Відібрали права =(

Тема у розділі 'Юридичні питання', створена користувачем KJaR, 11 січ 2008.

1. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    Відповідь: Відібрали права =(

Так, це добра ідея, я про неї думав. Але є одне але. Для того, щоб вони відпустили тебе без прав далі потрібно мати їх завірену копію (інакше ти не докажеш, що права не вилучені і ти не маєш права водіння, а від так не можеш їхати далі). І тут стає відома одна таємниця: жоден нотаріус під жодною загрозою не завірить копії техпаспорта та прав! Я колись перебігав по нотарях, кожен з них категорично відмовився це робити - але ніхто не пояснив чітко, що саме забороняє таку дію. Казали просто: нам заборонили.

2. VladyslaW

VladyslaW Active Member

VW JETTA II 16V PL-була

Щодо пішоходів: колись мав придибендю з ДАЙ ішником сперечались .. показував йому в Правилах ДР:

4.14. Пішоходам забороняється:
    а) виходити на проїзну частину, не впевнившись у відсутності небезпеки для себе та інших учасників руху;
    б) раптово виходити, вибігати на проїзну частину, в тому числі на пішохідний перехід;

1.4. Кожний учасник дорожнього руху має право розраховувати на те, що й інші учасники виконують ці Правила.

• Подобається Подобається x 5
  3. KJaR

KJaR Початківець

VW Golf II 1.6D 1987

Виходячи з цього пункту правил:
    18.1. Водій транспортного засобу, що наближається до нерегульованого пішохідного переходу, на якому перебувають пішоходи, повинен зменшити швидкість, а в разі потреби зупинитися, щоб пропустити пішоходів, для яких може бути створена перешкода чи небезпека.
    Звідси робимо висновок:
    а)Якщо пішоход вискочив перед машиною з-за дерева чи будівлі на пішохідний перехід (а таке гайони зара широко практикують) то це суперечить тезі правила -- коли я наближався до переходу, пішоходів не було, а отже мені і не треба було зменшувати швидкість руху і зупинятися. Вони вискочили в останній момент.
    б)Для яких може бути створена перешкода і небезпека -- поняття розтяжиме. Тобто якшо є чотирьохрядна дорога з двома смугами в кожну сторону і пішохід переходить перехід ще на зустрічних смугах, ми, теоретично, можемо їхати, оскільки ми не створюємо йому ніякої перешкоди -- пішохід собі просто йде, машина просто їде, і пішоходу не треба робити будь-яких додаткових рухів щоб уникнути зіткнення так як машина ше далеко.

Інша справа шо гайони всюди де треба і не треба тикають аварійну ситуацію -- і в суді за то -- позбавлення прав на 3-6 або 6-12 місяців. Тут вже треба з ними зовсім по інакшому говорити, і нормальне трактування правил в теперішній ситуації з вседозволеністю працівників ДАЙ-служби ні до чого не приведе.

4. VladyslaW

VladyslaW Active Member

VW JETTA II 16V PL-була

головне--розминутися з тим пішоходом в просторі.....

5. Res

Res Початківець

Golf 3 VR6

Ще таке питання, знайомий розповідав, що при перевірці документів в даішників немає інструкцій брати іх в руки... Можна показувати іх зі своіх рук, пошкрябати де треба і т.д. Чи це так?

6. Rostyk

Rostyk Місцевий

Passat B5 1,9 TDI
    Клубна карта:
    000030

Пропозиція ще в силі?

7. KJaR

KJaR Початківець

VW Golf II 1.6D 1987

Їх йому треба дати в руки, що випливає з пункту ПДР:
    2.4. На вимогу працівника міліції водій повинен зупинитися з дотриманням вимог цих Правил, а також:
    а) передати для перевірки документи, зазначені в пункті 2.1;

Суть не в тому -- права в руки їм давати/не давати. Можна і дати. Можуть навіть і забрати до суду. Посудишся, заплатиш штраф і забереш втративши "лише" 8 годин часу і пару гривень. Але це при нормальних розкладах.
    Зараз же гайони всюди і при будь-яких розкладах ліплять "порушення такето-такето, що спричинило аварійну ситуацію" в протоколі і підписавши його ти нариваєшся на ст.122 ч.4 або ст.124 КпАП і в суді тобі гарно дадуть по повній -- якшо 124 стаття то позбавлення прав на 3-6 міс. А якщо 122 то на 6-12міс. Коли обійдешся штрафом в 68 гривень то рахуй шо дуже пощастило. Отак. :-?

Додано через 8 хвилин
    Дійсно, нотаріуси кажуть шо копії прав не будуть робити. Кажуть -- ніззя. 8-/
    Я від вихідних за руль не сідаю -- по місті стараюся не їздити. Страшно холєра. Куди треба добираюся на таксі. Курде, замахали...

8. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Кажуть, що якщо в протоколі написали "створення аварійної ситуації" а водій в поясненні написав щось типу "цей протокол не є дійсним, оскільки складений протизаконно, а саме в моїй присутності не взято показів в інших учасників дорожнього руху, що могли б засвідчити створення аварійної ситуацію" - такі протоколи суд не бере до розгляду, більше того, кажуть, що даї його можуть самі викинути. Особливо, якщо запитати прізвище інспектора та номер телеіфона довіри.

• Подобається Подобається x 5
  9. KJaR

KJaR Початківець

VW Golf II 1.6D 1987

Ага, головне коли гайон все написав, викреслювати УСІ вільні поля (включно навіть з датою, якшо не поставив).Кароче, АБСОЛЮТНО УСІ, шоб він потім ніц не міг дописати. Писати попередній пост в своїх поясненнях.

10. mixonoff

mixonoff Місцевий

VW Scirocco GTI'82 KAMEI, Skoda Fabia ' 07 1.2
    Клубна карта:
    000422

Була в мене ситуація на трасі між Калушом та Івано-Франківськом. Їхав опівночі, побачив гайців, перед ними встановлений знак обмеження швидкості 20 км. Я притормозив, проїхав попри них метрів 10, а вони махать мені паличкою на обочину. ЗУпинився, питаюсь що сталось, гаєць пояснює що я не відреагував на знак "Стоп контроль", я йому, - а де той знак? Знак обмеження бачив, а "Стоп контроль" "в упор не бачив"! ГАєць показує мені напівоблізлу бляшанку з ледь помітним зображенням стоп-контроля... Я спокійно сідаю в машину гайців, він 10 хв. пише протокол, в кінці каже мені підписатись, а я в примітках йому крупним шрифтом пишу що непогоджуюсь з протоклом, оскільки знак знаходиться в непристойному вигляді та на неосвітленій ділянці дороги, потім всі пусті поля замальовую "Z". Гаєць 3 хвилини втуплювався в протокол, а потім видає сакрементальну фразу, - не міг зразу мені сказати, я б не писав протокол! Ну розійшлися ми в різних настроях, я в чудовому, а гаєць в розчаруванні.

Так шо, якщо не згідні з твердженням гаїшників, треба писати зауваження в протоколі. Вже переконався, що діє.

• Подобається Подобається x 3
  11. Rostyk

Rostyk Місцевий

Passat B5 1,9 TDI
    Клубна карта:
    000030

Ти що сам собі не довіряєш? Чи не можеш їздити без порушень. Чесно кажучи не розумію тої логіки, таке враження, що не можна їздити без порушень. Невже всі такі "ліхачі". Чи то просто так пантово не по правилах їздити. Та поважайте самі себе.

12. Duke

Duke Active Member

Renault Scenic RX4

+1, чого боятись постів? просто не порушуйте і зупиняти не будуть.

13. PassatB5

PassatB5 Active Member

Passat B5 Saray 1.8 20v

++++++1

14. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111

Це точно. Із чого ти взяв, що пройде місяць, дайці дніпропетровські поїдуть додому, наші повернуться і перестануть дороги патрулуювати? Цілком може бути, що потім так само права відбиратимуть щоб порушники цього боялися і легше розводилися на більший хабар. Тариф "десятка" уже дуже давно встановлений і застарів, ціни ж зростають, інфляція, а ми далі десятки тулимо :) От тепер шоб права не забрали будете платити 50 грн і при тому ще будете тішитись , що легко відбулися :)

• Подобається Подобається x 1
  15. Rostyk

Rostyk Місцевий

Passat B5 1,9 TDI
    Клубна карта:
    000030

Міліція збирається підвищити штрафи. Тарифи

Міністерство внутрішніх справ ініціює низку змін до законодавства для покращення безпеки дорожнього руху.
    Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції повідомив начальник Департаменту ДАІ МВС України Сергій Коломієць.

За його словами, відповідно до ініційованих змін збільшуються розміри штрафів за порушення у сфері безпеки дорожнього руху. Зокрема, в середньому штраф за правопорушення становитиме 85-100 грн.
    Значно підвищується відповідальність за вчинення грубих порушень правил дорожнього руху. Зокрема, штраф за проїзд на забороняючий сигнал світлофора становитиме 170 грн., а за керування у нетверезому стані – 1360-1700 грн. або позбавлення права керування від 1 до 2 років.
    Коломієць наголосив, що МВС також ініціює впровадження і використання приладів автоматичної фотофіксації правопорушень для формування повноцінної доказової бази порушень правил дорожнього руху. Зокрема, один із таких приладів був продемонстрований журналістам у п'ятницю перед початком прес-конференції.
    Також, за словами Коломійця, запроваджується механізм контролю за систематичне порушення правил дорожнього руху шляхом нарахування штрафних балів, які будуть нараховуватися у порядку, встановленому Кодексом України про адміністративні правопорушення.
    За його словами, якщо протягом року з дня вчинення правопорушення сума нарахованих штрафних балів дорівнює 30, особа, за рішенням суду, позбавляється права керування транспортним засобом.
    Облік нарахованих штрафних балів буде здійснюватися за допомогою спеціальної автоматизованої системи, яка повинна бути створена ДАІ. На початковому етапі облік буде забезпечуватися за допомогою талонів до посвідчення водія.
    Крім цього, за словами Коломійця, з метою спрощення порядку розгляду адміністративних матеріалів за фактами порушень правил пропонується надати повноваження щодо прийняття рішення про накладення адміністративних штрафів працівникам ДАІ на місці вчинення правопорушення. У разі незгоди правопорушника з рішенням працівника ДАІ матеріали направляються до суду.
    Штраф буде сплачуватися до банківських установ, працівник ДАІ лише прийматиме рішення про його стягнення.

Правда

16. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

VW Scirocco 1,8i 1986 р.в. EW 112 л.с. 5ст КПП, VW Scirocco 1,8i 1984 р.в. DX ? л.с. 5ст КПП

+1. Також в тему:
    http://forum.autoua.net/showflat.php?Cat=0&Number=1928948&an=0&page=0#Post1928948 :)

17. Юрко

Юрко Початківець

VW Golf 4 1.6 SR Variant

100 %!!!!!!!!!!!!

18. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

отже тепер можна відкупитися офіційно :)

Можна чекати, що всі круті, кому 300 баксів нічого не змінюють (а таких - кожен другий джип :)), будуть їздити п'яні. Цікаво, до чого це призведе?

19. KJaR

KJaR Початківець

VW Golf II 1.6D 1987

Ну, це ше не означає шо будуть давати штраф а не позбавлення прав. А відкуплятися можна буде давши штраф в 300 баксів кожному з учасників судового процесу ,включно з охоронцем в суді і секретаркою. =)

20. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111

Нафіга якийсь суд, штраф, папери, витрачати купу часу? Висунув з віконця джипа 1-2 $отки і поїхав далі

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)