Що взимку нам знадобиться!

Тема у розділі 'Інше', створена користувачем Gurkha, 20 гру 2012.

1. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097
    в вагені сніг не закидає в жодному випадку))))

2. Gurkha

Gurkha Місцевий

Caddy British 1.9 TDI. 02. ALH 90hp
    Таврия чудо, мобиль. Вентилятор радиатора крутится и зимой и летом. :mocking:

Кстати, в сильные морозы не советуют ставить авто на ручник, бо заклинит трос.

3. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    Це переважно стосується тих авто які стоять в гаражі, конденсується волога, поітм на вулиці на ручне гальмо і все... Ну і переважно на барабанних гальмах, де збирається вода всередині і волога.
    В мене машина завжди стоїть на вулиці. На пасаті за багато років жодного разу нічого не клинило на ручніку.

4. KIT

KIT Аксакал

ВАЗ 21013
    Клубна карта:
    0011
    путаєш таврію і ваз. в таврії система охолодження подібна до гольфовської (навіть технологію з роздаточною трубою з блока сп.. скомуниздили з гольфа :) ), а от у ваз - ремінь генератора, помпи і вентилятора - крутяться завжди. Тож зараз (в -8 градусів) я припухаю з того, що заводжу машину і вона зразу починає себе охолоджувати...

але! як не дивно, машинка досить жваво прогрівається і виходить на робочу температуру. + пічка дуже швидко теплом дує :)

5. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    То не рекомендація, але замітив на днях комплект який завжди в машині:
    1. Докатка, домкрат, ключ до коліс - стандартний заводський комплект.
    2. Аптечка, вогнегасник.
    3. Трос, знак аварійної зупинки
    4. Ножний насос
    5. Комплект свічок, комплект запобіжників
    6. Набір торцевих ключів і насадок викруток
    7. Масло 1л, дистилят 1л(зара постійно лід в банці), антифриз G12+ 1л(мені непотрібний бо у мене синій, а то червоний, кому тре продам за пів ціни), якийсь антикорозійний аерозоль.
    8. Дрова, шампурі.
    9. Розвідний ключ, викрутка, плоскогубці, фонарик, рукавиці, вологі серветки, манометер - то все в карті дверки водія.
    10. Лямпочка Н4, не знаю навіщо??? у мене ж Н7 :)
    11. Купа паперів, в тому числі мапа Львівської обл 1:200
    12. Ага, ще є сонцезахисний екран, зимою за коврик покатить за милу душу :D

6. Gurkha

Gurkha Місцевий

Система у нее охлаждения норм, но вот из-за передней решетки радиатора(не раз замечал на рабочей машине фирмы) даже зимой умудрялась включать вентилятор охлаждения.

7. KIT

KIT Аксакал

ВАЗ 21013
    Клубна карта:
    0011
    стосовно ось цього допису і загалом - виношу на розгляд цікаве (принаймі для мене дуже, бо я прихильник певної думки) питання, а саме: чи потрібно зимою ставити на машину чудо зимовий комплект підняття температури - "картонка" ?

Gurkha, вкурсі, що в таврії є зимова і літня решітка ? крім того в бампері є повітря-заборники. тож не бачу ніякої проблеми в тому що вентилятор включався :)

8. Gurkha

Gurkha Місцевий

Неа! Бо Таврию не эксплуатировал. По сабжу "Картонка", я пару зим ставил сие чудо и потом перестал. Будет время, то себе запиляю из жесткого материала и прикреплю на кабельбиндеры.
    Вот такой вариант неплохой

9. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097
    а що дає реально та картонка? мотор ж всерівно прогрівається до своїх 90, чи реально витрата падає?

10. KIT

KIT Аксакал

ВАЗ 21013
    Клубна карта:
    0011
    хз, як на мене - якшо і ставити ту штукенцію, то хіба для траси. в місті катаю вже третій рік - ще жодних проблем без картонки не мав. Взагалі проти такого роду покращень авто. вкінці кінців, якби треба було закривати радіатор - то виробник зробив би жалюзі. ба, навіть на УАЗі такі є, а на фольц не ставлять ? :)

11. Zh@riK

Zh@riK Аксакал

VW GolfII CL 1990,1.8l RP, Pierburg 2ЕЕ Ecotronic, 5КПП 4S, ГБО; Audi A4B8 avant 177BHP; Honda Hornet 600cc
    Клубна карта:
    000050
    на рахунок картонки - також були часи, що ставив...
    але, надоїло мерзнути, перевірив термостат- був неробочий, поставив новий, зтравив повітря зі системи - і о чудо, картонку спляжа, в салоні тепло.
    цього року поміняв радіотор на рідний, так як стояв з розширювально пропкою (на бачку також пропка є), і мені ОР тудою тікала, бо пропка нижче розширювального бачка була - і знову чудо - машинка гарно прогрівається, і тримає температуру при будь-якій шв вентилятора пічки, і мороз сильний вже пережив... і по трасі їжджу багато.

туму порада - ніяих картонок, хіба що решітки зимові, якщо такі постачаються заводом виробником і є рекомендовані для використання в люті морози. якщо токого немає - перевірте всі вузли охолодження/пічки авта, і буде щастя для вас і авта

12. KIT

KIT Аксакал

ВАЗ 21013
    Клубна карта:
    0011
    повністю погоджуюсь. єдине, чим можу пояснити дії тих людей, котрі досі живуть з картонками - самонавіювання.

була в мене минулого року класна ситуація:
    в мене і в мого друга Таврії. в нього 2003 рік випуску (то вже таврія нова, зі спойлером і модною глухою решіткою радіатора), а в мене '92й рік - решітка як решето, навіть каміння пролітає крізь неї :) так от, всі пам'ятають який дубак був минулої зими... Мій друг довго не думаючи, а мабуть просто побачивши на вулиці як то всі роблять, бере картонні коробки і обліпляє морду тими корбками і скотчем.
    цілий день він так катався, а на вечір ми зустрілись. ну звісно я поцікавився, як йому таке новшиство в його машині. - результат мене звісно не здивував, хвилин 15 він мені розповідав, як машина класно і швидко гріється, що температура потім не падає і взагалі йому дуже подобається.

мораль: в таврії основний забір повітря в бампері (решітка то більш декоративно), тож нічого він не закрив. друге, я так само їздив цілий день з взагалі знятою решіткою (тато коліном лопнув її, думав запаяти її, але потім таки купив нову "зимову") - машинка прогрілась швидко, температура не падала, + в салоні ташкент пічка працює на ура, я їздив ледь не в футболці (натомість мій друг рідко коли хоча б шапку знімав)

висновок: в мене система охолодження з літа була перебрана, перемита і був залитий новий тосол, два нових радіатора і новий (точно робочий) термостат.

дякую за увагу. то був КІТ

13. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Маю дві справи.
    По-перше, дякую тому, хто порадив зранку перед заведенням мотора посвітити сусідам у вікна 20 сек. дальнім світлом. Не знала про це, а вчора допомогло (або самонавіювання :)).
    По-друге, я також не раджу затягати ручник взимку. Перевірено. Моєму другові на сірку так прихопило, що мало не тягли його евакуатором на підйомник.

І так просто до слова - як вам погодка за вікном? Знов будемо відстукувати кригу з наших авт?

14. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097
    має бути +8 - само розтопиться

15. KIT

KIT Аксакал

ВАЗ 21013
    Клубна карта:
    0011
    минулий раз як падав дощ - то 30 хв я розморожував машину, потратив пів літри бензи і порізав два пальці (пластмасовим скребком:diablo:). сьогодні подивився на машину і вирішив прогулятись пішки.. - знову вся в льоді

16. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    ггг :) а Кум без домкрата їздить :)

17. holubets

holubets Місцевий

OPEL Vectra 1998 1.8 X18XE, VW Jetta 1987 1.6 EZ була
    Клубна карта:
    000095
    З приводу картонок, то собі вирішив поставити.
    Переважно на вихідні їжджу в село по трасі, там 100 км в один бік, і при сильному морозі (минулої зими) мотор добряче обдувало на швидкості.
    А зараз ще не було доброї зими.)))

18. ярик

ярик Місцевий

jetta c
    невже причепивши кусок картону на решітку - ше хтось вважає шо захистив мотор повністю герметично від морозу ? :russian_ru::rofl:
    хоча...то простіше чим продіагностувати\ремонтувати систему охолодження ,нах там той тєрмастат - картонка рулить!

19. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    Ох картонки... Як ця тема мені наболіла))) В пасаті я замість картонки знімав "губу" і все. Зимою ставало чотко)
    Зараз в аудюсі знову проблема з недогрівом. Стою в пробці, або не швидко їду 0 все ок 90. Починаю їхати вище 60км/год температура падає до 70-75 градусів...

По він пробиті дані що стоїть збільшений радіатор для експлуатації авто в дуже жаркому кліматі. Підозрюю що тут і вся проблема. Бо на трасі дійсно коли було тепло навіть при 5-6 тищ обертів вона не нагрівалася взагалі більше 90. Дуамю треба таки картоночку "запіліть".

20. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    ну тут ніхто не каже, про герметичний захист. Картонка зменшує доступ холодного повітря до двигуна. Сам ніколи такого не робив, але припускаю, якщо є проблема з підтриманням робочої температури двигуна на швидкості, то картонка може помогти

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)