Согласен. Кто имеет уставший АКБ, тому непременно пригодится. В своё время намучился с этими акумами . Вышел из машины, попросил подкурить от другой, человек подъехал, кинул клеммы, подождал пару минут пока АКБ подзарядится немного, повернул ключ и завелся. Провода делал сам, так как новые не качественные и не смогут нормально дать напруги чтоб завести замерший мотор. Тем более если у дизеля пусковой ток 600 ампер Цена вопроса 150 грв. Фото скину позже.
мені цих вихідних вони дуже допомогли, навіть при тому що акум новий. заглючило термореле вентилятора охолодження мотора, і він цілу ніч крутився і посадив в ноль акамулятор
Як говорилося раніше, тема різко перетворилася на електрофізику вольтметра. Відповідь на тему: 1. Буксирувальний трос 2. Домкрат 3. Запаска 4. Дроти "прикурити" 5. Ліхтарик 6. Скотч (широкий) 7. Запальничка + сірники 8. WD40 + силіконова пшикавка 9. Щітка до снігу + шкрябалка до льоду 10. Розморожувач для льоду 11. Аптечка (в комплекті з прєзіками, авось приспічить) 12. Вогнегасник 2 шт 13. Лопата для снігу (вчора купив собі телескопічну, дуже зручна для перевозки в багажнику) 14. Комплект свічок 15. Дротяну жітку 16. Коцик 17. Пачку газет для розпалювання вогнища 18. Біблію (як писав колись Орест)
Добавлю. Если далеко выезжать от города то можно вместо газетки можно зажигалку и сухой спирт. Можно 2 теплых одеяла или спальный мешок . Я иногда вожу такой комплект. Помогает когда нужно согреться, ибо алкоголь это только миф что он согревает. Можно больше только пострадать.
Алкоголь не зігріває - це міф придуманий в Радянські часи. Алкоголь виводить вологу з організма! Нам в інституті спростували його, але я вже по пам*яті не відтворю теорію цю. Ще добавлю. 1. Ножик 2. Примус 3. Спальний мішок
йоптєль...так його ж,рідного, в список,на перше місце! а ,взагалі-то, тема плавно переходить у список,який повинен бути у кожного,кінець світу,як ніяк...
Жжете! Я бы назвал, набор первой необходимости для длительных поездок. А вообще, пусть форумчанин сам себе выбирает что ему по приоритетам нужно.
"жгут" ті - хто возить пів багажника інструменту і торбу всякого хламу "який може стати у пригоді"+бутель самогону для прогрєву! згадайте чим комплектує завод машину з заводу(запаска\докатка,домкрат,ключ до колес,ключ 10-13,викрутка +\-) + згідно ПДР (аптечка,вогнегасник,знак аварійки,трос) + "від себе" можна закинути в бардачок ліхтарик,ніж,обценьки,сірники,к-т запобіжників,блокнот+ручка,дєжурний стакан,автозарядка до тіліпону...ну і десь в салон щотку і скребок. пи.си. в кишеню зіпу(з папіросками чи без),сьогодні реально за її допомогою відігрів замок багажника!!!і відкрив!!!...ведешкі і всякі там розморожувачі - до ср..ки!...силіконом обробити дверні ущільнювачі ДО МОРОЗІВ!..коли вже все замерзло - то як мертвому припарки!...
Kinder, підписуюся під кожним пунктом Твого списку. Прочитала і йойкнула - виявляється, я то все вожу напостой в багажнику + набір бандерівця (лижка, видло, ніж), куплені колись в "Криївці". І, як не дивно, той останній набір мені знадоблявся в дорогах найчастіше Додам, що мені зовсім не важко то все возити зі собою - на плечах не ношу, а знадоблися різні штуки з того списку вже нераз. ПиСи. Якщо добре задуматися, то ще в мене в бардачку валяються запасні жарівки і мапи...
Я видел в Эпицентре по 65 грв. Там широкий выбор. Чего-то тема действительно встала! Может кто-то еще поделится спецификой управления, содержания авто в зимний период!?
на зиму ще викидую нафіг салонний фільтр. толку від нього небагато бо в повітрі немає пилюки, а вентиляція і розпотівання набагато кращі.
в Таврії той фільтр не придуманий взагалі, то літом - пилюка в салоні, а зимою сніг закидало :dance: звісно, поки радіатор не прогрівався.