Відмінність свічок запалювання

Тема у розділі 'Електрика і сигналізації', створена користувачем Shaggy, 14 тра 2014.

1. Zh@riK

Zh@riK Аксакал

VW GolfII CL 1990,1.8l RP, Pierburg 2ЕЕ Ecotronic, 5КПП 4S, ГБО; Audi A4B8 avant 177BHP; Honda Hornet 600cc
    Клубна карта:
    000050
    може я помиляюсь, але колись вивчав питання по свічах трошки, і ось що я вичитав - к-сть контактів не є рівним к-сті дуг, які вистрелюють при 1 такті.
    іскра пробиває на найбличий контак, відповідно, свіча з більшою к-стю контактів служить довше, і пробивання на контак відбувається теоретично по черзі на найкоротший...

пля, написав як пяний насцав )))) але, вроді, думку мали би зхопити

2. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    Ладно, начитався... Походу треба брати іридій, бо:
    Але чомусь я завжди думав, що суміш газова легше загорається... Дурниця написана??

А відмінність іридієвих "звичайних" NGK (3764) від іридієвих для газу NGK LaserLine LPG (1496) заключається в тому що в газовій менший зазор між електродом - 0,8мм. Для ще легшого запалення і платиновий наконечник для ресурсу, бо:
    Але по прайсу от в Каматоза перші по 110грн, газові по 195... Ну за 195 це я вже хіба дочку олігарха почпокувати буду... Ще поки подумаю щодо іридієвих. Бо якось 1200грн за свічки вивпалити не дуже приваблює)) Хібашо в мене витрата стане 12л газу по місту))) Бо в мене +\- 2л на 100 ващє не різниця))

3. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Тут статт цікава є http://uzr.com.ua/articles/ekcpertiza-cvechi-zazhihanija-hazovye-zazhihalki.html
    Все ж кажуть ставити свічка тонкоелектродні, сімейства платинових))
    Ну але по 200грн за свічку вивалити я шось психологіно не готовий))))

Перше треба масло поміняти, а там побачим))

4. Zh@riK

Zh@riK Аксакал

VW GolfII CL 1990,1.8l RP, Pierburg 2ЕЕ Ecotronic, 5КПП 4S, ГБО; Audi A4B8 avant 177BHP; Honda Hornet 600cc
    Клубна карта:
    000050
    Шег, обовязково відпишись, що в тебе получиться з тими свічками - розхід, динаміка, робота двигуна.... бо ти мене зацікавив тої темою )

5. kym

kym Аксакал

a 100
    В тих свічках на око видно що іскра дуже сильна.... "книжку читати можна". Вже другий рік їжджу на таких - розхід десь на 1 л зменьшився.

6. RaZoR

RaZoR No Smoke No Power Diesel

A6 С5 Avant Quattro (AKE)2002p була)
    A4 B6 Avant (AVF)2004p Ше є!!
    A6 C4 Avant (AEL) 1996p була
    VW G4 (BCA)2003p також був
    FR6DC+ 13 - ,бошовські для газу і ціна 30 грн - гуманна!
    Або вистав зазор в своїх свічках 0,8 і будуть майже LPG !

7. Shaggy

Shaggy Super Moderator

А хто що каже щодо свічок Denso??
    Хтось каже суперові свічки, хтось каже шо Денсо - гівно. Я особисто завжди вважав їх хорошими свічками не гіршими за NGK. Вони пропонують свою лінійку іридієвих свічок для бензину/газу, з зазором всього 0,4мм.

Каматоз, маэш такі, по чьом??

Denso IK20 (5306)

І ше як варіант BOSCH 0 242 240 653 Platin-Ir CNG/LPG-Gas

Останнє редагування: 15 тра 2014
  8. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097
    Denso є оригіналом до купи япошок. достойна фірма на рівні NGK

9. Kam@toZ

Kam@toZ Місцевий

VW Jetta 2 1.8 RF 2e2
    KHS DH 50 Fetish
    Клубна карта:
    000088
    5304-108
    5306-110
    БОШ- 110
    я прихильник боша.знаю що не фуфель
    в мене платинові стоять

10. Sebastian del Maar

Sebastian del Maar Аксакал

Golf 4 Highländer
    чисто для інфи, скільки в тя таке коштуватиме:
    036906261D

11. Kam@toZ

Kam@toZ Місцевий

VW Jetta 2 1.8 RF 2e2
    KHS DH 50 Fetish
    Клубна карта:
    000088
    ну колего ти мене дивуєш ти ж там живеш де то виготовляють,хочеш я скажу швагру він тобі купить і привезе по адресу;)

12. Sebastian del Maar

Golf 4 Highländer
    Ні не треба, але дякую за пропозицію. Тут воно в VW 250 євро коштує, в інтернеті 200 євро, я знайшов зараз щось за 150 євро. Хоча собівартість тієї запчастини ну явно десь під 10 китайський баксів буде. Накручують не реально! :sad: + Питання було чисто для інфо..

13. DomInIc

DomInIc Місцевий

Vw Golf 2 1.3МН 2e3 88р.
    Клубна карта:
    000089
    зі слів kym-а зрозумів, що від свічок залежить і розхід палива (цього не знав), а які тоді свічки мають стояти на Golf 2?
    до цього куплялись аби ціна не кусалась... може я не ті які мають бути поставив...
    хто має можливість подивитись, взнати, які мають стояти на 1,3 моторі?

14. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Тре знати букви мотору... Саме по них шукаєш інфу в неті (найшвидше) і дивишся які там свічки мають бути.

15. Sebastian del Maar

Golf 4 Highländer
    Народ ставить свічки за 100баксів що зекономити по 0,001л. палива, а заправляється бадягою на укрнафті... Дурно якось!

16. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    У свічок є два основні параметри (про геометричні мова не йде): калільне число і зазор, якщо ці параметри для вашого мотору підходять, то решту параметрів (матеріал, кількість електродів, і.тд) не суть важлива і можете ставити що заманеться аби грошей вистачило.

17. diesel757

diesel757 Аксакал

VW Golf2 1,6D jp, 5-стМКПП (4S), 1985р.
    VW Passat B5+ (FL) 1.9tdi AWX, 5-стМКПП, 2001р.
    Клубна карта:
    000091
    а це, параметр свічки для дизельного двигуна, чи не так? в бензових свічках того параметру немає чи є?

18. bass

bass Аксакал

Клубна карта:
    000073
    Наскільки я шарю в медицині, то параметер відповідає за температуру роботи свічки, і він точно є для бензинових свічок, для дизельних? -біс його знає, хоча я зара катаюсь на дизелі:cool:

19. diesel757

diesel757 Аксакал

VW Golf2 1,6D jp, 5-стМКПП (4S), 1985р.
    VW Passat B5+ (FL) 1.9tdi AWX, 5-стМКПП, 2001р.
    Клубна карта:
    000091
    треба буде ізучіть то питання про калійне число.

20. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Є такий параметр у всіх свічок.
    КУпив собі таки Denso IK20. Дякую каматозу) Завтра поставлю) Сьогодні не встиг.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)