Слабкі місця scirocco?

Тема у розділі 'Ходова і кузов', створена користувачем whatforl, 13 кві 2012.

1. Dino_grey

Dino_grey Місцевий

VW Scirocco GTX 1.8 1987;TOYOTA Land Cruiser 2006,2,7 TDI БЫЛ; AUDI A6 AVANT 1996 2,0 16V БЫЛ...
    Клубна карта:
    000411
    Д нет ты что-то перепутал у меня какраз JH,там на блоке написано!!!!Експерт когда проверя в ГАИ мне сказал!!!!

2. Олег М.

Олег М. Аксакал

VW Scirocco 16V GTX 1991, VW Scirocco mk1 1979 16V, VW Colf-1 Cabrio 1989, VW Golf Country 16V, VW Scirocco GTE mk1
    Клубна карта:
    000001
  3. Green

Green Місцевий

Golf Mk2
    Хз як той кап.ремонт зробили. Та і по ціні виходить, що мотор він дарує. Відбиває лише капіталку. І то теж хз ?

4. kym

kym Аксакал

a 100
    Ви хлопаки даром 9А на останнє місце поставили. Я б його на перше поставив. До речі це єдиний двигун Фольксвагена який БМВ ставило на свої пятірки. я як перший раз побачив беху з фольковським двигуном то навіть не повірив думав самі хтось переставили.... ніфіга все було заводське. А БМВешники поганих двигунів би собі не брали. 9А на відміну від КR має одне слабе місце ПНД... - вони вже всі протерті і БОШ зняв їх з випуску як З/Ч. Цей ПНД якраз корегує кути запалення в залежності від нагрузки. Але це питання вирішується. В Москві при АУДІ клубі хлопці розробили замінник на основі MAPу. Я уже ставив їх на пару двигунів і вроді працюють нормально... уже десь по два роки їздять і скарг немає. крім того 9А можна так відрегулювати, що він буде їздити без електроніки як KR. А під спорт вприск взагалі можна накрутити типу чотири карбюратора, але тоді вже сам двигун треба доробляти. Ні на ABF ні на PL такого в принципі не зробиш... на них уже треба прошивки в компютері правити. KR -можна тільки трохи підкрутити там дозатор чугунний - старого зразку. Завесь час я тільки один 9А довів повністю до пуття - попався добрий господар. Всі решта спішили їхати.... І мінінгіту там нема... треба один раз добре зробити і перестанется під капот заглядати.

5. MrWolf777

MrWolf777 Аксакал

Volkswagen LT35 1995 2,4D;
    T4 1,9TD2001;
    Skoda Fabia 1.6V 2008;
    ,Mitsubisi Grandis 2,4 ATD ST 2009
    і який після повної доробки розхід вийшов?

6. vovka

vovka Active Member

ВАЗ 2108 RPD, Ford Fiesta ST
    ABF відрізняється від 9A таким:
    http://www.vwwatercooled.org.au/forums/f55/2-0l-16v-engine-differences-3956.html#post38260

як на мене то він кращий.

• Подобається Подобається x 1
  7. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR
    так і знав шо дойде до міряння піськами))
    _ _ _
    Скір з JHом мого братєльніка неодноразово піддавався різним тестам, настройкам і т.д. В тому числі і з 2y КПП ми його схрещували. Сказати шо він "їде" (в смислі "валить" а не пересувається), може людина, яка не пробувала шо того, шо реально їде. В даному випадку я беру до уваги атмосферні мотори об*єму 1,8 +/- однакових ТТХ, а не Хемі Куда чи вертольотні турбіни.
    _ _ _
    карби (январь, мегасквірт, дроселя) можна поставити на любий мотор, і він буде їхати краще стоку, тому порівняння некоректне
    9А має трабл не тільки в ДПНД, там ше і впускний вал тупий, зато хороший крутящий за рахунок об*єму. Якшо вже бути об*єктивним, то 9А з КРним впускним валом і мозгами запалювання - оптимальний набір. Але АБФ все одно їде краще. В стоку:yes:. Перевірено.
    _ _ _
    по темі - таких вже було валом на кожному форумі. То шо якісь переробки таки відбудуться - 5% імовірність, як правило це весніне загострення)

найкращий тюнінг машини, яка не їде - продати її і купити таку, яка їде. При чому самий простий і дешевий в результаті)

Останнє редагування: 17 кві 2012
  8. MrWolf777

MrWolf777 Аксакал

T4 1,9TD2001;
    Skoda Fabia 1.6V 2008;
    незавжди хочеться продавати,я наприклад шукаю саме те щоб зробити авто для себе,а не купити інше

9. kym

kym Аксакал

a 100
    Та що тут багато сперечатись. Є такий Юра з дріжджзаводу. Він їздив на Г2 з 9А зараз поставив ABF. Я з ним розмовляв і він не дуже в захваті був від нового двигуна. Це його слова що 9А шустріший. Єдине що меньше треба підрегульвувати і стабільніше працює. Але Юра заліз в дозатор 9А і потім назад його тяжко було виставити. Треба буде його сюди кликнути нехай розкаже свої враження.

10. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR
    Юра ніколи не був до кінця задоволений тим як машина їде, як і я своєю, і як кожен хто сам робив якись тюнінг чи свап іншого мотору - бо нема меж досконалості) Нарахунок заліз в дозатор - в нього їх було штук 5 і в мене ше стільки ж, в т.ч. були і такі в які ніхто не лазив) Я їздив на всіх його моторах, на 1.8. настроював вприск, на деяких допомагав просто. Питання не в настройці, там всьо було гут, і суміш нормальна і валило гарно. Питання в тому, що АБФ має кращу продувку ГБЦ, цікавіші фази і в стоку вприск, який менше глючить. По факту він їде краще за 9а (в т.ч. і за 9а з головою АБФ), має плавнішу криву, немає провалів по всьому діапазону. В 9а відчутніший підхват на верхах тому шо відчутніший провал на низах, але він НЕ їде краще за АБФ. Це наша спільна з Юрою позиція.

11. Олег М.

Олег М. Аксакал

VW Scirocco 16V GTX 1991, VW Scirocco mk1 1979 16V, VW Colf-1 Cabrio 1989, VW Golf Country 16V, VW Scirocco GTE mk1
    Клубна карта:
    000001
    Зараз прийде Mixonoff і скаже що найкраще їде його EG :mocking:

12. MrWolf777

MrWolf777 Аксакал

T4 1,9TD2001;
    Skoda Fabia 1.6V 2008;

все має + і - як завжди

13. Green

Green Місцевий

Golf Mk2
    А ще добре було б, якби автор теми написав, що він хоче зі своїм Сірком зробити, і скільки грошей на це має ?

14. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    Сумніваюся, що Юрко би так сказав взагалі а не про конкретний випадок зокрема. Рушієм вічного колхозу а відтак і технічних звершень завжди була самокритика, яка не зникала навіть після ідеальних результатів навіть в таких педантів як Юра :)

Загалом 9A не вважаю добрим мотором, їздив на такому рік, має мінуси в відсутності нормальних верхів, після 6000 розгін починає відчутно падати. В ABF крива динаміки більш постійна, за рахунок цього він не потребує скорочених пар кпп, на ньому більш комфортні обгони, рушання, прискорення з будь-яких обертів, їде вже в низах, від 2500-3000. KR, як на мене це найкраще творіння. Не зважаючи на потребу 2Y та інші мінуси як то відсутність мотору на низах ітп, його чіткий діапазон чесної роботи з 5500 до 7200 не дає шансів навіть ABFу на 402 метри при умові легких машин. Принаймні мене на KR-сірку ще ніхто з ABF-чиків не вставляв, хоч і намагалися. Шкода, правда, з krilov так і не поркатався, хоч бачимось часто.

І ще одне, щодо питання, піднятого вище про трансплантацію кусків моторів. За роки експериментів (голова KR, блок 9A, голова KR, блок ABF, голова 9A, блок KR) а також за роки читання відгуків подібних до мене ентузіастів, зрозумів, що вони не поїдуть ніколи. Не знаю в чому справа, але знаю, що результат завжди буде плачевним при будь-якій з цих комбінацій - відсутність верхів як у рідному KR.

15. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR
    голова КР блок 9а - хороше поєднання, їде краще за стоковий КР. Має верхи КРа + крутний 9а, з низів підгрібає краще стокового КРа, після 5000 - чистий КР. для реалізації потенціалу потрібен розходомір від 9а з його ж дозатором і довгим плунжером, тобто збирали ми то все на КЕ-джетроніку. Можливо і рідну Кшку від КРа можна було б настроїти на 2.0 л, не пробували.
    Далі: 9а блок з головою від АБФа на КЕ-джетроніку їде краще за той самий 9а з головою від КРа і відповідно краще за стоковий КР, верхи ті самі, а низи і середина значно смачніші. По суті маємо АБФ на низькому блоці, досить веселий мотор без провалів, з рівним діапазоном. Стоковий АБФ з своїм рідним вприском їде краще за все перераховане (краще в плані повсякденного юзання, можливо він не має таких верхів як КР, але за рахунок просто афігенних низів і відсутності провалів впринципі він бере своє). Короч, для драгу я би вибирав 9а блок (або рідний блок КР точений під поршні 9а) + голова КР, на кожен день для веселого драйву - АБФ. Останній варіант в т.ч. економніший по бєнзі, а для повної реалізації потенціалу першого варіанту треба мегасквірт ставити.

16. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    в тому то і проблема, бачив купу таких бутербродів, але не бачив щоби хоч один з них їхав після 5000-6000. Читавдесь на англомовному форумі, що причина криється у довжині ходу поршня, яка в 9А більша і заповнення сумішшю на високих вже не таке ефективне як в KR. Цікаво би було побачити/почути кому таке вдалося, бо в мене не вийшло, як і не вийшло у всіх до кого я з цим їздив у Львові та в Києві. Мені вже не актуально але капєц як цікавість бере :)

Останнє редагування: 17 кві 2012
  17. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR
    в нас було таке чудо, на Юрковій машині. зараз стоїть на іншій, але вже з головою АБФ, блок 9а, вприск ПЛ з дозатором/роходоміром 9а, ввалює непадєцкі, мого КРа дьоргає)

18. vovka

vovka Active Member

він приїде на той скірокко баттл ?

було б цікаво. бо в нас тут вже 9A ввалює незле. ну то на нашу думку, бо в реалі нема з чим порівняти.

19. vovka

vovka Active Member

от я там виставив табличку вище по тексту.. про різницю в 9A і ABF. важливою перевагою ABF то я бачу високий блок і на 15мм довший шатун.
    крутильність теоретично росте. відношення R/S. 1.55 у 9A проти 1.71 у ABF.
    при теоретично ідеальному 1.75.

а також вали з ширшими фазами і більшим підйомом. тому верха кручє в ABF. і у KR наскільки я знаю фази у валів теж ширші чим у 9A. а фази то обороти і крутильність :)

відносно KR не в курсі. але якщо взяти це ж R/S то у KR воно 1.66.

загалом не думаю що R/S тут грає важливу роль у крутильності. я думаю все ж вали відіграють більшу роль і різниця у вприску.

9A з того що я вже бачу дійсно трохи тупуватий на верхах.

і от нерозумію з яких міркувань Фольц розробив такий тракторний колінвал на свої 2.0 мотори! хід 92.8.. щось якось навіть не згадаю більше іномарок в яких такий же здоровий хід є..

для прикладу в мого форда геометрія 87.5х83.1. у хонди typer 86х86, у опеля C20XE 86x86. у honda s2000 - 87x84.4.

знайшов ще ось тут толкове порівняння всіх 16v фольців
    http://www.daham.org/16vt/technical/vw16vt/

та і про вали написано і про їх фази і про гбц.

Останнє редагування: 18 кві 2012
  20. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001
    теж про це думав, схоже, експериментували з замінником дізеля ;)
    ну це ще не показник :) (читай як затравку твого приїзду на батл)

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)