Відновлення внутрішньої поверхні фар

Тема у розділі 'Тюнінг, косметика і звук', створена користувачем MARTINI, 14 вер 2007.

1. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    Відповідь: Відновлення внутрішньої поверхні фар

Ага! То значить, що мій ліхтарик за 5 грн був виготовлений у гальванічній ванні! А китайці, що його виготовляли, не жаліли ані міді ані нікелю і використовували процес, який потребує будівництва міні-заводу? А потім сиділи над кожним ліхтариком і напильником знімали сліди гальванічного покриття?

• Подобається Подобається x 1
  2. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111

Я не хочу, щоб мої фари світили як китайський ліхтарик за 5 грн

3. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

якраз рефлектор в китайському ліхтарику це надійна річ.

4. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

VW Scirocco 1,8i 1986 р.в. EW 112 л.с. 5ст КПП, VW Scirocco 1,8i 1984 р.в. DX ? л.с. 5ст КПП

Може китаєзи й фарбують свої фари, тому й стоять вони відповідно і также й світять. ;-) А от Хелла скоріш за все гальванічним методом наносить на рефлектор покриття. :) Тому й відновлювати теж потрібно гальванікою, а не фарбуванням. :)

ЗІ Я впертий, то так. :) Особливо коли знаю, про що пишу. :)

5. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

Якщо я тобі покажу нову фару Hella, пластмасовий рефлектор якої покритий фарбою а не гальванікою, то що ти скажеш?

6. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

VW Scirocco 1,8i 1986 р.в. EW 112 л.с. 5ст КПП, VW Scirocco 1,8i 1984 р.в. DX ? л.с. 5ст КПП

на сучасних машинах я припускаю, що може вже й фарба. А от на старих, як наші, гальваніка! ;-)

7. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

причому на усіх!

8. Pol

Pol Super Moderator

VW POLO ClassiC 1.6 98 (1F)

значить так :
    Стосується Мартіні.
    на базарі кривчиці при вході зліва є магазин з всякими там фарбами і бальончиками. Фарби такої звісно нема але за 18 убітих єнотів вони можуть тобі заколотити класну Термостійку (600град.по цельсію) близтєчу фарбу 100грам.
    Кажуть що від рідної недуже відрізниш. такщо залишилось знайти правильного маляра і гайда в покраску.

• Подобається Подобається x 2
  9. ANDRЕY

ANDRЕY Початківець

VW Passat III 1.8 1991
    Ну скажіть нормально , хтось відновив чи ні і я вам повірю та зроблю як Ви

10. NCRPI

NCRPI Місцевий

продано....
    Клубна карта:
    000014

Я не відновлював, просто купив нову фару (десь вже писав) мені простіше, а от Мартіні трошки проблематичніше купити нову фару бо фари на Корадо як я зрозумів тільки оригінальні продають!

11. VladyslaW

VladyslaW Active Member

VW JETTA II 16V PL-була

На ліхтарики, в тому числі і китайські, "дзеркало" наносять не гальванікою, а електростатикою, тобто осаджують заряджені і розпилені в повітрі частинки фарби на електризовану (звісно ж протилежним зарядом) поверхню. На відміну від гальваніки такий процес не потребує ванн з розчинами, наелектризувати можна і діелектрик (згадайте досліди з ебонітовими та скляними паличками). Так дешевше, але й тримається воно гірше...

Фарба з балончика НІКОЛИ не дасть дзеркальної поверхні потрібної якості...Навіть не мрійте...

12. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

Ти готовий на 100 баксів сперечатися? Я- так.

13. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111

На чиїх фарах перевіряти будете? :)

14. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

якщо виступатимеш рефері, то можемо і на твоїх :)

15. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111

Я би був не проти , але тоді у випадку , якшо результат буде гірший за теперішнє становище, маєте мені скинутись на нові фари :)

16. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

Поговоримо коли надійдуть гроші ;)

17. dima1405

dima1405 Місцевий

VW Golf II 1.3і 1985 Reno Symbol 1.4(16v) 2006
    Хлопці потрібна допомога! Ситуація наступна: перед новим роком зробив собі подарунок нова оптика з рефленим рефлектором(вибачайте за каламбур), поставив ксенон, і от після нового року одну фару мені розбили(тепер я розумію чому в європі заборонили шиповану гуму, бо з нього шипи просто сипалися). Так от на одній фарі з"явилася тріщина в виді невеличкого сонечка з виваленим з середини кусочками скла, щоб якось загерметизувати дану вибоїну використовував супер клей(ззовні скло не вибите, ну хіба що точка як спічка, а з середини як 5 копійок). Після проклеювання і просушки фари отражатєль став матовим, і тепер він не видає "птичку" (ксенона достатньо для освітлення але!!!). А тепер питання чим можна відмити рефлектор(бо намагався відполірувати тепер мутна вся, та ще й з розводами)

18. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001
    Пари клею. що містить дихлоретан, розчинили пластмасу. Тепер її відновити буде нелегко - вирівняти ерозії, правильно шліфувати та пофарбувати наново. Боюся інших виходів не буде.

19. dima1405

dima1405 Місцевий

VW Golf II 1.3і 1985 Reno Symbol 1.4(16v) 2006
    Згоден але оптика не пластикова, і таке враження що пари не в"їлися а якби "запотіли" оптику. А цей дихлоретан розчиняється чимось чи ні? (хіміки відзовіться).
    Експериментування над оптикою звісно не з приємних, але принаймі можна купити нову за 1000 грн(пару).

20. Pol

Pol Super Moderator

VW POLO ClassiC 1.6 98 (1F)
    якщо спробуєш дрібний войлок і оцет то принаймі не напортиш.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)