Що взимку нам знадобиться!

Тема у розділі 'Інше', створена користувачем Gurkha, 20 гру 2012.

1. ярик

ярик Місцевий

jetta c
    згадай де в корі кулєр знаходиться,в В-3 решітка взагалі без дирок(до речі жошний кулєр тоже там само)

2. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    інтеркулер охолоджує не двигун, а повітря, яке нагнітає пилісос
    Саме тому в Б-3 є ця дивного вигляду губа під бампером. Вона скеровує зустрічне повітря на радіатор. Ті, в кого відломана ця губа, досить часто жаліються на перегрів двигуна

3. ярик

ярик Місцевий

jetta c
    всьо правильно,і де він те повітря бере???явно не від решітки!
    так і я про шо!...мотор знизу обдувається не гірше ніж в "морду" :)
    відломана вона в 90% цих пасатів(я був в тому ж числі),всьо нормально,а перегрівають по тій же причині шо і зимою мерзнуть:забивають болт на всю ох.систему :)

4. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    В бампері зліва є решітка, яка скеровує повітря в повітрозабірник, за яким і знаходиться інтеркулер. Тобто конструкція там навмисно така, щоб скеровувати побільше повітря в інтеркулер.

це залежить від конструкції. У Б3 охолодження йде не знизу, а так само спереду, як і в гольфа, скажімо, тобто через радіатор. Просто на радіатор повітря в пасата скеровується губою, а не поступає через решітку. Таке собі дизайнерсько-інженерне рішення.

5. Gurkha

Gurkha Місцевий

Caddy British 1.9 TDI. 02. ALH 90hp
    Почитал вашу дискусию! Решил полистать инфу и нашел, интересное 0_о

6. ярик

ярик Місцевий

jetta c
    а як нема тої губи?(про перегрів я чув:))

7. KIT

KIT Аксакал

ВАЗ 21013
    Клубна карта:
    0011
    смайлика влучно підібрав :dance:
    але дуже там багато води налито, я б сказав відсотків 90 - вода.

Ярик, тебе несе не в ту стєпь. не над тим думаєш :) Мартіні пробує тебе вернути, але ви наче різними мовами говорите і не слухаєте однеодного.

2Мартіні - не виключено, що губа Б3 також працює як антикрило (щойно таку думку піймав..)

Голубець, розкажи про картонку докладніше. як ставив, чим фіксував, на всю площу радіатора чи ні.

Це буде справді смішно, але згадав також, - коли купляв першу машину (початок березня), весна тоді була дуже суворою і вечорами ще могло бути більше -15. колишній власник показав, що в мене біля радіатора картонка і порадив її там і возити. мол - бачиш шо вже прогрілась і стрілка повзе далі - забери картонку (курва, та в тої картонки навіть спеціальне місце на запасці було. та в таврії запаска під капотом, давайте ржіть :music:). цілий культ зробили. так от, до чого я це веду - викинув я ту картонку, зайнявся системою охолодження - все тіп топ.

тому ще раз скажу - картонки фтопку.

2ШЕГ, треба покумекати за твій радіатор на А6. (Шег, поки рахунок 2:багатьсько, в користь жигулика :diablo:)

то розрідження в підкапотному засмоктує повітря знизу машини :crazy: жартую

Останнє редагування: 24 гру 2012
  8. ярик

ярик Місцевий

jetta c
    читаєм уважно мої дописи
    так я і про те ж саме...

9. Gurkha

Gurkha Місцевий

Моё ИМХО. Картонка зимой нужна тем машинам, у который отличное охлаждение и которые долго прогреваются на ходу. На примере Shaggy. А так каждый себе должен решить, нужна она или нет. Это проверяется элементарным экспериментом на который нужно 2 дня. Встали в первый день завели, засекли время, поехали и посмотрели за сколько мотор прогрелся(хх-хх-хх). На второй день уже с картонкой проверяете время прогрева(хх-хх-хх).

10. KIT

KIT Аксакал

ВАЗ 21013
    Клубна карта:
    0011
    розумно. було б цікаво, якби тут навели цифри :)

11. Gurkha

Gurkha Місцевий

Берусь за эксперимент. Отпишусь в конце недели, бо сейчас практически не езжу.

12. ZVER

ZVER Місцевий

Audi 80 B2 Coupe - була,
    Audi 100 С3 quattro turbo - була,
    Audi - A6 C5 2.8 V30 AQD 2000 - була
    Клубна карта:
    60
    Тут ти не правий, картонка потрібна (звісно не всім), але вона потрібна тим машинам в яких не має малого кола охолодження мотора(тобто не має термостата і рідина завжди бігає через радіатор, тобто по великому колу), до таких машин відноситься і твій жигулик (до речі в мене теж пару років назад був жигуль 2103 з 1,5 мотором, великим колом охолодження і вентилятором який завжди крутився разом з генератором :) і на ньому я завжди їздив з картонкою), плюс картонка може використовуватися як тимчасовий захід на машинах в яких поламався термостат (заклинив в відкритому положенні), в мене стояла картонка на моїй Audi 100 коли був термостат поломаний, якщо би її не було то в мене би машина ніколи при русі по трасі не прогрівалася би(було перевірено на своїй машині). Так що картонка потрбіна в основному для старих машин в яких не передбачене мале коло охолодження і для машин з поломаним термостатом.

Останнє редагування: 25 гру 2012
  13. KIT

KIT Аксакал

ВАЗ 21013
    Клубна карта:
    0011
    не хочу нікого образити. + не знаю якого року була твоя 2103. але в мене є термостат :) в мене є мале коло охолодження. в мене прекрасно прогрівається машина і потрасі (ну принаймі -10 то точно) не замерзає :)

але з думкою загалом погоджуюсь, що старим газонам певно так комфортніше.

+ поясніть таки мені непутьовому і можливо досі з нотками максималізму - якшо в машини не передбачено малого кола та термостату - чому завод не придумав, як тій машині зимувати. називаючи речі своїми іменами - вважаю картонку рагуль тюнінгом і крапка.

14. ZVER

ZVER Місцевий

Audi 80 B2 Coupe - була,
    Audi 100 С3 quattro turbo - була,
    Audi - A6 C5 2.8 V30 AQD 2000 - була
    Клубна карта:
    60
    Вона була 1976. То, що він в тебе є то класно.
    Як на мене радянські інженери ніколи про таке не задумувалися, тому ще досі випускають жигулі такі самі з зовні і в середині, що робили і 30 років тому, народ купує і добре, нащо тратити гроші на розвиток, якщо можна просто штампувати далі то саме.
    з цим погоджуюся на половину, це регуль тюнінг, якщо людина замість того щоб замінити термостат ставить картонку і катається далі, в усіх інших варіантах, то захід для того, щоб не замерзнути зимою в машині.

15. KIT

KIT Аксакал

ВАЗ 21013
    Клубна карта:
    0011
    кардинально не погоджуюсь з тобою. змінено практично все. під капот заглядав ?
    так - зовнішній вигляд такий самий, але не більше.

саме це мав на увазі.

оукай. у мене виникло ще одне питання. існують в продажі такі собі "намордники". переважно бачив їх на бусах. натягують на капот і морду машини чохол (повністю або частково закриваючий решітку) - це заводська задумка, чи це блатна картонка ?

16. юрий777

юрий777 Active Member

VW Passat B3 1.8 ААМ 1993
    В3, охлаждается через решётку радиатора, над губой...
    без губы ещё можно кататься, а вот без решётки радиатора, не айс....
    это как это у жигулика нет малого круга? всё там есть как и у всех авто, и жигулик это не совковое изобретение (что радует и почему жигулик был автомобилем)...
    а то что ты ездил с картонкой говорит о том, что термостат нужно было менять..
    вентилятор на жигуликах, крутился с помпой, так как стоял на помпе...
    без обид, не чего личного...
    в семье были разные жигулики 01, 05, 07, 099, у деда до сих пор шестёрка 1300 пяти ступка и не когда не каких картонок...
    копейка ещё итальянка, эксплуатировалась всю свою молодость в Прибалтике, а там морозы взрослые...

Останнє редагування: 25 гру 2012
  17. Kinder

Kinder Аксакал

VW B6 Passat 2.0 2006
    Клубна карта:
    21
    Ти не мусиш передімною оправдовуватися користуєшся чи не користуєшся ))
    Є в Метро 95 грн, в Епіцентрі 75 грн.

18. Kinder

Kinder Аксакал

VW B6 Passat 2.0 2006
    Клубна карта:
    21
    Я би вже перейменував тему "КАРТОНКА".

Я не є прихильником заслонки на решітку радіатора (нах картонки), але доводилося пару разів ставити. Було різдво, у Львові було -24, коли доїздив в село, температура впала до -31 біля річки. Так от, мотор то прогрівся у Львові до 90 градусів, но вже біля села по стрілці прогріву було 65 градусів. Відповідно в салоні також не вистарчало пару градусів тепла і програти його було важко. поставив заслонку як кладуть під ламінат якусь поліуретанову на скотч від капоту до бамперу, назад мотор був прогрітий до 85-90 градусів стабільно. Та заслонка таки щось дає (то була Джетта МК2).

В Росії (мені важко зрозуміти цей факт) в Сибірських районах роблять ще захист двигуна під капотом (утеплення).

19. KIT

KIT Аксакал

ВАЗ 21013
    Клубна карта:
    0011
    нэ-нэ, не путай сухарі. утеплення капоту і відокремлення моторного відсіку від асфальту - то інша тема. (хіба переіменовуємо тему в "картонки і утеплення машини в морози" :) )
    стосовно сибіру - то там в картер щей кипятильники вмонтовують (щоб масло підігріти перед заводкою машини) і автозаведення авто і купу інших приблуд. А посеред дня - взагалі машини не глушать.

20. Kinder

Kinder Аксакал

VW B6 Passat 2.0 2006
    Клубна карта:
    21
    Пояснюю популярно. що бачив в Російських передачах про авто.
    Не утеплення капоту, а утеплення мотору та копоту. Доречі днище мотору вони чомусь не утеплюють. За підігрів моторів погоджуюся і кабелі силові тирчать в дворах.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)