Соціальна акція «УВАГА, МОТОЦИКЛІСТ!»

Тема у розділі 'Простофорум', створена користувачем gammmer, 14 кві 2012.

1. gammmer

gammmer Початківець

Ваз 2101
    На рахунок вул. Коперника в мене немає пояснення і я теж проти таких їздунів. А нарахунок швидкої їзди, не знаю що сказати, тут є багато різних думок, але для правильної оцінки треба пробувати їздити на мотоциклі щоб це зрозуміти. По місту вважаю що носитися нема чого і де. Зазвичай гонщики вилазять під вечір коли життя в місті починає завмирати, і головні скупчення таких в районі стрийської і липтнського. Я з ними не знайомий і як мені відомо це мажорчики на тюнених спортах. Більшість тих кого я знаю, хто любить швидкість виїзджають на трасу на стрий де відбійники і нормальний огляд дороги де немає практично пішоходів і де можна більш менш безпечно їхати. Нажаль більш кращих і безпечніших варіантів немає. Приїзджайте на зустріч будем раді бачити людей з неупередженою думкою які теж мають що сказати для мотоциклістів. Для цього і ця акція проводиться.

2. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR
    Вічний холівар го он)

Повторю то шо писав колись на ЛФ - для об*єктивності позиції треба мати досвід їзди і на авто і на мото. Консервоводи, які ніколи мото не їздили, ні разу не об*єктивні по дефолту бо просто уявлення не мають шо то і як то. Я особисто від*їздивши більше 10 років на різних авто і мото (паралельно) виробив звичку дивитись в кожне дзеркало при маневруванні по 2 рази з інтервалом в пів-секунди приблизно, і вона допомагає на мото, і на авто не лишня. Якби так робили всі автомобілісти, або хоча б просто кожен раз уважно дивились в дзеркало при маневрах - то мотоциклістів збивали б в рази рідше.
    І давайте не будемо брати до уваги окремих особливо обдарованих, яких вистачає і серед 2 і серед 4 колісних. Неадеквати на авто - річ повсякденна, а от мотоциклістів більшість пересічних громадян вважає неадекватами просто через то, шо вони їздять на мотах.
    От епічний приклад 4денної давності: мій друг їде мотом біля південного по виговського, кілометрів 60-70 год, в лівому ряду, людина не на першому моті, дуже адекватна і не ризикована. Без поворота Х-трейл з правого ряду повертає на ліво ріжучи мотоцикліста так, шо той залітає йому в бочину без гальмівного шляху, бо тупо нечекав шо консерва перестроїться прям в нього, повертаючи направо з лівого ряду. (а хулі, в нас всі гонщеги, лівий ряд онлі). Пацан продер весь бік в машині ботом, локтьом і мотоциклом, потім впав на праву сторону, приклавшись головою до асфальту. Зараз слава Богу ніби цілий, екіп відпрацював.
    Але: після аварії (під час якої він говорив по мобілі) мудак виліз з машини і почав наїжджати на пацана, звідки ти тут взязвся, шо ти мені зробив з машиною і т.д. Добре шо за мотоциклом їхала машина, люди з якої бачили всю ситуацію, зупинились, вийшли і хотіли вламати водію Х-трейла за його поведінку під час і після аварії, а ше 2 пішоходам, які нерозуміючи ніфіга взагалі тупо бубнили про то шо мотоциклісти-дебіли і винний мотоцикліст. В результаті пішоходи змились, а на момент приїзду ДАІ консервовод вину свою признав. Але саме відношення - показове.
    Тому давайте не будем розводити срач і холівар - просто дивіться по зеркалах і будьте готові до мотоциклів на вулицях, а вищезгадана акція якраз і має на меті донести до автомобілістів той факт, шо мотоцикл помітити складніше ніж авто, але тим не менше їх потрібно помічати. Ми теж учасники руху, нас теж чекають вдома і ми хочемо жити. Особисто я роблю для цього все в першу чергу з своєї сторони, але надто вже багато ситуацій аварійних створюються автомобілістами кожного дня, при чмоу інколи навмисно, прикол такий рагульський - лякати мотоциклістів.

3. gammmer

gammmer Початківець

Ваз 2101
    до Markell це одна з багатьох різних ситуацій. Думаю таким категоричним людям які налаштовані проти мото варто побувати на такій акції, побачити не лише гонщиків без голови але і інших. А взагалі б не завадило хоч на велосипеді провести декілька днів по місту. Зразу б думка помінялася.

4. MrWolf777

MrWolf777 Аксакал

Volkswagen LT35 1995 2,4D;
    T4 1,9TD2001;
    Skoda Fabia 1.6V 2008;
    ,Mitsubisi Grandis 2,4 ATD ST 2009
    згоден,сам люблю на 2х покатати,але пролема багатьох 2-колісних у:
    1 відсутності навиків ізди
    2 нерозуміння того що вони такі ж учасники дорожнього руху як і авто(більшість думає що протискання між авто це норма незалежно від швидкості)
    3 вибачте може щось нетак,але процитую слова своєї дружини в сторону 2-Х любиделів жостко протиснутись з обох сторін від мене:
    МАШИНА НЕ ЇБЕ,ВОНА ДАВИТЬ і зрозумійте правильно ці слова

5. gammmer

gammmer Початківець

Ваз 2101
    Згідний, але практика приходить з часом і розум з практикою. І доречі на наших дорогах якщо часто їздити в день то приходить дуже швидко. Розуміння де можна де ні. Та й теж за тиждень їзди на мото переконався що в пробках треба потихеньку лізти, зачасту люди адекватно сприймають дабть дорогу розуміючи що їм ще і так стояти, а подекуди в центрі приходиться стояти разом із авто бо нема куди лізти. Мотоцикла габарити його + і - одночасно. Думаю згодом якщо щось робити ситуація на дорогах покращиться.

6. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    Може їх і більшість, але дибільна меншість виділяється настільки яскраво, що складає враження більшості. Мені здається, що в першу чергу з тим треба боротися, коли всі 2-колісні будуть толерантні, навіть в останніх рафінованих 4-колісних рагулів з'явиться ґонор. А з цього почнеться і повага і, як наслідок, справжнє бажання помічати мотоциклістів. Я не говорю за себе а швидше окреслюю власні спостереження середньої статистики.

7. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR
    Орест, я не даю тут нікому порад і не берусь нікого судити.
    Просто звик надіятись в першу чергу на себе, і знаю - якшо хочеш змінити світ (ситуацію на дорогах, будь-що) - починай з себе.
    Тому давайте не будем чекати, поки гірші стануть кращими, бадилі навчаться правильно їздити, а в мажорів з*явиться почуття відповідальності.
    Просто будем дивитись по зеркалах, пам*ятати про моти (я і собі це кажу, з настанням сезону коли їду в машині - постійно собі нагадую шо вже є моти на дорогах і треба бути до них готовим), і не будем протиставляти два колеса чотирьом. Ми всі їдем по одній дорозі, по великому рахунку всі хочемо доїхати додому цілими і без негативних пригод.

8. MrWolf777

MrWolf777 Аксакал

Volkswagen LT35 1995 2,4D;
    T4 1,9TD2001;
    Skoda Fabia 1.6V 2008;
    ,Mitsubisi Grandis 2,4 ATD ST 2009
    підтримую і стараюсь так і робити ,бо коли маю претензії до когось то хочу щоб зустрічних претензій до мене небуло

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)