Вибір літніх шин

Тема у розділі 'Ходова і кузов', створена користувачем Shaggy, 21 січ 2013.

1. Golevgen

Golevgen Active Member

Golf 1,6 D
    На зиму на Гольфа хотів брати Баруми, тому що враження залишилися хороші - маю на Волзі задні Р14С, годі зїздити. Передні вже 3-й комплект. В шипшині категорично відмовили, тому що Баруми сортилися. Взяв Нордман - задоволений. На літо вже не знаю що брати.

2. Gurkha

Gurkha Місцевий

Caddy British 1.9 TDI. 02. ALH 90hp
    У меня с велоспорта о Барумах остался неприятный осадок. Я всегда склонялся к проверенной брендовой резине, как говорят у нас "Вони знаются на тому" . Привожу из примеров велоспорта: Американский бренд Хатчинсон, достался мне с небольшим боковым дефектом на гонке в Словакии. Приехал в Украину, поставил на переднее колесо. Первая гонка, кольцевая по городу. Я признал хорошую фирменную резину, когда я смог с любой траектории вкладывать поворот. При том что изначально это резина была сликовая с завода. Да в дождь на Киевских критериумах она меня не раз выручала.
    Вот к чему я веду! Резину нужно выбирать под свои потреби. Можно взять супер дорогую Нокиан, бо Шведы специализируются на зиме, климат у них такой в Стране. Можно и более простенькую типа Vredestein. Сейчас есть много интересных и недорогих брендов. Например Maxxis. Этот бренд у нас конкурирует наравне с Мишками. Мишелин конечно хороший бренд, но смотря кто выпускает. Так как и Нокиан сейчас идет Made in EU. Я рассматриваю как летний вариант это Бриджстоун или Данлоп.
    ЗЫ. Шагги мне из всех понравился протектор Нокиан Н, у меня была Йокохама с таким протектором. 2 года работал по области и приходилось подбирать резину для комфорта. На 120, по дождю с таким отливом, будет норм.

3. Kam@toZ

Kam@toZ Місцевий

VW Jetta 2 1.8 RF 2e2
    KHS DH 50 Fetish
    Клубна карта:
    000088
    я так розумію хто яку має той таку і хвалить,Шег напевно тобі буде складно вибрати;) бери Піреллі я таку маю

4. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097
    для наших умов найкраще вибирати якомога більш дощову гуму, різниця величезна по керованості в дощ

5. quatroreal

quatroreal Початківець

Volkswagen B5
    Клубна карта:
    000093
    Маю Fulda CARAT PROGRESSO в розмірі 195\65 15 нарікань не маю.

6. RaZoR

RaZoR No Smoke No Power Diesel

A6 С5 Avant Quattro (AKE)2002p була)
    A4 B6 Avant (AVF)2004p Ше є!!
    A6 C4 Avant (AEL) 1996p була
    VW G4 (BCA)2003p також був
    Моя думка така :
    1. Nokian H
    2. Gislaved Ultra Speed
    3. Fulda CARAT PROGRESSO
    4. Vredestein Sportrac 3
    5. Barum Bravuris
    1, 3, і 5-а були на попередніх авто.

7. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    А 160-170? Це моя крейсерська швидкість коли я в Санкт-Петербург ганяю і в тайгу далі...
    Про шумність - це питання інше. Мені цікавит який протектор з пердставлених впринципі найкращий для просто вологого асфальту, калюж і сухого асфальту.

От наприклад Gislaved має напрямлений протектор. Колеса є або ліві, або праві. Чим це краще? Частина протектора краще тримає в поворотах, а частина краеще на воді?

І нокіан найкращий з тих шо стояли? Чому ж він тоді дешевший впринципі за той самий вредштайн...

8. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097
    може по причині made in russia?

9. Gurkha

Gurkha Місцевий

Шагги! А оно вам нужно!?
    Вот еще хорошая статейка "Из чего состоят авто шины" .Думаю всем будет интересно)))

Останнє редагування: 22 січ 2013
  10. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Ну раз пишу - значить потрібно. Їжджу в СпБ за 19-21годину. Залежить як на кордоні простоїш. По Білорусії тільки зігдно правил. В Росії я так їжджу на дорогах не загального призначення. Це більше сільські дороги, гірший асфальт, села, але машини раз на 10хв бувають. От там і жену собі посеред дороги. Та й в нас не 100 по трасах їжджу. Менше з тим.

Щодо аквапланування - це все зрозуміло. Дуже часто попадаю в таку штуку на трасах. Відчувається це добре, головне, дійсно, не гальмувати і не крутити кермо. Але дуже все залежить ще від якості асфальту. В Білорусії асфаольт переважно "шершавий" і я там жодного разу не відчував цього ефекту. А от в Росії люблять накидати чорний безшумний асфальт і там по калюжам просто літаєш, навіть дуже крута і дорога гума не рятує.

Це все мені зрозуміло. Але мене цікавить як поведе себе при заїзді в калюжу різний протектор, наприклад Нокіан і Вредштайн з моїх варіантів?
    На скільки я розумію нокіан обмежений в об"ємі виштовханої від шини води. Вода заходить по канавкам і там тримається поки колесо не вийде з калюжі.
    Протектор вредштайна в свою чергу подібний на те, що він буде виштовхувтати воду постійно в боки, і постійно нагрібати нову. Але площа зчеплення з сухою дорогою в нього менша буде і мабуть буде гірше тримати в поворотах.
    Протектор Барума, в свою чергу, це щось спільне між ними на вигляд.
    Чи я не так розумію принцип дії протектора?

11. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    Шег, знаючи твою їзду - бери Бріджі або Піреллі швидкісних лінійок. Більше нічого не бери.

Ага, і додам, що шини від аквапланування це маркетинг - на глибокій воді на швидкості планують всі. Можливо є різниця в кілька кмг, але такої грані ніхто не відчує, не вартує себе дурити.

Останнє редагування: 22 січ 2013
  12. Gurkha

Gurkha Місцевий

Останнє редагування: 23 січ 2013
  13. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Ну там ціни вже зовсім не ті... Не можу я зараз таку гуму собі дозволити. Та й не впевнений що їх ціна себе сильно виправдовує. Можна за ті гроші попасти на якусь підробку і сумно буде...

14. Gurkha

Gurkha Місцевий

Шагги вы рассчитываете на новые или хотите взять нормальные б.у?

• Подобається Подобається x 1
  15. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Та ну якось не мав наміру брати б/у шини. Хто знає як вони експлуатувалися і в яких умовах...
    Хочу нові. Максимум 100уйоф за колесо.

Ну і думаю де взяти. Може в польщі. Так виглядає ніби там дешевше. Я думаю менше шансів попасти на підробку.

16. Gurkha

Gurkha Місцевий

17. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Здається її 15" навіть не існує. Та й ціна ж взагалі не та.
    Здається буду вибирати методом "помацати". Прийду побачу, ш сподобається - те і куплю. Бо ж наразі навіть не бачив їх.

18. kym

kym Аксакал

a 100
    І щоб на колесі було написано 420 в ЛЮБУ ПОГОДУ - і бажано по українськи))))))
    во порозводили філософію ...аквапланування ... ще може повітропланування , або полепланування. Їздити треба вміти і не надіятись що колесо по воді на повороті в 90град при 100 витримає а при 105 не витримає. Якщо так рахувати то по ровах і полях авто піде. В гумі основне щоб на ходу не вистрілила, щоб через рік не покрутило і щоб не зношувалась швидко, а так всі вони меньче більше однаково дороги тримають, бо де б не випускали існують державні стандарти. Формула 1 взагалі без протектора їздить..... так що Шег шукай без протектора ....)))))

19. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Ага, я то бачу як ви на сліках завжди їздите))) Я не їжджу як на формулі, я пачті на раллі, так шо мені сліки не підуть.

20. Green

Green Місцевий

Golf Mk2
    Тоді дивись на характеристики шини, і зверни увагу на сприйнятність до грунтовки.
    Я часто їжджу по грунтових дорогах, так от, Барум Бравуріс - ето пєчяль.
    Вибрав для себе Фульду Еко Контроль.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)