Хто чув пісню киянина про українську мову, там в тексті щось таке: "я кажу ``привіт``, а мені зразу - ``ти зі Львова?``, я відповідаю ``я з України``" Хто автор і як називається пісня?
Яку недорогу цепуру на R15 хто порадить? Збираюся возити в багажнику і одягати часом в складних випадках.
Читаю новину "відкрита планета, яка суперечить законам фізики" Нез'ясовно великих розмірів: відкрита планета, яка суперечить законам фізики Існування такої планети може стати серйозним викликом для сучасних теорій утворення планет І ото собі думаю - як тепер далі жити з цією інформацією? ))
Для порівняння кого цікавить.. Чувак детально написав як отримують водійське посвідчення в цивілізованому світі. Підтримую пост на всі 100%, теж через то все проходив.. А як здають на права в Україні?
Знайшов текст, який варто опублікувати і тут. Отримав докір від родича, що я «занадто критичний до нашого радянського минулого». Наводжу злегка відредаговану відповідь: Я розповім про розподіл Німеччини на Західну і Східну — хто який протегував і в якій краще жилося людям. А потім — про розподіл Кореї на Південну і Північну, з такими ж наслідками. І про напад на Угорщину в 56-му, на Чехословаччину в 68-му, на Афган у 79-му... Згадаю про Придністров'я, Абхазію, Південну Осетію, Крим... А на Криму я зупинюся докладніше — розповім про підлий, зрадницький удар у спину, про Будапештський меморандум, про "зелених чоловічків", яких там спочатку "не було", а потім, виявляється, були, про їх медалі "За визволення Криму" з датами від 20-го лютого (коли Янукович ще й не думав втікати), про "ми були готові застосувати ядерну зброю" проти нашої країни, яка цю свою зброю раніше віддала "їм" в обмін на гарантії своєї безпеки... І дуже, дуже докладно буду розповідати про найбільший штучний Голодомор в історії людства, організований "найпрогресивнішим у світі режимом" на території України і Кубані (більшість жителів якої були Українцями, і яка свого часу була частиною України - див. мапи 18-го року і перепис 26-го). Розповім про розстрільний "Закон про 5 колосків", про те, як у людей відбирали всю знайдену провізію (навіть приготовлену!), про кордони НКВС, що блокували людей у вимираючих селах, про ешелони українського зерна на експорт, покажу світлини та кадри хроніки — щоб ніколи, НІКОЛИ мої діти й онуки про це не забули, завжди пам'ятали, хто це з нами зробив, і унеможливили повторення! А ще — розповім про колективізацію, розкуркулення, насильницьку депортацію цілих народів, репресії 37-го, «розстріляне відродження», червоний терор, особливі трійки НКВС, масові розсилання, дитячі (!) концтабори, дам почитати "Архіпелаг ГУЛАГ"... Узагалі - дам почитати як ставилися до того режиму видатні радянські діячі науки й культури, які творили не завдяки, а всупереч тій системі, і якими так пишаються ті, хто асоціює себе з "совком". А коли мова зайде про "велич" радянської медицини, науки і освіти - просто дам порівняльну статистику по дитячої смертності, середньої тривалості життя, рівню наркоманії та алкоголізму, кількістю патентів і Нобелівських лауреатів, рейтинги ВНЗ світу... Та багато ще про що розповім - і про закриті кордони, і про порожні полиці, і про талони на їжу... Щоб мої нащадки дуже добре знали - від чого ми так біжимо і до чого НІКОЛИ, за жодних умов не можна повертатися. І щоб своїм дітям/онукам теж це передали! От скажи - якими досягненнями режиму можна виправдати все це пекло?! Коли я чую щось на кшталт "в Союзі було й багато хорошого", для мене це рівносильно вихвалянням кулінарних властивостей гівна лише тому, що воно тепле. І коли ти наступного разу заговориш про "наше минуле" - знай, що я ні на секунду не забуваю про все те, що тут написав! Георгій Кістяків
Нині приходжу на стоянку, а там в будці охоронця - бабуся ! От постидався запитати, чого вона там - чи в спецназі служила, чи просто чоловік запив і попросив з будуна вийти на зміну...
Лементував читаючи коментар до мультика про Петрика П'яточкіна: мультфільм оповідає «про ламання особистості в умовах тиску колективістської ідеології» …в особі Петрика ми бачимо яскраву вагому постать українського дисидента колоніяльної совєтської доби. Виходячи з московського прізвища головного героя анімаційної драми, з великою часткою імовірності можемо припустити, що Петрик П'яточкін, за прихованим задумом автора, мусив проявити перед глядачем внутрішню суперечність ментальності етнічного креола. Маючи можливість знайти своє місце в окупаційній системі, головний герой долає в собі імперський комплекс загарбника і, роблячи свідомий вибір на користь поневоленого зрабованого матірнього народу, стає до безкомпромісного герцю із совєтським тоталітарним монстром. Як Петрик П'яточкін слоників рахував — Вікіпедія
Телеграми (це такі повільні смски) більше не будуть ходити в Україні. Куди котиться світ??? Йде в небуття: "Укртелеком" відмовляється від пересилання телеграм
Фінська компанія Fazer каже, що першою в світі починає виробництво хліба з комахами. Fazer first in the world to introduce insect bread to grocery stores А як же китайці? Ті, хоч хліба в нашому розумінні не вживають, та поживних комах та хробаків давно гамають з різними стравами. Вулична їжа в Китаї - поживні комашки та хробачки
Бажаючим далі користуватися телеграмами - радіти: це далі можливо, тільки канал передачі повідомлень буде замінено на електронний ) Поштові повідомлення через Інтернет
4 роки тому хтось опублікував допис I am a time-traveler from the future, here to beg you to stop what you are doing. • r/Bitcoin на популярному форумі reddit, наче від імені мандрівника в часі. Застерігав людство про загрози від цієї криптовалюти. Посміялися і забули. Зараз, коли справдився його прогноз (10000$ за біткоїн у 2017 році), почали уважно читати знову. Історія в тому дописі цікава, автору варто писати наукову фантастику. Далі побачимо...
На морозі здох акумулятор в мого Кадічка. Пробував прикурити від Таврії - не завівся. Мусив витягати акумулятор і заряджати на балконі два дні. Нині підключив - завівся