Важкий холодний запуск двигуна

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем Sergio, 7 сер 2006.

1. Sergio

Sergio Початківець

VW Passat CL 1.8 1992
    Відповідь: Важкий холодний запуск двигуна

Нарешті я розібрався з своїм "пилососом".
    Отже, знайшов толкових майстрів (батько і син) по інжекторах, які дійсно знають свою справу і недорого беруть за послуги. Роблять в себе вдома в великому боксі. Мають всю необхідну техніку для ремонту і діагностики інжекторів.
    Найбільше сподобалося те що люди дійсно з розумом підходять до справи і задача в них одна знайти причину несправності, а не як на деяких сервісах роблять - продіагностували, обнулили помилки, а причини не знайшли. Будуть сидіти над машиною поки не знайдуть причину.
    Так ось з їх слів (точно як Орест казав) не варто зайвий раз лізти в інжектор, якщо він працює. Крім того, моноінжектор (форсунка) практично ніколи не забивається (якщо не лились присадки в бензин), це все міф для заробітку грошей. Що не скажеш про повний інжектор, там справді форсунки треба чистити кожних 30 тис. км.
    Мало того, в моноінжекторі (в моєму випадку і думаю що і в інших подібних двіжках) немає пускової форсунки і немає ніякого болта регулювання пальної суміші, як виявилося все набагато простіше.

Після діагностики знайшли причини моїх бід. Як виявилося в мене несправний датчик температури охолоджуючої рідини. Він завжди показує що мотор горячий близько 80-90 градусів, тому на горячо машина заводиться, а холодна нехоче по причині невідповідності пальної суміші. Він стабільно показує 300 - 400 Ом (а на холодному має показувати 2500 Ом).
    Щодо проблеми що машина почала тупіти, то це справа в лямбда-зонді, він ще працює, але вже здихає. Тому коли треба, машина дуситься.

Діагностика коштує 60 грн.
    Звати майстра Саша
    8-067-765-03-21
    вул. Щирецька (як заїжджати ззаду на Південний навпроти гуртівні Десятка)

Коли поміняю даткик ОЖ то відпишу чи дійсно проблема зникла і чи заводиться зранку нормально.

2. rocker

rocker Початківець

Skoda fabia new 1.4

Мене от деколи дивує, чому люди не хочуть самі собі машини перевіряти, а їздять до когось, щоб ті хтось подивився. вольксвагени для цього ідеально підходять - програми для діагностики є, схем інтерфейсів куча, літератури хмара. Для того щоб твою машину перевірити потрібно було тільки збадати інтефейс -- ціна його в детялях коштує копійки. Зрештою вся проблема поломки описана в автодаті чи Воркшопі -- там є всі дані для перевірки машини простим тестером. Ви тут всі пишете проблему, детально її розглядаєте, роздуми на цю тему, а вже самому зробити руки не доходять.

Хоча з іншої сторони це добре, бо я з таких людей гроші беру ))

3. Topol

Topol Аксакал

VW Corrado G60 1990 Police Interceptor 2007 Yamaha R1 2009
    Клубна карта:
    000006

Це добре з усіх сторін, друзяко Rocker.
    Ми тут просто всі любимо своїх красунь - того і розмовляємо про них.:oops:

Якщо б не розмовляли - ти б не знав і зара б не написав свій іронічний пост. А так - нам все одно а тобі приємно. :grin:

4. Sergio

Sergio Початківець

VW Passat CL 1.8 1992

Добре що ти такий розумний. Напевно не одну собаку з"їв і наробив помилок, поки став так умнічати. Мабуть ти у всьому спец, чи тільки в машинах? Може ти ще й плитку в туалеті кладеш чи зуби пломбуєш?Особисто я, те що можу сам зробити, то я роблю. Слава Богу руки ростуть правильно, але є речі до яких не пхаю руки без практики, знань і відповідного обладнання (інструментів). Крім того, кожен займається своєю роботою і витрачає час як вважає за потрібне. І не збираюся бути Кулібіним і на коліні ваяти (чи бадати) всякі там інтерфейси і з тестерами лазити в моторі.

І ти повинен дякувати що є люди, які дають тобі заробити на кусок хліба. Хто на що вчився.

5. rocker

rocker Початківець

Skoda fabia new 1.4

Взагалі то так, я не один рік цим займався. Зараз від самої діагностики трохи відійшов, але все ще всією машинною електронікою цікавлюсь. Цікавлюсь і роблю всякі прибамбаси, які допоможуть для діагностики якоїсь там машинки. Саме цікаво, що коли я почав цим займатись, то для мене всі машини поділялись на жовті, білі, чорні.... Було бажання. Помилок також понароблював, але я вчився сам і біля мене також не було людини, яка мені могла все розповісти. Дякувити, що є інтернет.

Я тут прикріпив один документ, кого цікавить електронна частина свго самохода, то варто почитати. Там всі ази.

П.С. плитку в туалеті, меблі і всякі інші речі також вмію робити. Ще займаюсь сателітами. Зараз дуже цікавлюсь мікроконтролерами і сенсорами для керуванням будинку. Основне наразі зайняття - ГБО.
    І на автомобільному чи на якомусь іншому факультеті повязаному з автомобілями я не вчився.

6. rocker

rocker Початківець

Skoda fabia new 1.4

щось не причіпився. Поняв - розмір файлу не дозволяє.

7. Kinder

Kinder Аксакал

VW B6 Passat 2.0 2006
    Клубна карта:
    21

Ти так впевнего лепочиш, а давай я тобі грошей дам а ти мені дві проблеми знайдеш... не заведення двигуна і тормоза, цікаво як ти зачнеш діагностувати?

8. Kinder

Kinder Аксакал

VW B6 Passat 2.0 2006
    Клубна карта:
    21

добавляючи до того всього...
    а ще би знати як роди приймати, в жіночих органах ковирятися, розводити кроликів, пломби ставити.
    Серджіо правий, без досвіду ломається багато дров.
    Я взагалі не хочу лізти під капот, я стаю на шлях заплатити і поїхати, вже стільки накоаирявся і переломав, та ну його, трішки знати і трішки робити.
    Все не можна вміти і знати....:!:

9. Topol

Topol Аксакал

Клубна карта:
    000006

А ось це мусимо знати, це те саме що не знати куди заливати бензин!:-D

10. Avsel

Avsel Місцевий

VW Passat B3 Variant(1,8ABS)->Kia Cerato 1.6CRDi EX Silver

Цілком згідний !!!!

11. rocker

rocker Початківець

Skoda fabia new 1.4

Ти скажи, що сталось, може і допоможу

12. Kinder

Kinder Аксакал

VW B6 Passat 2.0 2006
    Клубна карта:
    21

Та не бензин, а пальне :mrgreen: і не забути прокладку надіти :idea:

13. Kinder

Kinder Аксакал

VW B6 Passat 2.0 2006
    Клубна карта:
    21

Та блін пацани, ковирятися, то не трахатися, а лікувати :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: а-бу-га-га, ну хто про що думає :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

14. Kinder

Kinder Аксакал

VW B6 Passat 2.0 2006
    Клубна карта:
    21

Тема в авотфорумі "Зіпсутий вікендний настрій" + продовжилася проблема заводиться тобто незаводиться, як коли хоче, приганяючи до майстра постійно заводиться, почали з заміни бензонасосу + ще й до той курви матері вклинила сигналізація, яку треба відключити нах...
    вот і ребуси розгадую замінюючи методом виключеня агрегати і роблячи тест-драйв на виключення проблеми.
    Що скажеш?

15. Avsel

Avsel Місцевий

Так Ти на другий раз уточнюй, а то мало-чого..
    В мене моя "собака" сьогодні ледь завелася. Потім при старті далі почало дьоргати, пару раз на світлофорах глох, короче так на роботу і доїхав. Ну думаю, зараза, подзвоню до одного чувака, що робить діагностику на Стрийській(Серьожа)-приїду - нехай дивиться. Приходжу над вечером-завівся з пів-обороту, і не глохне при різкій подачі газу. Kinder, може в мене теж домовичок якийсь там завівся:cry: . Але я його таки завіз на діагностику - хай зранку пробують. Цікаво що там виявлять і чи щось виявлять... Знайомий казав що може лямбда-зонд по трохи накривається...:?: Отакі справи. Хтось мабуть врік його:sad: .

16. rocker

rocker Початківець

Skoda fabia new 1.4

З тормозами я тобі нічим не допоможу!

ТИ компутер дивився? Щось показало? Я тобі можу написати купа причин, чому машина не заводиться твоя:
    1.Акумулятор
    2.Проблеми в проводці
    3.Релє насосу
    4.Підсос повітря
    5.Датчик температури
    6.Розходомір повітря
    7.дросельна заслонка
    8.датчик холостого ходу
    9.бензонасос
    10.датчик колінвалу
    11.блок управління
    12. бензиновий фільтр

Ти б конкретніше написав.

17. rocker

rocker Початківець

Skoda fabia new 1.4

Від лямбди машина заводитись погано не буде! ХХ може бути поганий, бензини багато також може брати, тупіша стати також.

Такі проблеми часто є в інжекторних ладах -- там проблема в датчику ХХ. Його або прочистити або поміняти, але також не забути в середині почистити.

Хоча причина може бути і в іншому. Навіть від датчика температури вона глохнути може.

18. Avsel

Avsel Місцевий

Приїхав сьогодні з діагностики. Машина вроді їде трохи інтенсивніше. На рахунок заводки - завтра перевірю. А тепер на рахунок діагностики:
    1. Все-таки була забита сіточка бензонасосу (хоча батько десь на сервісі пів року тому її чистив коли міняв бензонасос).
    2. Якраз про заміну бензонасосу - виявляється коли його міняли, хтось умудрився забути поставити якісь-там резинові прокладки. Сказали що без них система була трохи завоздушена перед заводкою. Після того як насос трохи пропрацював, воздух виходив і усе було ОК. Така їхня версія. Завтра зранку буду перевіряти.

19. Topol

Topol Аксакал

Клубна карта:
    000006

А в мене проблема пропала сама собою - машина стала нормально заводитись. Чудасія, одне слово. :shock:

20. Topol

Topol Аксакал

Клубна карта:
    000006

Цікаво, яка ж все таки була причина? :?:

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)