Сучасне бюджетне авто vs. старе німецьке корито бізнес класу

Тема у розділі 'Автофорум', створена користувачем Shaggy, 11 гру 2012.

1. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    Ну впринципі щодо бюджетного авта про кашкай я згоден. Далеко не бюджетне. Але скажімо менш більш доступне на ринку. Ми ж не рівняєм А6 С6 чи навіть С7 і А6 С4. Тут і рівняти нема чого. Нові кузови коштують огого і там навіть ніхто сперичатися не буде що по класу кашкай і поруч не стояв...

Ну а авдюха А6 завжди була позиціонована виробником як авто бізнес класу. Типу мерса "Е-класу"...

Ну і питання в тому, що я не говорю конкретно про кашкай і А6...
    Так само тут можна порівняти всіляки рено дастери, сузукі грандвітари і т.д. з тими ж аудюхами. Чи пасатами Б4 на фулі... Г4 і т.д... Якість старих авто в рази вища і комфорт і задоволення від їзди. Нові авто такої ж якості коштують аж ніяк не 15-17тищ... Від 40.

[OFF][​IMG][/OFF]

2. Green

Green Місцевий

Golf Mk2
    А6 - це і є Е-клас, або преміум-клас.
    А8 - це S-клас, або бізнес-клас.

3. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Все вірно по буквам класів. От тільки Е-клас вже позиціонується як бізнес-клас.
    А S-клас - це представницького типу.

4. Gurkha

Gurkha Місцевий

Caddy British 1.9 TDI. 02. ALH 90hp
    Последнее время спрос на недорогие машины, наверное больше чем производство ИМХО. Все хорошие машины остались в 2000 годах. Сам бы приобрел
    KIA Sportage 3 с мотором 2.0 crdi. Ооочень понравилась :i-m_so_happy:

5. Green

Green Місцевий

Golf Mk2
    Шеггі, це залежно хто і як класифікує !
    Менеджери авто-салонів по одному, глянцеві автожурнали ще по іншому, вікіпедія ще по свому !
    Але це суті не міняє.

Отже тема про сучасний Логан, чи Авео, чи Сенс і А8 (нехай вже буде навіть А6), чи 124-140, чи Е38, або Е39 90-их років ? ? ?
    Але ж це маразм таке навіть обговорювати !

• Подобається Подобається x 1
  6. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097
    ну чому ж. порівнювати їх якраз і треба, якщо брати за основу порівняння ціну в даний момент.
    комусь треба нульцеве відро, а комусь подобається відреставрувати старе авто але на декілька класів вище і їздити з комфортом, хоча ціна на вході однакова. треба відштовхуватись ще від прибутку людини і того чи готова вона платити за юзання старішим авто класом вище

7. Koka

Koka Початківець

golf mk5
    Ні,бо тема вже про ланоси )))
    Приязні люди в брехні не звинувачують )))http://nissan.nnmotors.ru/cars/nissan_qashqai/specifications/це дані виробника,а ті цифри ,шо я озвучив з БК даного авто (так вони не точні,але слоїками))) міряти не збераюсь)про котика сподобалось... ніжно так )))
    Див.тех х-ки там є відповіді на Ваші питання.
    то знову ключеве слово ,не скажу Вам про Роуггі (чи як він там америкос-кашкай називається) а гольф мк5 для ам.ринку всім відомий як Ребіт має обєм двигуна 2,5 л,Джета мк5 - має ззаду балку,а не Мак-Ферсон ... ну можливо і цей америкос (не знаю) відрізнявся від офф.придбаних в Україні ...
    далі буде ...

8. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Абсолютно з цим згоден. Тому на цьому закінчимо.

А отут все розбіжне... Обговорювати ці авто по комфорту і класовості - звісно абсурд. Але згодний з Рулесом: ціна. Авео, логан, нові коштують як А6 в кузові С5 десь 98го-2000рр.
    Отут питання якраз того, що більшість відвідувачів цього форуму скажуть "звісно аудю купляти чи паст Б5 того ж класу чи ще щось". Бо вони знають ще це авто, а не консервна банка.
    Але от мені ніколи ніхто не пояснив чому куляють нове авто, то саме авео... Пояснення зазвичай "бо з ним нема проблем, воно нове..." А самі в свою чергу тіки по сервісах катаються від заміни сайлентблоків і стійок, і аж до ремонту всіх систем вприску...
    Я ж в пасаті наприклад з 98го року лише один раз стійки міняв. З того часу він в сім"ї і по Україні ганяє до сьогоднішнього дня. Але рівняти пасат Б3 і то саме авео тупо в плані комфорту. Авео їде тихше. Але стійкіший на дорозі все ж старий пасат...

9. holubets

holubets Місцевий

OPEL Vectra 1998 1.8 X18XE, VW Jetta 1987 1.6 EZ була
    Клубна карта:
    000095
    Люди бояться купляти бу автомобілі, бо невідомо хто і як на них їздив.
    Скільки було ситуацій, коли за ті ж гроші продавали "конструктор" зібраний з двох-трьох машин.
    Невідомо в яких аваріях це авто брало участь і скільки людей в них перебилося.
    Сумніваюся що хтось захоче їздити в машинах, в яких загинули люди.

Дуже важлливим є ще питання технічного стану бу машин. Невідомо хто як на них їздив і невідомо істинну причину продажу даного авта.
    Сам був свідком такого: Був на станції, а моя Джета на підйомнику. Одним словом тинявся, поки з автом закінчували. Підходжу до одної БМВ 520 десь 1997-2000 роки. Приїхав власник на СТО з претензією до майстрів, бо він день перед тим в них міняв радіатор двигуна, через то що попередній потік. Приїхав з тою ж проблемою, знов тече.
    Майстри помучили ту машину і вияснилося, що з набором обертів росте тиск в системі охолодження і не витримують хомути і все починло підтікати.
    Як вияснилося, то той хлопчина купив машину тиждень назад.

От через такі випадки і не дуже люди хочуть купувати бу машини.

10. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    То все так. Але коли на власні очі бачиш, як люди з тремтячими руками (щоби хтось їх не випередив) віддають немалі гроші за авто 2005 року народження, яке пахне фарбою, а твоє авто не продається, бо має дві подряпини (але не пахне фарбою), то розумієш, що справа тут зовсім не в доброму технічному стані авта... І тут я цілковито погоджуюся з другом Kinder-ом, що руку на відруб можна давати тільки за те авто, яке ти взяв з нуля і знаєш, що воно перейшло. Але, на превеликий жаль, парадоксально і зовсім незрозуміло, люди чомусь вірять на слово якраз тим, чиї авта (незалежно від року народження) ще пахнуть фарбою.

Шановні Адміни, потріть нах... цей допис. То просто прорвало...

11. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097
    з новими авто теж є купу геморою з тою тіпа гарантією(на на всіх марках),
    деколи нові авто також є битими

12. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Навіть знаю такий випадок у Львові! Не пригадаю марки (якщо конче треба, то можу й перепитати), але рідний брат мого друга купив в салоні авто. Довго не дзвонили - казали, що ще їде з Києва. Нарешті він вкур...ся, приїхав до салону, зайшов на сервіс, а там стоїть його авто. Зняв чорну церату, а в нього дах ніби цеглиною провалений на місці між водієм і пасажиром. А ще пару днів - підмарафетили би і втулили, як нове.
    Тому і шляк трафляє наглий... Але я знов за екологію!

13. Олег М.

Олег М. Аксакал

VW Scirocco 16V GTX 1991, VW Scirocco mk1 1979 16V, VW Colf-1 Cabrio 1989, VW Golf Country 16V, VW Scirocco GTE mk1
    Клубна карта:
    000001
    помовчу :)
    заздрісник!

14. holubets

holubets Місцевий

OPEL Vectra 1998 1.8 X18XE, VW Jetta 1987 1.6 EZ була
    Клубна карта:
    000095
    Був на одному сервісі від відомого автосалону, який продає дорогі автомобілі різних марок у Львові. Так от неодноразово бачив там биті машини. То менеджери, то перегонщики вдарять, а на сервісі їх підмарафетять і продають як нові. А машини, між іншим, по 40-50 тис доларів були.

Коли мій батько купляв Авео, то якраз коли її привезли до Львова був буревій. Вітром розбило шибу в будинку і осколки впали і подряпали кришку багажника і бампер. Подзвонили і сказали така біда. Коли батько приїхав запропонували 2 варіанти: знижка на додаткове обладнання, або ремонт цих деталей. Вибрали знижку, і то суттєву, а решта зробили самі. Там тільки пошліфували лакове покриття.

Тому таке трапляється у різних автосалонах і бюджетних і елітних. Одні до того підходять з совістю, а інші аби нажитися.

15. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Це все абсолютно не важливий фактор. Береш той самий пасат Б4 з 7 тищ. Вкладаєш в нього 3-4тищі і маєш авто в супер стані. Якра різниця що було з ним до того і чи щось там було поломане? Нове бюджетне авто коштує такі ж гроші. Але по якості уступає, по комфорту теж і по надійності.

16. Green

Green Місцевий

Golf Mk2
    Класна тема ! ! !

А суть її (теми) така :
    Що купив/купила би я (Grееn, Rulеs, Shаggу, Чортопхай, КІТ, МАRТІNІ і далі. . .) ?
    Новий Аvео (як приклад) чи 15-20 річну А6 (як приклад) ?

Я б купив А6. І не знаю, чи навіть варто, тут обговорювати, чому. Мабуть всім і так зрозуміло.
    Я колись марив цим авто, і майже вже купив. Вже навіть гроші в банку зняв і тримав вдома.
    Це - шикарне авто, просте, надійне, комфортне, швидкісне, відмінно кероване, і річний бюджет утримання А6 невеликий.

А щоб не купити убіту б/в машину, то треба трохи голову мати і якийсь досвід і розуміння в машині взагалі. Або скористатись допомогою шарящого знайомого/родича. А бояться купувати б/в машини олухи, які ніц не шарять.

17. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Трохи не така.)))
    Давай повернем її в потрібне русло... Який сенс купляти авто за 17тищ якість якого не вражає. Ззовні ще нормально, а в салоні дуб-дєрєво... Пластмаса ніяка. Шкіра якась гумова на сидіннях.
    Та ще й позиціонується як ЖИП, а насправді тіки передньопривідний і прохідності в нього не більше ніж в старенького Б2 сінхро.

От і я так кажу)) А ще бояться купувати люди які марять тим. що старе авто буде жити на сервісі))))

18. Green

Green Місцевий

Golf Mk2
    А, ну так, згідний.
    Купляти за 15-17 тис. трохи б/в Кашкай - маразм. Але ! ! ! ! !
    Це суто моя думка ! ! !
    Комусь - це може саме в масть !
    Я вважаю, що для наших українських/львівських реалій - А6(С4), або В4 - це "самоє оно" !
    Дешево, презентабельно (більш-менш), надійно, комфортно.
    А сцикуни, для яких проблема замінити лампочку і в яких слова "розвал-сходження" визивають передінфарктний стан - нехай їздять на чорних тонованих Авео з блискучими пластиковими ковпаками.

• Подобається Подобається x 2
  19. Nick Wolf

Nick Wolf Місцевий

VW Passat 1.8GL
    Клубна карта:
    000015
    Оце Ви тут порозводили демагогію. Ну як можна порівнювати сучасні авта зі старими, нехай і добротними. Де там в старих автах потрібні рівні безпеки, де там електроніка така потрібна зараз для шалених швидкостей і т.д і т.п. Це непорівняльні речі абсолютно, як процесори від АМД та від Інтел.

Та й навіть суть не в заміні лампочки самому. Світ (цивілізація) давно прийшов до вузької спеціалізації, коли один знає як лампу вкручувати, а інший - як її вИкручувати (образно). А Ви про самопали якісь. Скільки в Європі їздив, то лише фанати свої авта руками роблять. Для всіх інших авто - це лише засіб для пересування. А в совдепії ще з перших авто з'явилася ця звичка снобівська - якщо маєш авто, повинен все сам робити і крапка. І надуватися який я бля крутий, що вмію це робити. Або дядя Петя на гаражах, до якого черги, як до найкращої СТО. Але ж це апріорі неправильно. Я знаю одне, інший знає інше. Але це одне я знаю набагато краще за інших. Зате щось інше я маю право не знати абсолютно. І для цього є інший, який знає це найкраще.

Якби так думали всі про нові авто, як Ви пишете, автозаводи давно б зачинилися від банкрутства. Але бачите - працюють. То значить, що ця думка, яку Ви підтримуєте, не є загальноприйнятою, що старі авта - це добре. Я у свій пасат добряче свого часу вкладав, поки він став нормальною машиною. А порахував колись вкладені гроші - новий пасат В5 майже вийшов тоді. Але хіба це правильно? А не вкладати не виходить. Бо? Бо машині двадцять перший рік пішов. І не йде мова про обов'язкове щось та планове, бувають ситуації, що просто час бере своє, бо авто не проектувалося на стільки років експлуатації А рівень безпеки далеко не порівняти з сучасними авто. Хоча якщо на пасаті їздити як дедушка, то він ще буде служити і служити.

Чому комп'ютери міняють раз в рік-два максимум? Бо змінюється зовнішнє середовище. Так само з авто. Ви ще б сказали, що краще Пассата жигулятори, бо вони коштували взагалі копійки, їздили на ослиній мочі і проходимість в них була найкращою. В 70-ті роки - так, для радянської людини не було кращої альтернативи. При обмеженому бюджеті - також погоджуюся, що пасат за 6К краще, чим інше авто новіше, але за 12К. Але не може машина, оцінка якої 6К бути кращою, чим машина за 12К, як не крути. Не може АМД процесор бути кращим за Інтел, бо за ціною він в три рази дешевше Інтела при схожих на перший погляд показниках.

Повертаючись до старих авто - вони лише для фанатів. Людина, яка хоче від авто тільки одного - виконання головної функції автомобіля - повинна і буде купляти лише нові або свіжі авто. Ніхто не хоче сидіти на СТО або в гаражах, бо час зараз занадто дорогий для цього. А хто хоче - це його право. Але давайте відрізряти підхід людини як простого користувача і фаната якоїсь марки авто.

Я знаю по собі, що коли я роблю те, що мені дуже подобається, і воно виходить, то я не шкодую ні часу на це, ні інших ресурсів. Але нав'язувати це комусь вважаю за некультурщину.

Так, нові авто зараз не тої якості, не коштують тих грошей. Але все одно ніхто не переконає користувачів брати старі авто, якщо ті користувачі далекі від фанатизму та перспективи сидіти в гаражах чи на СТО зі старими автомобілями. Все вимірюється лише грошима та станом душі.

20. rusmaks

rusmaks Місцевий

VW T5 1,9 TDI, Golf II 1,6TD JR '84, Passat B4 1,9TDI 1Z '96 - був
    Клубна карта:
    000065
    Звичайно хочеться мати нове авто, але наприклад я маючи В4 (і користуючись вже 5 рік) не знаю на що дивитись(окрім ауді), все крапка...
    Підкажіть будь-ласка....

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)