тосол чи антифриз

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем frykt2008, 25 жов 2010.

1. Васьок або ZiK

Васьок або ZiK Active Member

VW Golf 4 1.6 99 SR V8
    він в тебе тріснув бо перетягнув болти , я б на твому місці купив би новий патрубок зняв би радіатор , пішов би до дому помив би його гарно так щоб все сміття витекло , потім би міцно позатягував би всі трубки ,але важай на самий патрубок , зараз важко шось путьове знайти , тому з чуттям дотягуй не передисни просто дотягни найкращий інструмент то пружиновий ключ , і ні в якому випадку не користуйся герметиком , там є всі прокладки патрубок коштує десь 100 грн , якщо тріснув то назад не поміняють , залий новий тосол, доречі радив би червоний він повільніше перетворюється на болото і довше тримає колір :D і не маєш проблем , доречі я то сам робив зимою в 20-ти градусний мороз на вулиці , повірь літом то краще робити ніж зимою , якщо хочеш дзвони 093-96-52-974 за гривень 50-70 тобі його поміняю і забудеш про тупроблему я як то зробив то вже півтора року туди не лазив

http://www.google.com.ua/imgres?q=п...1&tbnw=135&start=0&ndsp=24&ved=1t:429,r:0,s:0

доречі він в тебе такий якщо не помиляюсь

Останнє редагування: 6 сер 2011
  2. RaZoR

RaZoR No Smoke No Power Diesel

A6 С5 Avant Quattro (AKE)2002p була)
    A4 B6 Avant (AVF)2004p Ше є!!
    A6 C4 Avant (AEL) 1996p була
    VW G4 (BCA)2003p також був
    Ледве прочитав!
    Суттєві аргументи!

3. Cherepaha

Cherepaha Місцевий

VW Golf II 1.3, 1989
    Клубна карта:
    000484
    В мене теж тріс фланець термостата. Злив рідину, але її було шось мало (2-2,5 л) при нормі 3,5 л. Ну трохи втекло на землю, але не стільки ж!
    Питання: чи могло стільки лишитись в системі (зливав через нижній патрубок радіатора), і чи можна залити новий антифриз G12 рожевий, якщо до того був Г11 зелений. Чи краще такий як і був?
    І як вигнати залишки старого антифризу??? Промити водою не варіант, бо мороз, блін, в суботу планую робити...

4. kym

kym Аксакал

a 100
    Краще не мішати.

5. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    Ще треба зняти патрубок з термостату з малого кола, ще літр десь має витекти. Бо так ти злив тіки ту рідину, що в великому колі.

Краще такий як і був звісно, доречі на бачку має бути написано який тип антифризу тобі потрібен, в мене пише G13, я його і лию.

6. Nick Wolf

Nick Wolf Місцевий

VW Passat 1.8GL
    Клубна карта:
    000015
    А ти впевнений, що в тебе стоїть рідний бачок?

7. Shaggy

Shaggy Super Moderator

На 3 міліона процентів) Єдине що там може не G13, a G11 пише, от не пам"ятаю)) Кожен раз як купую то дивлюся шо треба)

В мене машина була куплена в німцях в 98му і після того не бачила інших власників. А з машиною була повна книжка всіх робіт які проводилися.

8. Nick Wolf

Nick Wolf Місцевий

VW Passat 1.8GL
    Клубна карта:
    000015
    Якщо пише G11, то і я тепер впевнений на 2,5 мільйона процентів :)

9. Cherepaha

Cherepaha Місцевий

VW Golf II 1.3, 1989
    Клубна карта:
    000484
    Певно, так і є. Я тут начитався трохи: G13 нема, є шось типу AG13, але то таке. З тих шо були є Г11, Г12, і далі Г12+, ++,
    Залию Г11, як було, але свіжу, бо то вже старе було.

2 питання по суті до майстрів: термостат в мене знятий, чи лишилась рідина в сорочці двигуна? чи можна її якось видути?
    Чи необхідно ставити термостат на герметик, чи і так можна? в мене до того вроді не було намазано нічим... і тримало.

10. Green

Green Місцевий

Golf Mk2
    G 13 антифриз жовтого кольору на поліпропіленгліколевій основі. Найбільш екологічний серед антифризів. Інші антифризи - етиленгліколь.

• Подобається Подобається x 1
  11. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Так і є.

Ну принаймні коли я міняв останній раз то без всяких герметиків., і все ніби окей.

12. nzi

nzi Місцевий

vw passat 1.6 TD був
    а не знаю в мене теж на бачку написано Г11 але вже пару років лию Г12 вроді нічо не сталося перед тим продув все зі системи повітрям і залив Г12. нічого не сталося... якщо запитання чим всю рідину забрати так повітряним шлангом продути. якщо запитання чи варто міняти, якщо альтернатив немає то прийдеться міняти..

13. KIT

KIT Аксакал

ВАЗ 21013
    Клубна карта:
    0011

достатньо гарно затянути патрубки хомутами. ніякого герметику не потрібно.

14. MrWolf777

MrWolf777 Аксакал

Volkswagen LT35 1995 2,4D;
    T4 1,9TD2001;
    Skoda Fabia 1.6V 2008;
    ,Mitsubisi Grandis 2,4 ATD ST 2009
    ----------------------------------------------------------------------------
    100% згоден

15. MrWolf777

MrWolf777 Аксакал

Volkswagen LT35 1995 2,4D;
    T4 1,9TD2001;
    Skoda Fabia 1.6V 2008;
    ,Mitsubisi Grandis 2,4 ATD ST 2009
    ----------------------------------------------------------------------------
    Згоден ліпше не довіряти словам ,а самому перевіряти шо лиєш і читати бажано ненашого виробництва а іноземного щоб бути впевненим що не підробка,нашим аби продати по..й шо а їздити нам і проблеми мати теж нам

16. SUS2810

SUS2810 Active Member

VW GOLF III 1.4 AEX
    привіт всім, в мене антифриз витік небагато, невідомо звідки калюжка не велика, але почала блимати лампочка иемператури, долив хеповського антифризу, всьо ніби ок, таке помічав коли мороз перевалював за -25. Що то за халепа, підскажіть

17. SUS2810

SUS2810 Active Member

VW GOLF III 1.4 AEX
    привіт всім, в мене антифриз витік небагато, невідомо звідки калюжка не велика, але почала блимати лампочка иемператури, долив хеповського антифризу, всьо ніби ок, таке помічав коли мороз перевалював за -25. Що то за халепа, піДКажіть що з тим робити. в розширювальному бачку рідина схожа на капучіно, на бачку напис G12

18. rusmaks

rusmaks Місцевий

VW T5 1,9 TDI, Golf II 1,6TD JR '84, Passat B4 1,9TDI 1Z '96 - був
    Клубна карта:
    000065
    Чекай тепла(оскільки морози вже спадають), та міняв рідину. Старайся брати в перевірених людей, щоб потім не залити якусь гидоту і вона вилізе боком.

19. SUS2810

SUS2810 Active Member

VW GOLF III 1.4 AEX
    тобто нічого страшного нема??

20. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Та є. Якщо вигнало і бачиш калюжу, то точно вигнало НЕ через кришку розширювального бачка, а значить десь, все таки, вигнало, добре, якщо через зєднання якогось патрубка... гірше, якщо через помпу чи радіатори.
    Потрібно однозначно дивитися де.

• Подобається Подобається x 1

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)