тосол чи антифриз

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем frykt2008, 25 жов 2010.

1. Адріан

Адріан Місцевий

VW Bora BFQ 2005
    Сьогодні зауважив пляму під авто, короче впав рівень антифризу (червоний в бачку). І де докупити тепер такий самий, на базарі я так розумію не брати?

2. rusmaks

rusmaks Місцевий

VW T5 1,9 TDI, Golf II 1,6TD JR '84, Passat B4 1,9TDI 1Z '96 - був
    Клубна карта:
    000065
    Можеш взяти на Зеленій(мій знайомий має), я брав собі Фебі(концентрат) розбавив з дистильованою водою і доливав по трохи літом.

3. Адріан

Адріан Місцевий

VW Bora BFQ 2005
    Яка будка? І чи можна його доливати до G12?

4. Zh@riK

Zh@riK Аксакал

VW GolfII CL 1990,1.8l RP, Pierburg 2ЕЕ Ecotronic, 5КПП 4S, ГБО; Audi A4B8 avant 177BHP; Honda Hornet 600cc
    Клубна карта:
    000050
    червоний - то і є G12.
    синій - G11
    фіолетовий, якшо не пимиляюсь - G13

5. nzi

nzi Місцевий

vw passat 1.6 TD був
    брав на базарі біля даї г12 вроді хороший. перепрошую що перебиваю цікавить таке запитання. в мене на пассаті по мануалу як виявилося доступ г11 але попередній власник лив г12 , я начитався що г11 до г12 неможна доливати тому продовжую лити г12 чи це критично для охолоджувальної системи?

6. Рус

Рус Active Member

Passat B6 1.8 TSI
    Читаємо ось це!

Итак, аксиомы:

1. сине-зеленый G11 и красный G12 нельзя мешать
    2. новый лиловый G12+ (G12Plus) можно мешать с любым (и с G11, и с G12)
    3. давно заменены все антифризы (сине-зеленый G11 и красный G12) на лиловый G12+ (G12Plus) сервис-бюллетенем !!!
    4. сине-зеленый G11 надо менять раз в 2 года
    5. красный G12 надо менять раз в 4 или 6 лет (склероз немного помучивает)
    6. лиловый G12+ (G12Plus)на весь срок службы

вывод: льем G12+ (G12Plus) и не паримся

Какого производителя выбрать?
    1. Оригинал G 012A8FM1. 1,5 литра концентрата. разводится с 1,5 литрами дистиллированной воды
    2. Febi 19400 (86400) лиловый, № аналога G 012 A8F A1
    скромнее: 1,5 литра FEBI (партнамбер 19400) + 1.5 литра дистил. воды = 3 литра готового антифризика....
    3. Из отечественных производителей: Sintec. Соответствует всем техническим условиям VW TL 774 в исполнении D, F и G. Оригиналы допусков VAG тут.

З.Ы.
    если машину не жалко, льем тосол...
    если совсем не жалко, льем водичку дистиллированную
    если совсем-совсем не жалко - воду из-под крана (водоема, лужи, пепси-колу и т.п.)
    если еще бюджетнее - вообще на воздухе гонять можно!!! но не долго

UPD
    откапали тут еще антифриз.... G12++ (G12 Plus Plus)

G12 плюс плюс был разработан для премиум автомобилей (типа Фаэтон W12) с coolant-side regulated heating system...

G12 plus plus это новая охлаждающая жидкость на основе ранее использовавшейся G12, с теми же функциями и свойствами. Помимо органических кислот (OAT), она также содержит силикаты (около 250 мг / л SiO2) для дополнительной защиты коррозии. На более мощных двигателях, силикат обеспечивает быстрое формирование так называемого ингибированного слоя на поверхности, что предотвращает корозию.

Тем самым новый гибридный антифриз G12 plus plus сокращает возникновение потенциальной коррозии на авто с более широкой алюминиевой поверхностью картера и головки блока цилиндров при высокой термической нагрузке на двигатель.
    vw_hi.gif

Дополнение. Нашел на эту же тему:

Во все двигатели заливается низкозамерзающая добавка G 12 Plus по TL „VW 774 F“ или G 12 Plus Plus по TL „VW 774 G“. Однако нужно учесть, что доливать следует только G 12 Plus Plus благодаря её более высоким эксплуатационным свойствам.

G 12 Plus Plus подходит для использования в двигателях из серого чугуна и алюминия в течение всего ресурса и оптимально защищает двигатель от низких температур, коррозии, известкового налета (отложений кальция) и перегрева.

G 12 Plus Plus повышает точку кипения до 135 °C и улучшает отвод тепла.

:girl_angel: нагло "вкрадено" на братньому москальському форумі....

7. rusmaks

rusmaks Місцевий

VW T5 1,9 TDI, Golf II 1,6TD JR '84, Passat B4 1,9TDI 1Z '96 - був
    Клубна карта:
    000065
    Знизу на базарі прямо перший ряд, магазин №92(здається) звати Юра.

8. ЙурКь

ЙурКь Місцевий

продано
    Же 13 небуває.. самий модний це Же 12+, а тим хто хоче купити і шукає просто написи же 12 же 12+, то краще купуйте якісь фірмовий .Фебі, Ліквімолі, Хепо.. а то от наприклад у мене є на продажу антихриз виробництва Украіна на якому теж пише Же 12+, за ціною 40грн за 3літри.. Скажу чесно шо антифриз лайно.
    Купуйте відомі бренди.

9. Рус

Рус Active Member

Passat B6 1.8 TSI
    Самий "модний" - це G 12 ++.... :D

10. Адріан

Адріан Місцевий

VW Bora BFQ 2005
    Сьогодні придбав ось такий антифриз http://e99.com.ua/show/910/
    банка 1.5л розбавив дистильованою водою 50\50.

11. Miha

Miha Місцевий

Renault Kangoo 1.5 dci 2005
    Клубна карта:
    000408
    скільки потрібно антифризу для повної заміни? 6-7 л?
    Г2
    1,6 бенза.

12. Zh@riK

Zh@riK Аксакал

VW GolfII CL 1990,1.8l RP, Pierburg 2ЕЕ Ecotronic, 5КПП 4S, ГБО; Audi A4B8 avant 177BHP; Honda Hornet 600cc
    Клубна карта:
    000050
    бери 3л синього антифризу+ решту води дистильованої.. концентрат получиться десь до -40С

13. Miha

Miha Місцевий

Клубна карта:
    000408
    в системі скільки, 6л. ?

14. Zh@riK

Zh@riK Аксакал

Клубна карта:
    000050
    в мене двигун 1,6 PN - то десь так і влазить 6л

15. uanix

uanix Початківець

Passat B5 1999 AHL 01N
    А вот я такую информацию слышал: G12 (красный) льют в те машины, в которых помпа устроена так, что смазывается (а антифриз жирненький) самой ОЖ... Если залить что-то другое, то может выйти из строя помпа... Не претендую на истину...

P.S. В свою машину лью только то, что положено и стараюсь покупать в местах, которым доверяю...

16. Miha

Miha Місцевий

Клубна карта:
    000408
    хто допоможе і розкаже як правельно поміняти антифриз в Гольф 2,
    щоб я чогось не напоров, не завоздушив чи ще щось...
    де і що відкручувати, які патрубки знімати ітд.
    допоможіть, завтра хочу поміняти.

17. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Завоздушиш як би не старався.

Шукаєш саму нижчу точку системи охолодження (в різних моделях по різному, у мене наприклад мала б бути на радіаторі і на помпі, але радіатор чуть іншої конструкції, і тому...), і знімаєш патрубок звідтам, зливаєш у якусь посудину, закладаш патрубок назад, і заливаєш нову рідину (вже змішану попередньо). Краще залити на пів літри - літру менше, прогріти двигун, щоб вийшли бульбашки завоздушення і долити решту).

18. maluw3250

maluw3250 Початківець

Jetta 1987р. 1.3 бензин 5-КП
    В мене Jetta 1.3 бензин і на розширювальному бачку пише GP0. Що маю лити я? В мене тріснув патрубок і є потреба залити охолождуваної води!

19. Alexander

Alexander Початківець

VW
    Антифриз без сомнения!!!!
    G011 A8C A1 оригинальный номер
    Цены, аналоги и сроки поставки можно тут посмотреть:
    www.Exist.ua

20. Васьок або ZiK

Васьок або ZiK Active Member

VW Golf 4 1.6 99 SR V8
    доречі яка різниця між кольорами того антифризу я бачив тільки 2 види синій і червоний а які ще є кольори , і яка різниця , чесно ше б зеленим його зробили ;)

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)