Шацькі озера

Тема у розділі 'Простофорум', створена користувачем MARTINI, 29 чер 2006.

1. jora

jora Active Member

VW Polo variant 1.6 inj, 1998
    Відповідь: Шацькі озера

2 Словотворець
    Все залежить від того, що ти розумієш під хорошим відпочинком. Якшо ти відпочиваєш, витрачаючи багато грошей, і не хочеш, щоб тебе діставали по роботі, то вимкни телефон і відпочивай у Львові, тут є де потратити гроші ;) Якщо тебе турбують чужі труси біля твого намету, то краще обрати варіант відпочинку на базі або в приватному секторі в будиночках, облаштованих для відпочинку. Вибирати є з чого, залежно від того, які в тебе вимоги до житла.
    Дійсно, в с. Світязь з великих відпочинкових комплексів є тільки пансіонат Шацькі озера і база відпочинку від Львівського ФМІ (фіз-мех інституту ім Карпенка), і, здається якась база від МВС
    Я особисто їжджу туди не для того, щоб сидіти в будинку чи наметі і розглядати особливості місцевого колориту. Для мене відпочинок - це ловля риби, збирання грибів чи ягід, прогулянки до лісу, люблю позасмагати і поплавати, або взагалі зробити короткий екскурс на інші, необлаштовані для відпочинку, озера. Дах над головою мені тільки для того, щоб заховати речі, переночувати і заховатися на випадок дощу. А так, протягом цілого дня я проводжу подалі від місця проживання, і мене не турбують ні труси, ні ліфчики, ні п"яні морди сусідів.
    Якщо хочеться відпочити дикуном, то краще їхати на оз. Пісочне. Там є Пансіонат "Лісова пісня" і ряд баз від Львівських ВУЗів. Крім того є наметове містечко, 5 грн за намет і 5 грн за авто, кількість осіб в наметі нікого не турбує (хіба що це військовий намет на 20 чоловік :)). Там пляжі ширші ніж на Світязі, і щоб поплавати, не треба йти так далеко, глибина починається значно швидшеЯкщо тебе цікавить встановити намет в будь-якому обраному тобою місці, то краще тобі їхати на оз Згорани, воно знаходиться за кілька кілометрів перед Шацьком і не відноситься до заповідної зони. Там можеш хоч своїм автом в воду заїхати, ніхто нічого не скаже ;) От на рахунок пісочних пляжів там, я не знаю, бо ніколи не відпочивав, але кожен раз, коли їду повз це озеро, бачу багато людей, напевно там непогано, раз люди відпочивають.
    Я вже їжджу на Шацькі озера впродовж останніх 16 років, деколи по 2 рази на сезон, і ще ні разу не пожалкував. Для своєї душі я завжди знаходжу бальзам :)

2. kiosan

kiosan Новачок

VW Golf II GTI 1.8 1986

Привіт,
    Ваші історії відпочинку хочу розмістити на сайті www.shatsk.com в розділ історії відпочинку. Ніхто ж не проти :)

3. jora

jora Active Member

Я не проти :)

4. SPLIN

SPLIN Початківець

WV SCIROCCO 1.8 GTX 1987 125hp 8v k-jetronic серый метал

Ну что ж я за! в принципе давно хотелось увидить легендарные Шацькие озера так может действительно сделаем сезд там?

5. Duke

Duke Active Member

Renault Scenic RX4

Недавно знайомий звідти приїхав, каще що на Свитязі на вихідні дуже багато людей і проблема з житлом. Якщо їхати то скоріш за все на Пісочне.

6. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Я був на Пісочному - котедж з 4 кімнат і спільної кухні зі всім (навіть півхолодильника є всяких півфабрикатів і приправ), сауною, альтанкою, садочком, стоянкою на 4 машини, двориком з іграшками, мангалом, шлангом для миття будь-чого ітдітп 150 доларів за добу за все. Поруч з озером. Якшо 300 доларів розділити на 8-10 чоловік, виходить 150-200 грн з людини за вихідні в повністю людських умовах (господарі віддають ключ і живуть за 5 км звідти, заїзд в пятницю, виїзд в неділю). Додаткові витрати - бензин на дорогу, продукти в супермаркеті і катамарани (7 грн\год). Ровери потрібно брати з собою. Думаю варто. Що скажете?

7. Duke

Duke Active Member

Renault Scenic RX4

Незнаю, здається трохи дорого як для Пісочного.
    ІМХО для відпочинку на Шацьких озерах 2 дні не особливо треба ті навороти які присутні в даному котеджі (сауна і тд).

8. jora

jora Active Member

Як на мене, це занадто дорого, я платив на світязі по 15 грн, і було майже все те саме, тільки замість сауни літній душ, а замість дворика з іграшками просто велике чисте подвіря з гарною травою. Ще й дрова в нагрузку дають і посудом і кухнею можна користуватися безкоштовно, молоко і пончики свіжі господиня до столу приносить. Правда до озера йти 15 хв з дитиною, але по львівським міркам - це не далеко. Думаю що якщо докласти ще 5 грн до тої суми, то можна знайти помешкання ближче до озера з такими ж вигодами. і за 300 УЄ можна там тиждень сидіти з такою ж аравою (8-10).
    Повторюсь: кожен розуміє відпочинок по різному. Для мене відпочинком є відрив від звичної цивілізації - жодних телевізорів, мобілок, мінімум зружностей, здорова їжа, чисте повітря і тд... На шацьких озерах хата тільки для того, щоб кинути речі, поїсти і переночувати, чи сховатись від негоди, а світловий день я проводжу поза її межами. І мені по цимбалам всяки там кондиціонери, водяні матраси, сауни та інші зручності, навіть виходок може бути на вулиці - теж не смертельно ;)

9. Duke

Duke Active Member

Renault Scenic RX4

2jora
    Підтримую відношення до відпочинку 2ма руками.:) :) :)

10. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

здаюся! :)

11. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111

Заздрю таким дикарям, мені до тих умов пристосуватися складніше :) За понад тиждень подорожей Карпатами, найбільше за чим я заскучив, це ванна і унітаз :) Хоча переважно зупинялися у місцях де був душ.

Наприкінці подорожі знайшли найгарніше місце - Ворохта. Там пробули найдовше. Двоповерховий будиночок виторгували у господарів по 80 грн на добу (з 4 осіб). В садибі є власний ставок з рибкою , варили уху. В лісі є гриби, варили підливку. А в останній день пішли під Говерлу, принесли ціле відро чорниць. Сама садиба знаходиться уже за Ворохтою на роздоріжжі Верховина<->Говерла надибали випадково, просто їхали і роздивлялися по бокам. Крім цього будиночка там є ще один, новий зроблений під сучасні котеджі, там господарі беруть по 50 грн. Скільки там місць не знаю. Поруч будують ше один такий же, мабуть на наступне літо уже буде готовий. Суттєвий недолік - нема газу, шоб зробити кави чи шось пожерти, палити доводилося дровами бо кипятильника не взяли, але до того в принципі звикаєш і їжа здається смачнішою. Навіть душову розкочегарювали собі дровами, там спеціальний бойлер як котел у паровозі. Поруч, як я писав, Говерла 10 км до підніжжя ми заїзжали своєю машиною, там є типу стоянка, а далі до вершини 4 км, але не було шось бажання. З іншого боку кілометрів 13 до Буковеля. Там кажуть дуже гарні місця. Взагалі, мені здається, що ця місцевість (Буковель, Яремча, Ворохта, Верховина, Косів, Коломия) це найгарніші місця в цілій неньці Україні. Ну нема більш ніде такої краси.

12. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

райські місця. До речі, зараз сиджу в потязі з Києва на Чернігів - тут теж краса навколо - степи, соснові ліси, рівнинні річки, маленькі хатки, болота з ліліями... Ех, шкода що у відрядження а не на відпочинок :)

13. Solaris

Solaris Аксакал

VW Golf Mk2 RF->9A H&R -40-100

кажуть на Гряді нормально відпочивати що на базі що в наметі.. за базу минулого року щось в районі 30 грн хтіли.. сам не був..
    був на Світязі, сакс повний.. мені здається ліпше на якесь задорожне поїздити напротязі тижня і краще відпочинеш..

14. Олег М.

Олег М. Аксакал

VW Scirocco 16V GTX 1991, VW Scirocco mk1 1979 16V, VW Colf-1 Cabrio 1989, VW Golf Country 16V, VW Scirocco GTE mk1
    Клубна карта:
    000001
    саме так!
    Хто шо знає на сьогоднішній день?
    До кого можна звернутись?

15. Zh@riK

Zh@riK Аксакал

VW GolfII CL 1990,1.8l RP, Pierburg 2ЕЕ Ecotronic, 5КПП 4S, ГБО; Audi A4B8 avant 177BHP; Honda Hornet 600cc
    Клубна карта:
    000050
    питайся в Шега, він недавно катався туди

16. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    Ой, по цінах в Шацьку я нічо не знаю... Я завжди тусуюся в наметах на пісочному озері. В плані їжі, пива і т.д. нічим не дорожченіж у Львові...
    Раки по 1-3грн за штуку))) Пиво як і в нас))) ггг
    На базі медик горілку можна взяти за 100грн 2л))) Самодєльної, але суперової))) ггг

Ну я люблю шацьк, планую в кінці серпня ще раз поїхати)))

17. Олег М.

Олег М. Аксакал

VW Scirocco 16V GTX 1991, VW Scirocco mk1 1979 16V, VW Colf-1 Cabrio 1989, VW Golf Country 16V, VW Scirocco GTE mk1
    Клубна карта:
    000001
    пиво баби папироси - то таке....
    мене цікавить сімейний відпочинок

18. kym

kym Аксакал

a 100
    Коли плануєш їхати...?

19. Олег М.

Олег М. Аксакал

Клубна карта:
    000001
    Навыть не знаю
    Хотыв би в 1-й половины серпня

20. player777

player777 Active Member

Golf 3 1.8 ADD 1996 Тушкан
    Єдиний недолік Шацька на мій погляд -- це погода,треба щоб ще з нею повезло...!Хотів їхати на 4 дні на ці вихідні(в четвер виїжджати до неділі),вибирав між Шацьком і Солотвино,дивився на сайті погоду(сайт якому найбільш довіряю-Гісметео) в Солотвино дощі і температура не радує,дивлюсь на Шацьк а там ясно і температура 34-38 градусів,зрадів вже плани почав будувати,а вони падли спеціально там таку погоду поставили,сволочі,чуть не проколовся,добре що на інших сайтах подивився(та й там впринципі така завжди погода як і у Львові)..!)) http://www.gismeteo.ua/ua/city/daily/4419/

P.S. зараз у Львові показує + 20 а в Шацьку +32 Любомль (районний центр через який проїжджаєш до Шацьку 25 км від Шацька +19 градусів тепла) ...... сволочі :)

Останнє редагування: 28 лип 2011

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)