щітки

Тема у розділі 'Електрика і сигналізації', створена користувачем golf2, 12 бер 2009.

1. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    добре
    що таке кінцевик? наскільки я собі уявляв останнім часом то кінцевик - кнопка яка індикує закриття/відкриття дверей, капота чи багажника. Ні?

2. golf2

golf2 Active Member

vw golf 2 1.6 JP diesel
    в мене була така фігня з щітками
    1 режим не працює і кінцевик не відбиває
    була проблема з блокам запобіжників
    він стояв від бензинового двигуна

:bomb:

3. Yur

Yur Місцевий

MAN F2000 19.403 Commander
    Я теж не можу ніяк зрозуміти, який там кінцевик може стояти обмеження ходу? Ви хоть раз дивилися до механізму двірників??? Чи ви там бачили якісь кінцевики? Може на задньому вікні у двірника теж є кінцевик? Хіба може в мене якийсь ексклюзивний механізм стоїть, без кінцевиків, може якийсь особливий, без наворотів, то тоді звіняйте! Але перше розберіться з самим механізмом і сфоткайте мені той кінцевик. Буду дуже вдячний!

• Подобається Подобається x 1
  4. golf2

golf2 Active Member

vw golf 2 1.6 JP diesel
    якшо в тебе працює перша швидкість то ї щітки будуть лягати

5. FasT

FasT Місцевий

був - VW Golf II 1.3i '90
    VW Scirocco mk2 1.6 EG '82
    Клубна карта:
    000038
    Розбирав я механізм підрульових переключателів. Кінцевика не бачив. . . Сорі, може не правильно виразився. . . думав може це щось на рівні електроніки. 1режим працює. . . щітки не лягають, релешками мінялись із Sasa - не лягають. . . В чому може бути проблема?

6. golf2

golf2 Active Member

vw golf 2 1.6 JP diesel
    передивися запобіжники
    може мотор глючить

7. Yur

Yur Місцевий

Навряд чи це запобіжники скоріше всього це справа в механіці. Але думаю Саша би про це тобі б сказав.
    А докінця як доходять? Не забагато часом?

8. dima1405

dima1405 Місцевий

VW Golf II 1.3і 1985 Reno Symbol 1.4(16v) 2006
    наскільки я зрозмів :при вимкненні двірників, вони недоходять до крайнього нижнього положення а зупеняються там де їх вимкнули. Якщо так? то треба зняти мотор з редуктором(4)[​IMG]
    1 – кронштейн;
    2 – корпус валика;
    3 – валик с поводком;
    4 – электродвигатель с редуктором;
    5 – резиновая втулка;
    6 – болт крепления стеклоочистителя;
    7 – шайба;
    8 – распорная втулка;
    9 – тяга стеклоочистителя; 10 – гайка;
    11 – пружинная шайба;
    12 – гайка;
    13 – декоративный колпак;
    14 – рычаг стеклоочистителя;
    15 – щетка;
    16 – болт крепления электродвигателя;
    17 – гайка;
    18 – рычаг

Знімаємо кришку редукторо(там 3 чи 4 фіксатори) , от тут непамятаю чи на цій кришці чи на корпусі редуктора стоять 3 контакта, а на шестерні редуктора "дорожки" які доводять щітки в низ. Чистемо , миємо , змазуємо і ставимо намісце. Повністю зібраний редуктор підєднуємо до електрики і включаємо, для того щоб він прокрутився і сам зупенився(це і є нижнє положення) Я маю на увазі не зупинку єл.двигуна вимкненням запалення, а саме його власну зупинку при короткочасному ввімкненні(якби преривчастий рух). Прикручуємо все на місце і користуємося.
    В мене після такої реанімаціїї працює чьотко без заїданнь.

• Подобається Подобається x 2
  9. FasT

FasT Місцевий

Клубна карта:
    000038
    Діма, саме це я і мав на увазі! Дякую. +1

Останнє редагування: 15 бер 2009
  10. dima1405

dima1405 Місцевий

Завжди будьласка!

11. dima1405

dima1405 Місцевий

FasT у тебе вприск dijijet?

12. FasT

FasT Місцевий

Клубна карта:
    000038
    Так точно! ))

13. Yur

Yur Місцевий

Народ, який номер релюшки 99, а то ніхто в наших магазинах незнає такої, кажуть треба її номер.

14. Solaris

Solaris Аксакал

VW Golf Mk2 RF->9A H&R -40-100
    Юра нашо ти спішиш? тобі вже горить? треба тазовську купляти релюшку бо хеловська вийде за космічні гроші.. якщо вже так спішиш то шукай таку
    http://tuning.lviv.ua/forum/viewtopic.php?f=7&t=4576
    тут пацани продають такі..

15. Yur

Yur Місцевий

Назік я не спішу, а чекаю на твій допис ;-) просто запитався на всяк випадок. Я вже теж начитався шо треба брати ТАЗовську, тільки от не знаю ше яку. А так, я чекаю..

16. dima1405

dima1405 Місцевий

17. dima1405

dima1405 Місцевий

Як я вже писав, купив реле переривчастого ходу з регульованою паузою, але після заміни штатного на куплене переривчастого ходу не добавилось. Виходячи з того що вся проводка вже закладена з заводу і куплене реле не може бути несправним, дійшов виводу що проблема в під рульовому перемикачі. Знявши його з керма побачив що в мене підписані всі контакти крім « j» (Червона стрілка вказує на контакти на які одягається колодка з проводами). Взявши колодку з проводами і кусок дроту приблизно 5см, з зачищеними кінцями почав замикати вихід « j» з іншими. Практичним методом(тобто методом втика) встановив що необхідно замикати контакти «j» та «53а» (обведено червоним).

Для подальшого ремонту небхідно розібрати перемикач: для цього зрізаємо по шайбі пластмасу (обведено синім) і знімаємо лише верхню шайбу(пружинку та що в середині перемикача нетрогаємо ). Зі зворотної сторони знімаємо, вийнявши з пазів, пластину яка керує омивачами(обведено жовтим). Після чого знімаємо перемикач.
    Потім я знайшов пружинку (5 копійок щоб порівняти розмір) і зробив пластину яка б замикала доріжки обведені червоним (нажаль пластину не сфотографував бо підбирав практичним методом) Приблизна конфігурація пластини біля 5ти копійок. Посадочне місце пластини в перемикачі обведено зеленим по ньому її і робив. Головною у мовою лише є те що при повністю посаженій пластині в перемикач(так ск. в потай) щоб її кінці не виступали за перемикач зі зворотної сторони.

Збираємо все і ставимо на місце. Перемістивши перемикач в положення переривчастого ходу(якщо необхідно то виймаємо заглушку) тестером перевіряємо чи замикаються контакти, якщо ні то робимо доводку. Якщо так то одягаємо на місце шайбу(обведено синім) і заливаємо замість зрізаної пластмаси супер-клей, чи епоксидну, даємо застигнути і збираємо весь перемикач.

Звісно можна купити новий перемикач з функцією переривчастого руху, там все що я описав вище зроблено на заводі.
    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

Вже було опробувано дану переробку. Працює відмінно. Регулювання просте як віник. Заодно і позмазував перемикач, тепер ще й перемикається легко.

Останнє редагування: 12 кві 2009
  18. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Дуже схвалюю що розібрався! Вставлю свої 5 коп.
    Оскільки часто через поганий контакт у підрульовому переключателі переставали працювати передні омивачі то доводилось разів зо 6 знімати і колупатись в тих переключателях. Перші кілька разів розлітались ті пружинки з замикаючими пластинками. Так от хочу відмітити 2 момента:
    1. Пружинку можна взяти від любої запальнички
    2. Зрізати запаяний пластик що обведено синім не обовязково. Перемикач можна акуратно відігнути і вставити замикаючі пластини з пружинками.

19. dima1405

dima1405 Місцевий

Sasa я з тобою згоден, але мені потрібен був вільний доступ до місця посадки пластин. Ту що виготовляв власноруч підганяв під розмір разів 5, та й пару пластин змінив доки добився бажаного результата.

20. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Доречі там є одна пластина з якої теоретично можна просто зняти копію, вона така ж.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)