какие-то способы знает ? Вообще это нормально что длины троса не хватает или это значит что мне продали короткий трос ?

5. Travel

Travel Moderator

РЕНО МЕГАН

то я питав в майстрів вони казали так замутити з дмократом і я так зробив все гуд

6. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Не переживай, всьо замутим, просто вчора не йшло сцуко і ми тупили, і ше й холодно і темно було. Сьодня зразу хапанем нормальний ліхтар, теплий одяг і бутилку

7. Pol

Pol Super Moderator

з пружиною тяжко можна зламати корпус або погубити шаріки шо є всередині.

Додано через 45 секунд
    я зробив простіше. купив новий бо шаріки від старого погубив.

8. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Вчора все зробили, машина їздить, мануал до ср..ки в чому переконуюсь не перший раз. Тему можна закривати, кому цікаво, як міняли, розкажем на з*їзді.

9. abarinoff

abarinoff Active Member

Seat Leon 1.4 TSI 2010р.

Никогда бы не подумал что замена троса сцепления будет такой проблематичной. Огромное спасибо Markell-у за помощь, а одноклубникам за толковые советы ! Мануал фтопку - по мануалу все так просто и легко, совсем не как в реальности :twisted:

10. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

VW Scirocco 1,8i 1986 р.в. EW 112 л.с. 5ст КПП, VW Scirocco 1,8i 1984 р.в. DX ? л.с. 5ст КПП

Что там сложного? На встрече не буду, поэтому и спрашиваю!!!

11. Travel

Travel Moderator

РЕНО МЕГАН

для того хто ніколи того не робив і навіть не стикався з таким то може бути проблематисно. Тим більше шо трос самонатяжний

12. Pol

Pol Super Moderator

но всьотаки кому не повезло і светаки сталося так що трос самозатяжний злетів і ви не маєте нагоди купити новий то завтра викладу фотки як то зробити простіше і за 1гр. і 15хв. при собі мати ключик на 8. або 10 в залежності від того що купите.

Додано через 42 хвилини
    Ось так приблизно виглядає самонатяжний механізм
    його треба розібрати і викинути з нього всьо шо там є і максимально зтягнути.
    А ось то шо треба купити і поставити.
    може фотки не дуже вдалі то тому що до завтра не дочекався. темно на дворі, але принцип такий. купляєм на базарі жимок і просто пережимаємо трос десь на 3-4 сантиметри ближче, тобіж укорочуєм.
    АЛЕ то варто робити тільки в екстренних умовах, коли до дому треба доїхати, а самонатяжний тросік по якихось причинах не фунциклірує.

13. IgorSv

IgorSv Новачок

VW Golf III 1.4 1993

А скажіть будь-ласка, чи можна якось передбачити обрив троса сцеплення (візуально чи як), і як поводитися в дорозі коли вже така біда сталася.

14. McAr

McAr Місцевий

Audi B4 2.6 Quattro
    Клубна карта:
    000406

В кожному авто закладений плановий тех огляд, переважно це 10-15 тис км.,там і дивишся за станом машини.Якщо педаль щеплення почала ,,іти туго,, значить десь трос перекручений (буває після ремонту в ,,добрих майстрів,,) ,а обриває трос в місцях кріплення-болезнь Таврій, рідко в ВВ. При обриві рух можливий,але переключаєш передачі на низьких обертах і бажано при переключенні між передачами ставити важіль на нейтраль на 1 сек, імітація синхронізатора.

15. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Ну-ну, подивлюсь як ти на Г3 з заведеним двигуном з нейтралі 1 або 2-гу без щеплення включиш і поїдеш, ше й на низьких обертах.
    Якшо трос порвався, включив 1-у, на передачі завів машину і поїхав (інакше не рушиш, повір мому досвіду їзди без щеплення), треба переключитись - розігнався - перегазовка-переключився (але краще не переключатись, просто до сервісу дотягнути).
    А от в далеку дорогу (на моря наприклад) варто трос з собою запасний мати, особливо якшо самонатяжний стоїть, ше то западло. Я собі на звичайний поміняв, чого всім і бажаю.

16. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

VW Scirocco 1,8i 1986 р.в. EW 112 л.с. 5ст КПП, VW Scirocco 1,8i 1984 р.в. DX ? л.с. 5ст КПП

Заводитись потрібно тільки так, як ти і описав. :) А от переключатися теж можна і думаю потрібно. Я правда переключався без перегазовок, а случаючи роботу двигуна. :) Якщо є тахометр, то біля 3000 на повишену. Включав і понижені, але на нейтраль вімикав, потім тормозив а потім нижчу передачу включав.

17. McAr

McAr Місцевий

Audi B4 2.6 Quattro
    Клубна карта:
    000406

Поправка-Рушати з обірваним тросом потрібно так як описав Markell,а переключатись на середніх обертах якщо з нижчої на вищу а з вищої на нижчу так як радить Scirocco GTi .

18. Solaris

Solaris Аксакал

VW Golf Mk2 RF->9A H&R -40-100

мені сказали що неможна їздити з вижатим щепленям..
    тобто коли його тримати вижатим воно горить..
    справа в тому що в пробках майже постійно так їзджу шоб не включати кожного разу передачу..
    правда це чи міф? :)

19. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

А мому тестю сказали (мля, є ж такі знавці-спєци), шо 5 передача шкідлива для коробки/двигуна, і він намагається її ніколи не включати (авт. ауді б4).
    А як я тобі скажу шо їздити на машині з заведеним двигуном шкідливо для двигуна?
    Подумай сам, шо там може "горіти", коли повністю ти витиснув педаль і щеплення не працює?
    Горить, коли педаль витиснута не докінця, щеплення працює, але не повністю, а ти газуєш (наприклад, в розкачку виїжджаєш з піску/болота/снігу або рушаєш з важким грузом-тягнеш когось), от тоді його можна спалити.
    Так шо черговий раз повторюю: треба вчити матчасть шоб не вестись на всякі "одна баба казала..."

• Подобається Подобається x 2
  20. Solaris

Solaris Аксакал

VW Golf Mk2 RF->9A H&R -40-100

так я якраз помало вчусь :haha:
    дякую за толкову відповідь ;-)

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)